hits

Gi oss et budsjett for fanden!

kommentarer 53 kommentarer

Årets viktigste hendelse for Norge avdekker et politisk lederskap som er ubegavet. At Knut Arild foretrekker sin skjønnhetssøvn fremfor å lage et solid økonomisk opplegg for landet, vil bli stående igjen som et symbol på det flaue.

For helt nye lesere som det heter; vårt statsbudsjett er det aller viktigste våre politikere driver med. De har alle fått et oppdrag fra oss velgere om å finne ut hvordan Norge skal bruke sine mange milliarder fra år til år.

Kladdeføre
Normalt sett så går politikernes budsjettarbeid ganske så bra, og selv om ingen er helt fornøyd så klappes det gjennom Stortinget. Men i år har altså budsjettsjef Erna fått usedvanlig mye is i rubben sin.

Pussig
Hun startet det hele med å sjokkere to av sine politiske venner. Hun stilte et ultimatum, trolig kraftig blendet av Siv. Hvis ikke Venstre og Kristelig Folkeparti godtok den såkalte bilpakka, var det over og ut. Plutselig luktet det skilsmisseoppgjør og ikke forhandlinger.
- Jeg skal ha den sofaen!

Lommerusk
Ingen med forstanden i behold gjør noe slikt i ønskede forhandlinger. Og hva er "så viktig" med denne bilpakka Jo, den handler om ører, noe ingen av oss lenger har i lommen sammen med annet rusk.  Og den handler om symboler. Hadde Erna stilt et ultimatum om ei pakke mot arbeidsledighet, så hadde vi kanskje kunne forstått det.

Misbruk
Venstre-Trine nølte som kjent ikke lenge.  På både på innpust og utpust, nærmest som en ekstatisk pinsepastor, forkynte hun med tordentale Det Grønne Skiftes (DGS) budskap. (For øvrig et meningsløst uttrykk som minner om en sliten undertøysstrikk som kan strekkes i det uendelige.)

Det Trine egentlig driver med er å misbruke statsbudsjettet for egen politisk vinning. Hun vet så inderlig godt at i det øyeblikket hun ikke oppfattes som mor Grønn, så fosser MDG og SV inn på hennes banehalvdel. For Trine handler nok årets budsjett også om å overleve. Tror likevel at 96 prosent av velgerne bryr seg fint lite om Trine akkurat nå, bortsett fra de negative følelsene hun skaper gjennom sin retorikk.

Prinsessen på erten
Det kjente eventyret fra H.C. Andersen har fått nytt liv på grunn av en prins fra Bømlo. En mann som er født 23. november 1972 og som aldri har vært oppe en hel natt. Heller ikke den natten da alt stod på spill, som det heter i nasjonalsangen. Som en Gollum fra Ringenes Herre ble Knut Arild fraktet hjem til sin seng.

- Vårt Norge kan da fare, tenkte han sikkert i det han ålet seg inn under sin dyne i en god flanellpysj og med gode øreplugger. Natta.

Symbolhelvete
Jeg tør vedde 1000 kroner på at hadde det ikke vært valg neste høst, ville landets viktigste politiske hendelse vært i boks for lenge siden. Mikropartiene ser dessverre ut til å bruke denne scenen for å bake sine egne politiske kaker, istedenfor å bygge landet. Det vi nå har vært vitne til er symbolpolitikk av verste sort. Helt på linje med Oslo MDGs  sykkel- og bilpolitikk.

Mrs. Arrogant
Erna som statsminister har fungert. Erna som budsjettsjef fungerer dessverre ikke, og det er ikke første gangen hennes arroganse ødelegger. Bare tenk følgende tanke:
- Prinsen fra Bømlo står i verdens søkelys og han føler budsjettmakten, så reiser altså Erna, av alle steder i verden, til Nord-Norge for å drikke kaffe og besøke sine velgere.
Lett å føle seg enda mindre da.

