hits

Røde Kors er søkkrike

kommentarer 136 kommentarer

Hvorfor skal vi gi penger til Røde Kors, når de har saltet ned tre milliarder kroner på bok?

Røde Kors-president og styreleder Sven Mollekleiv.

Til helgen bankes det på hundretusenvis av dører for å tigge penger til president Sven Mollekleiv og hans medarbeidere i Røde Kors. NRKs TV-aksjonen som ble stiftet i 1974 håper på at vi nordmenn blar opp minst 250 millioner kroner og fyller bøssene med den største giverglede. Staten kommer til å gi minst 35 millioner kroner, mens kommunene samlet vil stå bak kanskje 30 millioner kroner.

Den store pengedugnaden
Kjendiser som Therese Johaug donerer private samleobjekter som skidrakter til auksjoner og næringslivsaktører kappes om å vise den største raushet. TV-aksjonen liker å fremstille seg som en nasjonal pengedugnad for å hjelpe de som intet har. Det er NRK som bestemmer hvilken organisasjon som skal bli begunstiget med den nasjonale årlige øvelsen. Tre ganger har Røde Kors blitt utpekt til å nyte godt av millionene.

Det store hakeslipp
Onsdag denne uken fikk årets TV-aksjonen et skarpt skudd for baugen. Finansavisen kunne fortelle gjennom genial lay-out på sin forside følgende:
"Pengeinnsamling til PENGEBINGE. Har allerede 3000 millioner på bok"
Avisen hadde gransket fjorårets Røde Kors-regnskap og kunne fortelle at i 2015 hadde Røde Kors omløpsmidler på vel tre milliarder kroner. Nesten 2,7 milliarder kroner av disse var plassert i verdipapirer. I tillegg kommer en kassabeholdning på 297 millioner kroner, pluss ulike fordringer. Omløpsmidlene økte i fjor med nesten 220 millioner kroner.

Gikk viralt
Artikkelen i Finansavisen ble fort et stort tema i sosiale medier og på morgenmøtet til Dagsnytt 18-redaksjonen og Anders Magnus. Selv NRK som altså eier TV-aksjonen, så det journalistisk korrekt å løfte Røde Kors sin pengebinge inn i studio. Røde Kors stilte ikke med sin toppleder Sven Mollkleiv, nei det var en ansatt på den interne PR-avdelingen som fikk den "sure jobben" med å forsvare seg mot en krystallklar og tydelige sjokkert og irritert stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet.


Øistein Mjærum

Ikke fem øre
- Krisen i Syria og Irak er faktisk den verste krisen siden andre verdenskrig. Men dere sitter med tre milliarder kroner på bok. Og på søndag skal dere ut og be om 250 millioner kroner til. Dette provoserer meg så voldsomt, at mens folk dør, så bruker dere ikke av formuen. Dette er helt urimelig. Dere får ikke 5 øre av meg så lenge dere ikke bruker av pengene som er saltet ned i Norge! tordnet Christian Tybring-Gjedde.

Med buksen nede
PR-mannen fra Røde Kors Øistein Mjærum ble til stadighet svar skyldig og måtte vike fra skanse til skanse inntil programleder Anders Magnus satte inn sitt nådestøt. Han viste til at FN har bedt om 70 milliarder kroner til Syria og nærområdene:
- Kunne dere ikke brukt litt mer penger der når dere har så mye, spurte Magnus.
- Ja, uten tvil og derfor bruker vi penger i Syria. Vi bruker hvert år 90 millioner av avkastningen av fondet. Fondet gir oss fleksibilitet så vi kan respondere raskt i fremtidige krisesituasjoner, sa Mjærum.
- Så dere venter på en enda større krise?
- Vi har et ansvar for å kunne være beredt til å hjelpe, også i fremtiden, sa Mjærum.

Det store spørsmålet
Så jeg gjentar mitt spørsmål. Er det noe mening i å gi mer penger til Røde Kors som har tre milliarder kroner på bok? En gigantisk pengebinge som Røde Kors selv omtaler som "vårt oljefond", mens folk sulter og lider.

136 kommentarer

Kris

20.10.2016 kl.12:37

Hva med å opplyse om lønningene til lederne?

Edda

20.10.2016 kl.12:45

3 mrd på bok? Humanitærindstrien fornekter seg ikke.

Ingar

20.10.2016 kl.12:51

Dette lurte jeg også på (lønningene) I ideelle organisasjoner så er det kvalmende å se at de har millionlønninger som sjefer. For det første betaler jeg skatt og for det andre er det hele bare en egoistisk og kynisk industri, derfor gir jeg aldri, -og iallefall ikke på søndag.

Hans-Egil Pettersen

20.10.2016 kl.12:52

Dette er ikke til å leve med, hva er det vi holder på med. Vi som går rundt å tror at vi er best ,men i virkeligheten verst. Lurer på det samme som Kris, hvor stort er kjøttbeinet.

bjorn

20.10.2016 kl.12:52

Mollekleiv har ikke lønn, jobber frivillig

Scott Johansen

20.10.2016 kl.12:58

Les avsnittet under "NGOene ? de «frivillige» organisasjonene".

http://steigan.no/2015/03/12/det-norske-kartellpartiets-avleggere-de-frivillige-organisasjonene/

Mikkulv

20.10.2016 kl.13:02

Jeg vil egentlig si det er bunnen av moral. Det er veldig lettvint å spille på folks samvittighet i norge... Og det kryr av røde kors "tiggere" som er veldig plagsomme i bybildet. Hvis det ikke dreide seg om penger til sin administrasjon, ville de aldri vært så pågående.

Trond

20.10.2016 kl.13:03

Iflg årsrapporten for 2015 hadde Mollekleiv 1.110.000 i lønn.

Pure help

20.10.2016 kl.13:08

www.purehelp.com -> søk på Norges røde kors.

Der finner man regnskapstall, askjeeiere, lederlønn osv osv.

norskgoy

20.10.2016 kl.13:10

@Kris

Enda artigere hadde det vært om man spurte om deres donasjoner i forhold til deres lønn til "veledige" organisasjoner. Tross alt, de alle er i øvre lønnsadel.

vest

20.10.2016 kl.13:15

Det er lenge siden jeg sluttet å gi penger til Røde kors.

En sosialistisk organisasjon uten tillit.

Ove

20.10.2016 kl.13:22

Når RK har blitt politisk, langt ut på venstre fløy og er på terroristenes og jihadistenes side, har deg desto mindre lyst til å gi penger. Kommer aldri å gi så mye som en krone engang.

Odin

20.10.2016 kl.13:26

Røde Kors er en politisk organisasjon som har i likhet med den ekstreme venstresiden multikulturelle grunnverdier og en utradering av alle rene etniske grupper som endelig mål.

Richard

20.10.2016 kl.13:31

Jeg blir forundret over at noen lar seg overraske... Røde Kors er en prestisjejobb for de på toppen, ref. faren til Jens Stoltenberg, Støre osv. De tjente millioner i ledelsen og man kan ikke si at så mye godt ble gjort.

Haiti er et annet eksempel hvor Røde Kors tok inn milliarder i USA, og bygde (det strides om antallet) enten 3 eller 11 hus.... og unnskyldningene har haglet siden, men pengene beholdt de.

Transparens er den eneste måten en non-profit og veldedighets organisasjon kan sjekkes og overleve i fremtiden. Hvor mye tjener de som jobber der, hvor mye når frem til de som trenger midlene, og hvor mye blir borte i bestikkelser, investeringer, materiell, osv.

Røde Kors er det omvendte av transparent og bør ikke få lov til å kalle seg non-profit, for de er en ren pengemaskin.

NB! Jeg må skille på å kritisere selskapet Røde Kors er (vil ikke kalle det noe annet enn et gedigent selskap), men jeg ønsker aldri å rakke ned på de som forsøker å gjøre godt. Enten det er de som donerer penger, selv til Røde Kors, eller om det er snakk om fot-soldatene som forsøker å gjøre godt for de knappe midlene RK gir dem til rådighet.

Ikke kritiser noen for å gjøre noe godt, men kritiser de som misbruker deres tillit og bruker pengene på seg selv.

Judas Iskariot

20.10.2016 kl.13:32

En blogger fikk kjeft fordi hun sa at Røde Kors hadde sugerør inn i statskassa. Det ble benektet av Røde kors. Media var på røde kors sin side å fordømte personen. Men hvis man sjekker er over 40% av røde kors 'inntekt' fra staten (dvs. stjeler fra oss skattebetalere). Legg ned røde kors og forby de personer til å ha noen form for virke i Norge. Disse er kun svindlere.

Pelle P.

20.10.2016 kl.13:39

Der forsvant min støtte ihvertfall..:/

gunnar

20.10.2016 kl.13:40

Gi heller penger til Frelsesarmeen eller Kirkens Bymisjon. De vasser ikke i penger og bruker det de får til de som trenger det mest!!!!

rune

20.10.2016 kl.13:44

Haiti kan dere vel også tilgodese med litt formue? Lavmoral lukter dette lang veg.

20.10.2016 kl.13:46

ikke no å få her.

jørgen

20.10.2016 kl.14:00

Vi bruker hvert år 90 millioner av avkastningen av fondet, måtte bare le ettersom han virket veldig stolt av det, resten går til å gjøre de enda rikere. De får ikke et øre av meg

Jonas Bay

20.10.2016 kl.14:09

Hvis man tar utgangspunkt i beløpet som ble samlet inn i fjor og deler på antall bøssebærere så kreves det 825 bøssebærere bare for å dekke inn lønnen til Sven Mollekleiv.

