hits

Støre, Syria og vondt verre

Er Jonas Gahr Støre en større populist enn Carl I. Hagen? Hans politiske omfavnelse av 10.000 syrere tyder på det.


Det er forunderlig å sitte på sidelinjen å følge Det Norske Arbeiderparti etter at Jens Stoltenberg overlot roret til mangemillionæren Jonas Gahr Støre. Mens Stoltenberg var nærmest manisk opptatt av forankring og konsekvensanalyse, noe som førte til beskyldninger om at han aldri fikk jobben gjort, viser Støre i Syria-saken det stikk motsatte. Med lette føtter og null analyse entret han landsmøtes talerstol i april og i  triumf uttalte han:
- Norge bør åpne for å ta i mot til sammen 10.000 syriske flyktninger - 5000 i år og 5000 neste år.

SoloStøre
For mange av de som var tilstede i den applauderende landsmøtesal skal det også ha gått et lite indre gisp. Hva i huleste? Hva kommer dette til å koste? Hvor skal syrerne bo? Har Jonas forankret dette i partiet?
Støre på sin side beroliget salen med en lett gjennomskuelig tallmagi:  800-900 millioner kroner i 2015 og i overkant av én milliard i 2016, var Støres konklusjon.
Hadde det nye AP-lederen kontaktet Statistisk sentralbyrå før landsmøte ville de lett ha kunnet hviske ham i øret at samlet prislapp for 10.000 nye syriske landsmenn kommer til å koste skattebetalerne 20 milliarder kroner.
I den jublende applausen var det en som klappet høyest av dem alle, nemlig AUF-lederen. Mani Hussaini kom til Norge som ettåring fra Syria i 1988. Han meldte seg inn i Arbeiderpartiet i 2006 og i 2014 tok han over stafettpinnen etter Eskil Pedersen.
- Dette er en viktig seier for AUF, jublet Hussaini da Støre slapp sin flyktningebombe.

Populisten Støre
Anslag viser at det nå er mer en 50 millioner flyktninger i verden og krisen er særlig vanskelig for de som bor i Nigeria, DR Kongo, Sudan, Syria og Colombia. At flyktninger trenger hjelp er nok de aller fleste enige om. For en politiker er det svært viktig å finne "nye saker" som de aller fleste er "enige om". Det handler om å tekkes så mange velgere som mulig rundt en konkret sak.
For et opposisjonsparti er det enda bedre å finne en sak der folket er enig, mens eliten er uenige. Støres utspill kan leses som et populistisk utspill mot Fremskrittspartiet i regjering, fordi Støre visste godt at Frp aldri kunne være med på å ta imot 10.000 nye flyktninger. Støres utspill kan også leses som et indremedisinsk tiltak overfor sin egen ungdomsorganisasjon. I så måte trodde nok Støre at dette ble sjakk matt i sitt eget politisk spill.

Hagen versus Støre
Men så var det dette med å være populistisk klok og smart. Alle er nok enige om at Carl I. Hagen er og var et populistisk geni. Når han gikk til angrep på makten via enkeltsaker som traff grasrota, fosset Fremskrittspartiet frem og ble selv en maktfaktor i norsk politikk. Uten Hagens grundige fotarbeid og politiske talent hadde ikke Siv Jensen vært landets finansminister. Støre når neppe Carl I. Hagen til knærne i populistisk politikk, selv om han gjorde et forsøk på siste landsmøte. Målinger viser at Støre har rast på meningsmålingene (Frp har gått motsatt vei), fordi for mange forstår ikke hvordan Norge kan ta imot 10.000 ekstra flyktninger, samtidig som vi allerede har 5000 i mottak vi ikke aner hva vi skal gjøre med. Og kanskje noen også føler at Støres engasjement for syriske flyktninger ikke er noe ektefødt? Kanskje hele utspillet var for å tekkes AUF-lederen og for plage Frp og Høyre?