Klar hensikt
Når det gjelder "De fire flaue" som for lengst burde blitt enige, kan det ha seg slik at de har begrenset kunnskap i faget å forhandle? Hvis jeg ble bedt av min arbeidsgiver (velgerne) å passe på de tusenvis av milliarder kroner og jeg visste at dette dreide seg mest om forhandlinger til syvende og sist, da ville jeg nok ha brukt mye tid på å lære meg å forhandle. Fordi, hele hensikten med en forhandling mellom fire bestevenner er vel å komme i mål fortest mulig?

Så for fanden
Ikke et land på kloden har godt av å bli utsatt for budsjett-usikkerhet og regjeringskriser. Vi stopper litt opp alle mann, og vi utsetter beslutninger. Ingenting er viktigere for Norge enn å få vedtatt et budsjett av Stortinget.
Årets forhandlinger har vært et selsomt skue i så måte, og vi fortjener bedre fra landets politiske elite. Hvor har de langsiktige perspektivene blitt av og hvordan styrer man mot målene. Dette er et stort savn i norsk politikk i disse dager.

Update
Lørdag 3. desember ble "De fire flaue" enige. Det kostet oss syv milliarder kroner ekstra.

 

 

53 kommentarer

Sajber

02.12.2016 kl.17:10

En helhetlig og bra oppsummering.

Den norske klimapolitikke er ikke, og vil aldri kunne bli, noe annet enn symbolpolitikk.

Symbolpolitikk har som kjent NULL effekt.

Den samme effekten det ville ha om norge kuttet alle sine utslipp til NULL. Helt ned til den minste fjerten.

Summen av norsk politikk handler derfor ikke om annet enn å fremstå som et ....symbol for andre.

To marginale småpartier som svinger slegga som om de hadde det fulle flertallet-

Norsk demokrati er til tider ganske komisk.

Per

02.12.2016 kl.17:22

Hvem fanken bryr seg om noen tiører eller en krone eller to i drivstoffprisen? Krangle om det og ødelegge samarbeidet mens Støre gliser og virker fornuftig. Det er direkte uansvarlig å gi Ap medvind på dette tullet, vi driter vel i noen kroner. Innvandring er det viktigste, samt noe for gamlingene og alle andre av våre egne som trenger det i samfunnet. Men bensinprisen?!

Hareide er den kujonen, jeg skjønner ikke hvordan en som han kan være med å lede landet. Tenk om russerne angriper når han sitter ved roret - Gud bedre!

Skvatt

02.12.2016 kl.17:28

Orsak? Det er sjølvsagd dei blåblå som hev skjemd seg burt når dei ikkje ville godtaka dei naudsynte avgiftsaukene som KrF og Vinstre krevde. Hareide sjølv hev sjølvsagden ikkje noko å skjemmast over, at han føretrekk svevnen lyt han istaden hyllast for. Hugs at det er den svevnen du feng føre kl. 12 på notta som er den viktegaste, utan den vert Herren arg på honom. Og sjølv um han låg under dyna er eg viss på at han sytte for å ha dei falda hendene uppå dyna som det gode kristne menneskje han er, han kan jo ikkje risikera å vakna i Helvete hell', sann. Mykje meir ofselegt er det kva for eit språk forfattaren sjølve som les, denna Sissenar, førar, og då tenkjar eg ikkje på det ofslege riksmålet hass. Men tvert um på dei ukristelege orda han nyttar, ogso i overskrifta au. Forhufselegt! Nei, skal Herren tilgje slikt noko trur eg beint fram denna Sissenar lyt eta eit heilt såpestykkje, og det lyt ikkje vêre eit lite eit. Me lyt krevje høgare respekt for autoritetar enn å nytta slik språkbruk andsynes dei, sann. Jau!

Erik

02.12.2016 kl.17:49

"Hvor har de langsiktige perspektivene blitt av og hvordan styrer man mot målene? Dette er et stort savn i norsk politikk i disse dager."

Så sant, så sant Sissener, målstyring og et skarpt forhold til alle milliardene man forvalter kan synes fraværende. Sannsynligvis er det også det.

Det vi kan håpe er at Knut Arild og Trine på sin dødsdag vil angre på all dumskap de stelte i stand i 2016...

