hits

Telenorsjefen bør legge på røret nå

Å bli tatt med buksa nede med en påpyntet CV er aldri et vakkert syn. "Dokumentfalskneriet" betyr at det for alltid vil hefte noe ved Brekke, derfor bør han gå av.
Bilde: Sigve Brekke spiller tromme i India

Det korrupsjonsbefengte Telenor styres nå av en juksemaker. Til hele verden skrøt Brekke om en bachelorgrad fra Høyskolen i Telemark, men ble svært så pinlig avslørt av Trygve Hegnars journalister i tidsskriftet Kapital. Han forsøk på å fossro via en påstand om at dette skyldtes dårlige engelskkunnskaper, skapte bare mye humor rundt lunsjbordene og enda mer brakkvann i Brekkes robåt.

Skryte på seg dame
Sigve Brekke har en lang karriere i Telenor, og har sikkert deltatt på utallige etikk-kurs. Han har sikkert også lært helt fra sine barnsbein av, via sin stilling som statsekretær for Ap, at "juksemakerpipelort" ikke er et fyndord for oss nordmenn. Vi liker rett og slett ikke juksepaver som skryter på seg damer eller fiktive utdannelselser.

Toppsjef i korrupte land
Før Brekke fikk en av Norges mektigste stillinger, var han høyt og lavt i Telenors asiatiske system. Som Asiasjef fra 2008 hadde han ansvaret for land som Mayamar, Pakistan, India, Bangladesh, Thailand og Malaysia. Man skal ikke lese mange linjer i landrapportene fra Amnesty Internasjonal før ordet korrupsjon lyser i alle retninger. Da korrupsjonssaken lå og ulmet i Telenors hovedkontor på Fornebu bestemte styret seg for at nettopp Brekke var mannen som skulle hoppe etter Baksaas. I følge styreleder Svein Aaser hadde Brekke knekt Asia-koden og skaffet Telenor 100 millioner kunder, samtidig som han ifølge Aaser hadde særlig høye kunnskaper om det norske samfunnet. Brekkes CV-juks beviser vel det stikk motsatte når det gjelder å kjenne Norge.

Så har me juksa litt
Men, er det så farlig da å jukse litt på CV´en? Dette spørsmålet ble stilt av Dagens Næringsliv til landets toppjurister for tre år siden. Slik svarte advokat Cecilie Wille Søvik i Arntzen de Besche:
- Jeg tror ikke folk i stor nok grad har vært klar over at de kan bli tatt for CV-juks, og at mange juksere tenker: «Ja ja, en liten løgn her og en liten løgn der kan vel ikke ha så mye å si». Men du kan få bedrageridom, faktisk komme i fengsel, og få krav om inndragning av lønnen du ikke skulle hatt.
http://www.dn.no/talent/2012/12/02/slik-blir-du-straffet-for-a-pynte-cven

Trenger hel ved
Brekke har i denne saken først demonstrert en fabelaktig bortforklaringsevne, for så å legge seg flat å innrømme sitt jukseri. Intet av dette skaper tillit, og det beste for Telenors ansatte og eiere er at Brekke legger på røret og åpner for at "vårt Telenor" får en konsersjef som er hel ved. Tom Vidar Rygh er en soleklar kandidat i så måte.
Samtidig bør næringsminister Monica Meland granske svært nøye hele ansettelsesprosessen rundt Brekke. Et styre som ikke makter å avsløre CV-juks via sin hærskare av rådgivere og headhuntere står ikke til troende. Hver for seg består styret av utmerkede personer, men sammen rundt et bord virker det hele som en blåøyd forsamling.

Nok råttenskap
Telenor trenger alltid den høyeste tillit, og som kjent er det noe som ikke kan kjøpes for penger. Skal Telenor gjenvinne den nødvendige tilliten må det skje via konkrete handlinger. Sagt på en annen måte, Telenor må snarest finne og kaste samtlige råtne epler ut av selskapet. Jeg er stygt redd for at det også innebærer dagens Telenor-ledelse og styre. Næringsministeren og eierene har uansett veldig dårlig tid.

 

 

 

 

12 kommentarer

Jukse-Brekke forstår ikke sitt omdømme-nedtur. Det er dette som diskvalifiserer, ikke faktum

Vet ikke hva som er mest irriterende: at toppledere slipper unna med dette eller at folk kan titulere seg med tulle-mastergrader, når jeg sleit i fem år for min.

Det bør ikke hjelpe om partiboka er i orden denne gangen.

Nå er det nok skitkasting på Telenor. Ned 11% siden okt. "Staten" eier nesten 60%, dette blir ris til egen bak...

Hvis jeg blir stoppet av politiet, skal de vite at jeg nesten har førerkort. Det mangler bare litt på teorien...

Sissener: "å legge på røret" er vel et folkelig uttrykk for å dø. Jeg håper ikke det er hva Sissener ønsker for Brekke?

Jeg må le.

"Til hele verden skrøt Brekke om en bachelorgrad fra Høyskolen i Telemark."

Som at en liten lokalskole i Midt-Norge er så anerkjent at hele verden nikker den. Tviler også sterkt på at han faktisk skrøt av graden.

Jostein Hanssen

Jostein Hanssen

Han bør få tilgivelse, virker som en likandes kar:-)

Granske styret og ansettelsesprosessen? De har vel fulgt god Arbeiderpartitradisjon.... Og ansatt en kompis. Dette kan da ikke være noe å granske.

Helt enig; det er på tide for Monica Meland å ta over røret nå...

Utfallet vil vise om det er AP-nettverket eller regjeringen som har mest makt to år etter valget. At Brekke fikk jobben gjennom vennskapskorrupsjon er ganske åpenbart, selv om han ikke hadde forfalsket sin CV. Hodejegeren skulle bare legitimere en avgjørelse som allerede var tatt på forhånd, dette er og har vært standard prosedyre for APs maktelite gjennom mange år.

En entusiastisk trommeslager er han iallefall, ingen skal ta fra ham det.

Hvordan gikk det? Fikk det noen konsekvenser å bli avslørt som en løgner?

Skriv en ny kommentar

Abonner via epost

Oppgi din e-postadresse og få varsling hver gang jeg legger ut en ny bloggpost!