hits

Trump er ingen katastrofe

kommentarer 29 kommentarer

Når usikkerheten har lagt seg er verden snart den samme igjen. At den politiske elite har fått seg en nesestyver er bare sunt.
Med Donald Trumps valgseier gikk det selvfølgelig en rystelse gjennom finansmarkedene. Børsene falt, ikke så mye som kanskje enkelte fryktet, og den norske krone svekket seg. Det er ingen tvil om at alt dette kommer til å roe seg etter hvert som folk får summet seg. Oljeprisen skal opp, og dermed vil den norske kronen styrke seg igjen. Rentenivået vil etter all sannsynlighet ligge i ro i lang tid fremover, og det hele ender med "business as usual" selv med Donald Trump som verdens mektigste mann.

Når alle bommer
Det vil snart nok bli bevist at Trump som valgkampmaskin er noe ganske annet en Trump som valgt president. Hvis Trump ikke hadde vært en profesjonell bajas og spilt på de mest primitive følelser, ville ha aldri fjernet Clinton fra det politiske kartet. Hadde han fulgt de mer tradisjonelle tiltak og grep som presidentkandidat ville aldri "den nye folkebevegelsen" gitt han en slik bred tilslutning.

Med uttrykket "den nye folkebevegelsen" mener jeg det makteliten for andre gang på kort tid ikke har klart å fange opp, nemlig at folk flest er luta lei politikere som ikke får gjort noe viktig. Politikere som er så redde for å miste makt at de kun følger minste multiplumsregelen når de store saker skal løses. I England kastet folket makteliten ut av EU. I USA kastet Trump Clinton-sfæren ut av Det Hvite Hus.

Bak gardinene
Valgkampen i USA sies å være den mest møkkete på 100 år. Det snakkes også om at eliten i all sin politiske korrekthet forsøkte å flau-gjøre velgerne ved å gjøre det nærmest til en skam å støtte Trump. Men så skulle det altså vise seg at når gardinene i stemmeboksene ble trukket for, der ingen kunne se velgerne, så slapp flauheten grepet og Trump sklei ned i valgurnene. Meningsmålingsinstitutter, pressen og den politiske elite har nok fått mye å tenke på i årene som kommer, hvis de skal klare å speile det som skjer i samfunn etter samfunn over hele verden.

Ut og lytt
Som kjent er Norge et lite land og der det skal mye til for å skape en revolusjon alla Trumps valgseier. Like fullt er "den nye verdenssituasjonen" et kraftig varsko også inn i den norske valgkampen. Skal Erna, Jonas og de andre politiske lederne klare å skape engasjement og sørge for en stor valgdeltagelse neste høst, bør de komme seg ut på veien for å lytte til folk flest. Og så må de presentere løsninger som viser at Norge har politikere som kan ta tak, som kan møte velgernes frustrasjoner og forbannelse mot det de mener norske politikere så langt bare så vidt har turt å snakke om.

Donald Trump er nå president i USA. Han kommer til å påvirke en hel verden og han har skapt et folkelig politisk engasjement det er lenge siden vi har sett maken til. I så måte er Trump ingen katastrofe, han er mer den mannen som for alvor røsket opp i The Establishment.

 

 

29 kommentarer

Odd Karlsen

09.11.2016 kl.10:48

Jonas har akkurat bæsjet nedover begge leggene. Den lukta kommer til å sitte i nesa til Donald. Leeeenge.

Gaunil

09.11.2016 kl.11:20

Det går seg til. Dette minner meg på historien da Ronald Reagan ble valgt. Det ble drevet en intens kampanje i mot. Reagan ble ingen katastrofe - heller det motsatte.

Kanskje det er en fordel at vi får en IKKE etablert politiker inn i det hvite huset?

Stig

09.11.2016 kl.11:29

For meg er Clinton og Trump udugelig på hver sin måte.