Thomas

02.12.2016 kl.17:55

Ikke akkurat en objektiv artikkel uten fargelegging for å oppnå din egen agenda, Sissner ;)

Hans

02.12.2016 kl.17:57

Bilpakken er uspiselig for V og KrF, da deres mål er å sabotere for FrP og samtidig konkurrere om grønne stemmer. For FrP er bilpakken viktigere enn å sitte i regjering.

Ideologen

02.12.2016 kl.17:59

Vanligvis har jeg sans for Sissener, men her glemmer han et viktig moment: hvilke verdier ønsker vi å bygge samfunnet på? Å la sin datter bestemme hvem hun vil gifte seg med, eller om du som foreldre skal bestemme det, handler ikke i første rekke om hvor mange øre eller kroner eller tusenlapper forskjell det betyr. Å ta abort eller ikke, handler heller ikke i fleste rekke om økonomi, selv om det kan ha betydning. Om damer skal kunne gå i jeans eller måtte ha lange skjørt, handler ikke om prisforskjellen.

Hvor mye jeg skal betale for en liter bensin, er opp til meg og den som skaffer meg bensinen. Andre har i utgangspunktet ikke rett til å blande seg inn. Så kam man definere unntak fordi tredjeperson har rett til å beskytte seg mot forurensning, og DA har vi en interessant debatt.

FrP har en liberalistisk formålsparagraf. Å si at nok en bensinavgift "betyr jo bare noen øre", er som å foreslå for SV at damer sjal påbys å gå i lange skjørt for det er jo bare litt dyrere enn bukser.

Tobben

02.12.2016 kl.18:13

Du virker veldig bekymret for at vi ikke skal få et budsjett vedtatt i Stortinget? Alle vet at det får vi, på den ene eller annen måte. Fristen er mandag og får de ikke flertall da så tar noen andre over. Og så får vi et budsjett. At det gjerne skulle gått fortere er jo ønskelig men ingen krise har oppstått og ingen krise vil det heller bli. Ellers er det mye riktig i det du skriver men tror du tar feil når du mener at det betyr lite for FrP hele bilpakka, tror det betyr alt for FrP at den står urørt og FrP vil stå seg på å ikke gi seg på det punktet.

Stig

02.12.2016 kl.18:20

Godt oppsummert.

Vi har politikere som aldri har hatt en vanlig jobb og som anser folk med yrkeserfaring som en trussel mot deres inkompetanse. De fleste partiene er overtatt av partibroilere som går rett fra skolen og ungdomspartiet til Stortinget. I tillegg har vi et pressekorps som befinner seg langt til venstre for Trine - og som spiller den ene opp mot den andre med sin dårlig skjulte politiske agenda. De gir blaffen i å bygge landet - de rir sine kjepphester. Hundretusen arbeidsledige betyr ingenting - politikerne har sin feite pensjon. Trine Skei Grande beklager at hun må avlyse et "viktig møte i Polen" for å diskutere Brexit (!). Hvilken planet befinner hun seg på med sin sperregrense? Og Støre reiser til Sarons dal sammen med Hareide for å lære tungetale.

De gjør vårt Storing om til en teatersal. Gi oss et budsjett for pokker!

john

02.12.2016 kl.18:37

Vel Krf og Venstre skal inn i historien som de tror "de" snilleste i historien, med oss etnisk minoritet i oslo, vi som ikke har ett "annet" land å emigrere til, som offer.

Med alt fra utrygge gater ,til pensjon som ikke strekker til da, de samme arbeidtakerne skal betale for enda flere berikelser som formerer seg ut av kontekst.

Groggy

02.12.2016 kl.18:38

Erna kan vel bare slå seg sammen med ap og sp. Så kan de andre knøttepartiene ha det så godt.