Gjør alt verre

Norsk flyktningpolitikk er allerede på ville veier. Dette skrev jeg om for to år siden.
Norge drukner i sosiale problemer og en stadig økende kostnad på grunn av mislykket integreringspolitikk. Da er det synd at lederen for Norges største parti fremstår som en populistisk politiker som bare gjør alt vondt verre, for oss alle. Jeg venter i gru og spenning på hva våre politiske partier, unntatt Frp, vedtar på våre vegne.Utspillet fra Jonas Gahr Støre har gitt AP-lederen massiv pressedekning (se graf "antall artikler" fra Retriever) og mye støy i sosiale medier. Det har partiet tapt på.


61 kommentarer
Fremtiden med AP

Fremtiden med AP

Hvorfor ikke bare hoppe i det, først som sist. Hev skatter og avgifter til 100% av lønnsinntekt, og ta imot alle de 2 milliardene som lever under fattigdomsgrensen til FN.

"Lette løfter og null analyse"

Dette kunne vært APs nye slagord.

Björn Veckle

Björn Veckle

Det er det motsatte av populisme å ønske 10.000 syrere velkommen til Norge.

Det er vel ikke til å skyve under en stol at jgs ikke tenker hverken langsiktig eller humant. Er det humant å få enda 10.000 i mottak? Man må innse virkeligheten at norge ikke har bosted eller jobb å tilby. Vinstiller heller ikke krav. Det vil på sikt bidra til en massiv kostnad som må kompenseres med økte skatteinntekter

Arne Johansen

Arne Johansen

Björn, de skulle ikke nå hele folket, de skulle nå sine egne og de som har falt fra som er lettest å få tilbake i folden.

Du har sett reaksjonen på landsmøtet når han sa det? Hvis ikke det er utrykk for populisme så boka om det skrives om.

håkon baust hansen

håkon baust hansen

"Tåke-Jonas" får hard kritikk av Sissener. Jeg husker godt TV-bildene fra landsmøtet til AP, hvor Jonas utbasunerte at Norge må ta i mot 10000 flyktninger fra Syria. Hele "menigheten" i landsmøtesalen reiste seg og applauderte - det var nesten flaut å se på. Det var som å se et kristent vekkelsmøte!

De skal selvfølgelig bo hjemme i hagen til Støre.

Ottar Rakvåg

Ottar Rakvåg

Som jeg skulle skrevet det selv, ord for ord. Særs korrekt beskrivelse av AP-lederen spesielt, og mange politikere ellers.

Birger Stenstad

Birger Stenstad

Høres ut som APs nye slagord blir:

ALLE SKAL LE !

ole h gullaksen

ole h gullaksen

ti tusen er bare første avdrag. Før det er gått ett år har de alle lært der vanskelige ordet "familiegjenforening", osv. Så får de vite om kontantstøtte mm. Før det er gått 5 år er de ti tusen garantert blitt til 40.000. Lykke til.

hvordan blir det med de som har sittet på mottak og ventet til nå? Skal de få plass, bolig og oppfølging først, eller skal de nye de ønsker hit komme først i køen. Venter i spenning...

Er ikke veldig for noen av dem, men Carl I Hagen skjønner jeg i hvertfall hva sier i motsetning til Tåkefyrsten Gahr Støre.

Øyvind Lngsrud, Sætre

Øyvind Lngsrud, Sætre

Taktisk bommert av Erna å ikke stille kabinettspørsmål på denne symbolsaken

Da AP tapte valget i 2013 forsikret JENS om 2 ting:

1) AP skulle være seriøse i opposisjon

2) Jens "skulle ikke utenlands" da han gledet seg til opposisjonsrollen på Stortinget som var så viktig for AP

FØRST - forsvant JENS til Brussel og skattefri lønn, betalt av "spleiselaget" hjemme i Norge

DERETTER - røpet Sverte-Helga Pedersen (nestleder i AP) at opposisjonspolitikken til AP gikk ut på å sverte den nye regjeringen mest mulig...

