hits

Lenge leve kongen uansett hva han heter

Norge uten en konge er høyrisiko for hele landet. For hvem vil ha en politiker som president?
"Det norske kongehus har alle kvaliteter et demokrati trenger".

Denne setningen er selvfølgelig en selvmotsigelse, men etter at jeg skrev denne setningen mener jeg enda sterke enn før at en konge er en forutsetning for at vårt litt rare og lille demokrati skal fungere.

Vi vet vel alle sammen at det egentlig var våre konger som bygde landet og ikke Arbeiderpartiet.  Når vi tenker på våre konger og dronninger, da blekner Martin Tranmæl, Einar Gerhardsen, Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg for de aller fleste av oss. De blir rett og slett lite verdt i nasjonens historie sett i det lange perspektiv.

Norges første konge, Harald Hårfagre, besteg tronen i 872.  Uten han hadde Norge aldri blitt et Norge. Så kom de på rekke og rad. Eirik Blodøks, Olav Tryggvason, Olav den hellige, Magnus den gode, Harald Hardråde, Magnus Berrføtt, Sigurd Jorsalfare, Magnus Lagabøte, Haakon VII, Olav V og dagens bursdagsbarn Harald V.
Heldigvis finnes det ikke et menneske som er feilfritt. Det viser også vår kongehistorie. Skandalene, forbrytelsene, umoralen og pengesløseriet har hatt sin faste plass under kongekronen, men kongehuset har alltid klart å samle rekkene rundt vår konge og tidvis ryddet opp. Derfor ruller kongetoget videre med stø og stabil fart.

VG mener i dag at "Ja, vi elsker kong Harald". Dette er selvfølgelig så feil som det kan bli, så vi får anta at VG snakker på egne vegne. Jeg elsker ikke kongen, men ja, jeg trenger kong Harald.  Først og fremst for å holde politikere som Rasmus Hansson, Erna Solberg, Siv Jensen, Jonas Gahr Støre, Trine Skei Grande og han med det mest kongelige navnet av dem alle, Trygve Magnus Slagsvold Vedum, så langt unna Det kongelige slott som mulig.

Bare tenk hva som hadde skjedd nasjonalt og internasjonalt hvis Per Sandberg eller Abid Q. Raja overtok kongemakten som president. I et visst svakt øyeblikk kunne faktisk Sophie Elise blitt president av Norge, såpass rart er vårt rare demokrati.

Så derfor "Lenge leve kongen" uansett, og til dagens monark sendes de beste hilsener på 80 års dagen.


 

 

 

16 kommentarer

Der tror jeg du tar feil Sissener. Det var Pakistanerne som bygget Norge. Det har vi i fra Jens Stoltenberg. Han takket dem personlig på deres nasjonaldag for at de bygget landet.

Slik er det med den saken..

Norge er et rart land.

atle: KristinHalvorsen brukte mesteparten av sin første dag i Pakistan på å reise rundt i Kharian-distriktet, hvor svært mange norsk-pakistanere har slekten sin.
- Takk for all den blod, svette og tårer dere har brukt for å bygge opp Norge, sa hun til de oppmøtte og oppfordret dem til å stemme ved stortingsvalget i høst.

Atle, man kan ikke ta Jens alvorlig for noen ting. Husk blant annet hans flotte månelanding....

I disse tider er jeg også tilhenger av kongehuset, Sophie Elise kan nok fint bli president. Det er en popularitetskonkurranse mer enn noe annet. Hun blir kåret til en av landets mektigste kvinner og i mange saker, f eks palmeoljedebatten, settes hennes uttalelser høyere enn fakta eller forskning. For hvem orker vel egentlig å lese sånne trøtte forskningsartikler med for og mot argumenter når man heller kan gjøre seg opp en mening basert på noe en populær person uttaler i en tweet eller bloggpost? #Twitterkrati

Har du ikke hoppet over noen i kongerekken din? Det hevdes at "kongen er samlende". Men hvem er det han samler og hva skal vi samles til? I praksis hevder de fleste som har overskredet sitt turistvisum at de er "nordmenn". ILO konvensjon 169 fastslår at det er kun en etnisk gruppe som har særretter i Norge. Vi øvrige skal dele vårt med Ali Baba og hans røvere.