Kit

02.12.2016 kl.18:49

Uffda! Sissener som ofte har en treffende tunge klarer ikke helt å dra dette i land. Regjerningen har opptrådt intenst klumsete denne gangen. FrP SKAL ha inn den bilpakken, men den får de ikke inn. Politisk markering hører med i spillet, stabilitet er IKKE alt her i verden for partiene har jo tross alt en tanke bak politikken sin. Uansett om man er enig i den eller ikke. FrP sliter i regjering og vil dermed markere sitt territorium og Høyre med Erna i spissen akkurat så svake som de har sett ut en god stund nå.

Som Høyremann håper jeg kristenjuntaen fra Vestlandet mister grepet over Høyre, de spennende og beste politikerne er ikke akkurat i front i Høyre for tiden.

Bedre å bytte ut regjeringen med ren Høyre eller en H+ Krf + V. AP har ingen lyst til å ta over nå

Lars Christensen

02.12.2016 kl.19:09

Om regjeringen hadde lagt frem 15-20 milliarder på bordet til miljøformål hadde Grande sagt nei. Og guttungen Hareide som måtte gå til Bondevik for å få råd. Da er det nødt til å gå som det går. Har ikke Hareide og KRF selvstendige meninger og mål uten å følge Grande & Co. Maken til uansvarlighet. Grande & Co flyr rundt omkring til media gråter og søker trøst med skravlinga si. Jeg bryr meg ikke om jeg må betale 15 øre eller 2 kroner mer i bensin. Jeg vil kjøre like mye. Vent til neste meningsmåling og til høstens valg. De vil komme under sperregrensen, garantert. Det norske folket husker.

Bent Ording

02.12.2016 kl.19:48

Dette er helt utrolig. H og FRP sitter i regjeringen og er avhengige av støtte for å få gjennom statsbudsjettet i Stortinget. Vi vet alle at V og FRP befinner seg milevis fra hverandre når det gjelder synet på utslipp av CO2. Dette statsbudsjettet var det budsjettet det CO2 utslippene skulle kuttes. Regjeringen gir ikke V det de tidligere har lovet dem. V har gått til valg på at utslippene må ned. Hvis noen tror at et politisk parti vil si at det er greit å være blåse i kjernesaker fordi de andre ikke vil, må de tro en gang til. Regjeringen kunne brukt hele det siste året på å finne en løsning på dette alle måtte vite ville bli vrient. I stedet reiser statsministeren til Tromsø midt i forhandlingene. Sett utenfra virker det rett og slett som om regjeringen ikke har tatt dette på alvor. Regjeringen får ikke støtte i tre år og kan løpe fra sine løfter til samarbeidspartnere siste budsjett i perioden.

jon-gran@online.no

02.12.2016 kl.20:01

Før så het det en radikal samfunnsendring. Så skiftet de navnet til et grønt skifte. Men det betyr egentlig et mørkerødt skifte. http://www.kvasir.no/alle?q=radikal+samfunnsendring

Audun Berg

02.12.2016 kl.20:08

Det viktigste i denne saken er miljøbiten. Når folk dør i de store byene av støv og forurensning da må det handles. Det må gjøres noe som monner. Det har ikke disse greid å få til. De krangler om lommerusk og prestisje og gir en god dag i landet. Vi bør følge opp våre internasjonale forpliktelser og feie for egen dør. Det er trist at så mange FRPere ikke ser lengre enn nesetippen med bilkjøring. Er det trafikken som er problemet så se til å få gjordt noe med det. Trafikken må begrenses og ferdig med det. Kom til vettet kranglefanter.

Jan Haugen

02.12.2016 kl.20:10

De får bare slippe til Tåkefyrsten i 9 mnd - og glemme valget i 2017 ( V og KRF ) - de blir nok ikke savnet på Stortinget.

Høyre og FRP kan komme overraskende sterkt tilbake i 2017 og det VET selvsagt Tåkefyrsten - derfor skjelver han ved tanken på å ta over. Stor i kjeften - men tør ikke bruke utedassen når det er mørkt ute...

Zatan

02.12.2016 kl.20:15

Herlig kommentar fra en av nestorene innen finans. Politikk er snart bare spill og ikke Norges faktiske behov for en stabil styring av landet. Øk sperregrensen til 6%.