Alle utspillene fra broilere som Taqiya Hijab og Jette Christensen viser også hvor "seriøse" AP er i opposisjon

Det går nedover på meningsmålingene - til beste for Norge og befolkningen

Støre vil bli statsminister, en drøm han har hatt lenge, siste post på CVn. Denne mannen er farlig da egne og personlige goder går foran samfunnets

Det er tydeligvis mange på høyresiden som har investert litt for mye i rent dritt. Og nå kastes overskuddeti Nettavisen.

Meget godt skrevet. Sympatiserer selv med AP i utgangspunktet - her fikk jeg bakoversveis. Man skulle tro det var landsmøtet til SV eller Krf.

Hva skal man stemme i disse dager? Opplever at vi står overfor enorme utfordringer og en usikker framtid. Vi har ingen kontroll på hvem som faktisk er i landet (ca 90 pst av asylsøkere er såkalt papirløse), mange beveger seg fritt over landegrensene - uten at vi kjenner deres egentlige hensikt.

Arne Just Lund

Arne Just Lund

Vi mennesker er flokkdyr. Det er i dag politisk korrekt å ta inn så mange innvandrere og flyktninger som overhode mulig. Vi har ubegrensede resurser og er ansvarlig for all elendighet i verden. Innvandring industrien og gråtekoner i politikken, prøver å få folk til å ha dårlig samvittighet for verdens elendighet. Det må vi ikke ha Norge er blant de fremste land med store private og offentlige bidrag til folk som lider. Vi må hjelpe folk i nærområdene, der er kostnadsnivået lavt og vi få mye nødhjelp for hver krone. Sissner er en klok og innsiktsfull person med god forståelse for økonomi. Jeg slutter meg til hans synspunkter. Jeg er fortvilt over at landet har så mange svake politikere som ikke ser lille Norges status i en verden med 7,3 milliarder mennesker. Det vi kan bidra mest med er å vise hvordan et land kan beskytte demokratiet mot religioner som har sin egen lovgivning og som fnyser av hvordan vi har organisert vårt statsapparat.

daniel guttormsen

daniel guttormsen

Forslaget fra jonas er ren galskap, tenker med skrekk og gru hva slags utfordringer norge og europa kommer til å få i fremtiden med sosiale,økonomiske og religiøse konflikter i fremtiden

Slapp analyse. Støres prosjekt er å kutte båndene til SV og dra Ap mot sentrum. Derfor er det viktig for Støre å berolige venstresiden i Ap, og Syria-utspillet må ses i dette lys. Forøvrig riktig at Støre ikke når Hagen til knærne som populist, Syriaflyktninger ble ingen god sak for Ap.

Slapp analyse når det gjelder integrering. Norge drukner ikke i problemer. Tvert imot, sammenligner vi oss med andre europeiske land er vi flinkest i klassen. Dessverre er det ikke fordi vi har knekt noen integreringskode. Sannheten er at vi er like håpløse som alle andre (bortsett fra Sverige), men reddes av et arbeidsmarked som tilbyr innvandrerne jobb. Det er ikke et stort problem at få somaliere har jobb. At mange av dem faktisk tar utdannelse og får seg jobb, hindrer det virkelig store problemet; motløshet. Det er denne avmakten som setter ghettoer i brann og radikaliserer ungdom i Europa.

Nå kommer arbeidsløsheten til Norge. Just sayin.

Bjørn Tore Pettersen

Bjørn Tore Pettersen

Hvorfor ikke bruke høyst nødvendige ord som svik, landssvik!! Det er jo det denne forelskelsen til det flerkulturelle er. AP og samtlige partier på Stortinget, bortsett fra Frp spiller russisk rulett med Norges fremtid som en fredelig/demokratisk nasjon ved å masse innføre mennesker og kulturer som står for det stikk motsatte!!

Jens olav Mikkelsen

Jens olav Mikkelsen

AP er et farlig parti for Norge ,og som ønsker et dårligere Norge for oss etniske nordmenn.Støre tenker kun på å få inn velgerkveg.mannen burde stilles for riksrett .