Jeg kommer ikke til å gi ei eneste krone.

Ingar

20.10.2016 kl.14:28

"Ding Donng", -hei! Vil du bidra til årets tv-aksjon? Vi har bare tre milliarder kroner så vi trenger sårt mer!

Øyvind

20.10.2016 kl.14:29

He he, likner på oljefondsmodellen. Oljefondet, ikke røre for det er til kommende generasjoner = Det vil alltid være en kommende generasjon. Røde Kors, ikke røre for det er til en større katastrofe = det vil alltid komme noe som er verre. :-) Begge er designet for aldri å bli brukt. Det er nesten genialt.

Skvatt

20.10.2016 kl.14:32

Hyll visdomen åt Raudekrossen! Dei sjår naudsyntleiken or å vêre budde på alle slag katastrofar som kan kome i framtida, og når me allereie veit umfanget or den komande klimakatastrofa lyt me ikkje ha åtgaum for storleiken på aksjefondet deira. Strengt teke lyt dei 3 milliardane vêre altfor lite, kanskje dei burde ha samla inn for detta føremålet istaden? Men det som er heilt visst er at alle varme og inkluderande menneskje ynskjer å gje eit monaleg beløp åt Rikskringkastinga si TV-askjon, av di viss Raudekrossen feng inn nok pengjar verte det ikkje naudsynt å taka noko or aksjefondet for å gje til føremålet åt floktningane. Samstundes som det er ei form for avlat for det ille samvitet for rikdomen vår au, lyt eg berre nemne. Jau!

Dag Moxnes

20.10.2016 kl.14:33

Jeg husker godt en korrupsjonssak Mollekleiv var innblandet i for noen år siden!Noen RK-lokaler skulle pusses opp,og to brødre fikk ca 25mill. for jobben.Like etterpå var Mollekleiv i bryllupet til en av brødrene.Vennetjenester og pengeoverføringer mellom venner,flotte greier.RK får ingen skillenger av meg1

Carl

20.10.2016 kl.14:44

Jeg gir nesten aldri til veldedighet pga at jeg stoler ikke på hvor vidt penga faktisk går til det de skal.

Det virker egoistisk, men hvis jeg skal gi penger så skal jeg være sikker på at de ender der de skal og ikke i griske politiske hender eller til griske ledere i en organisasjon.

Berit Bjørkmo

20.10.2016 kl.14:46

ser ingen grunn til å gi dem flere penger før de trenger fler penger, samle heller inn penger til noen som trenger det.

Lill Marit Grindeland

20.10.2016 kl.14:48

De får ikke fem flate øre av meg. Basta

Suveren

20.10.2016 kl.14:51

Hele bidragsindustrien er et rør av korrupsjon, svarte penger, statsstøtte til røverstater, millionlønninger til konsulenter og ikke minst statsbedraget om 1% av Statsbudsjettet som betaler indiske og brasilianske hangarskip, presidentfly til Afrika og i stedet for at landene tar inn skatter, så er statskassene en madrass med milliarder. Slutt med disse fjollete bidragene og slutt med å ta i mot flyktninger.

Ella

20.10.2016 kl.14:56

I praksis er altså Røde Kors et finansselskap som bruker kjendiser, gratis bøssebærere, får gratis TV-tid på NRK og har sugerør rett ned i statskassa for å hanke inn penger? En mer genial forretningsmodell skal man lete lenger etter!

Per Arne Knudson

20.10.2016 kl.15:06

NRK eier TV-aksjonen, og skal ha 15% av det som samles inn. Det blir i så fall ca 33 mill. Ikke tale om!

André

20.10.2016 kl.15:07

Merkelig kommentar fra en finansmann. Hvorfor skal vi betale skatt når det er 7000 milliarder på oljefondet? Fordi vi bruker avkastningen på fondet hvert eneste år, som gjør at vi kan ha bedre offentlige tjenester og/eller lavere skatt enn vi ellers ville hatt.

Røde Kors' penger kommer fra tiden med automatinntekter. De er nå borte (overtatt av Norsk Tipping), men det bruker AVKASTNINGEN av dette fondet hvert eneste år til hjelpekorps, besøkstjeneste og alle andre aktiviteter som drives - nesten utelukkende av frivillige - over hele Norge.

Bertel

20.10.2016 kl.15:09

På høy tid å gi på en annen måte , hvorfor ikke selge kuponger for mat klær og medesiner kupongene som vi givere betaler for skal ikke veksles inn i annet en det de er tenkt til . Da ble det vel over og ut for flere orginassasjoner ikke penger til egen lomme lenger .

Giver

20.10.2016 kl.15:10

Makan til surmaga, konspirasjonistisk, egoistisk vrøvl mange lirer av seg her!

Vedder på at alle dere som "ikke vil gi ei krone" aldri har gjort et ærlig, gratis arbeidsslag for sine medmennesker, være seg om de er i Norge eller Syria, om de er gamle, syke, skadde, foreldreløse, forlatte, rusmisbrukere, etc.

Skam dere!!

Gi heller en hundrelapp til et annet formål, det er helt OK, Kirkens nødhjelp, Kirkens bymisjon, Frelsesarmeen, Redningsselskapet er alle flotte organisasjoner som hjelper i nærmiljøet.

Men slutt for fa... å slenge rundt dere med drit om de som jobber, betalt eller frivillige, i en humanitær organisasjon - for det har dere søren ikke noe kunnskap om. Åpenbart!

Jeg kommer til å gi til Røde Kors, for de bruker penger fornuftig der de går inn. Røde Kors er ikke en politisk organisasjon (i den forstand at de ikke velger side). Nøytralitet er en av Røde Kors sine sju grunnprinsipper, og tror du ikke på at Røde Kors klarer å balansere det, har du trukket tinnfoliehatten for langt ned over øra.

Joda, Røde Kors sitt fond er stort, men så har de også muskler til å involvere seg og hjelpe i nær sagt alle konflikter og katastrofer i hele verden. Det er det ikke mange andre som kan.

Man burde være stolt over å bo i et land der en humanitær organisasjon, langt på veg bemannet med frivillige og ubetalte medlemmer som bruker sin fritid på redningsarbeid, lokal hjelp til utsatte grupper i samfunnet, samt humanitær bistand over hele kloden.

Ta dere sammen, surmulere!

Philomath

20.10.2016 kl.15:23

Tja..er det ikke bare greit med en buffer ? Tilfelle en trenger penger kjapt kan røde kors virkelig slå til på kort tid istedenfor å måtte vente på at pengene kommer inn?

Jan

20.10.2016 kl.15:24

Såkalt "finansnestor" forstår ikke hvorfor en organisasjon som driver med nødhjelp ser det som formålstjenelig å ha en sikker årlig inntekt. Evt. så er det viljen, ikke evnen, som står i veien for den forståelsen.

Anders Stenstad

20.10.2016 kl.15:33

Og som vanlig er det eneste politiske partiet (FrP) som tør å vise fingeren til Røde Kors. Ellers er det øredøvende stillhet. Feighet! Det er hva de andre partiene viser! Stå på Christian Tybring-Gjedde!

Jemen

20.10.2016 kl.15:35

Utrolig skuffende. Altfor mye fokus på Syria og Irak. Altfor lite fokus på Jemen. Saudi Arabia voldtar barn i Jemen og hva gjør Norge? Ikke en dritt. Norge heier på Saudi Arabia og elsker voldtekt av shia muslimske barn i Jemen. Det er dokumentert av Saudi Arabiske soldater voldtar barn helt ned i 6 års alderen i Jemen. Hva gjør Norge med denne saken? Rett og slett ingenting. Terror nasjonen Norge støtter terror nasjonen Saudi Arabia i bombing og voldtekt av barn i Jemen. Ta en titt på Youtube dokumentaren fra Journeyman. Se hvordan Saudi Arabia voldtar barn i Jemen med norsk støtte.

https://www.youtube.com/watch?v=e6GWZhhftxA

Røde Kors og NRK støtter voldtekt av barn

20.10.2016 kl.15:36

https://www.youtube.com/watch?v=e6GWZhhftxA

Giver

20.10.2016 kl.15:40

Nå er det vel slik at Norges Røde Kors ikke har tilført midler til fondet siden 2007. Med tanke på alt av penger som er samlet inn siden da. Hvordan kan man egentlig påstå at pengene samles inn for å settes på bok?

Sumo

20.10.2016 kl.15:53

De gjør nok en hel del bra, men kombinasjonen av milliarder på bok og pampevelde i toppen gjør at det ikke er aktuelt å gi dem noe. Mange som trenger det langt mer.

Ringo

20.10.2016 kl.16:18

Hvor mye kommer egentlig ut til de lokale avdelingene?

Svært lite, damene må selge lodd, ungdommer må søke kommuner og stiftelser, samt hjelpekorpsene må jobbe ræva av seg for å få det til å gå rundt økonomisk.

Hadde røde kors hatt TV-aksjon der inntektene gikk direkte ut til avdelingene som gjør en fantastisk jobb her hjemme, så hadde det vært en betydelig større forståelse.

Kjenner mange som ikke gidder å være medlem da det forventes alt for mye "dugnad" bare for å kunne opprettholde driften lokalt.

Skjerpings!!!!!