Sissel Klungsøyr

02.12.2016 kl.20:18

Det beste jeg har lest om disse hinsides budsjettforhandlingenem helt Konge. Alle skjønner Trines ståsted, men har aldri sett det så klart og malerisk beskrevet som i denne artikkelen. I tillegg fikk jeg en god latter med på kjøpet! :)

jan a.

02.12.2016 kl.20:24

At et lite part som Grande Venstre kan ødelegge så mye , først 1000 arbeidsplasser i rygge å nå felle en regjering er jo helt bak mål.

Eide

02.12.2016 kl.20:28

Grande og co , skaff dere gråtekoner det har dere vel råd til. Eller er er det vanskelig å komme dere på møtene uten bil? Legger merke til når dere må ha bil, blir det vanskelig å komme seg ut igjen med gråten i halsen. Jammrebasser !

Hans Lund

02.12.2016 kl.20:36

Da Kjell Magne Bondevik var statsminister, ble det et brennbart politisk tema hvorvidt det skulle bygges gasskraftverk i Norge. Bondevik nektet, igjen og igjen; gassen skulle istedet eksporteres - for å skyve utslippene over på utlendingene. "Miljøet" var altså ikke det viktigste, men å unngå CO2 utslipp i Norge.

Nå har vi igjen denne tulle-diskusjonen gående om CO2- utslipp fra biler og trusler om konsekvenser det har for jordens oppvarming.

La meg minne om at Bergen besøkes hver sommer av mer enn 250 store cruiseskip, og de største av dem har en installert motorytelse på mer enn 75000 HK. Utslippet pr time av CO2 fra ett enkelt av slike kjempeskip på dets ferd i 20 knops fart fra Bergen til Nordkapp, tilsvarer summen av uslippene pr time av mellom 80000 og 90000 biler som hver kjører 12000 kilometer pr år.

Ett enkelt av de 250 cruiseskipene. Hvorfor skal det være så vanskelig for politikerne å opptre ærlig og ryddig? Mangler de helt folk som kan regne for seg?

Forøvrig er denne narraktige budsjettprosessen nå inne i en fase der det eneste som teller for partilederne er å unngå å bli sittende med svarteper- det vil si: den som må bære ansvaret for at regjeringen faller.

Lars Christensen

02.12.2016 kl.20:37

Beklager, men jeg skjønner ikke hva Skvatt her skriver.

Erik

02.12.2016 kl.20:40

Jeg ser over her at noen glemmer kjøttvekta i politikken. Det er ikke slik at Knut Arild eller Trine er like mye verdt i velgernes øyne som Siv eller Erna. Selv samlet er de mindre enn Siv og hennes parti og det bør i velgernes øyne uttrykkes i politisk gjennomslag i budsjettsammenheng.

At noen har irritert seg på noen i denne prosessen kan ikke tillegges vekt, her handler det om nasjonens beste, ikke egen nattesøvn...

Judge Dreadlocks

02.12.2016 kl.21:06

Dette er en prinsipp-sak, det er ikke symbolisme. For de som ikke har forstått det enda. CO2-utslipp må ned, forbruk må ned, hele det økonomiske systemet må legges om, vi må endre vårt tankesett, levesett, vår kultur. Når du blir voksen og forstår hva jeg mener, betyr bensinpriser omtrent like mye som en turtle-turd på bunnen av stillehavet.

AndersInge

02.12.2016 kl.21:09

" Som en Gollum fra Ringenes Herre ble Knut Arild fraktet hjem til sin seng.

- Vårt Norge kan da fare, tenkte han sikkert i det han ålet seg inn under sin dyne i en god flanellpysj og med gode øreplugger. Natta."

HAHAHA Den perfekte beskrivelsen av mørkemannen Hareide.