Renny R. Toftegaard

09.11.2016 kl.12:04

Støre bør umiddelbart trekke seg som AP leder og dermed som statsminister kandidat. Han har delt ut millioner av skattebetalernes penger til Clinton Foundation og ser nå mulighetene til en internasjonal toppjobb forsvinne i dimman. Hans kritikk av USA's nye president var direkte flaut!

Skeptisk

09.11.2016 kl.12:05

Jeg trodde at pressens makt kanskje klarte å lure folk til å stemme på krigsforbyteren Hillary Clinton. Trump ble på nettavsien gjort til latter, og ingen gikk imot Hillary's pressekampanje. Så, mår det gjelder Norsk presse, så har ALLE disse noe å skamme seg over.

Rune

09.11.2016 kl.12:16

Hadde norske politikere lyttet til vanlige folk, så hadde innvandring fra ikke vestlige land vært en saga blott. Ikke uten grunn at fru Listhaug er en populær dame.

09.11.2016 kl.12:19

Nå blir ræva til Trump jævla sår,, når alle verdens sk. poltikere som har fordømt han fra dag 1. kommer krypende på kne med sine slangetunger

Åja??

09.11.2016 kl.12:37

Hvor var du før i dag, Sissner? Nå skal vi se den største snuoperasjon i historien. Ja, jeg sa jo aldri at Trump ville bli en katastrofe, tvert om........

Spytteslikkingen vil nå nye, uante høyder.

NATO-Jens sin "gratulasjon" i dag, var bare patetisk og flau, der han stotrende skalv frem sine falske ord.

Det samme med Solbergs flaue opptreden. Hvorda skal disse se han i øynene når de håndhilser?

Men, som skitne politikere, glatter de lett over.

Petter

09.11.2016 kl.12:41

Det var bra godt at dagens PK politikere får seg en trykk. Nå kan vi få til en endring, klimahysteri blir mer allsidig belyst osv, og ikke bare PK holdninger.

Svein Andersen

09.11.2016 kl.13:02

En person med en slik oppførsel er i mine øyne en tragedie for alle, spesielt som president. Jeg synes dette valget og resultatet forteller mye om amerikanerne. Valgkampen har vært et sirkus med en stand-up komiker som sentral skikkelse. I tillegg synes jeg at det amerikanske valget handler lite om politikk og svært mye om sjitkasting og sjikane. I hvert fall er det det som kommer fram i massemediene både her og ute i verden. Jeg vet svært lite om hva de 2 kandidatene egentlig mener om politikk. Det jeg har fått med meg er at nå skal stand-up komikeren bygge den mexikanske muren. Og kaste Clinton i fengsel.

Nils Petter Mikkelsen

09.11.2016 kl.13:07

I dag morges så jeg en meget ung dame kommentere valget. Det var en pinlig affære. Hun var neppe født før 19 oktober 1987, men uttalte seg som hun engang var samtidig med Napoleon. Hun var en av de mange som har foret oss med nyheter vinklet i 'sin' retning, og hadde ikke blikk mot fakta. At politiske topper i Norge det siste halve året har brukt enhver anledning til å sverte DT har de gjort fordi de var 'sikre' på at HC ville vinne. De har har utvist disrespect overfor vårt mektigste allierte. Det pinligste var når stortingets president lager lått og løye på en kongelig middag, og alle syns det er morsomt. Men det var utvilsomt en handling som oste av ringeakt overfor begge presidentkandidater i en alliert stat. Pinlig, veldig pinlig, og viste oss fram som en nasjon som ikke har den sans for verdighet som bør kreves.

JennyO

09.11.2016 kl.13:10

Reagan ble en "stor" president fordi han hadde gode rådgivere og var god til å presentere det de sa.

Trump har allerede fortalt verden at han er alt for smart til å trenge rådgivere...

Sten

09.11.2016 kl.13:25

De selvutnevnte "ekspertene" og heiagjengen i norsk media inkl NRK har dummet seg ut nok en gang. De er ikke første gang. Brexit og nå Trump.