Idioti

20.10.2016 kl.16:42

Hva er poenget??? skal tro hva disse lederne har av inntekter og gull pensjoner? finn ut av det kjære journalister, for dere gjør fan ikke jobben deres overhodet

maria høili

20.10.2016 kl.16:52

http://mariahoili.blogg.no/1454082285_visste_du_dette_om_rd.html

Petter

20.10.2016 kl.16:57

Ding dong, vil du donere til Røde Kors? Nei! Da er du et dårlig menneske, er du rasist kanskje? Okeida her har dere pengene dere trenger!

Frank

20.10.2016 kl.16:59

Hele samfunnet er basert på ordtaket "Gjør som jeg sier IKKE som jeg gjør"

Sluttet å gi penger til innsamling 10-12 år siden. Mesteparten av pengene går til å sikre norske arbeidsplasser samt gi lederne millionlønn.

Da er det bedre å gi dem "10 Ave Maria", og håpe at det bedrer seg.

Pelle

20.10.2016 kl.17:10

Dette er jo ikke noe nytt, så jeg er overrasket over reaksjonen til Tybring-Gjedde og andre. Visste dere virkelig ikke dette? Da kan dere ikke ha fulgt med i timen.

Jeg sluttet å gi for 10 år siden, da dette også var i fokus. Gi heller en slant til trengende du ser på gata (minus organisert lurendreieri fra Øst-Europa). Da vet du at pengene "kommer frem" uavkortet.

tela

20.10.2016 kl.17:37

Tre mrd på bok. Det hører ingen steder hjemme. Venter på en mega katastrofe?!? Vi har dem stadig vekk. 90 mill av 3 mrd! Jeg ler, du verden for en giver iver fra RK. Har jobbet nær en av de store organisasjonene, hva jeg der så fikk meg til å lukke lommeboken for godt. Forunderlig nok fikk topp leder problem etter hvert. Så rart. 3mrd på bok....jeg får vond smak i munnen...mange i dette landet trenger sårt støtte også. En hån er hva det er.kvalmt. griskt.

Kjell

20.10.2016 kl.17:37

Tror ikke jeg tenkte på noen lederlønninger da jeg var med å bisette en familie under Ebolautbruddet i Sierra Leone. Ikke var penger et tema da jeg jobbet for Røde Kors på intensiv avdelinga med krigsskadde i Eritrea under krigen med Etiopia. At økonomi kom veien for jobben min under tsunami - innsatsen på Sri Lanka var utenkelig. I 2012 var bekjempelse av Kolera på Haiti viktigere enn pengene. Jordskjelvet i Nepal 2015 ødela sykehus. Der jobbet jeg i feltsykehus uten tanke på bankbeholdninger!

Hadde ikke Røde Kors hatt et katastrofefond som kunne aktiveres raskt, ville utfallet for de berørte av krig, naturkatastrofer blitt noen helt annet.

Selv har jeg en liten sparekonto i tilfelle varmvannstanken ryker. Varmt vann er noe vi alle trenger! Vi kan jo tenke på alt vi MÅ ha av verdier i hus, hytter, båt, campingvogn- og bil.

Godt å dele litt på søndag!

Frank

20.10.2016 kl.17:41

NRK skal ha 10-15 millioner kroner bare for innsamlingen på NRK1. Alle skal ha penger - ingen gjør noe gratis

Rune

20.10.2016 kl.18:07

Ja og man kan spør seg hvor disse pengene kommer fra. Kjenner jeg blir forbanna, spesiellt siden ca 50% av innsamlede penger går bort i administrasjon. Hvorfor sender de ikke 100% direkte, og tar administrasjonskostnadene på egen kappe?

Snakker om kvasiorganisasjon. At Nrk skal ha penger for aksjonen er helt forkastelig. Dette har vi alle sponset via den påtvungne nrklisensen.

Kjell : og de pengene kom ikke inn via innsamlinger mener du? Er ikke lenge siden jeg fikk telefon fra Røde Kors som skulle tigge penger til et eller annet. Dette var under katastrofen i Nepal. Da jeg spurte om pengene gikk rett til nepal fikk jeg beskjed om at de gikk inn og ble fordelt rundt omkring.

Som jeg sa til tiggeren som ringte : "Hvorfor sier du at det er til ofrene i Nepal da?". Hadde ingen skrupler mot å hjelpe de i Nepal, men kjenner jeg vemmes når de ljuger meg midt i trynet

Øystein

20.10.2016 kl.18:13

Hvor mye får Røde Kors inn på samvittighetsknappene de har fått Tomra til å installere på panteautomatene?

Trond

20.10.2016 kl.18:21

Det er selvfølgelig ikke RK sin oppgave å opptre som bank og fondsforvalter av de midlene de har oppfordret det norske folk til å bidra med for å hjelpe folk utsatt for akutte humanitære kriser, og som i detalj presenteres for oss på skjermen før hver TV-aksjon.

Husk dere er avhengig av vår giverglede!

Stig

20.10.2016 kl.18:24

3 milliarder kroner på bok og ber om mer penger!

Dette er skammelig - hvorfor blir ikke pengene til Røde Kors brukt til de som lider av krig, sult og nød?

Er det noen kjendiser som skal ete av lasset mon tro? Noen som skal ha bonus?

Vi forlanger å vite hvem som eter av lasset når NRK skal samle inn enda mer penger - hvor mye som kjendiser får som bidrar til aksjonen og hvor mye lønn og bonus som faller på ledelse og administrasjon.

Beklager - bruk opp 3 milliarder før dere ber om mer? Denne gangen får dere null kroner.

Robert

20.10.2016 kl.18:29

Det blir ikke gitt 5 øre til røde kors her i gården.

Og med 3000mill på bok skulle en tro pantelotteriet kunne gi gevinst noen ganger.

Jeg har spillt på pantelotteriet over 100 ganger de siste årene, jeg har ikke vunnet så mye som min egen surt donerte pant engang.

Det holder nå, ikke mer støtte så lenge jeg lever.

Kenneth Haukenes

20.10.2016 kl.18:44

Hvorfor er det ingen som diskuterer "hvorfor" de er tildelt årets aksjon da? Hvor god research ble gjort før tildelingen? Det er jo det at røde kors skal få ytterlige midler som er tema her. Husk også at bøssebærerene ivaretar en viktig kultur i ett godt land som norge

André

20.10.2016 kl.19:08

Verdens vil bedras, velkommen etter Tybring Gjedde. Mye vil ha mer....0 kr herfra, kun penger jeg vet går uavkorta som blir gitt til organisasjoner i Norge.

Maria Høili

20.10.2016 kl.19:38

http://mariahoili.blogg.no/1476984224_rde_kors_svindler_kun.html

Per

20.10.2016 kl.19:56

Selv foretrekker jeg å gi til rene norske formål da jeg betaler U-hjelp via skatten allerede og vet at mange her i landet ikke får hjelpen de trenger pga. at fokus er andre steder i dag.

Og send gjerne bøssebærer til Bill og Hillary. de er stinn av øremerkede midler som i mangel på kriser i verden benyttes til administrasjon av fondet.

Kunta Kinte

20.10.2016 kl.20:09

Gi heller penger til Human Rights Services

Fortvilet Røde Kors Medlem!

20.10.2016 kl.20:18

Norges Røde Kors har igjennom mange, mange år avsatt midler for å kunne handle umiddelbart ved store katastrofer og hendelser. På denne måten slipper man å måtte samle inn penger før man kan yte hjelpen det stort sett haster sårt med.

Et annet faktum er at formue, som fast eiendom og andre ting vises som kroner og øre på et regnskap. Dette er ikke reelle penger på konto!

De lokale Røde Kors avdelingene har egne regnskap. Med egne utgifter og inntekter.

Disse pengene det lokale laget nå får, kommer garantert særdeles godt med.

Jeg, og tusenvis av andre Røde Kors frivillige jobber mange hundre timer i året, lokalt, for de lokale innbyggerne.

Vi(Røde Kors) tilbyr mye som dere tydeligvis ikke vet om.

Vi er på gamlehjem og besøker de gamle som er ensomme. Vi har sosiale møteplasser for ungdom, voksne og eldre på forskjellige plasser. Har noen hørt om tjenesten KORS PÅ HALSEN?!? Hjelpetelefon for unge under 19 som sliter med alt fra matlyst, depresjoner og til suicidale tanker osv får HJELP!

Hjelpekorpset stiller opp FRIVILLIG 24 timer i døgnet 365 dager i året!

Pengene vi frivillige tjener inn til foreningen lokalt går til å gjøre disse tjeneste. Frivillig for deg, og de rundt deg!

Støtt Røde Kors på søndag. Hjelp oss å hjelpe.

Vi får hjelpen helt frem.

Enra

20.10.2016 kl.20:48

Hvis vi skal gi noe til Syria så bør det være bombe i hode på høvdingen nede.

Alexander

20.10.2016 kl.21:05

Sjekk ut selskapet Face2face AS ved eier Per Gunnar Meland. Dette selskapet jobber med å få inn faddere for Plan Norge, SOS-barnebyer, Kirkens nødhjelp, Care samt en rekke andre organisasjoner. Organisasjonene betaler ca. 3500NOK eks mva pr fadder til Face2face AS. Totalt i løpet av 1år betaler disse organisasjonene Face2face 85 millioner kroner.

Face2face har de siste 5årene hatt overskudd på over 100millioner! Gründer av selskapet Per Gunnar Meland har i 2015 tatt utbytte på 54,8millioner kroner samtidig som hans ansatt David Marinius Karlsen hatt lønn på 2millioner fra Face2face samt tatt utbytte på 6millioner kroner.