Evgyrt

02.12.2016 kl.22:07

Dessverre seiler ange her under falsk flagg! Kommenterer og stemmer AP! Eller KrF? Håper de snart åpner øynene og ser hvilke skader de to dustene påfører oss velgere. Hareide er falsk som vann! Og Trine er trinn og god, men har IQ som en røkesild. Dessverre! Hun orker ikke forstå at Norge er en miniputt i miljøsammenheng. Når Nettavisen med redaktør hevder vi bør gå foran i miljøsaken har nok rullegardinen gått ned. Send heller ideen til Kina eller USA. Men det er nok våte drømmer for redaktøren. La oss vanlige mennesker med bil få fred for alle disse "kloke" nissene!

Lekeland

02.12.2016 kl.22:13

Spot on!

Mikropartiene er i mine øyne ødeleggende for bærekraftig politikk og demokrati!

Reidun Carstens

02.12.2016 kl.22:45

En bra analyse.

Men som de har i serien " Nytt på Nytt " ; hvem skal ut her....da hadde jeg ikke vært i tvil om at jeg hadde kastet Hareide og Grande en viss plass.

Det samme med Lysbakken og Hansson. Jeg hadde også tatt med Tåkefyrsten og Sverte-Helga og en drøss andre.

Å sitte i en mindretallsregjering der det er under 1 år til neste valg, må være vanskelig. Når man så har med surpumper på barnehagestadiet som representanter for to støttepartier som ikke er tørr bak ørene, blir det meget vanskelig.

Når ikke milliarder er nok for besserwisseren fra Overhalla og hennes haleheng Hareide fra Bømlo, er det vel på tide som Erna sa ; Ta natta til Hareide. En lang søvn trenger nok også Grande.

steinar

02.12.2016 kl.22:52

KAN SLUTTE Å STEMME PÅ KRF .DEI KAN IKKJE FORHANDLE UTEN VENSTRE. VER VAKSINE KRF STÅ FOR MEININGA SJØL. IKKJE BLAND NN VENSTRE

Antisosialist

02.12.2016 kl.22:54

Veldig mange gode poenger Sissener, kanskje beste er:

"Det Trine egentlig driver med er å misbruke statsbudsjettet for egen politisk vinning...".

Jan Gustavsen

02.12.2016 kl.23:42

Det er svakt håndverk når en statsminister som preiker om gjennomføringskraft, ikke klarer å skaffe landet et statsbudsjett før 4. desember.

Farsen overgår det aller meste!

Nilgau

02.12.2016 kl.23:43

Når man kaller 7000 000 000 for lommerusk da melder jeg meg av. Har politkerne kappestrid om å få budsjettet redusert med tilsvarende beløp, så kunne jeg melde meg på med respekt.

Vi har vært på ville veier lenge før dette budsjettet. Denne galskapen med å få budsjettet est ut til nye høyder år for år må ta slutt.

Boblen sprekker en vakker dag.

Cecilie_M

03.12.2016 kl.00:56

Politikk er bare blitt et spill der eliten jobber for seg selv og sine egene og ikke landet. Våre politikere "styrer" landet fra dag til dag, uten evne til og tenke langsiktig. Trist at politikere med ambisjoner for landet og ikke bare seg selv og egen karriere er en "utdøende rase".

Erik L.

03.12.2016 kl.01:40

Jeg syns det er merkelig, ja nesten ubegripelig, at to småpartier som nesten er under sperregrensen, tillater seg å husere slik ved framleggelsen av statsbudsjettet. Uforståelig. Hva tror de de vinner på dette? Ingenting vil jeg tro (håpe). Tvert imot.

Larsern

03.12.2016 kl.06:48

Hareide har jo ikke bare tatt på seg pysjen for natta. Han har også trukket nattlua godt ned over både øyne og ører å glemt å ta den av seg på dagtid. Men han sover nok en ekstra god Tornerose søvn i natt. Hvis det er slik at han og Grande har klart å få opp prisen på statsbudsjettet med seks milliarder kroner, er de nok veldig godt fornøyde begge to. Kanskje så glade at de har ligget i armkroken til hverandre i natt bare for å nyte øyeblikket hvor avgifter og utgifter på grunn av deres skvising av regjeringen vil øke. De har nok klart å sove de uskyldiges søvn uten anger for de økte avgifter som vil komme i kjølvannet av deres uthaling. Kynisk taktikk for at deres micropartier skal kunne slå seg på brystet å spille høye og mørke. Spørs om ikke de får et par dårlige netter med søvn etter neste års stortingsvalg.