De støttet Hillary kun fordi hun er kvinne - og stakk hodet i sanden for alt hun står for og har gjort. Marie Simonsen i Dagbladet var fra seg av begeistring og hetset Trumps tilhengere som "dumme hvite menn uten utdannelse". Hun støtter eliten som de fleste i norsk presse.

Bare Per

09.11.2016 kl.14:06

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, hva var det jeg sa!!!!!???

Who's never shy to start an argument?

Who always shows a lot of temperament?

Who's never wrong but always right?

Who'd always dream of starting a fight?

Who gets stuck with all the good luck?

No one but Donald Trump!

Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii-haaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :)

Pelle

09.11.2016 kl.14:10

Amerikanerne fikk en siste sjanse, og tok den. Mot alle odds. Trump leder en folkebevegelse Vesten ikke har sett maken til. Opprøret mot den etablerte makteliten vil kaste ringvirkninger i mange andre demokratier, Norge inkludert. Trumps seier inspirerer til håp hos alle som er oppgitt over det rådende systemet som i deres øyne ikke gjør annet enn ugang.

Ordin L

09.11.2016 kl.14:11

En fargerik person som Putin beskrev han på er på mange måter en riktig beskrivelse. For fargeløst har det vært for lenge i president stolen. Ingenting er blitt gjort. Vil også minne om den første talen DT hadde i dag. Han har sjel med følelser også. Og som JPS sier har vi neppe noe å frykte. Clinton hadde vært mer uberegnelig til å trykke på de farligste knapper. Forandring fryder, og mer enn halvparten av USA sine borgere er neppe idioter

Daniel

09.11.2016 kl.14:31

Fjern pressestøtten. Skammelig lite objektiv dekning av et samlet norsk pressekorps.

Knut

09.11.2016 kl.14:48

Dette er et bevis paa at media har en klar agenda og ikke hoerer lenger paa hva vanlige folk tenker og sier.

Folket har talt klart og tydelig, foerst med Brexit og naa med Trump. Det har regelrett vaert ekkelt aa foelge med paa hva politikere og media har kommet med av karakteristikker om Trump.

Clinton ble aldri kritisert og slapp unna med saa utrolig mye, det var det som irriterte meg mest under denne valgkampen. Folket lot seg ikke lure, og valgte en ny president paa bakgrunn av hva de selv tenkte og foelte. Clinton ville blitt en langt verre president, og makteliten er saa klart veldig lei seg for dette. Men idag, saa har folket talt og dette boer vi alle som verdsetter demokrati juble over.

Jeg er usikker paa hvordan Trump vil bli som president, men jeg er bombesikker paa hva utfallet ville vaert med Clinton og det er en realitet jeg heldigvis slipper aa forholde meg til.

Kritisk

09.11.2016 kl.15:36

Den skitne valgkampen ble initiert av Hillarys tilhengere - med falske sexanklager og hatretorikk spesielt mot mannlige supportere av Trump.

Dette er menn som arbeider hardt og som ikke har fått lønnsøkning på over 40 år fordi Hillarys støttespillere har lagt ned arbeidsplasser og flagget ut til Kina.

Og dette ler (spesielt kvinnelige reportere) rått av og synes det er til pass for fattigfolket.

Nå kakler de og flakser som hodeløse høner og kommer med den ene dumme bortforklaringen etter den andre.

Beate

09.11.2016 kl.16:21

Et veldig godt innlegg fra Sissener! Her synes jeg han har fattet realiteten!

Terje Pedersen

09.11.2016 kl.17:06

Norsk presse og Tv har opptrått på samme måte som tysk presse fremsto på 1930-tallet. Kan vi håpe på at pressen med sin ensretting og sitt forsøk på hjernevasking av det norske folk har lært noe?

Sten

09.11.2016 kl.18:53

PK-pressa har ikke lært noe som helst og fortsetter som Titanic - rett på isfjellet.