Helge Ellevset

Helge Ellevset

JA! for f.... Det råeste stemmeutspill noensinne. Han har det travelt med å bli statsminister. Hagen ble alltid kalt populist men han tok tak i alle de upopulære sakene. Norges mest uredde og mest upopulære politiker vil trolig heller bli kalt kontroversiell av ettertiden. Som jo er det stikk motsatte av populistisk

Støre og andre som er norske milionærer kan jo huse noen flyktninger,da fikk nok pipa en annen låt.

Noen sier at AP bygget opp Norge i etterkrigstiden. Ikke vet jeg, men det jeg vet helt sikkert er at de nå er i ferd med å bygge ned Norge i rekordtid.

Arvid Tunholt

Arvid Tunholt

Om 8 år er vi 1.milliard flere mennesker på jorden. Det tilsvarer 181 ganger norges nåværende befolkning. Var det ikke bedre å forsøke å ta vare på dem der de er? Hva skal vi gjøre med alle dem som ikke vinner Gullkortet og får reise til Norge?

Det er en grunn til at støre kalles "tåkefyrsten" og det navnet fortjener han virkelig!!

Støre skal bare hjelpe J Egeland og hans venner/eierinteresser i flyktningeindustrien HERO som har flyktningemottak over hele landet. Uten innvandrere til å flylle opp plassene i mottakene - ingen penger i kassen. Litt i samme gate som Stordalen som ville fylle opp tomme holettrom og rederne som vill har fartøyer ut av opplag. Alles hjertevarm strekker seg bare så langt til at, Staten betaler.

Uendelig mange demente i norske sykehjem som trenger å få puste i frisk luft. Pga underbemanning er disse syke menneskene aldri ute og får kjenne solen eller vinden mot ansiktet. Norge har ikke råd til å ta seg skikkelig av syke, gamle mennesker, men 10 000 syrere har landet råd til. Og gudbevare meg vel da har vi penger da, ingnting mangler... vi hoster gjerne og gladelig opp milliarder... Har ikke Støre empati med disse menneskene som sitter neddopet den siste tiden av livet sitt...? Nei jeg tror ikke det. Gamle demente mennesker gir ingen status internasjonalt... da må man se til helt andre verdenshjørner, som f.eks Syria, hvor status stiger i takt med hvor mange båtflyktninger man greier å innkvartere. Selvsagt får flyktningene det de trenger, også frisk luft til den nette sum av 20 milliarder norske kroner!!!

Dette er bare en begynnelse på en helt ny asyl og innvandrings politikk fra AP. Tidligere ble det fremhevet at norsk asyl- og innvandringspolitikk skulle være streng og rettferdig, selv om den i beste fall kun var naiv og enfoldige. Nå har AP på det samme årsmøtet bestemt at asyl og innvandringspolitikken skal være " human og forutsigbar". Bruk stemmeseddelen folkens.

Det er bare en som har sagt noe enda mindre gjennomtenkt - og det er Krf lederen;

- som uansett hvor mange Norge skal bevilge penger for å hjelpe i nærområder, så skal de ta en kvote til Norge.

Dette til tross for at all sunn fornuft og fakta sier at vi heller bør hjelpe 2-300 ggr flere i nærområdet for hver eneste av disse.

Hørt om sirkelreferanse?

Bra skrevet. Har skjeldent stemt AP, men har alltid vurdert dem. Men nå føler jeg de har mistet visjonene og overblikket i politikken. Like fjollete som når SV sier de skal nå nye høyder ved å satse på sine hovedsaker; asylbarn og arbeidsmiljøloven (viktig, for all del, men det er ikke det som driver nasjonen videre)

Slik går det når ideologi skal gå foran sunn fornuft.

Romero Uniform

Romero Uniform

Norge våkner, men vil Norge forsove seg?

Støre er den rette mann til islamisering av Norge !

Den snakkes kun om syriske flyktninger om dagen. Hva med de 5000 som ALLEREDE sitte på norske asylmottak med innvilget opphold? Men som ikke har fått plass fordi dette ikke er å oppdrive. Syns det er på sin plass å minne om disse. Og at de må taes med i dette logistiske spillet om velgernes (?) gunst! Vi kan da ikke at imot 10k når kommunene sliter som f... allerede i dag og disse nevnte 5000 som også venter på bopel?!?!?