Organisasjonene betaler altså 3500NOK eks mva til dette selskapet for at de står ute på gata, butikker og kjøpesentere og selger fadderskap.

Er det forsvarlig pengebruk av organisasjoner ved å berike selskapet Face2face samt Per Meland? Skulle ikke disse inntektene gå til fattige? Jeg har etter å ha skrevet innlegg på facebook og twitter mottatt henvendelse fra Per Meland samt rekke andre i ledelsen i Face2face

Det er også Switch Communication AS som selger Redd Barna, Amnesty og Strømme stiftelsen fadderskap på stand, disse fakturerer BARE Redd Barna 35-40mill pr år! Eier av selskapet Jon Sundby og Jan Michael Sømme har hver årslønn på 2millioner kr, begge kjører porsche og ferrari.

Penger som skulle til fattige barn går i lomma til disse. Selgere som jobber for både Switch Communication AS og Face2face AS er underlagt freelanceavtale uten rettigheter som sykepenger, feriepenger og andre betingelser fra arbeidsmiljøloven. Samtlige organisasjoner er klar over det, men bryr seg ikke.

Så er det siste selskapet som er etablert fra danmark Storm Group AS, disse selger fadderskap for Flyktninghjelpen NRC. Flyktninghjelpen betaler dem 3500 eks mva pr fadder. Penger som skulle til flyktninger går til disse.

Totalt fakturerer Face2face, Switch Communivation og Storm Group organisasjoner for 150millioner i året! Eiere med multimillionlønn og utbytte i 20-30millioner klassen hvert eneste år. PR systemet til samtlige organisasjoner prøver å få meg til å holde munn.

Lars Holm

20.10.2016 kl.21:21

Enig.

Røde Kors har ledere som soper inn millioner i årslønn.

De reiser verden rundt på business class på fly, og bor på de beste hotellene, verden rundt, og det koster enda flere millioner. Samtidig har Røde Kors milliarder på bok, og bruker det meste av pengene til adminstrasjon og lønninger og frynsegoder til egne ledere.

Så neitakk. I ÅR bør ingen gi penger, de som tigger, er for grådige!

SV-kvinne og statsansatt i administrasjon

20.10.2016 kl.21:21

Hva med å hjelpe kvinner i offentlig sektor i distriktene først? Hva med de mange kvinner som ikke blir professorer fordi menn sitter på jobben?

Røde Kors mann

20.10.2016 kl.22:00

Ser der er mange "ikke økonomer" her.

Hvis Røde Kors gjør som mange her antyder, å bruker av fondet til de utallige hjelpetiltakene i Norge og i utlandet så blir fondet ganske fort tomt. Hva da???? Hvordan skal vi da hjelpe? Tenk på det at Røde Kors har mulighet til å ta ut så stor avkastning på fondet at vi kan bidra der det trengs med en gang. Det er det ikke mange som kan. Det vil alltid bli prioritering hvem som trenger mest hjelp. Vi kunne brukt alle midlene vi har, og det som samles inn på søndag til hjelp rundt om i verden, men likevell ville det ikke på langt nær vært nok desverre. Så til dere som synes ledelsen på toppen har før høy lønn. De har selvfølgelig en lovlig arbeidsavtale, men det er mennesker som er på jobb hele tiden, å har mange mange reisedøgn i inn og utland. Så da blir lønnen kanskje ikke så høy med tanke på alt som forsakes. (Du trenger ikke være toppleder for å ha 1.1 i lønn) Den virkelige dugnadsinnsatsen blir gjort i lokal lagene. Det genereres milliard beløp i arbeidstid i alle frivillige organisasjoner. Se på topp idrettslagene, er det mer legitimt for idretten å ha millionlønninger til spillere å ledere, å når det snakkes om sugerør i offentlige midler kan det kanskje være på sin plass å se litt i disse kortene og. Røde Kors og andre frivillige organisasjoner må betale det samme som alle andre for varer og tjenester. Det koster å drive frivillighet om det er håndball eller hjelpekorps.

Røde Kors er en av de få organisasjoner som jobber med å gjøre seg selv overflødig. Hvis det ikke hadde vært katastrofer eller krig, å helse, omsorg og redning hadde vært perfekt hadde det ikke vært bruk for Røde Kors. Med det er desverre ikke sannheten.

Østlandsgutt

20.10.2016 kl.22:44

Det mest skremmende er alle de som kommenterer her uten å vite hva de snakker om. Sett dere inn i fakta før dere uttaler dere.

Eks. Sven Mollekleiv er frivillig i Røde Kors og får ikke lønn. Han er ansatt i DNV GL som direktør og får dermed nok lønn der.

Pengene i katastrofe-fondet er fra tiden før 2007 da Røde Kors hadde spilleautomater. Ingen av innsamlede midler etter dette er plassert i fondet.

Det er behov for penger på bok hvis de skal respondere på katastrofer ila 24 timer. Kan ikke starte innsamling først.

Så sjekk fakta og ikke bare les overskriften.

Finn Jacobsen

20.10.2016 kl.23:16

Sjekk hva som skjedde med Røde Kors' innsamlede midler til jordskjelvkatastrofen i Haiti. En forsvinnende brøkdel gikk til Haiti, resten dekket opp tidligere underskudd i organisasjonen.

Stolt giver til Røde Kors

20.10.2016 kl.23:47

Selvfølgelig har Røde Kors penger på bok, det gjør at de får avkastning på lang sikt (fordi de er investert i aksjer). De stiller alltid opp og hjelper i de største krisene. De er tilstede der ingen andre kommer inn fordi de er upartiske og nøytrale. De har også mulighet til å hjelpe på lengre sikt.

Jeg vet at pengene jeg gir kommer frem til de som trenger det mest takket være Røde Kors.

Les denne: https://www.rodekors.no/om-rode-kors/tv-aksjonen/slik-skal-rode-kors-bruke-tv--aksjonsmidlene/

Maya

20.10.2016 kl.23:47

Gi penger til Frelsesarmeen. De tar seg av de svake

Thomas

21.10.2016 kl.00:14

Hva tror dere det pengene er til for. Norges røde kors eier og driver en rekke hus, aktiviteter og redningstjeneste. Hvordan finansieres feks påskeredningstjenesten. Det er mye penger fordi det også er en stor organisasjon. Røde kors lagrer og vedlikeholder enorme mengder kriseutstyr for de som måtte trenge det. De er nøytrale, de hjelper de som trenger det. Sosialistullpratet deres handler vel mer om en type projisert oppfatning hvor dere ikke forstår hvorfor noen gjør noe for andre

Samme med Frelsesarmeen. De har 1.4 milliarder i årlig omsetning hvorav 900 millioner går til lønn. De fleste i alle organisasjonene er frivillige, men man trenger gode folk på toppen og i fylkesledd for å sikre fremdrift. Vi er jo så skikkelig gode i dette landet på frivillighet, gratis fellesdugnader for hverandre. Det er jo bare å se hvor dårlig vi nordmenn er på dugnader, fotballtrening for ungene osv.

Sett dere inn i saken før dere kommenyeter5

Rikke

21.10.2016 kl.01:18

Du som kommenterte om Face2face - Røde Kors bruker ikke dette selskapet og ansetter ikke folk gjennom det heller, i motsetning til flere andre organisasjoner. Du burde sjekke ut fakta før du skriver.

21.10.2016 kl.01:29

Det er synd at grådigheten går foran det å hjelpe uskyldige mennesker i dyp nød.

Frelsesarmeen burde granskes ytterligere, de er nesten like dyre på klær som butikker, og jeg som trodde de var der for å hjelpe medmennesker i nød

Stian Andersen

21.10.2016 kl.01:30

Kan ikke alle her stille med fornavn og etternavn slik at det blir mulig å koble opp hva dere skriver til hvem av dere som går på NAV? :)

Gumle

21.10.2016 kl.01:57

Nå ville jeg ikke tenkt at Christian Tybring-Gjedde gir penger til noe som helst av innsamlinger...

Selv pleier jeg oftest skygge unna den årlige tv-innsamlingen, for som regel synes jeg ikke noe om formålet eller den/de som står bak innsamlingen. Men Røde Kors er helt greit for min del.

Siden økonomien min er heller skral, er jeg ikke altfor gavmild. Å gi via tlf er uaktuelt, siden de tar hele 250 kr den veien. Spik spenna gærne, tenkte jeg da jeg så beløpet. Det er mye for meg. Men kommer de på døra, skal jeg kunne avse en hundrelapp. Mange bekker små..

Absolutt gjerrig er jeg ikke, bare nesten :) , er støttemedlem av Norsk Luftambulanse. Veldig nyttig, synes jeg..og håper at ikke akkurat JEG får behov for luftambulansen. En sjelden gang dukker det opp unger som selger lodd på døra, og da kjøper jeg. Før i tiden var det for mange av dem, men nå har sånt avtatt. Sikkert fordi folk flest ikke har kontanter lenger.

Oladunk

21.10.2016 kl.02:14

Ikke minst brukte røde kors mer på administrasjon og innsamling en de samlet inn i 2008. Røde kors topper alle andre organisasjoner når det kommer til utgifter på administrasjon. Gi til noen som faktisk gir pengene dine videre til noen som trenger det.

Judas Iskariot

21.10.2016 kl.03:09

Til de folk som har sympati og forsvarer Røde Kors. Se litt på denne.

https://www.youtube.com/watch?v=3IWrPXt7NJ4

Selv om den retter for det meste mot Clinton Foundation er det også stikk til FN og Røde kors. Fordi dem gjør ingenting.

