hits

MDG trenger et "demokratisk skifte"

I en blogg nylig spurte jeg miljøbyråd Lan Berg om hun kunne fremskaffe et miljø- og samfunnsregnskap for å vise konsekvensen av MDGs bilpolitikk i Oslo. Svaret fikk jeg fra hennes samboer Eivind Trædal.

Eivind Trædal er bystyrerepresentant. Hans kjæreste Lan Berg er byråd. Begge representerer Miljøpartiet de Grønne i Oslo.

Hvordan skal vi egentlig ha det her i vår lille andedam? Hvor betryggende rent demokratisk er det at politikeres kjærester svarer på deres vegne? 
Svaret på disse to spørsmålene er jo opplagt. Når man stiller spørsmål til et byråd eller regjering, så er det å forvente at svaret kommer fra byråd eller regjering, og ikke bystyre eller storting. Og det grenser til den rene politiske revy, hvis en statsråds ektefelle eller en byråds samboer rykker ut for å forsvare sin kjæreste.

Regnskap
Min blogg hadde et hovedpoeng, nemlig at lufta i Oslo (satt på spissen) er nærmest ren som gull, selv om byrådet skriver det motsatte i sin politiske propaganda. For å finne ut hvor mye propaganda byrådet legger bak sin svært omdiskuterte og kanskje helt unyttige bilpolitikk, etterlyste altså jeg et regnskap som avdekket alle konsekvenser av MDGs bilpolitikk. Dette begrunnet med at man lettere aksepterer endringer hvis man forstår og respekterer hva de innebærer og konsekvensene derav.

Svarer ikke
Eivind Trædal er kjent for å forsvare sin elskede med nebb og klør på Twitter og Facebook. Enhver som retter legitim kritikk mot samboer Berg, risikerer både personangrep og ufine finter. Akkurat dette bryr jeg meg fint lite om, men når to offentlige stilte spørsmål til byråden besvares av en samboer som har programfestet på egen blogg at Oslo skal bli like bilfri som Sandøya utenfor Tvedestrand, må jeg som et utgangspunkt ta hans tilsvar som et offisielt svar fra byrådet.
Da oppstår neste problem. "Byrådsrepresentant" og kjæreste Eivind Trædal svarer ikke på mine spørsmål i det hele tatt, selv om han bruker 784 ord.

Et skifte
Sett utenfra ser ikke MDGs demokratiforståelse særlig pen ut. Tvang, pisk, unnaluring og totalitære tanker er tydelige avtrykk i Oslo-politikkens landskap. Det er kanskje flere enn meg som mener det er på tide med en demokratisk oppgradering i det lille Miljøpartiet de Grønne.

Blogg: http://tinyurl.com/zkbjvvh
Trædals svar: http://tinyurl.com/jurfm5t

 

 

49 kommentarer
Eivind Trædal

Eivind Trædal

Hei Sissener, det kom kanskje ikke tydelig nok fram i bloggposten, men jeg er altså bystyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Jeg har vært med på å skrive vårt program i byen, og svarer ofte på kritikk mot MDGs politikk. Det er altså lite som er demokratisk betenkelig med at jeg svarer på kritikk mot MDGs politikk i byen. Men det var kanskje lettere å forsøke å ta mannen og ikke ballen?

Lars Hartvigsen

Lars Hartvigsen

Nå har jeg lest spørsmålet ditt. Jeg oppfatter det tåkete, og formulert mest som en anklage av person. Så sier du at Trædals svar ikke besvarer det du spør om, men heller er rent personangrep mot deg. Hvordan du oppfatter det slik kan jeg ikke forstå. Svaret lister opp fakta, som var det du spurte etter, som underbygger de vedtak som er gjort. Faktisk ganske imponerende av Trædal å utvise så stor tålmodighet med en slik tåpelig spørsmålstilling som harn gjør. Bra forsøk på å lure de som ikke gidder å lese gjennom lenkene du poster og bekrefte det du sier, som er så fjernt fra sannheten at det er latterlig.