Sten

03.12.2016 kl.07:44

Venstresiden tok feil i det amerikanske valget og kritiserer valgsystemet i USA som "urettferdig". De burde lære seg det vanvittige valgsystemet i Norge der små drittpartier kan herje og herse med landets fremtid - for å vise makt og for å få hevn.

Demokratiet mister tillit også i Norge - en stemme i Oslo teller mindre enn en stemme i Finnmark. De tok fra vår rett til å stryke udugelige kandidater på valglistene fordi "folket ikke stemmer riktig" (de strøk kvinner). Det finnes knapt en representant som har hatt en vanlig jobb i norsk politikk - de presses ut fordi de utgjør en trussel mot de udugelige. Stortinget er omgjort til en teatersal.

Nå kjører sperregrensepartien Venstre og Krf landet i grøfta - og APs tåkefyrste ønsker ikke å ta makten fordi han vil bli avslørt som udugelig før valget 2017. Er det rart folk mister respekt for politikere?

Lise Tandberg

03.12.2016 kl.08:03

Meget bra oppsummert!!!

L.A. Aasen

03.12.2016 kl.09:36

Venstre Venstre vær berett hode ræva går i ett.

Leif Ståle Kjønnås

03.12.2016 kl.10:24

Mikropartiene med sine sære standpunkter og vemmelige partiledere styrer Norge. Et venstre radikalt, uærlig media som fortsatt opererer med "politiske eksperter", de som bl.a. var helt på jordet når det gjaldt utfallet av Brexit og USA-valget passer på å hause opp "krisen på borgelig side". Og noen stiller seg undrende til politikerforakt og lav valgdeltagelse.

Frank

03.12.2016 kl.10:43

På andre siden av det politiske kart står Arbeiderpartiet med Hr. Støre og sprer eder og galle. Syting og klaging. Det rare er at han ikke ønsker å overta makten.

Bjørn Haugen

03.12.2016 kl.11:10

Han derre Sisner har ikke forstått noe han. Politikk har han ikke greie på.

Usosiale avgifter

03.12.2016 kl.11:34

Skatt ilegges etter et rettferdighetsprinsipp, der man trekkes i forhold til inntekt.

Avgifter derimot har ikke denne rettferdige profilen. Om du er fattig eller rik betaler du det samme. Dette må politikerne ta hensyn til når avgifter innføres, eller reguleres.

Når det gjelder bilhold så er dette allerede dyrt i Norge. Å øke denne kostnaden ytterligere blir for mange en merkbar belastning. Og for dem det rammer hardest føles det urettferdig at det er de som må ta støyten for å få ned utslippene.

En mer rettferdig politikk ville derfor være å øke avgiftene på luksusforbruk med høy CO2 faktor.

Ola N

03.12.2016 kl.11:43

Av og til lurer jeg på hvorfor disse minipartiene får så stor makt. Lurer på hva det er som gjør at de har sine tilhengere - selv om de ikke utgjør mange prosentene. Håper at tyngdekraften hjelper de under sperregrensen ved neste valg.

Stig

03.12.2016 kl.12:59

Flott at Sissener kaller en spade på en spade - og det er en fordel at "han ikke har greie på politikk". Han evner å skjære gjennom noe tåkehodene i norsk politikk ikke evner.

Nordmenn, og særlig norske journalister og bedrevitere, ynder å kritisere regimene i andre land (en arv etter AP). De bør rydde litt i eget reir før den siste rest av folks respekt for demokrati og Storting forsvinner. Ingen politiker har noen sinne hatt en normal jobb - og folk med yrkeserfaring blir ansett som en trussel mot deres inkompetanse.

Vi har yrkespolitikere som gjør vår regjering og Storting til en barnehage.

