hits

Valgkampen lover ikke godt for NRK

kommentarer 81 kommentarer

Når Hadia Tajik får breie seg i NRK med de villeste påstander uten et eneste kritisk spørsmål, er det grunn til å grue seg til årets valgkamp.

Er det noe rart at det over hele Norge brer seg en enda sterke mistillit til norsk presse? Allerede i 2014 svarte kun en tredel av den norske befolkningen at de har tillit til at journalistene handler til samfunnets beste i en undersøkelse, ifølge Edelman Trust Barometer.

Egen skyld
Ansvaret for et stadig større tap av troverdighet er kun pressens. For hvor er det blitt av nøytralitet til stoffet, og hvor er det blitt av de relevante kritiske spørsmålene? Mens det sikkert for noen redaksjoner er legitimt, men uforsvarlig, å skylde på ressurser, så gjelder ikke dette for NRK. Nylig ble det avslørt at NRKs 1000 ansatte i distriktene når bare 65.000 seere under 50 år på TV, så NRK har både folk nok og tid nok til å følge opp Vær Varsom-plakaten.

PR-Hadia
I går sviktet NRK fullstendig sitt samfunnsoppdrag. Utgangspunktet for både nettsak og innslag i Dagsrevyen var en statistikk fra SSB som Arbeiderpartiets nesteleder Tajik og hennes PR-apparat grep begjærlig. Nå skulle "Alle skal med"-partiet vise verden at det var best på arbeidsledighet og ny sysselsetting. Og hvem vår dårligst? Jo, Erna Solberg og Siv Jensen.

Drittpakke
- De har mislyktes fullstendig, sa Hadia Tajik helt uimotsagt. Å mislykkes fullstendig er et så sterkt begrep at det faller heldigvis på sin egen urimelighet. At NRK ikke tok seg bryet med å konfrontere Hajik med denne beskrivelsen skyldes nok at pressen lever av sterke one-linere.
Så hvorfor ødelegge en god sak og skape trøbbel for en god kilde? NRK er selvfølgelig avhengig av at partiene serverer sine drittpakker og formidler derfor disse pakkene villig vekk. Hadde NRK brukt normale journalistiske metoder og snudd drittpakken mot avsenderen ville nyhetstilfanget skrumpet inn.

Sammenligningen
Statistikk er verdens beste hjelpemiddel for folk som vil ha offentlig oppmerksomhet, og som kjent at de brukes og misbrukes. Tajik misbrukte SBB-statistikken på det groveste, fordi hun hyllet sitt eget parti for å ha skapt langt flere arbeidsplasser da de hadde regjeringsmakten, enn nå som Erna styrer landet. I utgangspunktet ser dette kanskje greit ut, men det er det så absolutt ikke. Å sammenligne tall før og etter oljeprisens fall er selvfølgelig en ubrukelig metode, dessuten vet alle at innenfor økonomien er det noe som heter sykluser, og disse kan politikerne gjør fint lite med. I bestefall kan de sette noen plaster på såret.

Burde vært snudd
Finansminister Siv Jensen fikk heldigvis anledning til å komme til ordet, men uten at hennes utsagn ble fulgt opp med det mest vanligste journalistiske spørsmålet, hvorfor.
- Man prøver å sammenligne epler og pærer. De (Ap) styrte i en helt annen tid.
Her har altså Siv Jensen helt rett, men hennes budskap ble plassert i bunn av NRKs nettartikkel. Ikke mange leste den. Hadde NRK gjort jobben sin som presseorgan hadde det vært en mye mer treffsikker tittel å bruke nettopp "Hajik misbruker statistikk for å ramme regjeringen", istedenfor den NRK valgte: "Her er tallene Ap mener beviser at Erna og Siv har mislyktes totalt".

Godt valg!

 

 

81 kommentarer

Sajber

20.02.2017 kl.16:41

Jammen bra at NRK er uavhengig.

....akkurat som om det noen gang har eksistert en uavhengig statskanal.

NRK er og blir et talerør for venstresiden og det er ikke rart AP nok en gang stiller seg på bakbena.

De lyver rett ut....uten skam.

Roger Johansen

20.02.2017 kl.16:45

Ap styrte AS Norge rett inn i luksusfellen i løpet av de åtte årene med rødgrønn flertallsregjering. Og det manglet ikke på advarsler! I 2012 sa Høyre klart i fra at de rødgrønne satset alt for ensidig på oljeindustrien, og lot all annen næring i Norge lide. Men lyttet de rødgrønne? Å neida.

https://hoyre.no/aktuelt/arkiv/slik-skal-bedriftene-holdes-i-norge/

Og konsekvensene av de rødgrønnes unnasluntring og ansvarsløse politikk viste seg jo fra år til år:

De rødgrønne skapte en gedigen boble i oljeindustrien, som vi nå ser at har skapt enorme utfordringer for næringslivet etter at oljeprisen falt. Ved å fokusere så ensidig på oljeindustrien ble markedet støvsugd for ingeniører og teknikere, og bedrifter i andre bransjer enn oljen maktet rett og slett ikke å matche det kunstig høye lønnsnivået i oljenæringen.

Det eneste Ap er gode på er å øke skatter og avgifter for folks flest.

Her er et knippe saker som underbygger hvor skjødesløst Ap styrte Norge i medgangstider:

http://e24.no/naeringsliv/askeladden-flytter-all-baatproduksjon-til-polen/20089439

http://e24.no/naeringsliv/windy-boats-flagger-ut/20252692

http://e24.no/naeringsliv/hydro-truer-med-aa-flagge-ut-aluminiumsproduksjon/20239038

http://www.dagensperspektiv.no/norske-bedrifter-vil-flytte-ut-80000-arbeidsplasser

De rødgrønnes rasering av næringslivet tar mange år å rette opp i. Og bedrifter som har blitt jaget ut av landet på grunn av for høyt kostnadsnivå kommer ikke tilbake.