Jeg har også et spørsmål til deg. Du hevder at det er ting som tyder på at "MDG vil bringe Oslo tilbake til 50-tallet". Det er etter det jeg vet gjort noen små vedtak de siste årene (både av det sittende -bystyret- og det forrige bystyret) som er langt mindre omfattende enn enkelte andre steder i verden. Regner du hele Amsterdam, Paris, København og Freiburg som byer som har "havnet tilbake på 50-tallet"? Hvorfor det?

Mogens Kristiansen

Mogens Kristiansen

Igjen bommer Sissener totalt :-) Snart blir vel også Høyres Trond Helleland "redusert" til å være "Linda Hellelands elskede".....eller?

Roger Johansen

Roger Johansen

Eivind Trædal prøver seg på tåkeprat og blir grundig avslørt. Takk Sissener for at du så tydelig bidrar til å avsløre at MDG overhodet ikke bryr seg om luftkvaliteten i Oslo, men kun har som ensidig fokus å plage bilister uavhengig av hva problemet egentlig er.

Trædal fremstår som en svært usaklig og uvitende aktør, og evner ikke å underbygge politikken til MDG i det hele tatt.

MDG fremstår mer og mer som en usaklig vits som er frikoblet virkelighetens verden!

Roger Johansen

Roger Johansen

Eivind Trædal forsøker hardt å innta offerrollen når han har bommet grovt på å svare konkret på hva Sissener faktisk etterspør. Snakk om patetisk!

Sissener ber om konkrete redegjørelser for hva MDG sin politikk faktisk er ment å føre til. Ikke rart at MDG rømmer med halen mellom beina og tåkelegger debatten i frykt for at folk skal oppfatte at de kun farer med løgn og bedrag!

Finansfolk lever i sin egen boble, og har aldri hatt "ærlig arbeid". "Miljøpartiet" lever i en annen boble. Fri oss fra begge.

Helge Fischer

Helge Fischer

Hei Sissener.

Jeg tror du skal slutte "å plage" den blide og snille miljøbyråden Lan Berg. Har du lagt merke til hennes blennende vakre smil på alle bilder? MDG har hatt stor nytte av hennes colgate-smil. Det ser vi i ettertid på valgresultatet.

Lan Berg bør ikke plages med noe så trivielt som spørsmål om miljø, siden hun har mer alvorlige ting å bekymre seg for. Hennes kjæreste Eivind Trædal, tar alltid ordet og svarer på sin kjærestes vegne uansett - hver gang, nettopp fordi han sannsynligvis mener at Lan slett ikke er kompetent til å svare?

Det kan vel ikke være andre årsaker? Han er åpenbart redd for at kjæresten skal svare idiotisk på spørsmål, og akkurat det kan ikke Trædal akseptere. Mener han kanskje at kjæresten Lan er for dum til å svare? Om jeg hadde vært kvinne ville jeg følt dette svært undertrykkende - det å måtte holde kjeft og la den "kloke mannen" svare på hennes vegne. I andre sammenhenger ville nok slik opptreden, hvor mannen nekter sin kvinne å snakke, bli karakterisert som Psykopatiske trekk".

Så kjære Sissener - slutt "å plage" Lan med spørsmål - hun har nok å slite med fra før på hjemmebane.

For øyeblikket bruker vi 20-30 min med å finne parkeringsplass rundt Kiellands plass og Løkka.. Nå stenges den ene gaten her for parkering(9% av kapasiteten i området) og da økes vel fort denne tiden til 40-50 min. Det er snart en time pr bil med tomgangskjøring ekstra pr dag.. Hadde dere bare funnet ut hvor vi skal parkere så kunne sikkert forurensingen gått ned. Fungerer like bra som parkeringen ved Rådhuset der dere økte prisene og satset på 8 millioner mer i inntekt. Som ble 10 mill i minus grunnet at ingen parkerer der.

Takk til deg Sissener. Flott innlegg! Tror de fleste skjønner at det er greit å avsløre MDG's politikk, eller mangel på politikk. Populisme vare ikke lenge.