Beklager, Røde kors er politisk styrt. Det skjer med alle NGOer som får statlig støtte.

Dere som har sympati for Røde kors bør skamme seg.

Jaha

21.10.2016 kl.05:49

Helt greit å ha pengebinge, men pengene fra TV-aksjonen må komme i tillegg og de må bli øremerket. De skal ut nesten like fort ut som de kommer inn.

Terje

21.10.2016 kl.06:39

Mollekleiv har over 2 millioner i lønn pluss div andre goder

Jenny

21.10.2016 kl.07:17

Jeg skjenner lederen i bergen røde kors..har en toppleilighet i nybygg Bergen sentrum til 5-6mill og godt over 1 mill i årslønn..skikkelig ekkel type

John

21.10.2016 kl.07:23

Skal bli godt å si nei til stakkaren med bøtta i døra, og denne gang med god samvittighet!!! Direkte kvalmende!! Hvem velger egentlig ut hvilken organisasjon som skal få TV-aksjonen?? Mafia!!

Hans

21.10.2016 kl.07:27

Jeg sluttet å gi til Røde Kors for mange år siden. I en tidligere jobb ble jeg sjokkert av hvilket datautstyr de gikk til innkjøp av for å drifte sin administrative løsning. Det var de dyreste serverene fullt spekket med maks prosessorer, RAM etc. og ditto arbeidsstasjoner og bærbare pc'er. I tillegg var det flere konsulenter som "bodde" hos de i uker av gangen til 1500.- timen. Ingen næringslivskunde var i nærheten av å ha samme utstyrspark eller forbruk av konsulenttimer.

Jeg ba om å bli flyttet til andre prosjekter da samvittigheten tok overhånd og møtte stor forståelse for det.

21.10.2016 kl.07:38

Det er synd at det sitter noen og forsvarer RØDE KORS, men ikke uventet. Kommer ikke til å gi fem flate øre til denne innsamlingen. Gi heller penger til OPEN HEART v/Halvard Hasseløy, han driver hjelpearbeid i Ukraina til flere tusen fattige, og denne hjelpen går akkurat dit den skal...nemlig til de fattige som ingenting har. Legger til at det står stor respekt av de frivillige ulønnede medarbeiderne som går manngard etter bortkomne personer.

Øyvind Bruflat

21.10.2016 kl.07:42

Av en eller annen ukjent årsak har Finansavisen i samarbeid med noen av landets rikeste drevet en slags vendetta mot Røde Kors og alle de frivillige. Sannsynligvis vil dere lykkes å å hindre noen millioner i resultat fra årets TV-aksjon.

De dere i virkeligheten rammer er ofrene for krig og konflikt rundt i verden. Røde Kors i seg selv trenger ikke en krone fra innsamlingsaksjonen.

Siden 2007 har de 2,5 milliardene "på bok" gitt nesten 1 milliard i avkastning til humanitær aktivet og grunnkapitalen står fortsatt der. Hadde de vært brukt den gangen hadde ingenting vært igjen idag, hadde det virkelig vært bedre? Røde Kors driver ikke bare nødhjelp, men har stor aktivitet i Norge som ferie for vanskeligstilte barn, besøkstjeneste, nettverk for de som faller utenfor, og ikke minst søk og redningsoppdrag i hele landet. Bør vi slutte med det? Det har vært mange spørsmål om vår president Sven Mollekleiv og hans påståtte superlønn. Sven har full jobb i Veritas og er frivillig president, han tjener ingenting og jeg mener ingenting. Røde Kors styres nedenfra i hele Norge og det finnes ingen elite som stikker av med pengene våre. For de som ikke tror på det er det sikkert mulig å spørre organisasjonens eksterne revisor. Innerst inne tror jeg de fleste er klar over hvor seriøse og målrettede Røde Kors er, akkurat nå er tusenvis av frivillige i aktivitet i Syria og andre steder, med livet som innsats. På søndag har alle mulighet til å støtte nettopp dem og ikke ende opp som et nett-troll bak lukkede gardiner. At Sissener også fremstår som troll er for meg komplett ubegripelig.

I kveld la jeg meg min 4-år gamle sønn, litt mørkredd og engstelig, men han har jo egentlig ikke noe å være redd for. I Syria og mange andre land legger 4-åringer seg livredde og sultne, de vet ikke om mamma og pappa vil leve i morgen.

Takket være Sissener m.fl. vil sannsynligvis færre av disse 4-åringene overleve i morgen! Den anklagen burde ekte mennesker få mareritt om natta av! Ondskapsfulle personer derimot vil gi blaffen og fortsette å tråkke på oss tusenvis som hver dag prøver å gjøre samfunnet litt bedre. Jeg tror fortsatt egentlig Sissener også ønsker det gode?

Ja. Røde Kors kunne brukt kapital av fondet sitt, fondet som Sissener mener burde vært brukt allerede i 2006, da var verdens verste katastrofe tsunamien i Asia. Hadde Røde Kors gjort det, hadde det ikke hatt vært noen buffer verken i dag eller i morgen, og heller ikke noe til vårt viktige arbeid i eget land.

Mumle

21.10.2016 kl.07:43

Jeg krever en offentliggjøring av lederlønninger og ikke minst frynsegoder i Norges Røde Kors.

Kom med det!

Sture

21.10.2016 kl.07:54

Hvilken store "katastrofe" er det Røde Kors venter på siden de sparer 3 milliarder kroner? Venter de på WW3? Er ikke krigen i Syria eller Irak eller katastrofen på Haiti ille nok?

Norske journalister har sviktet fullstendig ved å legge seg paddeflate for RK og andre veldedige organisasjoners griske føtter, der kjendiser, ledere og selskap som organiserer innsamling eter saftig av lasset, kanskje opp til 80 % av innsamlede midler. Kjendiser soler seg i glansen og eter kake. Det er et gedigent pyramidespill hvor noen blir rike og de fattige forblir fattige.

Og de dumme bøssebærere er nyttige idioter for de grådige og griske som skal tjene enda mer og sole seg i glansen av "norsk giverglede".

Takk til Finansavisen for å ha tatt RK med buksene nedenom knærne.

Dudi

21.10.2016 kl.08:08

Det er ikke videre vanskelig å finne de største kjeltringene. De er bare å rette blikket mot der hvor det er mest penger. Der er dem samlet hele gjengen.

Tom Tellefsen

21.10.2016 kl.08:28

Røde kors har bygget opp en organisasjon med dyr administrasjon, og mange folk med høye lønninger.

Du kan være helt sikker på at for hver krone du gir til Røde kors, bruker de godt over halvparten av krona på seg selv. Jfr regnskapstallene.

Og om du ikke gir? Vel, indirekte gir du dem penger likevel fordi Røde Kors har også et sugerør ned i statskassa og der staten er den viktigste og største bidragsyteren til Røde Kors.

Og den delen som faktisk brukes på trengende? Vel, den brukes uhyre ineffektivt. Jfr diverse skandaleprosjekter RK har vært involvert i og der pengene enten har blitt sløst bort eller der pengene faktisk i stor grad heller ble putta inn i 3000 milliarders pengebingen deres.

Og topplederne? vel, Sten Mollekleiv får 1,1 million for å være Røde kors sin toppleder, organisasjonens ansikt utad. Det kommer selvsagt i tillegg til hans andre jobb.

Skattelistene sier følgende for inntektsåret 2016:

SVEN MOLLEKLEIV

Skatteåret 2015

Inntekt: 2 097 972

Formue: 5 665 000

Utlignet skatt: 947 598

Fødselsår: 1955

Postnummer/sted: 0884 Oslo

Skattekommune Oslo

I klartekst betyr dette at brutto lønn er 2.243.833 kroner. Vel, dette er du med å betale.

For meg ser det ut som om Røde Kors har blitt en organisasjon for i første rekke å berike seg selv og sine egne, dernest en organisasjon for å hjelpe trengende - hvis det er penger igjen!

tomnco

21.10.2016 kl.08:36

Med lønner i flere-millioners klassen og milliarder (bla fra forrige TV-innsamling) nedsyltet på børsen i New York, er det ikke penger men moral RK mangler. Pengene på NY-børsen skulle stå i reserve til store katastrofer, slik at RK kunne handle raskt. RK sier selv at krisen i Midt-Østen/Middelhavet er den største siden 2. verdenskrig, men tydeligvis ikke stor nok til at pengene på NY-børsen skal røres. Forkastelig og umoralsk. Ikke en krone fra meg.

Kris

21.10.2016 kl.09:09

Støtter bare lokale lag og foreninger.

Slike "TV aksjoner" er vel gått ut på dato. Det er vel stort sett bare folk over

60+ som både ser på og gir penger.

Bøssebærere, kontanter og lineærtv er vel snart museumsgjenstander alle tre.

Dessuten er folk lei av å se at mesteparten av pengene blir borte på veien.

Niern

21.10.2016 kl.09:09

Morsomt at Sissener velger BÅDE å utelukke enkelte faktum han ikke liker, samt at han sletter de kommentarer som påpeker disse fakta.

Hvorfor nevner du ikke Sissener, at mens Røde kors får 30 mill i statsstøtte hvert år, så betaler de inn hele 80 mill i moms på frivillige organisasjoner. staten har i årevis hatt milliongevinst på Røde kors, noe som merkelig nok, aldri tas opp.