Harald er 80 år. Hva skal Haakon og Mette tilføre oss? For det er vel slik at alle klapper når de kongelige gjør det vi tar som en selvfølge at folk flest kan gjøre.

I media kan jeg lese at Norge egentlig ikke finnes. Ikke er vi et folk og ikke har vi en kultur. Hvorfor skal vi da ha et land, for ikke å si en konge?

Vi bruker milliarder på et forsvar når grensene i praksis er åpne. Hvem vil ta Norge med millitærmakt når deres borgere kan få stemmerett hos oss? Hva er kong Harald symbol for? Hvordan kan vi være en nasjon når vi ikke engang har en sang felles med dem som nå har slått leir i landet?

Om vi først skulle ha en blogger til konge/president så vil jeg valgt Sissner fremfor denne sminkedukka Sophie Elise.

Tenk å få noen av nevnte politikere på slottsbalkongen - grøss og gru.

Jeg lurer på om ikke Magnus Lagabøte egentlig var arbeiderpartimann.

Judas Iscaroit

Judas Iscaroit

Vi trenger ikke en konge heller ikke en president.

Det er bedre å velge et dyr som statens overhode. Vi har kun taleskrivere per dags dato.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1162976/Teleprompter-meltdown-Irish-PM-repeats-Obamas-speech--president-thanks-himself.html

Hadia Tajik i AP har sagt at hun vil innføre republikk - og avsette vår kjære konge.

Hun fikk mye støtte fra sine venninner i Dagbladet og ellers hos venstresiden - som gjerne kunne valgt Sophie Elise dersom de fikk hausset opp stemningen.

Dersom AP vinner valget 2017 vil de nok ta opp saken igjen - bare vent.

Per Einar Svendsen

Per Einar Svendsen

For noen år siden kunne sikkert pressen bygd en presidentkandidat av henne. Nå har folk blitt mere oppmerksomme på at det pressen står for ikke nødvendigvis er det beste. Også har ikke pressen lengre monopol.

Hmmmm? Ka' e' det så e' gale med ein politikar så president? Mykje betre det, vettu. Sjøl drømma eg om ein president Moxnes, president Lysbakken ellor president Hansson i Den Demokratiske Folkerepublikken Norge, det vil'kje barra vær lurt, det vil vær kjempelurt!

Gratulerer Med Dagen I Dag 80år er et fint tall,Hoper du får en fin dag i dag,Du Gjør en veldig fin jobb!!! Mvh Andre Hernandez

Rart hva pressen kan få til hvis de vil. Det sagt så blir det spennende og se hva slags politikk AP og Støre vil komme med etter hvert vel viten om at de nå "lener seg" i stor grad på Sophie Elise som ekspert rådgiver når de utformer deres politikk.

Idiotisk sagt

Idiotisk sagt

Og nøyaktig hvorfor skulle ikke sophie elise kunne bli president?

"Og nøyaktig hvorfor skulle ikke sophie elise kunne bli president?"

Du har så rett, så rett. Kan Haakon bli konge og Mette Marit dronning kan vel Sophie Elise bli president. Vi lever da i en sminket virkelighet.

Sophie elise 4 pres

Sophie elise 4 pres

Grimkjell: føler det ble insinuert at sophie elise er dum - noe hun overhodet ikke er. I tillegg til å være smartere enn mange, også folk på stortinget, har hun de rette verdiene på plass. Hun hadde blitt en kjempebra president, å si noe annet viser din dømmende person. Det er forøvrig et samfunnsproblem at jenter, og da særlig jenter som velger å se ut på en spesiell måte, ikke blir tatt seriøst og til stadighet blir nedgradert til å være dumme nek.

Skriv en ny kommentar

Abonner via epost

Oppgi din e-postadresse og få varsling hver gang jeg legger ut en ny bloggpost!