Godt sagt JPS, likte ekstra godt det med å spamme nettsider med beskyttende meldinger om/til kjærester. De har tydeligvis alltid rett i det de gjør, slik var det med hun forrige også!

Roger Johansen

Roger Johansen

Eivind Trædal unnlater å svare på hva Sissener faktisk etterspør. Så, når Sissener påpeker dette og ber Trædal om å være konkret inntar Eivind Trædal offerrollen... Patetisk oppførsel av MDG rett og slett.

Alle er nok ikke klar over hvem Tredal er. Han er - ihvertfall tidligere journalist i Klassekampen, noe man ikke blir - uten å være kommunist.

Tredal er ekspert i å lyve for landet, han har god erfaring med det. Han holdt hele landet for narr da han diktet opp en historie rundt henne som ble kalt Maria Amelie, som de fleste sikekrt husker som den stakkars jenta som skulle tvangskastes ut av landet. Tredal stod og løy på nyhetene - på direkten, om hennes tragiske historie og om stakkars Maria. Sannheten kom frem senere, da det viste seg at hun var russisk statsborger ved navn Madina Salamova med ulovlig opphold i Norge.

Tredal fikk god hjelp av sine sosialistvenner i både aviser, radio og TV til å holde på med denne saken som hovedoppslag i flere uker.

Tredal er en løgner som ikke har blitt avslørt i media, nettopp fordi han er sosialist og blir beskyttet av sine medie-venner.

Hvor den nye "kjæresten" hans - Lan Marie (tilfeldig?), er i han oppdiktede verden vet jeg ikke, men en ting er sikkert:

Man kan IKKE stole på Tredal !!!

Totalitære tanker er godt sagt om miljøkommunistene.

MDG - Fordi penger er viktigere enn mennesker og miljø!

Trond Reidar Dahl

Trond Reidar Dahl

Hvordan kan man benekte at de ikke ønsker å føre folk tilbake til gamle dager? De vil ha med alt som har med biler å gjøre. Alt som gjør at følg skal kunne forflytte seg, selvfølgelig de som har penger klarer seg, ikke noe galt i det. Men hver gang det skal gjøres noe som er det folk flest som skal lide. Flyseteavgift på 600 per sete. Økning av skatter, tjener du over 560000,- skal du loppes, skaper du noe skal du loppes. Dette reduserer så mye og de nye arbeidsplassene det er snakk om vil aldri klarer å veie opp for alle som vil forsvinne. Bare tenk på alle parkeringsvaktene som mister jobben i Oslo alene. De som jobber på bensinstasjon. For meg virker det som en drøm for disse og ett mareritt for resten av oss. At vi må gjøre noe hvis det for så ille som mange fremstiller det er greit. Det er faktisk mye annet vi kan gjøre før vi dreper all mulighet for vanlig folk til å bevege seg. Kjøreopplæring med økonomisk kjøring er noe som utgjør mye utslipp. Cruiseship utgjør mye, kanskje få noe av gjennomfartstrafikken i Oslo vekk, så er det vel ikke så mye problem med de få som bare skal til jobb eller drive med varetransport. Det blir nok enkelt å drive transport i Oslo etterhvert. Oslo kommune er en stor kunde på tjenester, spent på om de ser hva den regningen kommer til å bli.

Trædal, du tar alvorlig feil noe oppslutningen om MDG viser. Men neste gang la byråden svare hvis hun kan svare da.

Meget bra Sissener

Tror de fleste som stemte MDG har sett at de blir holdt for narr. Ikke det at andre politikere ikke gjør det samme. Politikere er som regel ikke til å stole på. MDG kjører en urealistisk kamp mot biler, fly og vil tydeligvis at folk skal blakke seg for å komme seg til jobben, mens mdg selv tar taxi - betalt av deg og meg - hvor det måtte passe. Heldigvis tror jeg at mdg ikke overlever lenge. Sånne tanker og teorier de har om samfunn, økonomi og sosial struktur henger ikke på greip. Minner mer om en gjeng bortskjemte 15 åringer som har fått øynene opp for galskapen bedre kjent som kommunisme! Skam dere!

thorpettersen

thorpettersen

MDG- snart norges minste parti.Frøken Berg med sambo Tredal er vel noe av det minst troverdige det går an å finne innenfor politikkens rammer, med unntak av Rasmus Hansson.