Kanskje ikke rart at staten ikke ønsker å gi momsfritak.

Kalle Kanin

21.10.2016 kl.09:15

Det jeg lurer på er hvorfor vi alltid skal sende pengene ut av landet. NRK bestemmer, men hvorfor er det stort sett internasjonale organisasjoner som får pengene? Internasjonale organisasjoner har massiv støtte fra flere lands regjeringer allerede. Hvorfor kan ikke NRK, all den tid pengeinnsamling skal skje i beste sendetid bestemme seg for i en periode å holde det lokalt? Det er nok norske foreninger som sliter med å få endene til å møtes. Nevner i fleng Kirkens bymisjon, kreftforeningen, MS-foreningen, blindeforbundet, Noges handicapforbund, Foreningen for svaksynte og mange andre. Tenk hvilken forskjell 200 Mill hadde gjort for norske foreninger. For jeg tror ikke det står på giverviljen til det norske folk. Tror faktisk de hadde gitt mer om pengene hadde gått til noen lokale.

Arne Bjarne

21.10.2016 kl.09:25

Så når dere ligger halvt ihjelfrosset i bresprekken og Røde Kors kommer for å dra dere opp, svarer dere: "jeg skal ikke ha noen lodd"?

Heltgreit

21.10.2016 kl.09:32

Nå kan jo Johaug aksjonere bort leppekremen, sikkert en del bolere som kunne tenkt seg å få fatt i den.

Gladgutt

21.10.2016 kl.09:40

Ta dere en bolle a....

Hvorfor skal dere ytre meninger om noe dere ikke aner noen ting om?

Er som å lese en krangel i barnehagen dette her. Ingen som kan nok om noen ting her.

Her skal dere få litt fakta:

Sven jobber 100% for Veritas. Han er President i Norges Røde Kors frivillig. Hans lønning kommer derfor fra Veritas...

Vet dere hva slags tilbud Røde Kors har hos dere lokalt? Den støtten de yter til barn og ungdom som sliter? Omsorgen de gir til de eldre i lokalmiljøet deres? Flyktningene?

At Røde Kors har vært smarte økonomisk skal nå plutselig bli en sak for knoll og tott som sitter hjemme i undertøyet og skal kjefte på internett? hahahah! Hvis du ikke har større problemer i livet enn å lange ut mot en organisasjon du ikke kjenner godt nok så kan du holde kjeft.

Ha en fin dag videre alle sammen! :)

Ron Lie

21.10.2016 kl.09:47

Jeg er så glad for at noen er våken og skjønner at vi MÅ ikke være grådige om hvem som har og ikke har- Vi har ikke krig og vi bør hjelpe dem som lever i krigen- støv, stein og bomber m.m.- så jeg kan ikke rose nok Øyvind Bruflat

21.10.2016 kl.07:42- Som skriver så bra- dette bør dere leser og FÅ opp givergleden- 2 kr. har dere råd med å hjelpe til... Kopi av Øyvind Bruflat :Av en eller annen ukjent årsak har Finansavisen i samarbeid med noen av landets rikeste drevet en slags vendetta mot Røde Kors og alle de frivillige. Sannsynligvis vil dere lykkes å å hindre noen millioner i resultat fra årets TV-aksjon.

De dere i virkeligheten rammer er ofrene for krig og konflikt rundt i verden. Røde Kors i seg selv trenger ikke en krone fra innsamlingsaksjonen.

Ja. Røde Kors kunne brukt kapital av fondet sitt, fondet som Sissener mener burde vært brukt allerede i 2006, da var verdens verste katastrofe tsunamien i Asia. Hadde Røde Kors gjort det, hadde det ikke hatt vært noen buffer verken i dag eller i morgen, og heller ikke noe til vårt viktige arbeid i eget land. Sistat slutt

SÅ takk Øyvind for et godt skriv- dette burde dere lese

JRF

21.10.2016 kl.09:55

Den aller største tragedien er at det aller meste av middler går til lønninger og administrasjonskostnader, ikke til krigsrammede.

Runar Andersen

21.10.2016 kl.10:02

Kunne tenkt meg er noe bedre blogginnlegg. Ikke bare et spørsmål og oppramsing av medieoppslag og en debatt i Nrk.

Røde Kors mann

21.10.2016 kl.10:35

Betal gjerne medlemskap i Norsk Luftambulanse du å tro at du får førsteprioritet på helikopter. Feil min gode mann. Luftambulansetjenesten i Norge er statlig finansiert å ikke avhengige av penger fra norsk luft ambulanse. Dette er et operatør firma og stiftelse på lik linje med lufttransport. Der blir dere lurt ved å betale den medlemsavgiften. Det er nok ikke mange som vet dette.

Så til Røde Kors. Det er mange som skriver at dere må sette dere inn i fakta. Der er jeg helt enig, dere som er så kritiske har IKKE anelse om hva dere snakker og. Å diskutere ting med folk som ikke kan fremlegge faktabaserte opplysninger er egentlig bortkastet tid.

Det finnes en oversikt over hvilken organisasjoner som bruker minst og mest av innsamlede midler til administrasjon. Se på den dere kritikere. For en tid tilbake var røde kors den som brukte minst. Nå er det ikke noe nytt at denne saken kommer opp, dette er ganske vanlig rett før en stor innsamling. Det er vel misunnelse på hvem som får tildelt årets TV aksjon.

Nei, sett dere inn i fakta først, eller allerbest meld dere inne i Røde Kors å vær der ett år så kan dere uttale dere.

Frank

21.10.2016 kl.10:56

Til Røde Kors mann: Forstod ikke helt det at man bør være medlem i Røde Kors i 12 mnd før man kan uttale seg. Får man tilsendt opplysninger den 12. mnd. om det som diskuteres her?

Du som er medlem kan jo fortelle oss alle hvorfor vi skal gi penger når Røde Kors har saltet ned 3 milliarder kroner.

Slik jeg ser det. 3 milliarder kroner må jo komme fra et eller annet sted. Dere har samlet inn penger til et eller annet, f.eks Haiti og/eller Tsjunami ofrene i sørøst-Asia. Deretter har dere ikke overført de innsamlede midler slik det var tenkt. Istedenfor er penger gått til alt annet for at Røde Kors skal bli fet, inkludert lønninger. Tar jeg feil?

Jonas Bay

21.10.2016 kl.11:13

Mange som har blitt spillegale og har måttet gå fra hus og hjem pga disse 3 milliardene. Kanskje Røde Kors kan bruke noen av pengene på de skjebnene som ligger bak formuen deres?

Svein Ernst Gerhardsen

21.10.2016 kl.11:33

Flere undersøkelser har vist at bare 2-3 % av uhjelpspenger kommer til dem de er ment til. Resten går til å lønne organisasjonene som skal hjelpe, samt til korrupsjon.

Når det gjelder årets innsamling til Røde Kors vil nok heller ikke mere enn 2-3 % av de innsamlede pengene nå de trengende.

Så har vi innsamling av penger til sultne barn i Afrika - samme som har versert de siste 50 år...

Mari

21.10.2016 kl.11:37

Dette e jo bare piss? Denne artikkelen om rødekors blir skrevet i avisen hvert år. Dagens Næringsliv har jo beklaget seg for at artikkelen du nevner over er feil. Sjekk fakta før du skrive innlegg som dette. Det eneste du får ut av denne artikkelen er at mindre folk donere til røde kors, og de som virkelig trenge penger får mindre. det du har skreve over her e jo bare tull. Sjerp deg

Frank

21.10.2016 kl.11:48

Mari : Har du en link der DN beklager ?

.

Frank

21.10.2016 kl.11:58

Det gir ikke Røde Kors gode kort på hånden når en leser om dette:

Norges Røde brukte i 2008 mer penger på administrasjon enn alle andre hjelpeorganisasjoner. Norsk Folkehjelp var mest effektiv.

Norges Røde Kors bruker langt mer penger på administrasjon og pengeinnkreving enn det mange andre bistandsorganisasjoner gjør. Organisasjonen som bruker pengene mest effektivt, er Norsk Folkehjelp. Det viser en undersøkelse gjennomført av tidsskriftet Kapital.

Mens 90 prosent av midlene som blir samlet inn av Norsk Folkehjelp går direkte til bistand, er det den offentlige støtten som redder regnskapet til Norges Røde Kors. I 2008 brukte nemlig organisasjonen mer penger på administrasjon og pengeinnkreving enn det de faktisk klarte å samle inn, ifølge Kapital.

Hvorfor samle inn penger til Røde Kors når Norsk Folkehjelp er mest effektiv?

.

rteworld

21.10.2016 kl.13:26

Røde Kors er en kommersiell bedrift som har ett mål for øyet: Å tjene penger. Det er ikke "bare" en humanitær organisasjon som hjelper folk i nød, men en organisasjon som driver etter moderne kapitalistiske prinsipper. Ikke at Norsk Folkehjelp er noe bedre. Folk er som "folk flest"; opptatt av sitt eget velbefinnede og ikke av uegennyttig innsats som å hjelpe andre. Men det er et paradoks her: Også staten Norge har mange milliarder "på bok". Vi har imidlertid hele tiden - skal vi tro media - for lite penger å sette inn i Politiet, Fengselsvesenet, sykehus og skoler. Og vi har skyhøye skatter og matpriser. Men vi kan likevel ikke gjøre som rike "sjeikstater"; bruke overskuddet på de som trenger det. Hvorfor, kan vi spørre oss, for det høres jo så enkelt ut - "lang ut pengene! Dere har mer enn nok!" Men alle finansgeni vet jo at det ikke er slik man driver business heller. Etter gode år kommer ofte magre år. Og å sende et "overskudd" ad mass ned til Syria - i form av penger - tror jeg ikke er den beste løsningen. Men likevel, i vesentlig grad enig i ditt resonnement.

sosialdemokrat

21.10.2016 kl.13:52

Dette kan sammenlignes med Clinton Foundation som mottar store pengebeløp, bl.annet fra Norge (og Saudi-Arabia), og hvor mesteparten av pengene brukes til alt annet enn det som er fondes formål.