Taperne blir det norske folk. Som vanlig med Ap sin politikk.

https://www.ssb.no/virksomheter-foretak-og-regnskap/artikler-og-publikasjoner/hvert-aattende-foretak-har-flyttet-aktiviteter-til-utlandet-2013

20.02.2017 kl.16:58

Har ytterste høyre i Norge vært på Trump - kurs?

Bever

20.02.2017 kl.17:00

Det er forståelig at man blir sinna, når verdensbildet rakner, og regjeringen man yhadde så tro på viser mangel på resultat.

Realiteten er fortsatt at det ble dannet 350 tusen jobber under de rødgrønne, og selv om alt dette er i oljesektoren, så er det fortsatt 300 tusen fler enn de som har mistet jobben i oljesektoren.

I steden for å klage på relevant kritikk, hva med å komme med dokumentasjon på effekten av senket formueskatt. Kan det være fordi den ikke finnes?

20.02.2017 kl.17:00

Nok Trump-retorikk nå Nettavisen :-)

Halvard

20.02.2017 kl.17:01

Alle vet at det store flertall av norske journalister er på venstresiden i norsk politikk. Det er et fakta.

Da FRP kom inn i regjering avslørte de så tydelig hvor lite objektive de er. Negative vinklinger og sverting av FRP ble en større del av hverdagen. Man skulle tro de tok Helga Pedersen (AP) sin oppfordring om å sverte den nye regjering, på strak arm.

Enda tydeligere ble det da Trump entret arenaen.

Det ble helt ille.

Det er skremmende å se hvordan det har utviklet seg.

Journaliststanden burde ta seg en lang titt i speilet, og stille seg noen spørsmål omkring FAKTAformidling og objektivitet.

Dette vi ser utvikle seg er en fare for demokratiet.

Den fjerde statsmakt bør være en grunnpåle i demokratiet.

Dens objektivitet bør være i høysetet.

Odd Karlsen

20.02.2017 kl.17:04

Det er dessverre ikke bare i NRK jeg som sees brenner etter og forventer at journalisten burde kommet med helt åpenbare oppfølgingspørsmål på uttalelser fra politikere som er helt "hinsides"! Uttalelser som ikke bare åpenbart er "subjektive", men også fulle av faktafeil.

At pressen på toppen av dette stenger kommentarfelt for å slippe kritiske kommentarer til elendig og slett journalistikk fullender flausen og tar med seg redaktører og eier i samme slengen!

Frank Årebrott skal ha honnør for jobben med å utføre en viss kartlegging: http://journalisten.no/2016/05/journalistene-blir-rodere

Det arbeider tydeligvis endel globaister også blant journalistene: http://journalisten.no/2013/04/knusende-nrk-fellelse

At man ønsker at "riktige" meninger blir båret frem gjør at avisene tyr til tvilsomme metoder: http://stavrum.blogg.no/1450542228_derfor_ble_ikke_hege_.html

Det er så ille at det er et blitt et demokratisk problem: https://norgesavisen.no/journalistenes-storting-hvilke-partier-ville-blitt-representert-der-dersom-kun-journalistene-fikk-velge/

At Trump vant valget kan han i stor grad takke media for, - media som i sin iver etter å manipulere skaper de beste vilkår for skeptikere...

AndersInge

20.02.2017 kl.17:10

Nrk er så rød at det nesten er for mye, spesielt med tanke på at "alle" betaler lisens.

Blir jo flau av å se på Ole Torp,mannen burde jo aldri vert journalist.Eier ikke et eneste kritisk spørsmål. Tragisk.

Debatten med Ingunn Solheim burde også bare blitt kansellert.

I NRK teller ikke kvalitet eller evner. Bare partiboka er rett og du kan svartmale Blåblå og hylle globaliseringen,PK og innvandring er du sikret jobb.

Tragisk og vite at en betaler lisens for å lønne folk som Ole Torp og Ingunn Solheim.

Zain

20.02.2017 kl.17:15

NRK-ML har null kred blant opplyste.

Odd Karlsen

20.02.2017 kl.17:22

Apropos tillit og SSB: SSB-direktør Christine Meyer har meget lav tillit fra en stor andel av det norske folk etter hun nektet å gi ut statistikk om innvandrere og kriminalitet fordi det var for kostbart for SSB. FrP tilbød seg å betale for jobben, men det ble fortsatt nei fra SSB. Hvorfor?

SSB; nei og atter nei:

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Derfor-sa-SSB-nei-til-Frp-om-a-lage-statistikk-pa-kriminelle-innvandrere--Christine-Meyer-12212b.html

Meyers preferanser:

http://www.nettavisen.no/nyheter/elin-rjaster---ssb-direktr-er-for-positiv-til-innvandring/3423169890.html

Meyers gubbe sine preferanser:

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/professor---norge-br-ta-imot-hundre-tusen-flyktninger/3423298477.html

Hvem kan ha tillit til maktmennesker som lar personlige meninger dominere etembetsverk?

---------------***-----------------

En kommentar til SSB og hvordan de bruker egen statistikk: Hvis man skal velge seg et ufarlig kjæledyr for barn i Norge bør man iflg statistikken velge bengalsk tiger for i flg SSB er ingen barn skadd eller drept av bengalsk tiger i Norge!?!

ingeborg thomle

20.02.2017 kl.17:28

TV2 begynner også å gå i NRKs fotspor. Finnes det noen midler for å få stoppet de rødfargede journalistene?

Torp er jo ekstrem. Direkte uforskammet mot politikere han ikke liker, og dessverre ikke den eneste. Har vi ikke krav på en politisk nøytral statskanal?

Magnar Bøkestad

20.02.2017 kl.17:30

Hører på "Politisk kvarter" nesten daglig. Den som tildeles siste ord i debattene er nesten bestandig en rødgrønn debatant..... Bare følg med. NRK har startet valgkampen sammen med LO.