Jeg tror man må sende alle disse 10.000 på fotballkamp alene for å se hvor mange det virkelig er. Tallet blir bare et tall...Og så er det familiegjenforening osv osv. Nå må vi først ta oss av de som allerede venter på bosted!!!

socialis_is_mankinds_doom

socialis_is_mankinds_doom

Mogens Kristiansen:

Hør her ditt lille troll. Kan ikke du bare stikke ned til Sandvika, for så å stikke en finger i ræva på J.G. Støre.

Dine innlegg på diverse fora viser at du er så hjernevasket, at hadde AP fortalt deg at det var sundt å injektere 100 g ren lithium i årene, så hadde du gjort det.

Jeg tviler sterkt på intelligensen til denne gubben!

Trodde virkelig at AP hadde lært etter det imfamøse Jagland kravet "36,9%" at man aldri... aldri tallfester slike ting.

Jeg for min del håper at AP går den veien høna sparker, jeg er arbeider og de representerer overhodet ikke meg

Et meget bra innlegg av finansnestoren Sissener. Støtter hans velreflekterte synspunkter fullt ut! AP og Gahr Støre er fullstendig på villspor i saken om 10 000 syriske flyktninger til Norge.

Det viser seg jo at det ikke er så populistisk å ta inn 10.000 flyktninger.

Hvorfor har denne saken i Nettavisen vært helt øverst i 2 døgn? Det er populistisk.

Har du fulgt med Knut? nå er det snakk om tvang ovenfor kommunene og kommunene krever økonomisk garanti fra staten, kommunene sier også at norsk ungdom kommer til å slite for å komme inn på boligmarkedet, så jo Knut, det er populistisk!

Tiffany, spar deg for usakligheter, ta balllen ikke mannen

palle rasmussen

palle rasmussen

gigantselfie

I det øyeblikk som Støre entret talerstolen, ble det gjort klart at han på vegne av AUF's nye leder tar til orde for de syriske flyktningene, og det å fremme ordet for mennesker i nød er positivt, men måten det ble gjort på, er ikke proffesjonelt.

Dette da det ikke foreligger en utarbeidet konsekvensanalyse for forslaget til grunn.

Man må huske på at ved å bistå til flyktningene der de befinner seg i dag, vil kunne benytte håndtverkere og handel lokalt, og gjerne flyktningene selv, samt gi menneskene i disse områdene over tid en mulighet til å bygge opp en infrastruktur som gir arbeid og tjenester for de som er rammet.

Enkle bosted kan med små midler bygges i de områdene som benyttes som flyktningeleire, og handel i form av mat og klær og andre produkter kan komme opp, som en følge av at flyktningene selv får jobber som følge av dette.

Staten Taiwan har ført en slik politikk overfor mange flyktningeområder i Afrika, hvor man i stedet for å sende mat til de trengende over tid, går til de lokale håndtverkere og bestiller fks jordbearbeidene verktøy, og disse igjen må ansette lokale fks flyktninger til å utføre dette, og såfrø kjøpes lokalt, som igjen gir avlinger.

Ved å bruke denne form for bistand, hjelper man flyktningene der de befinner seg, og gjør hverdagen bedre for dem, da de faktisk bygger opp noe for seg selv, og ikke bare går rundt og kun ser på fortvilelsen av å ha blitt fordrevet fra sitt vanlige liv.

Ingen må heller ikke glemme at alle kriger tar slutt, og da vil nærheten til sitt hjemland være det beste, ved at man først og fremst, ikke har måttet tilegne seg og sine barn andre kulturer, språkvansker etc, men at man har kunnet beholde dette samt være godt forberedt til den dagen man kan vende hjem og bygge sitt land!