Røde Kors har utviklet seg til å bli en politisk aktør som fremmer et spesielt syn på u-hjelp, flyktningeproblematikk o.l. Noe som igjen sikrer tilgangen på penger.

Etter min mening burde det være forbudt for denne typen organisasjoner å drive økonomisk spekulasjon.

Tove Johnsen

21.10.2016 kl.15:15

Den aller første TV-aksjonen var for Røde Kors og de fikk inn fenomenale 90 mill, så vidt jeg husker. Fire år etter fikk jeg tilfeldigvis vite at de hadde 45mill av disse pengene fremdeles på konto. Jeg ble så sjokkert at jeg ikkke har kommet over det ennå. Og når jeg hører at det tar Røde Kors bruker ei uke på å få istand hjelp til øyeblikkelig trengende, gremmes jeg

Arne

21.10.2016 kl.16:01

Kjære "finans"nestor hvorfor skal jeg betale skatt til staten, når de har flere milliarder på bok? Hvorfor må jeg betale for mobilen min? Når telenor har flere milliarder på bok? Hvorfor må jeg betale fagforeningsavgift når de har flere milliarder på bok?

Hvorfor skal jeg spare til pensjonen min? Eller spare i hele tatt? Det blir jo selvsagt ikke dårligere tider? Selvsagt så skjer det ikke noe uventet slik at jeg må bruke mer penger? At noen innen finans kan komme med noe slikt?? At noen slik som gjedda kan komme med noe slikt?? Dere burde da pokker meg kunne økonomi... Jeg skjemmes over at enkelte nordmenn tenker så kortsiktig..

21.10.2016 kl.17:25

Dem kan no bruke noen millioner på det Norske folket som er i fattig grens

Max Hermansen

21.10.2016 kl.17:34

RK var en av syv norske organisasjoner innenfor asyl- og flyktningeindustrien som i fjor høst gikk ut og krevet at Norge skulle ta imot flere asylsøkere og flyktninger. De har dermed vært bevisst inhumane, da vi kunne hjulpet 20 til 25 mennesker der nede for hver vi gir opphold i Norge. RK har vært med på å gi oss utgifter i mange-milliard-klassen, her i Norge, som kunne vært mye bedre brukt. RK får dermed ikke en krone av meg.

ole

21.10.2016 kl.19:00

Iflg data fra de som overvåker organisasjonene som samler inn penger, så er RK verstingen. vel 90% går til lønninger og drift av oraganisasjonen. Kjenner til den norske informasjonssjefen i RK som sluttet der i 2014. Jeg spurte hvorfor han sluttet; " jo han sluttet fordi han hadde 200 reisedøgn rundt iverden". Den norske informasjonssjefen!! Reiste på business class og bodde på internasjonale hoteller. Hva kostet det?? Hvorfor?

For å rapportere om alle verdens katastrofer så RK kunne holde insamlings aksjoner, hovedsakelig til drift av organisasjonen. Lurer sterkt på, hva kommer frem til de lidende? På TV igår kom det frem at hvis RK bruker penger fra fondet ved en katastrofe, får de alltid dekket dette 100% i bevilgninger fra den Norske Stat.Hva bruker RK av egne penger på katastrofer og flyktninger.

Bjørn Iddeng

21.10.2016 kl.20:57

Ikke underlig at spillautomat-virksomheten ble stoppet, når myndighetene så den enorme inntekten RK fikk. Ved tsunamien i 2006 var formuen ca tre milliarder tror jeg og innsamling i den forbindelse og utgifter til hjelpen

medførte økning av formuen! På den annen side, det kreves selvfølgelig at slike enorme formuer forvaltes på en skikkelig måte. Det har RK innsett og har vel dyktige folk, som må ha lønn i forhold til jobben de gjør. Men de som spilte på automatene har vel ingen klagerett. Det var helst håp om gevinst som drev de fleste. Og så er det jo helt frivillig å gi på søndag da, så hvorfor så mye indignasjon? Alle vet jo at veldig mye går til administrasjon, kanskje alt for mye men igjen det er jo frivillig og ikke våre skattepenger det dreier sen om.

TIL OLE- Fra Andrea

21.10.2016 kl.20:57

Til Ole,

http://innsamlingskontrollen.no/nb/organisasjon/vis/65

Husk å sjekk fakta før du åpner munnen

;)

Laila Monica Nikolaisen Ribsskog

21.10.2016 kl.21:11

Her ser man at HR leder skriver at psykiater har holdt igjen tvangsinnleggelse.

Altså er det snakket om og vurdert.

"FINANSFRUEN"

21.10.2016 kl.22:49

En ting er at de tigger om penger på dørene og via TV-aksjonen - og vi er dumme nok til å gi. Men når de bruker små barn på skolene i Norge for å samle inn penger!

Det her er en reel hendelse jeg var vitne til denne uken:

Venner og familie skal by en sum per runde.

Så skal ungen klare å løpe så mange runder hun/han kan på en time.

Så klarer barnet å løpe 6 runder på 1 time, og du har lagt inn bud på 150 kr per runde (fordi du ikke ønsker å legge inn noe dårligere bud enn hva de andre har gjort), ender du opp med å gi 900 kr. Det her er i regi av skolen. For Røde Kors.

Er ikke det her barnearbeid??? Burde ikke det her bli stoppa på noen måte? Er det her virkelig lov på norske skoler????

Jeg blir kvalm.

Nasse

21.10.2016 kl.23:28

Gir ikke penger til denne korrupte gjengen. Har lønninger på flere mill,og reiser verden rundt på første klasse.

Nicolaj

22.10.2016 kl.08:47

Banker de på hos meg, så skal de ha en en veldig god og overbevisende grunn til å få penger!

RK; ,,hei vi kommer fra røde kors... vi har bare 3 milliarder fra før... vil du støtte?"

Meg; ,,Nei!Støtter ikke svindel!"

Bente Randal

22.10.2016 kl.08:58

Det finnes utrolig mangen andre saker som kunne vært brukt penger på...

Rike Norge. Burde skamme seg.

Eg gir heller ikke til Røde kors.

Eg engasjerer meg mer I enkeltsaker. Mennesker som virkelig lider her I Norge også.

Eg kunne ramset opp så mye..f.eks rusmiddeomsorgen, eldreomsorgen, behandlingen av svært alvorlig syke rundt omkring I det Norske land. Her er mye og gripe fatt I. Vi trenger egne pleiehjem til unge kronisk syke.

Vi trenger pleiere med kompetanse på enkelte fagområder.

Eg kunne fortsatt I det uendelige.

Ta en titt på bloggen ( http://www kronisk velsignet.no/) så forstår dere hva eg mener.Det er så mangen enkeltskjebner og andre skjebner som eg heller velger og støtte.

Spes etter og ha lest dette om Røde kors.De får ingenting av meg! !!

Olja

22.10.2016 kl.10:27

Litt tragisk at vi lever i en tabloid medieverden, der overskriftene skal generere klikk. Og at mange bare leser overskrifter og ser på bilder ;)

Norges Røde Kors ble stiftet av Frederik Stang i 1865. En veldrevet og profesjonell organisasjon.

100% av innsamlede midler på Søndag, sånn ca i overkant av 200 millioner, går uavkortet til nødlidende. Nrk og Riksrevisjonen med leder Per Kristian Foss, har krystallklare retningslinjer om Nrk's årlige innsamlingsaksjoner.

At Røde Kors har en buffer på svimlende 3 milliarder er veldig bra for hele verden. Det gjør dem i stand til å rykke ut til katastrofer "på timen" Sist til hardt rammede Haiti. 100 millioner av avkastningen på fondet ble brukt til dette i 2015.

De 133 000 flotte frivillige menneskene i Norge bruker mye av sin fritid til meningsfulle aktiviteter til nytte for oss alle. Er i beredskap 24/7. Trår til i lete og redningsaksjoner. Bistår med krisehjelp etter naturkatastrofer og andre katastrofer her i Norge.

Og ikke minst arbeidet blant barn og unge vedrørende antimobbing, og det glitrende tiltaket "Ferie for alle" et ferietilbud til barn i lavinntekts - familier. Og den verdifulle besøkstjenesten til enslige eldre og innsatte i fengsel.

P.S Om vi ikke har kontanter på Søndag, har disse flotte blide bøsseberærerne Vipps og andre betalingsløsninger ;)

Vegard67

22.10.2016 kl.14:27

Vi samler inn og stiller i liten grad spørsmål om hvordan pengene blir brukt. Røde kors og andre som mottar penger må redegjøre for hvordan pengene er blitt brukt, hvor effektivt og ikke minst hvor mye som faktisk kommer frem. Så hvorfor ikke starte aksjonen med å føre regnskap for det dere har fått tidligere. Såpass skyller dere det Norske folk.