John Calvin

20.02.2017 kl.17:31

At Arbeiderpartiet bruker alle midler, rene som skitne, til å sverte regjeringen er ikke noe nytt. Det har pågått siden de måtte gi fra seg lederstolen i 2013.

Helga Pedersen avslørte partiets bakrom-plan tidlig i 2014: "Alle må bidra til å sverte den nye regjeringen". Det var nok en glipp som aldri var ment for offentligheten, men det som har skjedd i ettertid levner liten tvil om at dette følges til punkt og prikke.

Det er nye takter på sosialistisk side nå, anført og innført av Ap. Nå er det ikke partienes egen poltikk som i første rekke skal frontes. Nå gjelder det å skitne til motparten så mye som mulig. Det betaler seg i første omgang, men det spørs om ikke rekylen slår tilbake med stor kraft når folk blir klar over hva Ap egentlig driver med.

Hva gjelder NRK er organet en viktig brikke i den skitne kampanjen for å få makta "på riktig plass" igjen. Det er ingen hemmelig at vår statskanal er overfyllt med Ap- og sosialistiske støttespillere.

Statskanal ja ... når media har blitt en så viktig politisk brikke som tilfellet nå er, må NRK inneha politisk likevekt hva gjelder ledelse og ansatte med innflytelse. Det er viktig, og bør være en sak til diskusjon. Vi, folket, burde kreve det.

20.02.2017 kl.17:35

Missbruker ikke alle partier statistikk til sin fordel??? Trodde det var gammelt nytt...

Odd Karlsen

20.02.2017 kl.17:39

Det som er positivt opp i all den journalistiske elendigheten når man leser kommentarfeltene som i tråden her; at det er kun 1 av 13 kommentarer som ikke er åpenbart meget kritisk til media :-) Det gir meg tillit til at de fleste leserne er oppvakte og har en sunn kritisk sans og at media er de borgerliges "venn", - de skyver lesere fra sentrum over til høyre. Og kanskje det følger med en og annen "sosialist-light" også :-)

Bønna Roffe

20.02.2017 kl.17:48

Bra av Krinken! På tide dem tar samfunnsansvar og bidrar tel folkeopplysning, som dem liker å kalla det sjæl. Jeg må 'å få nevna Debatten, som bidrar på akkurat samma måte tel å sørga for et nøddvendig regjeringsskifte tel rødt. Skatta må opp, rikingane kan'ke få lura bort fellesskapet sine penger lenger. Ta're fra dem, og bruk det på Groru'dar'n og resten av Østkanta! Håper at Torp følger opp og sørger for å innvitera Støre, Lysbakka og Hansson tel koseprat rett før valget. Da trur jeg på rødt valgskred. Gjør'e, Krinken!

Knut

20.02.2017 kl.17:53

Folk flest vet at det var to finanskriser i Norge under de rødgrønne. Til tross for dette skapte de flere arbeidsplasser enn de blåblå.

Slutt og syt. Slik er sannheten. De blåblå er ikke så flinke som de sa de skulle være før valget. All skatteletten som skulle skaffe så mange jobber hadde ingen effekt. Folk flest visste jo det... De blåblå ble fortalt det også...

Hvor mye har Norge tapt i de 2 årene med lav oljepris kontra de to finanskrisene?

AP satset mye på andre næringer enn olje, nettopp for å demme opp for tilfeller som dette. De rødgrønne har styrket de økonomiske virkemidlene for skogbruk, bioenergi og trebruk. Støtte til skogplanting ble gjeninnført, og skogfondsordningen er forbedret. For blant annet å styrke utviklingen av fremtidsrettet utnyttelse av skogressursene i Norge, har LMD sammen med NHD lagt fram flere tiltakspakker for treforedlingsindustrien. Dette fordi de var tidlig ute med å se at det ikke bare skulle satses på olje.

Regjeringen ville i perioden 2006-2014 ha gitt startbevilgning til 15 bygge- og rehabiliteringsprosjekter ved universiteter og høyskoler i hele landet. Samlet kostnadsramme for disse byggene utgjør mer enn 18 milliarder kroner. Budsjettforslaget for 2014 innebar 80 millioner kroner i startbevilgning til rehabilitering av Norges idrettshøgskole og nytt bygg for medisin- og helsefag ved Universitetet i Tromsø ? Norges arktiske universitet. De RødGrønne foreslo også i 2014 1,2 milliarder kroner til åtte 38 byggeprosjekter som allerede var satt i gang og 136 millioner kroner til utstyr og inventar ved tre av disse prosjektene. Dette også for å unngå å satse på bare olje.

Norge lå når DGR regjerte i verdenstoppen når det gjalt bruk av offentlige midler til forskning og utvikling. Målt per innbygger er Island det eneste OECD-landet som lå høyere. RG-Regjeringen har satset på forskning og utvikling og har økt den offentlige finansieringen av FoU med reelt 6,6 milliarder kroner. Det tilsvarer en realvekst på 32 prosent i perioden 2005- 2013. Bevilgningene til forskning og utvikling over statsbudsjettet har økt fra 0,79 prosent av BNP i 2005 til 0,92 prosent av BNP i 2013. Med RG-regjeringens budsjettforslag for 2014 ville realveksten i den offentlige FOU-innsatsen vært på om lag 34 prosent, i følge foreløpige anslag. RG-Regjeringen startet arbeidet med en langtidsplan for forskning. Dette også for å motvirke en ensidig satsing på oljenæringen.

Dersom du hører på politisk kvarter så kan du høre at politikere på venstresiden får gjennomgå minst like mye som på høyresiden. Regjeringspartier får selvsagt gjennomgå mest. Slik var det da DRG regjerte også.

Søk opp Dagsrevyen med Solvik-Olsen så ser dere at han også ikke blir stilt noen særlige vanskelige spørsmål. Det er ikke tid til slikt i Dagsrevyen.