Under den andre verdenskrig ble det naturlig for nordmenn å flykte til nøytrale Sverige, som er nærmest både geografisk og i kultur, og nordmennene som ble integrert i mottak der, bygget hus som de bodde i selv, og deltok i lokalt arbeid, slik at de kunne returnere til Norge etter krigen med friskt mot for deretter være med å bygge opp sitt eget land.

Ingen ble vel da noen slags kvoteflykting sendt til andre deler av verden? For hva godt ville det gjøre!

Hvis dette går i mellom Bør vi har folkeavstemning på denne viktig saken

Det er ikke mulig å være en større populist en Carl i Hagen. Men Støre er ikke langt unna

Per Magne Pedersen

Per Magne Pedersen

Støre er vel kommet i den største politiske klemma vi har sett på lenge.

Han ønsker 10.000 syrere hit. Det styrker hans image, og gjør han populær hos noen av sine politiske kamerater.

Alle dem som ikke ønsker et så stort antall hit, er implisitt rasister eller har et dårligere menneskeverd enn Støre og Co.

Etterhvert som tiden har gått, har det gått opp for Støre at det er et gedigent praktisk problem for kommunene.

Det er også et kostnadsspørsmål som han helst ikke vil vite svaret på.

Han kan ikke gå tilbake på det han sa på landsmøtet, for da taper han ansikt innad i partiet. Samtidig viser han seg som en statsministerkandidat som ikke tenker før han snakker.

Men det aller største problemet for Støre er at dersom han går tilbake på sitt vedtak fra landsmøtet, så setter han seg selv i samme kategorien som han har plassert alle som er i mot å ta inn 10.000 flyktninger.

Og der vil han jo selvsagt ikke være. Han med sin høye moral.

Det blir spennende å se hvordan statsministerkandidaten løser og forklarer sitt problem.

Det er viktig at man tar med i betraktningen til Støre's utspill, koblingen til LO sin egen "hjelpeorganisasjon Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Organisasjonen er medlemsstyrt og har ca. 14 000 medlemmer, og nærmere 2 200 ansatte som jobber i 33 land."

Dette kan enhver med noen år som oppegående nordmann se er en medvirkende årsak til arbeiderpartiets utspill om å ta i mot flyktninger fra Syria, og denne koblingen med å legge press på landets politiske ledelse samt gjennom egen organisasjon å være en av aktørene i utførelsen, burde få alle alarmklokker til å ringe! Husk at Norsk Folkehelp og er en del av mottakerapparatet når flyktningene ankommer til Norge.

Dette er en kobling av roller som i andre land anses som inhabilitet, og derfor vil kunne anses som korrupsjon.

"Korrupsjon (utledet fra å korrumpere, latin corrumpere) er å bestikke eller motta bestikkelser, i form av penger, gaver eller tjenester, for at en person i en maktrolle skal gi en annen person fordeler utenom reglene. Korrupsjon skjer når en person i en betrodd stilling eller verv, privat eller offentlig, setter ansvaret og forpliktelsene som er knyttet til stillingen eller vervet til side og misbruker makten som ligger i stillingen eller vervet, og ved dette oppnår enten en privat fordel eller belønning, eller urettmessig tilstreber en fordel til egen organisasjon eller firma. Dette er definisjonen på korrupsjon fastsatt av Næringslivets Hovedorganisasjon i Norge."

Det er bare å håpe at noen tar dette til seg, og gjør noe med måten vi utfører bistand overfor de som trenger det i fremtiden, da denne form for korrupsjon i alle andre sammenhenger vil være en straffbar handling.

Skal bistand være troverdig, så bør man i et land som Norge kunne ha en mindre stab av egne ansatte i UD, som tar kontakt lokale myndigheter, følger opp hvor pengene går, og sørger for å unngå korrupsjon i alle ledd, og ikke benytte seg ut av "frivillige organisasjoner" som lever godt på midler fra landets statskasse som tilhører norges befolkning, og innestå for at all bruk av midler brukes i henhold til bestemmelser for bistand som kommer til gode for de menneskene som pengene er ment for.