Dipper

03.12.2016 kl.13:28

Det som skjer minner meg om en film fra gamle dager som het Helan og Halvan og fikk meg til å le. Le gjør jeg også nå for tiden når jeg ser hvordan Grande og Hareide opererer.

Grande kjemper for venstres politiske liv og benytter MDGs argumenter for et grønt skifte. Alle vet at det ikke kan skje en grønn revolusjon. Det vil løses ved en evolusjon. Endring tar tid!

Den patetiske Hareide som ikke tør å gjøre noe annet enn å høre på gamlefar Bondevik som sannsynligvis mener at FRP er djevelens verk som må unngås for enhver pris. I stedet for å tenke på landets beste, løper han venstres ærend og opptrer på en uansvarlig måte. Håper begge går til grunne ved neste valg.

Hadde vi ikke hatt FRP hadde vi sannsynligvis hatt flere innvandrere som produserer barn for å oppnå inntil 25 til 30000 kr pr måned i kontantstøtte, barnebidrag, annen sosialstøtte som KRF er villig til å la oss skattebetalere ta regningen for.

Still kabinettspørsmål og bli kvitt «festbremsene»!

jo

03.12.2016 kl.13:44

Lille-Trump Sissner og hans "white trash" vet å underholde seg. Men, dere har egentlig ikke tid til dette. Husk at for dere er tid penger.

Rolf Otto Olsen

03.12.2016 kl.18:47

Der e ikkje ein kjeft i den sittende regjering som har ryggrad te å ta ein avgjørelse.

Frank

03.12.2016 kl.20:11

Hva er det egentlig som er forskjellen på venstre og høyresiden i norsk politikk? Hele Stortinget er enig i den økonomiske politikken, 95 prosent er satt. De resterende 5 prosent er avgjørende om du er på den 4ene eller andre siden.

Erik

03.12.2016 kl.20:18

Budsjettet kommer Sissener, det kommer, bare vent...

Kjella

04.12.2016 kl.03:07

De er ikke bestevenner og ville ikke late som de var bestevenner. I alle fall FrP, Venstre og KrF har fått markert seg kraftig for sine kampsaker før valget. Høyre har fått markert seg som den lederen som på tross av uenigheter klarte å samle borgerlig side og bringe vrangpeisene til en løsning. Ingen ville at det skulle skje uten drama. Ingen ville at det skulle virke som dette var lett. Det eneste spørsmålet er i hvor stor grad de faktisk var enig om spillet eller om de bare ga jernet og satset på at noen måtte gi seg.

dag morten nielsen

04.12.2016 kl.16:47

Heia politikere,gi meg budsjett ja,,hva med å begynne på nav da.arbeidsgiver ansvaret,fagforbunds plikter og straff,,det er da miliarder å spare på nav bare ved å spørre alle som kommer dit for første gang,hvorfor kommer du her,,begrunnelse,så enkelt er det,da kastes fyren og henvendelsen tilbake til arbeidsgiver for bekreftelse og begrunnelse,er ikke grunnen god nok så blir det arbeidsgiver ansvar,ganske enkelt,i rettssalen som da nav må hjelpe arbeidstakeren i fri sakførsel,boikotter arbeidsgiver,så er de inndirete arrogante og blir stevnet inn for retten ,jeg er selv kastet på gata i en grunnløs avskjedigelse og er blitt en byrde for nav som ikke en gang krever begrunnelse,firmaet slipper fri og jeg mister 25 års attestasjon,,25 år av mitt liv,hvor har man da vært burde nav spurt om,jeg venter enda på begrunnelsen.

Stig

04.12.2016 kl.20:20

Det ble et budsjett - til tross for at mikropartiene til Grande og Hareide gjorde alt de kunne for å skape splid og teater.

Ingen ønsket regjeringskrise og APs Støre aller minst, siden han ville bli avslørt med sin rødgrønne inkompetanse og avmakt ett år før valget 2017.

Og nå er PK-media som vanlig travelt opptatt med å mase om at "Frp tapte" - deres hatobjekt nr. 1.

Skriv en ny kommentar