Kritisk

20.02.2017 kl.17:58

NRK er blitt et demokratisk problem siden de er 100 % lojale mot AP og har allerede valgt side i kommende valgkamp.

Og vi som er kritiske til AP må tvangsbetale lisens til et media som er 100 % i hendene på AP og LO - med visse feministiske vinklinger for å gjøre det hele komplett.

Det finnes knapt en journalist i NRK som stemmer Høyre og ingen som stemmer FRP. I så måte kan vi hevde at NRK praktiserer yrkesforbud mot kolleger med motsatt politisk ideologi.

Hmm

20.02.2017 kl.18:00

Men... siden du er en NA-blogger, så kan jo ikke du være til å stole på heller..

Helge Espeland

20.02.2017 kl.18:03

NRK - ENSIDIG HATEFULLE, TRAKASSERENDE, KRENKENDE YTRINGER

- De klart mest brukte hatefulle ytringer i dag er "Islamfob, Islamkritikerer, rasist, nazist, kontroversielt, populist, nettroll" og annet grums. Alt dette ulovlig, ensidige, hatefulle, trakasserende grumset blir kontinuerlig fremsatt av bl.a. NRK. Hva er de motsatte ord? Har NRK brukt de motsatte ord noen gang? Trolig ikke. NRK er lovpålagt og får betalt for å være nøytrale og granskende. Dette er NRK tydeligvis IKKE. Da bedriver NRK ulovlig virksomhet samt bedrageri.

Naive sosialist-ekstremister, inkludert NRK, leder bruk av hatefulle ytringer ca. 1000 - 0. Nettopp de som mener, korrekt, at bruk av hatefulle ytringer IKKE skal forkomme??

-Hva er egentlig de/dere som er selverklærte «ikke-muslim-kritikere», som bl.a. NRK? Jo, nødvendigvis blind Islam lydighet, Islam fanatiker! GALSKAP.

-For andre virksomheter som fungerer ulovlig, er ensidig trakasserende, bedriver bedrageri medfører dette konsekvenser. Det må det også gjelde for NRK. NRK-sjefer, journalister MÅ få sparken, bot ilegges. Vi kloke samfunnsrealister betaler også NRK-lisens, og blir kontinuerlig, ensidig ulovlig, krenket og trakassert i retur. IKKE BRA.

-Vestlig kultur er svært god. Alle kulturer er IKKE like gode - det er derfor man flykter. UKRITISK, blind, naiv akseptering/innføring av fremmede kulturer er KULTURFORRÆDERI.

-"The further a society drifts from its truth, the more it will hate those that speak it" - George Orwell.

-I DAG ER DET FARLIGERE MED JOURNALISTER ENN UTEN.

-Bli en KLOK SAMFUNNSREALIST du også - NÅ! Det er helt nødvendig. Det er IKKE en naturlov som bestemmer at vår gode (best) vestlige kultur skal være førende/rådende i vest-europa/Norge i «evig tid ? sånn helt av seg selv»!

BareLurer

20.02.2017 kl.18:03

Hva kan man forvente av et medie som ikke tar med den hele og fulle sannhet fordi "det kan komplisere historien"?

Roger Johansen

20.02.2017 kl.18:06

Det er åpenbart mange her som tror på fantasihistoriene til Arbeiderpartiet. Skremmende at så mange er så uvitende om hvorfor skattelettelser virker og er svært fornuftige i nedgangstider!

Enda verre er jo at det har kommet en grundig rapport som viser hvorfor skattelettelser virker. Denne har selvsagt blitt kneblet av de samme "objektive" journalistene som for lengst har sluttet å stille kritiske spørsmål til politikerne fra venstresiden.

http://www.menon.no/wp-content/uploads/19kapitalbeskatning-og-investering-i-norsk-naringsliv-menon.pdf

Det er rett og slett utrolig å lese at noen hyller Arbeiderpartiet for Luksusfelle-politikken deres. Å rævkjøre Norge så til de grader som Ap har gjort fortjener ingen hyllest!

Lettelser i formuesskatten har skapt arbeidsplasser og trygget arbeidsplassene til de som jobber i konkurranseutsatt næring. Arven etter de rødgrønne derimot, har kostet landet vårt dyrt.

Stig

20.02.2017 kl.18:15

NRK er en levning fra 1950-tallet som ikke kjenner sin besøkelsestid.

Folk trenger ikke en statskanal som skal hjernevaske folk og pådytte sine "riktige" meninger og "rette ideologi".

NRK domineres totalt av venstresiden og er et mikrofonstativ for AP og fullstendig ukritisk til deres støttespillere i SV, Rødt eller MDG.

De planlegger nå en massiv kampanje for å sørge for at AP vinner høstens valg - og det må forhindres. NRK og TV2 er blitt et demokratisk problem.

Frank Solheim

20.02.2017 kl.18:19

Den venstrevridde pressen i Norge er jo så ille at man til og med er nødt til å støtte Trump(uff!!!!)i hans utsagn om at pressen er totalt upålitelig(les:hva angår politikk i Norge!)At NRK er blandt de aller verste er jo helt tydelig-og det burde man ikke akseptere når alle må betale lisens!!Her måååå politikere ta ansvar når ikke kringkastningssjefen ikke gjør det!!!!

Stein

20.02.2017 kl.18:19

Selvfølgelig er NRK partisk. Det skulle bare mangle.

AP ønsker å beholde lisensen

H ønsker å fjerne den

Sier seg selv at skal man ha upartisk journalistisk materiale, så må man lete et annet sted.

Bjørn KBørnerås

20.02.2017 kl.18:25

til tross for masse jobber gikk faktisk ledigheten opp mellom 2009-2013 (SSB), mens nå går den ned igjen

Erik

20.02.2017 kl.18:26

Tiltredes, Sissener!