Det har opp igjennom tidene bare styrket organisasjoner og despoter slik vi hittil har brukt våre bistandsmidler, og dette dokumenteres gjennom flere reportasjer gjennom tidene.

Yassir Arrafat er jo et gyldent eksempel på hvor bistandsmidler har blitt misbrukt, og hans kone lever i dag som en av de rikeste i Sveits, og hun er bare en av mange.

Hva er grunnen til at Høyre ennå ikke har trukket seg ut av disse masseinnvandrings-samtalene, hva er det Høyre prøver på, vet de ikke at hadde de også gått ut av forhandlingene så ville ikke 10.000 nye trygdede blitt noe av.

Han vil altså importere 10 000 syrere til en kostnad av 20 milliarder, bare for å skape splid i dagens regjering.

Nils Petter Mikkelsen

Nils Petter Mikkelsen

De 10000 og risikoen ...

JGS har nok analysert, men meget lettvint. Men ett mål for øyet, flere velgere, regnet han med at godhetens sol ville skinne på ham, og han kunne bruke de 10 000 når han skulle angripe ?de andre? for kynisme og egoisme, eller til og med rasisme. Kun de mest partilojale ordførere og andre fotfolk har støttet ham, de fleste har holdt kjeft (de har jo sin taburett som skal vernes). Han bløffet om tall og folk turde ikke annet enn å klappe (de minnet litt om det man ofte ser mye lenger mot øst). Så var det analysen. I staten er det almenne pålegg om at nærsagt alt skal risikoanalyseres. I mindre saker, minst en gang, og i store saker flere ganger, de kalles vel Ks 1, 2 eller 3 tror jeg. Kort fortalt skal man gjøre et estimat på risikoen for at noe kan gå galt, og så vurdere konsekvensene av det dersom det faktisk går galt. Det er sikkert politiske årsaker til at få har foreslått å analysere risiko ved innvandring. Vi vet at blant ?flyktninger? som strømmer til landet med alle goder, finnes det faktisk et relativt stor andel aldri viller er gidder å komme i arbeid, en andel vil få ideologisk statsbetalt ?utdanning? i moskeer, mange vil belaste vårt helsevesen i stor grad og skolevesen som allerede har sprengte kapasitetsgrenser mv. Det vi også har fått kjennskap til er at foruroligende mange har vondt i sinne når de kommer til landet. Det har vi fått bekreftet av hendelser nær vår stuedør, og endog innenfor den. Det er altså en økt risiko for at noe galt kan skje ved at vi tar i mot en herlig blanding av ?asylsøkere og flyktninger?. Noen av disse kommer fra stater vi har bidratt til å etablere og ropte hurra for, men som forventet nå konkurrerer i klassen for verste terrorstater og diktatur når det gjelder undertrykkelse og vold mot egen befolkning. Det er nærmest garantert at det vil bli begått drap og vold utført av en eller noen av de 10000 som JGS har invitert. Så hva med konsekvensene da. Vold og drap vil ramme uskyldige mennesker. Spørsmålet er da hvor store konsekvenser skal vi som samfunn akseptere for t at vi skal gjennomføre og betale for JGS sin ?humanisme? på velgerjakt. Er en drept akseptabelt, er to drepte akseptabelt, .. hvor er grensen ?

Støre's "import" av syriske flyktninger er nøkkelen til suksess både nasjonalt og internasjonalt for ham, og sikrer en fremtidig arbeidssøknad i internasjonalt arbeid den dagen da han ønsker en høyere lønn og posisjon.

Av artsfrender kan man her referere til blant annet Terje Rød-Larsen, Jan egeland, Gro Harlem-Brundtland og Jens Dtoltenberg, som strålende eksempler på at denne form for markedsføring fungerer utmerket, samt at det styrker egen organisasjon økonomisk.

Hei!

Kort og konsist, går over bevarelsen av Norge for å komme selv til makten,denne mannen bruker alle knep, samtidig så rir han minst fem hester samtidig..sverte Helga.. RJohansen..800 mill til Hamas... Nye tulle forslag for Oslo kommune osv. Er dette partiet for hverdagsfolkene i Norge? Neppe! 600 000 tusen nye landsmenn på 8 år under den RG så jeg må si det fyller på med stemme kveg!