I dagens syltynne Dagblad drar Rasmus diskrimineringskortet på Frøken Bergs vegne. At damen har blitt 29 år uten å lære det mest elementære, det får så være.

Klart Eivind Trædal må forsvare sin elskede med nebb og klør. Hun er jo både kvinne og innvandrer og er ikke kapabel til denslags på egen hånd stakkars. Man trenker hvite riddere som Eivind Trædal som kan steppe inn når det kommer vanskelige spørsmål om politikk og religion og krig og fred og sånn. Så kan Lan steppe inn om Eivind Trædal får spørsmål om cupcakes og hvilke sko som passer til hvilken kjole.

EllingKristiffersen

EllingKristiffersen

Jeg har NULL til overs for MDG.

MEN

Dette ble for tynt. "Vår" side bør holde oss for god til personangrep og "ta mannen"-taktikk.

Noen mer urealistiske og livsfjerne personer skal man heldigvis lete lenge etter enn mange av medlemmene i MDG. Trædal peker seg sterkt ut i så henseende.Selv ser de på seg selv som løsningen på verdensproblemene. Med enn slik fanatisme, er det heller ikke håp om bedring.

Vi er jo vant til at Eivind Trædal forsvarer sin elskede noe han til de grader gjorde i "Amelie saken)

Ellers er jo MDG en trist affere for Oslo.

Med styringskåte AP Raimond har full tilit ser det ut til !

Og igjen er dansken Mogens Kristiansen som bor i Danmark ute med piss, du skriver på alt alltid forsvarer du venstresiden i Norge uansett hvor tafatte de er. Du knutsen og resten av gjengen må være bots .

Patetiske mdg

Peter Emil Petersen

Peter Emil Petersen

Lan Marie reller Raymond: kan noen av dere være så forvaltningsmessige ordentlige at dere svarer med fakta på Sisseners spørsmål? Trædal er ikke byråd, og vi har ikke hørt at han er settebyråd heller.

Hvem synes su kommunisten Trælldal noen gang har kommet med annet enn sovjet propaganda. Gørr fra ende til annen. Rent anti demo vås. Hiv rasket ut ved neste valg.

Det er vel AP som gir de makt ved å stemme gjennom deres forslag.

Lan Marie er trolig vår verste politiker noensinne - hausset frem av media men innser at hun ikke strekker til. Hun evner knapt svare for seg og må alltid ha hjelp av sin samboer for å forklare hva hun eller partiet mener. Og Trædal er ufin med typiske personangrep og hersketeknikker som venstresiden er så kjent for. Når vi stiller spørsmål til en politiker får politikeren svare - ikke mannen hennes. Han får heller skrive teksten og så får hun lese den for oss.

Og ser at lederen for MDG trekker kvinnekortet og påberoper seg offerrollen - fordi hun blir kritisert som en virkelighetsfjern og respektløs politiker.

Hvis Lan Marie og hennes sekretær og skribent og samboer Trædal er seriøse forventer vi at samtlige parkeringsplasser i Oslo Rådhus stenges innen 1. september 2016. Og parkeringsforbud gjelder hele "byregjeringen" inklusive den ordføreren fra SV som ingen husker navnet på.

Vi forventer at MDG går foran med et godt eksempel - noe må de vel få til?

Bloggen ble postet 15.01 , klokken 15.20 kom første kommentar fra ingen ringere enn mr. Eivind Trædal.

Alltid dei samme folkene som er ute og forsvarer galskapen til mdg, og alltid dei samme svara. Kan ikke mr. Eivind Trædal bare fremlegge dokumentasjonen Sissener etterspør?