Det er skammelig at denne statskanalen opptrer på denne måten. Nå er jo ny finansiering av denne venstrevridde kanalen, som stadig færre gidder å følge, til behandling. Kanskje på tide å stille kvalitetskrav...

Grid

20.02.2017 kl.18:30

NRK er blitt et mediatroll som aldri sprekker og som alltid slipper unna kutt og kursendring. Alle forsøk på å temme NRK blir stemt ned av Krf og Venstre - til tross for at NRK er fullstendig styrt av venstresiden i norsk politikk.

Dagsrevyen og debattprogrammene er av null verdi - siden man føler seg manipulert og hjernevasket av den vinkling som en partisk redaksjon fører.

Og all kritikk preller av på NRK - de ler og koser seg og turer frem som før og gleder seg til kampanjen før valget i høst. De skal ha Støre og Hadia - koste hva det koste vil.

Gunnar

20.02.2017 kl.18:32

Jeg oppfordrer folk til å klage direkte til NRK.

NRK leser _ikke_ disse innleggene!

20.02.2017 kl.18:33

Skattelette virker ikke som det var tenkt. Dette er bevist i to rapporter som er bestilt av den blåblå regjeringen.

En rapport fra konsulentselskapet Menon (https://www.regjeringen.no/contentassets/30f650507fb04126a579fc7957a98ace/kapitalbeskatning_investering.pdf) peker ut kutt i selskapsskatten, skatt på overskudd, som et suverent mye bedre virkemiddel enn kutt i formuesskatten. Og dette kommer fra en rapport som finansminister Siv Jensen bestilte. Hun fikk tilbake en rapport som sa imot henne selv.

Rapporten konkluderer med at kutt i formuesskatten er nesten uten virkning på bedriftenes investeringer.

Rapporten ser på virkningene av et skattekutt på 730 millioner kroner i selskapsskatt, utbytteskatt og formuesskatt hver for seg. Resultatene viser:

*Kuttet i selskapsskatten øker investeringene med drøyt 1,3 milliarder kroner.

*De like store kuttene i utbytteskatten og formuesskatten øker investeringene med drøyt 150 millioner kroner.Det betyr at virkningen av et kutt i skatten på overskudd er åtte ganger så virkningsfullt.

? Dersom målet er å øke investeringsnivået i norsk næringsliv samlet sett, så er kutt i selskapsskatten den mest effektive måten å gjøre det på. Våre tall trekker i retning av at den er mye mer effektiv for å stimulere til investeringsaktivitet, sier prosjektleder Leo A. Grünfeld i Menon.

Resultatet er i samsvar med utredningen fra ekspertene i det såkalte Scheel-utvalget (https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/NOU-2014-13/id2342691/), som har lagt frem sin rapport.

Der skrev utvalget at formuesskatten "i begrenset grad" virker negativt på investeringene. Kutt i selskapsskatten virket mye bedre for å få fart i dem.

Dermed har finansminister Siv Jensen (frp) fått to ekspertutredninger på bordet. Budskapet er det samme: Den finansministeren som er opptatt av størst mulig virkning av sin politikk bør velge kutt i overskuddsskatten fremfor kutt i formuesskatten.

Oppgitt

20.02.2017 kl.18:38

Det finnes sikkert en jobb for deg i Trump administrasjonen Sissner.

Falskt flagg

20.02.2017 kl.18:55

NRK har egenhendig utspilt sin egen rolle ved å gjennom mange år ensidig støtte AP. Ikke bare på tv, men også radio der alle til høyre for AP blir behandlet åpenbart hardere enn nå AP-representanter intervjues. Da tas silkehanskene på og reporter nærmest rødmer når det er i nærheten av å settes et kritisk søkelys.

Derfor vil jeg ALDRI stemme AP.

Kritisk

20.02.2017 kl.18:57

Saklig Oppgitt - og akk så typisk for venstresiden.

Vi skal være glade for at både Sissener og Trump påpeker demokratiske problemer med en ensrettet presse og som har politiske ambisjoner om å styre demokratiet i deres retning.

det er en kjent sak at venstresiden kuppet media for over 30 år siden og nå ser vi resultatene eksempelvis i AP-organet NRK.

Vi trenger en fri og objektiv presse - ikke en som er i lomma på AP/LO.

Erik

20.02.2017 kl.19:04

http://www.aftenposten.no/norge/politikk/Har-solgt-ut-mest-440579b.html

http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2015/01/23/1528/Jonas-Gahr-Stre/-hvor-var-jonas-gahr-stre-da-stoltenberg-solgte-norge

AP har solgt ut mest av Norge

Hamkaas

20.02.2017 kl.19:20

Av de 340.000 arbeidsplassene, hvor mange gikk til østeuropeiske arbeidsinnvandrere? Samme hvor mange av arbeidsplassene i H/Frp havnet til de samme?

Kritisk

20.02.2017 kl.19:26

Problemet med NRK er at det er så fordømt misjonerende og oppdragende.

Man kan knapt se en Dagsrevy uten at det mases om Likestilling, Likestilling, Kvinner og Likestilling.

Og det er alltid AP og venstresiden som får det siste ordet.

Geir Gråbein

20.02.2017 kl.19:41

Tilliten til MSM faller som en stein over hele Vesten. Høyst berettiget. Politisk fanatisme, løgn og fordekking blir deres skjebne. En lenge varslet (og nå egentlig kjærkommen) "katastrofe". Vi skal få se en skikkelig shakeout om ikke lenge!

Olav

20.02.2017 kl.19:48

NRK er en trussel for demokratiet. Uten NRK ville venstresiden mistet 15-20% av valgoppslutningen.