"Den arabiske våren" ble ikke så særlig blomstrende.

Den norske våren er heller ikke så blomstrende, enn så lenge ved markens grøde, men det er en person som har besudlet vår politiske vår, vår politiske vår der diskusjoner og fremgang for norske saker kunne blomstre, ? og det er Jonas Gahr Støre.

Hadde han og hans mange rådgivere hatt vett til å la han holde kjeft om slike famøse innfall for utfall om "10 000 syriske flyktinger", bare for å få trampeklapp på landsmøtet, ville alt vært så roligere og mer konstruktivt.

Hadde Støre sagt 1 000 syriske flyktninger, eller 100 000 syriske flyktninger, eller null syriske flyktninger og heller hjelpe dem i nærområdene der, ja, ? så ville klampeklappen vært like mye. Og helt sikkert endog mer om han hadde sagt det siste. Det var ikke alle som smilte entusiastisk på det landsstyremøtet da han kom med sitt uomtenkte utsagn.

Jonas Gahr Støre sine "10 000" har blitt en konversasjonspiece, og folk og regjering kaster bort tid og krefter, og penger, ved å hindre ansatte og innvalgte i kommunene rundt om til å gjøre noe nyttig, fremfor å vurdere antall syrere de kan ta imot, ? eller heller ikke ta imot om ikke staten betaler.

Jonas Gahr Støre har enkelt og greit satt i gang noe galskap, ? ikke til fordel for alle, ja alle, stakkars flyktninger i Syria!

mannen og gjengen hans må jo være drita full

mannen og gjengen hans må jo være drita full

Mannen og gjengen hans må jo være drita fulle.

Kast blikket over til eks.Libanon-hva /hvordan er det der med folket etter at det har "RYDD" inn flyktninger fra Syria!!! Naboland.

Og Sverge bør vel ikke være noe forbilde for Norge?

Hva med 10 000 syrere rett i nabolaget til den rike fiffen Jonas gaaahr støre på beste Oslo vest ?

Hvordan kan en rik fiff bli arbeiderparti leder ?:Folk Som stemmer på at rikfolk skal bestemme over vanlige arbeidsfolk,kan umulig ha lest arbeiderhistorien,for den sier at arbeiderpartiet ble startet av lutfattige mennesker,og ikke av fiffer som Jonas gaaahr støre !

'Hopp', sier AUF. Og Jonas, han hopper. 'Hopp', sier Jonas. Og AP hopper. 'Hopp', sier AP. Og hundretusener av naut hopper. Alle skal med. Ingen slipper unna...

Norulv Øvrebotten

Norulv Øvrebotten

Arbeiderpartiet må stadig finne på nye store saker for å flytte fokus på dem, så ikke fokus blir flyttet tilbake til narrespillet etter 22. juli 2011. Noe som for all del må bli unngått. For det tåler ikke en nærmere gransking.

Hadde humane hensyn vært det bestemmende, ville syriske flyktninger ha fått hjelp i Syria, da langt flere ville ha fått hjelp for de samme pengene.

Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg brukte på få år 1,3 milliarder kroner i kontanter og garantier til slush-fondet som ekteparet Clinton har opprettet for smart å bytte penger mot politiske tjenester. Min hypotese er at Arbeiderpartiet trengte å kjøpe seg cover-up. Fra USA. Etter 2011.

Syrerne trekker også oppmerksomhet bort fra fortiden. Så jeg har ingen illusjoner om hvilke politiske mål som disse syrerne egentlig skal tjene. I det langt større spillet.

"Kan du avlede oppmerksomheten til publikum, kan du marsjere en elefant over scenen uten at noen merker det," sier magikere. I dette tilfelle er det en elefant på scenen som både skal gjemmes og glemmes.

Skriv en ny kommentar

Abonner via epost

Oppgi din e-postadresse og få varsling hver gang jeg legger ut en ny bloggpost!