22.10.2016 kl.14:32

Hva er det med folk og meninger? Ja vell røde kors har penger på bok, hva har det med tv aksjonen å gjøre?? Pengene som blir samlet inn kommer til og gå til utlandet og her i norge! Men tenk om det er dere som hadde vært i andre enden? Vi som trengte hjelp i krigssoner, også får vi vite at de som samler inn ikke vill fordi at de har penger på bok! Men husk dette: DET KOMMER TIL OG HJELPE! TENK OM DU DETTER OM I EN SKI LØYPE, DA KOMMER FRIVLLIGE FRA RØDE KORS OG HJELPER DEG, VI KOMMER GJENNOM REGN OG STORM, DAG ELLER NATT. SÅ SPAR DERE FOR DE MENINGENE DERE HAR OM FRIVILLIGE OG KANSKJE SI TAKK EN GANG I BLANT? DERE ER FLINKE TIL OG HA EN MENING FREM TIL DERE TRENGER HJELP, DA ER DET EN ANNEN HISTORIE.... DA FÅR DERE IKKE NOK HJELP. SKJERP DERE!

Økonomen

22.10.2016 kl.15:30

Et enkelt regnestykke fra Røde Kors sin årsrapport: Lønnskostnad på 306 665 000 kr, 290 fulltidsansatte og 27 deltidsansatte. Er nok endel godtgjørelser inne i bildet, men helt vilt i mine øyne.

Kilde:

https://www.rodekors.no/globalassets/globalt/rapporter/arsrapport_2015-red.pdf

Amanda

22.10.2016 kl.16:59

Bare for å få det rett; Mollkleiv har ingen lønn og jobber helt frivillig og har en annen jobb ved siden av derfor har han en million inntekt som IKKE kommer fra Røde Kors! For det andre, ja Røde Kors har kanskje en del på bok, noen de alltid ønsker å ha rett og slett fordi katastrofer skjer hele tiden over alt i verden og de ønsker å være forberedt så de kan dra med en gang det oppstår behov for hjelp. Skal vi vente på at en katastrofe skjer og deretter løpe rundt og samle penger? Det blir for sent, og blir å ta unødvendig mer tid en nødvendig om man har penger på forhånd. Og inntekten som går til administrasjonen kommer fra staten, alt av inntekt fra givere og frivillige blir brukt til å hjelpe. Dette kan man enkelt finne på nett ved hjelp av enkle tastetrykk. Få litt mer kunnskap før dere uttaler dere om ting dere ikke vet noe om.

Marit

22.10.2016 kl.17:18

Har heller ikke hørt noen klage på milliongevinster som blir betalt ut til dem som er råheldige og vinner i flaskeautomatene.

Selvfølgelig har de penger på bok, ellers kunne ikke slikt la seg gjøre.

Jeg kommer fremdeles til å trykke på "røde kors" knappen neste gang jeg panter flasker. Når det gjelder innsamling så får kirkens bymisjon fast noen kroner av meg hver måned, og ellers har jeg fadderbarn i kriserammede områder. Er jeg hjemme og har jeg kontanter, så blir det kanskje en liten skjerv i bøtta også, men ikke nødvendigvis. Jeg deler så godt jeg kan på mine goder, men jeg må også passe på at jeg har litt på bok til min egen bedrift, nemlig livet, der kan også uforutsette ting skje, og alt koster penger.

Røde Kors gjør en fantastisk jobb på verdensbasis, og det er bra :)

Johnny

22.10.2016 kl.17:19

For de av dere som påstår at 50% går bort i administrasjon, har dere sjekket tallene som Røde Kors har åpent på sine nettsider? Eller spyr dere bare eder og galle for å føle bedre om dere selv?

https://www.rodekors.no/om-rode-kors/okonomi/

Ole

22.10.2016 kl.22:16

3 milliarder kroner på bok må ha kommet fra innsamlinger som har gått feil. Alle pengene har ikke gått til ofrene pengene skulle gå til. Hvordan skulle de ellers ha fått 3 milliarder kroner på bok?

Røde Kors skriver: "Å ha penger i reserve gjør oss i stand til å redde liv raskt"

-Synd at 3 milliarder kroner ikke nådde frem i tide

Erik

22.10.2016 kl.23:12

Røde Kors får 0 kr av meg i morgen, det har jeg visst lenge. RK innsats i den norske fjellheimen står det respekt av. Ledere som 'soler seg i glansen' i RK står det ikke respekt av, ref 'VM dronningen' som ble dronning i Røde Kors, og nå har flydd videre til Norsk Tipping.

Tom

23.10.2016 kl.00:42

Årsrapporten til Røde Kors:

https://www.rodekors.no/globalassets/globalt/rapporter/arsrapport_2015-red.pdf

Her var det mye informasjon:

Røde Kors får rett i underkant av 1000 millioner av staten og lotteritilsynet. Legg til litt innsamlede midler og gaver og renter av 3000 millioner pengebingen og vips så har man årsomsetningen til Røde Kors.

I praksis betyr dette at Røde Kors er statsfinansiert. Staten har betalt inn det meste av penga til pengebingen og samtidig betaler staten det meste av kostnadene.

En statsbedrift med en politisk agenda? Er det dette Røde Kors har blitt? Eller en privat bedrift med en politisk agenda der staten betaler for det meste? Røde Kors har appåtil klart det kunststykket å få alle sine ansatte inn i Statens Pensjonskasse. 290 ansatte og 300 millioner i lønnskostnader. Er de ansatte i Røde Kors statsansatte? Tydeligvis. Staten betaler jo gildet. I praksis betyr det deg og meg.

tommy

23.10.2016 kl.01:09

Kan ikke skjønne at folk er såpass idioter at de ikke innser nødvendigheten av å ha et buffer som det Norges Røde Kors har bygget seg opp.

or det føste gir det organisasjonen mulighet til å rykke inn med nødhjelp raskt når det er behov for det. De trenger ikke vente på at styringskåte politikere skal få huet ut av ræva før de bevilger midler.

For det andre gir et fond på den størrelsen en ganske solid årlig avkastning om fondet forvaltes bra. Dette kommer de som trenger nødhjelp til gode.

Egoismen , her representert ved Tybring-Gjedde og Sissener er ikke annet enn det vi kan forvente fra slike folk.

Stig

23.10.2016 kl.08:42

Dagbladet som er en del av makteliten i Norge mener at å de som mener Røde Kors bør bruke noe av sine 3 milliarder gigantformue er som om staten Norge skulle bruke hele oljefondet før det ble krevd skatt. Dagbladet støtter alltid makteliten.

Dette viser at makteliten som skal ha gode jobber internasjonalt i RK er redd for at sannheten om pengegriskheten til Røde Kors skal komme for en dag.

De er søkkrike og tigger om mer penger slik at kjendiser og politikere skal gi gaver og få seg gode jobber.

Ronald Fattig

23.10.2016 kl.10:11

Ikke fem øre før RK har hjulpet de mange tusen her i Norge som trenger akutt hjelp

tom

23.10.2016 kl.12:50

tommy, hvorfor skal Røde Kors ha en buffer når de uansett får 1000 millioner av staten hvert år?

En bedrift som i praksis er betalt av staten trenger vel ingen buffer? Når konflikten i Syria ikke er nok til å bruke fra fondet, er det vel nærliggende å tro at 3. verdenskrig må til før de bruker ei eneste krone?

Gerd

23.10.2016 kl.13:10

Hva tjener pampene som sitter i administrasjonen da??? Dette er jo lavmål, blir kun knapper og glansbilder herfra.

hmm

17.07.2017 kl.16:28

SATSER BISTANSMIDLER PÅ BØRS - Av de 3,7 milliardene som Norges Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og CARE Norge hadde ved utgangen av 2012, var rundt en milliard kroner kontanter. Resten ? 2,7 milliarder ? var plassert i aksjefond og forskjellige rentepapirer. http://e24.no/naeringsliv/noedhjelp/hjelpeorganisasjoner-sitter-paa-milliarder/23235846

Og ikke nok med det, de investerer I selskap de selv kritiserer som umoralske. http://e24.no/article/23235861

Men ikke bare hjelpeorganisasjonene spiller på børs. Også I motakerlandene satses penger på børs I håp om gevinst? http://e24.no/makro-og-politikk/noedhjelpen-brukt-paa-boers/22601257

SVÆRT LITE GÅR TIL BISTAND - I Sverige kan maks 25 prosent av penger innsamlet til veldedighet forsvinne i kostnader. I Norge har Innsamlingskontrollen godkjent organisasjoner med innsamlere som beriker seg på å ta 80 prosent av nødhjelpen.

Og noen ganger enda mer. Norge ga Clintonfundation 2,3 milliarder på ca syv år. Finansavisen avslørte at bare 10-15 % av midlene til Clinton fundation gikk til bistand. Bare fra 1.juni 2012 til 12 februar 2013 ble det gitt hele 1,3 milliarder. Først 500 og så 800. Likevel skriver media om ca en halv milliard til Clintons... Why?

Arne Just Lund

31.10.2017 kl.00:26

Sven Mollekleiv har utviklet seg til en pamp av internasjonalt format. Overbetalt og ukentlig møter med de kongelige karakteriserer denne personen. Røde Kors lønner sitt ververkorps med enorme summer. Den som verver en person blir betalt med mange års medlemmsskap. Det burde vært helt unødvendig. De ansatte i Røde Kors er lønnsledene i barmhjertighetsindustrien. Røde kors ser ut til å ha utspilt sin rolle som en anstendig organisasjon i Norge. Det er trist.

Skriv en ny kommentar