Bjarne

20.02.2017 kl.20:00

Tenk bare på hva NRK sensurerte i årene etter krigen med Gerhardsen og Co?. så det henger nok igjen noe ?gammel ull? i veggene på Marienlyst enda?. og hele den skandinaviske pressen er ganske lik? Jeg bor i DK og det er samme ?problemet ? der.. men der er TV2 de værste?.. men så har vi Dronning Margrethe vi da? og hun er ikke så lett å sensurere?.(ref hennes Nyttårstale) :-)

Leo

20.02.2017 kl.20:06

Statskanalen som betales av folket viser seg å ikke være nøytral... Dette er alvorlige saker. Men folk er vel for opptatte av mobiler, alkohol og hytteturer til å fange opp faresignalene.

jan-erik lepsøe

20.02.2017 kl.20:07

Ja Syntes det var noen som snakket om fake news her om dagen.

Det ble tilbakevist på Nrk nyhetene.

Kritisk

20.02.2017 kl.20:08

Det virker som noen aktivister og pressgrupper har plassert sine egne i NRKs redaksjon.

Det er påfallende at diverse kvinnesaker som omtales på Face Book ofte kommer som sak i Dagsrevyen - fremmet av de kvinnelige reporterne.

Det betyr at de er medlemmer av diverse lukkede nettverk som bruker Dagsrevyen som mikrofonstativ for å fremme sine saker politisk. Det skjer så ofte at det hele er mistenkelig.

I dag er det en stor sak om en kvinnelig fisker som har det så fælt i "mannskulturen".

Er det akseptabelt at Dagsrevyens reportere bruker jobben sin politisk - og deltar i lukkede nettverk på Facebook?

Halvard

20.02.2017 kl.20:29

Jeg har mistet all tilliten jeg hadde til media. Har blitt lurt så mange ganger nå at jeg er automatisk er skeptisk til hva dem spyr opp.

Smalhans

20.02.2017 kl.20:34

Man er jo vaant til sytingen fra Sisseener og resten av menigheten til FrP. Det som ikke teller til fordel for FrP og menigheten er løgn og forbannet dikt. Ikke minst statistikk. Fremommer det ufordelaktige opplysninger om FrP i media er selvsagt media venstrevridd. Har Sissener noen gang tenkt den tanken at det kan være Sissener og menigheten det er noe galt med? Ser vi en mini-Trump her?

Lord overblåst

20.02.2017 kl.20:34

Sissner, hva med å være vågal nok til å ha kommentarfelt da? Du skaper ikke debatt ved å ikke ha felt, og hadette udynamiske systemet her. Finns ikke noe mer feigt enn å slenge ut noe som ikke kan debatteres. Jeg las forresten saken i kapital om saksgangen i denne saken om nytt innvandringskritisk parti med tybring gjedde. Vet enda ikke hvor mye du løy, og hva som er sant og ikke, det jeg vet er at jeg ikke kan skjøpnne hvorfor du var invitert, når du bare skulle sabotere. Vet ikke om du skulle gravlegge forsøket, eller om du hadde laget en plan om å kverke gjeddas karriere. Du er i hvertfall ikke vært trykksverte. Skriv en kronikk om hvilket problem du er for de som du sier du er på lag med, og din uærlighet.Og jeg liker å stole på megleren min, så jeg kjøper ikke leilighet av deg, jeg finner meg en heroinist å kjøpe av, vil da ikke totalt mistro megleren heller.

Hererdettull

20.02.2017 kl.20:47

Jeg var i USA under siste valg på president. CNN var noe av det groveste som noen sinne har eksistert når det gjelder å ha slagside....for H Clinton.

MEN vi så hvordan det gikk!!

Blitzer måtte ha selvmordsvakt etter at Demokratene tapte.

Til AP og NRK (ARK): Merk dere hva som skjedde i USA. Det er en helt annen generasjon folk dere sprer propaganda til. De tar dere på senga hvis dere fortsetter me d løgner og politisk slagside.

BJØRN lOSVAR

20.02.2017 kl.20:51

Hva med med bruken av statistikk. Statistikk lyver vistnokk ikke, men sansynligheten for å bli drept av en terrisme sammenlignet med div. ulykker i USA, og så til slutt; DET ER NI GANGER SÅ SANSYNLIG Å BLI DREPT AV EN POLITIMANN SOM AV EN TERRORIST. Mitt spørsmål blir da; Hvem blir drept av politiet, og hvem blir drept av terroriter?? Har det noen betydning for bruken av stestikken om folk dør som følge av ULYKKER, SKARPE POLITIAKSJONER ELLER TERROR? Kort sakt; hva ønsker NRK å oppnå med sin tendensiøse bruk av statistikk. ALTERNATIVE FACTS!!

Tadjik årets klovn sammen med nrk journalister

20.02.2017 kl.21:08

hva mer skal man si?

Odd Karlsen

20.02.2017 kl.21:19

Svar: Politie skyter bad guys - terrorister dreper uskyldige.

Dingi

20.02.2017 kl.21:33

Sissener som Trumpkloning med "fake news" blir i hvert fall triste greier. Jeg så innslaget, stemte Høyre, og ble overhodet ikke provosert. Det ble godt besvart av Siv Jensen, og jeg tror hun bare (som jeg) blir flau av din sutring.

Stig

20.02.2017 kl.21:37

Det er feil at vi skal tvinges til å finansiere en statskanal som har slagside mot AP - og som ikke tar sine seere og lyttere på alvor.

Det virker som om NRK er immun mot enhver form for kritikk - men at de er mest opptatt av å lage nyheter for egen menighet.

At AP frykter ny finansiering av deres viktigste propagandakanal er forståelig - partiet vil miste sin viktigste støttespiller før høstens valg.

KS

20.02.2017 kl.21:58

Ja, NRK har jo et rykte å ivareta.Det har i lang tid vært kjent og det er vel også dokumentert at NRK er venstrevridd, og at de gjør det de kan for å støtte opp om, spesielt Arbeiderpartiet og til dels SV. Dette kan man se når det gjelder vinklinger av politiske reportasjer og også i debattprogram. Det er bra at stadig flere registrerer denne ubalansen og skriver om det.Og ja, nåværende lisensordning bør skrotes - det gavner målet om et mer balansert NRK.