Tror ap og Raymond gremmes hver gang det er noe i avisa om mdg, for da vet dei at velgerne angret på at dei stemte ap.

Dette kommer til å bli et langvarig negativt onenightstand for ap. Snakk om å våkne med krabs.Men nå er jo Raymond gammel sv, så det kommer sikkert til å ta litt tid før han våkner.

Galskap at slike miniparti skal holde innbyggerne som gissel. Eneste Raymond og AP har gjort siden valget er diskusjonen om navnskifte til Byregjering. Det virker som rullegardinene har gått ned for "Byregjerings sjef" Raymond.

Presidenttrollet!

Presidenttrollet!

MDG når nye høyder av galskap! MEre utgifter og mindre arbeidssplasser i byen. Kjønner de overhodet ikke den galskapen de setter igang med sin totale uvirkelighe såkalte miljøpolitikk? lever disse folkene på 1800 tallet?

Ser ut på kommentarene her at det er mange som føler seg truet av MDG. Interessant....hva kan det skyldes mon tro?

De som lurer på om MDG har en godt gjennomtenkt politikk bør ta en titt på denne...

https://www.youtube.com/watch?v=hfcly56Qb3I

Til undrende^

Hva det skyldes? Feilslagen politikk. Realitetsfjerne handlinger (f.eks sutre om at folk kjører bil, og selv tar taxi og lar folket betale taxiregningen for seg). De tenker først og fremst profitt, sin egen velferd kommer nok i andre rekke, og helt nederst på lista over virkelighetsfjerne forslag og teorier kommer vel miljøet, kultur, innvandring og integrasjon. MDG klarer seg ikke ved neste valg. En stor trussel, nei. Flaut for Norge, og kjipt for folk flest? Ja.

Vet ikke hvilken planet du kommer fra Anders Solem, men er det noe som er realitetsfjernt så er det å fortsette med det samme vi driver med idag, full gass mot stupet. Virkelighetsfjernt er det å tro at man skal løse dagens problemer med de samme metoder som skapte dem, nemlig økt forbruk og kommerset vi ser rundt oss idag. Og hva gjelder profitt.... vel, din kommentar faller på sin egen urimelighet. Mange av kommentarene her vitner om frykt, når det vekker så store følelser rundt et lite parti.

Hei,

Jeg mener denne politikken til MDG er rett og slett bak mål!

Hvorfor skal tiltakene slakte bruken av våre veier og gater før andre tiltak iverksettes?

Har dere prøvd å vaske veiene oftere?

Har dere innført dieselforbud for offentlige etater? Som Jernbaneverket, Statens Vegvesen, Bymiljøetaten, Sporveien, Vann og avløpsetaten, Politi +++++???? Hvilke biler henter dem ut iht rammeavtalene som foreligger? DIESEL!!!!!

NAF, blant annet, har jo tall på at problemet IKKE er bilene! Så hvorfor skal vi som privatfolk som ikke har andre optimale valg enn bilen bli straffet????? Så hvis dere har bestemt dere for å ta bilen uansett, så begynn med offentlig eide biler FØRST! Vis oss at dere prøver ihvertfall!

Skjønner dere ikke at vi i Oslo ikke kan samnenligne oss med de andre storbyene som er nevnt her? Vi har et elendig kollektivtransport tilbud, knytepunktene er for FÅ!

Det er vår rett å kreve en revisjon gjort av ekstern 3. part for å se på om det er andre muligheter/tiltak som kan iverksettes uten å måtte gjøre dagen vanskelig for våre medborgere...

Det må da være noen beboere i Oslo som har kunnskap om luftkvalitet og kan stikke en måler ut vinduet? Blir veldig mye synsing og spekulasjoner på noe som kan måles...

Begynner å bli lei venstresiden som alltid sier "fordi hun er kvinne" når en av deres kvinnelige politikere får kritikk. Skal en kvinnelig politiker som knapt kan forklare hva deres politikk er slippe unna kritikk "fordi hun er kvinne"? Er det slik venstresiden vil at demokratiet skal fungere? Menn skal stå til ansvar - kvinner skal vernes?