Nå kommer de til å bruke sexanklager som hersketeknikk, latterliggjøre kona til Trump, skremme ungene og demonisere Trump. De vil skyve kvinner og barn foran seg.

Bare vent - pressa glemmer aldri og er nådeløs.

Tom

10.11.2016 kl.09:21

Alt for mange som tror på det media skriver å sier.Også står dem ikke for de sier for 5 flate øre i ettertid.

Peppen

10.11.2016 kl.09:58

"Det vil snart nok bli bevist at Trump som valgkampmaskin er noe ganske annet en Trump som valgt president."

Du skjønner det virkelig ikke, du...

Hvis Trump nettopp ikke er anti-etablisement bajasen han var i valgkampen så vil det amerikanske folket velge en mer ekstrem kandidat om 4 år.

Business as usual vil derfor bare øke problemene på sikt, men det er jo finansbransjen kjent for å være gode til å snakke bort....

Rune

10.11.2016 kl.11:36

Problemet med politikere er at de stort sett er noen moraliserende, arrogante, politisk korrekte folk uten evne/vilje til endring og som i sin idealistiske tåke tror de abonnerer på sannheten og tilhører en slags elite. De representerer på ingen måte mannen i gata og majoritetens synspunkter, men trøkker alskens svada, regler og endringer ned i halsen på folk som de overhodet ikke vil ha. Folket vil da til slutt reagere, og dette vil vi se flere steder enn i USA. Jeg skjønner amerikanerne godt nå, som har sagt et stort fuck you til det etablerte, korrupte, elitiske de har måttet slite med i lange tider. Jeg er dog meget usikker på om akkurat Trump er mannen til å få gjort noe fornuftig ut av dette. I det minste vil det lære den politiske eliten at de nå må ta sitt folk og gjennomsnittsperson på alvor. Hvis fattige og middelklasseamerikanere tror Trump skjønner og vil fikse alle deres problemer og utfordringer, så vil de nok få seg en stor overraskelse. Trump tilhører en annen elite, har alltid vært en arrogant overklassemann og har skodd seg grovt på vanlige arbeidere for å tjene sin formue og behandla de som dritt.

Geir Vikse

10.11.2016 kl.14:53

Det er litt skremmende å oppdage enkelte mediar aviser/tv som ikke har registrert det blir en ny president i USA som Norge/ NATO/EUROPA må ha et godt forhold til.Gjelder også Norges Utenriksminister som må byttes ut umiddelbart.

Knut

10.11.2016 kl.15:00

Media har altfor lenge misbrukt makten sin. Tenk på dette hver gang du får lyst til å kjøpe en avis. Det er for mye løgner og for lite sannhet i de blekkene også så la være å støtte pk-media.

Knut

10.11.2016 kl.15:15

Med all den dritten som pk-media slenger ut av seg nå om dagen så håper jeg at vi får en Trump i Norge snart, han skal i hvertfall få stemmen min.

Per Lottrup

10.11.2016 kl.17:19

Hva vet skribenten om Trump er eller blir en katastrfe? Har du møtt han og snkket med han?

Trump som mennesker er en katastrofe, som politikker vet vi ikke og som foretnings mann kunne han med fordel ha plasert arven og tjente enda mer penge.

Donald var "heldig" fordi hans eldre bror drak sig ihjel.

Selv Carl I. Hagen hadde klar å bli valgt.

USA har politikker forakt og de vil se noe nytt etter 8 år med Obama.

Trump har klart å fortelle det ikke er kjekt å bo i USA, de står ikke i første rekke osv.

Den største klovn i det sircus er John Podesta hos demokraterne som med 5.5 millliarder til disposisjon ikke har klar å fange opp hva USA vil ha.

Trump er og blir såpeopera fanton, nå kan han og de andre sexgale flytte in i the Whore House. USA med en freimtid om du er fyret eller ikke.

USA har fått den president de forjener.

Skriv en ny kommentar