Oddemann

20.02.2017 kl.22:09

Hvem husker ikke kulturminister Åse Kleveland som ville forby parabolantenner, slik at nordmenn ikke skulle få se annet på TV enn Ap-styrte Nrk serverte.

AP har vært flinke til å putte sine folk inn i alle etater og institusjoner, det bør snart ryddes kraftig opp i dette snart.

Når det gjelder journalister så er nok de fleste utdannet av glorøde forelesere. Disse Akp-mllærerne er flinke til å hjernevaske en fersk journalistspire på 18 år.

Arnold S

20.02.2017 kl.22:25

Lenge leve frekkheten.

Arnold S

Stein

20.02.2017 kl.22:36

Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Miljøpartiet De Grønne, Rødt og Høyre vil det bli mer Byråkrati, mer bompenger, mer makt til politikerne, nei til folkeavstemninger, minst mulig makt til folket og til slutt fjerne helt makta til folket, mer makt til Barnevernet, mer makt og testing i psykiatrien, mer makt til byråkrater osv

20.02.2017 kl.23:04

Sosialistene har spilt et spill som heter fallitt, og tapt så det dundre i hele Norge. Dem har langt på vei klart å ødelegge hele Norge, og nå står dem frem som rene tåper. Det er rett og slett pinlig å se og høre på.

Arnold S

20.02.2017 kl.23:38

Tyskerne har vi etter WWII klart å rydde opp etter - en av bastionene etter Gerhardsen/AP og deres Moskvavennlige medløpere er deres talestativ, NRK, som vi fremdeles sliter med i et samfunn som skal være demokratisk.

Noreg må rydde opp i dette udemokratiske propagandaapparatet, foret med med en masse sport for å gjøre seg populær,og som tilogmed sender Derrick i reprise talløse ganger.

Ikke rart gjennomsnittsalderen på seerene stiger proposjonalt med tiden.

Del opp NRK i divisjoner underlagt det enkelte departement som en nasjonal formidlingskanal, ikke et talestativ for AP!

Arnold S

Helge Espeland

20.02.2017 kl.23:43

NRK kan IKKE skrive, kommentere trakassere etter eget forgodtbefinnende. NRK er lovpålagt og får betalt for å være granskende, kritiske og NØYTRALE. Vi kloke samfunnsrealister er også med å finansierer NRK - ensidig krenkelse av oss er IKKE akseptabelt.

Ensidig tilbakeholdelse, vridning, siling av informasjon er ulovlig, bedrageri samt "fake news".

Arnold S

20.02.2017 kl.23:50

AP sin propagandaminister, minner om andre propagandaministre som vi har sett i historien. I Noreg er det tale og tenkefrihet, så de som forstår bedre gidder selvfølgelig ikke kommentere propagandaen, vi som har levet lenge kjenner godt til dette - verre med de som ikke vet bedre.

Jeg mener dette ligner demagogi rettet mot deler av folket - demokratiets svøpe.

Arnold S

20.02.2017 kl.23:58

"NRK kan IKKE skrive, kommentere trakassere etter eget forgodtbefinnende. NRK er lovpålagt og får betalt for å være granskende, kritiske og NØYTRALE. Vi kloke samfunnsrealister er også med å finansierer NRK - ensidig krenkelse av oss er IKKE akseptabelt.

Ensidig tilbakeholdelse, vridning, siling av informasjon er ulovlig, bedrageri samt "fake news"."

Nettopp - har vi fake news i NRK - jeg bare spør-

Arnold S

Bengt

21.02.2017 kl.07:46

NRK har aldri vært en nøytral nyhetsformidler. Den representerer en ren venstreorientert propagandakanal! Utrolig nok har de greid å tvinge på oss en permanent urettferdig avgift for at de fortsatt skal få anledning til å formidle sin ensidige Ap-propaganda.

Mange ser til Sverige hvor sosialistregjeringen og media nærmest sitter muse stille og forteller om idyllen som råder i landet mens de forsøker å kneble sine kritikere med Sverige-demokratene som sin største politiske motstander.

Norge er på god vei og kan faktisk risikere noe lignende etter høstens Stortingsvalg.

Judas Iscaroit

21.02.2017 kl.08:04

NRK må legges ned. Det er en propaganda kanal som er ødeleggende for samfunnet.

Stig

21.02.2017 kl.08:27

AP trenger NRK for å bedrive valgkamp, siden de har plassert sine sympatisører i så godt som alle redaksjoner. De er godt i gang med å planlegge hvordan Støre og Hadia skal vinne valget 2017.

AP ville forby farge-TV, de ville forby flere radio og TV-kanaler og APs Åse Kleveland ville forby parabolantenner - akkurat som i gamle Sovjet er AP redd for alternativ informasjon.

Vi kan ikke stole på dagens media som er totalt dominert av venstresidens journalister og som bedriver yrkesforbud mot kolleger fra Høyre og spesielt fra hatobjektet Frp.

Torkel

21.02.2017 kl.08:48

Når er det nrk ikke svikter, de svikter alltid, og er så politisk blodrøde som det går an.

Marianne

21.02.2017 kl.09:19

Det jeg absolutt ikke skjønner, er at det fremdeles

finnes folk som stemmer AP. Uforståelig.

Bjarne Eikefjord

21.02.2017 kl.09:26

Jan Petter Sissener forsøker seg på sin versjon av alternative fakta ?