Forøvrig mener den samme ekstreme venstresiden at Sylvi Listhaug må drukne eller brennes på bål - men da er slik hets legitimt fordi hun er ond og de selv er de gode. Tror norsk venstreside og deres venner og venninner i pressa må ta et oppgjør med seg selv.

Feilen MGP gjør er at de starter i feil ende. De burde begynt med, å sørge for at veiene holdt mål, å sørge for at det var nok parkeringsplasser slapp å lete etter det. Utslipp fra bilene bør vi ikke tenke på for det vil snart forsvinne av seg selv når bilene blir drevet av batterier og hydrogen.

Bjarne Betjent

Bjarne Betjent

Det er hverken interessant, fornuftig eller økonomisk bærekraftig å gjennomføre det grønne skiftet (fra jobb til NAV).

Men det er morsomt å høre på de. Spesielt Lan Nguen Berg er aldeles festlig. Jeg ler så jeg griner av alle you-tube klippene som ligger der ute. Bedre underholdning enn NRK på fredagskvelden.

Raymond er ex SV.

Marie Lan Nguen Berg er ex SV.

Ordføreren er SV.

Hva forventere dere velgere egentlig av denne gjengen??

Jeg stemmer ikke MDG, og mener det er endel legitim kritikk man kan komme med mot partiet, men dette er å koke suppe på spiker. Sissners blogginnlegg framstår begge som langt mer useriøse enn MDG i denne saken.

Det er ikke MDG det er noe feil med, de gjennomfører bare

politikken sin.

De det er noe feil med er de 8% naive og inkompetente velgerne i Oslo som stemte på MDG.

Uten disse naive velgerne hadde Oslo borgerne verken hatt MPG eller Raymond ved makten.

Orsak, men KDG seier jo sjølve kva dei hev tenkt å gjere og kvisleisen dei skal løysa klimautfordringa som Oslobygda stend andsynes. Viss dei berre stengjer Osloøyri heilt for alle slag privatbilar og bygg ner denna ofslege motorvegen samstundes som dei minst hundredublar avgifta for å køyra på honom, lyt det berre vêre slik ein formalitet å gjere Oslobygda heilt klimavênleg att. Kan dei samstundes fjerna longt over helvta or alle parkeringsplassane og setja ei grense på berre ein halvtime føre ein lyt flytta bilen, og lata ho gjelda heile døgeret, jau, då tek det ikkje longe tida føre alle som bur der fengje bilane sine burttaua og lyt klara seg med berre sykkel frametter. Og eg er samstundes viss på at lufta verte reinare enn nokon gong føre når dei feng vaskesyklane som skal kosta vegane i drift, drivne på dugnad frå heile Oslobygda sin folkjesetnad. Då lyt båe denna Sissenar og alle andre egoistane sjå at Noreg og KDG heilt einsamt frelsar heile verda frå klimakatastrofa, sann. Jau!

Jeg skjønner godt at samboeren svarer, ler så jeg nesten griner av byrådens, se et eksempel her...

https://www.youtube.com/watch?v=hfcly56Qb3I

https://youtu.be/LrY-9EY2Mc4 Sånn blir det når kommunist samboeren ikke er der til å svare for henne.

Bjarne Eikefjord

Bjarne Eikefjord

Sissener har helt rett. MDG trenger elementær innføring i både demokrati og teknologi. For, MDG bløffer så det renner av dem, skal ta dem i tur og orden. EFTA-dommen, som Eivind Trædal henviser til, gjelder utslipp av SO2, NO2 og svevestøv. MDG har lansert stormangrep mot dieselbiler av de samme årsaken. Faktum er at moderne dieselmotorer (Euro6, for de med litt kunnskaper) slipper ut mye mindre SO2 og NO2 enn tilsvarende bensinmotorer, som MDG vil prioritere, se forslagene til forbud og høyere avgifter.

De nyeste dieselmotorene med AdBlue teknologi, (gjelder også personbilmotorer) slipper ut omtrent tiendeparten, ja, du leste riktig ca. 1/10 del av NO2 utslipp fra en gjennomsnitts bensinbil i kø på Drammensveien. Tar vi så med at dieselmotoren slipper ut ca. 40% mindre CO2 enn en bensinmotor, bør diselmotoren prioriteres av hensyn til klimagassutslippene, hvilket var hensikten bak avgiftsomleggingen fra 10 år tilbake. Avslutningsvis vil jeg bare nevne at dieselmotoren også kan gå på hydrogen (!!) med tilhørende 0-utslipp, eller på biodrivstoff, som er en fornybar energi. Så her har MDG bløffet folk huden full med sitt korstog.

Så var det svevestøv. Det har flere komponenter, hvorav de viktigste er avslitt gummi fra bildekk og asfaltstøv. Det er lineær sammenheng mellom en bils vekt og hvor mye svevestøv den legger igjen fra asfalt- og dekkslitasje. En el-bil, som MDG og Trældal snakker så varmt om, veier stort sett fra 40% (Nissan LEAF, eGolf) -80% (Tesla) mer enn en tilsvarende bil med bensin- eller dieselmotor. Hvilket betyr at de legger igjen 40-80% mer svevestøv fra dekk- og asfaltslitasje. Så her er el-bilene verstingene, stikk i strid med MDGs påstander. Og det enda før vi har tatt med hvor mye skitt, møkk og klimagasser som batteriproduksjonen og strømforbruket fra el-biler sender ut i miljøet.

Siden Trældal og Lan Marie Berg selv gikk ut i media og profilerte en 60-timers, påstått miljøvennlig "togtur" til Portugal framfor fly, vil jeg tillate meg å si at det antagelig er den "skitneste" ferietur noen norske politikere har foretatt i nyere tid. Om man legger inn kullkraftkomponenten omregnet til personsetekilometer og tid for 2 personer med tog fra Norge til Portugal. Eivin Trældal, visste du ikke at kullkraftkomponenten i all strømforbruk innen EU, (inkludert Norge) gjennom kvotesystemet utgjør ca. 75% av all elektrisitetsproduksjon?

Jon-Anders Grannes

Jon-Anders Grannes

Helserisikoverdier baserer seg på 70 år med den samme eksponering, her i dette tilfelle luftforurensning. For eksempel på tjære l luften på en kald vinterdag i Oslo med inversjon så kan den bli 5 pr 100.000 innbygger etter 70 år som får lungekreft. Problemet for miljømarxister er at eksponeringen bare er 20 dager i året, Med andre ord så er eksponeringen bare 5.48% av hva som trengs for at 5 av 100.000 skal utvikle lungekreft etter 70 år. I Oslo så må man leve 1.277 år for at 5 av 100.000 skal utvikle lungekreft.

Jon-Anders Grannes

Jon-Anders Grannes

Når det gjelder luftforurensing så er dette et politisert tema. Ta ett PM2.5 søk på junkscience.com Her er en kort oppsummering om ståa på PM2.5 http://junkscience.com/wp-content/uploads/2016/01/Milloy-West-Trans-Dec-2015.png

Jon-Anders Grannes

Jon-Anders Grannes

På vinteren når det er tørr og kald luft så dør flere eldre på grunn av Cardiovascular relaterte sykdommer. Spørsmålet jeg stiller er hvordan man har filtrert ut kulde relatert sykdom og tidligere død når de beregner sykdom og dødelighet for luftforurensning? De oppstår nemlig samtidig i Norge? Eller tar de bare kulderelatert sykdom og død til inntekt for luftforurensningen så de kan bedrive kulturell terror mot privatbilismen? http://www.circumpolarhealthjournal.net/index.php/ijch/article/download/17495/19904

Skriv en ny kommentar

Abonner via epost

Oppgi din e-postadresse og få varsling hver gang jeg legger ut en ny bloggpost!