Skvatt

21.02.2017 kl.10:35

Sjølv tykkjer eg sjølvaste Rikskringkastinga er noko or det beste som finst or medier i verda, eg, sann. Men det er éin ting som dei au gjer gale, det er nemlegen politisk vedteke at det lyt vêre minst tjugefem prosent nynorsk i alle sendingar, og detta påbodet følgjer diverre ikkje Rikskringkastinga slavisk og utan atterhald. For hugs at ymse dialektar ikkje kjem inn under nynorsk-kvota, slik at programleiararar og andre tilsette som snakkar nynorske dialektar ikkje kan reknast under dei tjugefem prosentane. Samstundes lyt eg au leggje til at kravet er MINST tjugefem prosent nynorsk, slik at det gjedna kan aukast til meir enn det. Og kvifor kan ikkje detta naudsynte kravet gjelda au i politiske debattar? Kvifor kan me ikkje krevje or politikarane au at dei lyt nytta tjugefem prosent nynorsk i deira argumentar, slik at til dømes kvart fjerde ord lyt vêre på nynorsk? Mest or noko ynskjer eg at alle innlegg or Høgrerepresentantane skal verte framførde på nynorsk, det ville gjeve underverk åt alle politiske debattar, sann. Jau!

ACAB

21.02.2017 kl.11:25

partiet som får min stemme er partiet som stopper flest immigranter. enkelt og greit.

Evert

21.02.2017 kl.11:40

Det er bra at en fondsforvalter som til nå har levert under middels risikojustert (dette er ikke sjikane. Jeg har personlig sjekket avkastning mot risiko for Sissners fond) kan dette. Jeg trodde du ville ha færre ansatte i offentlig sektor? Din herlige blå blå regjering har jo ansatt så mange i offentlig sektor at vi ikke finner noe sammenliknbart i moderne tid. Kanskje du heller burde skrive om det fremfor denne synsingen som knapt inneholder fakta. Som det påpekes over: Kan du ikke legge frem noen som helst form for empiri som støtter denne sytingen din om formueskatten. Mange som spør om det nå. Her har du en mulighet til å vise at du ikke bare synser etter hva som tjener din egen lommebok....

Larsarus

21.02.2017 kl.16:38

Vel og bra å være kritisk til medier. Det er viktig at det er mulig å rette et kritisk blikk på dem også. Mot NRK er det til tider svært enkelt å bli irritert over mangel på god journalistikk.

Men i disse tider er også viktig at man ikke går i Trump fella og hans kritikk metoder mot medier. Da faller man i fella selv, og da blir det ufint, usympatisk og uredelig. Vennligst unngå å forsøke å skape en bølge lik det Trump forsøker på. Det er overhodet ingen tjent med.

ACAB

21.02.2017 kl.17:22

media er gjennomkorrumpert. forhåpentligvis får dem straffen sin slik rinnan og quisling fikk sin. avliva som kjøtern de er.

Stig

21.02.2017 kl.21:40

Lasarus

Media er fullstendig immun mot kritikk og vil aldri innrømme at de er på kant med resten av samfunnet.

Dagens media er mer som en religiøs menighet - der de ansatte har politiske ambisjoner om å forandre samfunnet og styre folks meninger i "riktig" retning. De begriper ikke at den tid er forbi og at vi faktisk ikke trenge en redaksjon for å "redigere" et budskap. Vi evner selv å tolke hva noen sier og mener....

bernt

21.02.2017 kl.22:05

Fakta om arbeidsmarkedet og statistikken som underbygger den er ikke lett å sluke for FrPs disipler.

Bjørn

22.02.2017 kl.13:33

Buhuu - fake news!!!

Statistikken til SSB er riktig. Deal with it.

23.02.2017 kl.09:20

Problemet begynner høyere i næringskjeden enn NrK. NTB er en betydelig bidragsyter av "nyheter".

Ved å vise til NTB som kilde, blir NrK "mindre ansvarlig for uriktige" nyheter. Dette gjelder"rund baut" i den "politisk korrekte" presse.

Byrået eies i dag av Edda Media (26,1 prosent), Schibsted (20,6 prosent), A-pressen (20,5 prosent) og NRK (10,5 prosent.

Rene rottereiet!

Frits Wahlstrøm

23.02.2017 kl.20:09

Bjørn Myklebust i Politisk kvarter er en versting. Gjør alt han kan for å henge ut de blå politikerne, og lar være å konfrontere rødgrønne politikere med skarpe spørsmål når det ville vært naturlig. Pinlig å høre på en så venstrevridd journalist. Han bidrar sterkt til at NRK er et talerør for de sosialistiske partiene. Hvorfor tar ikke Kringkastingsrådet opp denne skjeve journalistikken? Men medlemmene i rådet er vel også venstrevridde?

Kritisk

25.02.2017 kl.18:43

NTB er et uredelig AP-reir som spyr ut negativ propaganda om sine politiske motstandere. De er fullstendig tause om uredeligheter i egne rekker, eksempelvis om AP-kvinnes som ble dømt for trygdebedrag. Hun er fra AP, hun er kvinne og følgelig skal ikke venstresidens presse omtale noe - kun dersom de er fra Frp og Høyre.

Dette er medias måte å spre fake news - de hausser opp saker som rammer sine motstandere og tier om juks og fusk i egne rekker.

Media har en egen politisk agenda - for venstresiden og for feminisme. Vil vi ha det slik?

Philla

27.02.2017 kl.22:10

Hadia er norges svar på Huma Abedin... og det er ingen kompliment.

Bjørn Voss

28.02.2017 kl.11:41

Ja NRK (ARK) er overhode IKKE nøytral slik de jo egentlig SKAL være. Derved får bl.a. Hadia Tajik komme med alle sine tomme påstander uten et eneste kritisk spørsmål. Det er blitt mer og mer et ork å høre på NRK og deres politiske spill overfor oss seere. Det er jo derved fullstendig galt og en skam at vi alle MÅ betale en NRK lisens som støtter dette politiske AP-spillet.

John

17.03.2017 kl.09:26

Mange ville selge oljeformuen på 70 tallet, det gikk ikke, og nå vil mange spille det bort på børsen i stedet. Før eller siden lykkes man.

sindre rudshaug

19.03.2017 kl.14:24

Hvorfor avvikler ikke regjeringen støtten til NRK?

Skriv en ny kommentar