hits

MDGs grusomme politiske metoder

Partiformann Rasmus Hansson og miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg har utviklet en rekke metoder i sitt politiske spill med Norge og Oslo. Her er MDGs 10 bud.


Den semiotiske fremstillingen bør leses som en isokefali (Thomas Knarvik). Illustrasjon kan lastes ned til fri bruk.

Bud1: Dra mobbekortet
Det finnes mange kort å dra for norske politikere, men de aller fleste er varsomme med den type virksomhet. Å tåle kritikk og å bli diskutert tilhører politikkens hverdag. MDG derimot drar slike kort i hytt og vær, og særlig mobbekortet ses stadig brukt i sosiale medier. Hensikten er åpenbar, fordi mobbekortet kveler den frie samfunnsdebatten og hever sympatien fra MDG-menigheten.

Siste kortspiller kom på banen 15. mars for å forsvare miljøbyråden i Oslo. En avsløring i Dagbladet om hennes taxibruk avstedkom en munter kommentar fra statsråd Sylvi Listhaug på hennes egen FB-vegg:
- Så var det dette med liv og lære da....(leende smilefjes).
Istedenfor å ta debatten dro bystyrerepresentant for MDG, Shoaib Sultan, mobbekortet. Han kvitterte med følgende:
- Jeg ser at statsråden legger opp til mobbing og hets av byråden.
Da Nettavisen ber MDG-Sultan å utdype svarer han:
- En del kritikk er grei, mens en del virker det som tipper over i direkte mobbing. Og det er spesielt ikke bra når det kommer fra andre politikere.

Om MDG har en bevisst strategi som skal omgjøre sine politiske ledere til mobbeofre er høyst uklart. Det er også høyst uklart om MDG har satt seg inn i hva mobbing egentlig er.

Bud2: Skyld alltid på andre
Søppelkaoset i Oslo er et godt eksempel på politiske ledere som flytter fokus fra seg selv ved å skylde på andre. Det de egentlig gjør er å ta på seg en offerrolle for å slippe unna personlig kritikk. Som kjent var det forrige byråd som inngikk søppel-kontrakten, men den ble først igangsatt etter at dagens byråd hadde satt seg godt til rette i rådhustårnet. At kontrakten raskt ble en stor skandale førte til steile fronter i Oslo-politikken:

- Jeg blir forbanna og oppgitt når erfarne politikere ikke står for sine egne tabber, men dytter all skyld over på det sittende byrådet. De er altfor tøffe i trynet. Alt har en forhistorie og det forrige byrådet har sluppet altfor billig unna, tordent MDGs gruppeleder Harald Nissen, mens søppelet fløt i Oslos gater.

Venstres Guri Melby kontret med å si at MDG ikke forstår hva det vil si å ta ansvar.
- Styrer du en by har du ansvaret for det som skjer på ditt skift. Som byråd måles du på hvordan du håndterer vanskelige situasjoner. Vi har først og fremst kritisert håndteringen og informasjonen til bystyret. Jeg har ikke vært opptatt av å fordele skyld, sa Melby.

Som kjent gikk også daværende toppleder for renovasjonsetaten med i dragsuget ved bruk av metoden "å skylde på andre".
Les mer om å skylde på andre: http://www.itromso.no/meninger/article10419322.ece

Bud3: Ta aldri ansvar
Noen få parkeringsskilt ved Oslo Rådhus skapte i fjor mye støy for MDG. En ærverdig Høyre-representant ba miljøbyråden om å skilte den nye MC-parkeringen bedre, fordi folk parkerte i god tro, samtidig som kommunen håvet inn bøter i millionklassen. Skiltingen ble kalt for "Bondefangeri på Fr. Nansens Plass".
Byrådens svar gikk fort inn vår politiske historie:
- Når det gjelder spørsmål om oppmerking, viser jeg til at alle trafikanter plikter å gjøre seg kjent med skiltreguleringen på stedet.

Etter ni dager med ansvarsfraskrivelse snudde byråden og dermed innrømmet at skiltingen hadde vært for dårlig, uten at de bøtelagte fikk en krone igjen. Men det er vel ikke MDGs ansvar?
http://www.aftenposten.no/osloby/Skrev-17-parkeringsboter-daglig-pa-disse-plassene-582852b.html

Bud4: Smil bredt, uansett
Det var den legendariske SAS-sjefen Jan Carlzon som for alvor satte smilet på dagsorden i Norge på 90-tallet. Å sende de ansatte på smilekurs var et av flere tiltak for å snu underskudd til overskudd for det statseide flyselskapet. Senere har en rekke yrkesgrupper hatt sine smilekurs, deriblant sikkerhetskontrollene på selve flyplassene noe som gjorde innsjekkingen langt raskere.

Nå er det neppe trolig at politiske partier sender sine tillitsvalgte på slike kurs, fordi det stort sett er gravalvoret som preger den politiske debatten. Like fullt kan det ikke være noen tvil om at "å smile" er en viktig politisk metode for MDG`ere. Den mest fremtredene smiler, uansett om det skal forsvares politiske tabber eller fortelles gode nyheter, er selvfølgelig miljøbyråden i Oslo.

Å smile er en avvæpnede metode og som har som formål å bli bedre likt. Men forskere har også funnet ut at et ekte eller instruert smil fører til lavere hjertefrekvens etter stressende aktiviteter. 
Bud5: Glem liv og lære
MDGs kongstanke er å bytte ut bil med sykkel over hele Norge, og at alle helst kun skal bruke kollektiv transport. I Oslo har de allerede gjennomført en rekke tiltak som skal gjøre det enten for dyrt (bompenger) eller umulig (fjerne parkeringsplasser, stenge gater) å bruke bilen for levere i barnehage, hente ungene på fritidsaktiviteter, handle eller dra på jobb.

At MDGs miljøbyråd i Oslo flere ganger er fersket i å ta dieseldrosje istedenfor å sykle er et klassisk eksempel på en politiker som ikke har sammenheng mellom liv og lære. Senest i mars avslørte Dagbladet at samme kveld som Lan Bergs skulle forklare et dieselforbud i Oslo for NRKs seere brukte miljøbyråden en dieselbil fra rådhuset til Marienlyst.

En slik taxitur tar omlag 15 minutter, mens med bruk av t-bane er det 18 minutter mellom rådhus og kringkastingen.

Bergs forklaring på skandalen var først å påstå at taxi-parken i Oslo ikke er miljøvennlig, noe næringen selv dokumenterte var direkte feil. Deretter tok hennes sekretær Anja Bakken Riise over rollen som talskvinne. Hun forklarte at Lan Berg hadde dårlig tid.

Det var neppe "dårlig tid"-argumentet som gjaldt 19. oktober i fjor da Lan Berg landet på Gardermoen og kommunen spanderte 959 kroner på en diesel-taxi til hennes privatadresse.

Partileder Rasmus Hansson har for lengst blitt landskjent for å fyre med ved, kjøre SUV og ta drosje hjem fra Stortinget. 
http://www.dagbladet.no/nyheter/lan-tok-diesel-taxi-til-nrk-for-a-advare-mot-diesel-forurensing/67380523 
http://www.dagbladet.no/nyheter/carl-i-hagen-sjokkert-over-oslo-toppenes-taxi-turer---skandalost-ubegripelig/67403822

Bud6: Sannheten er ikke viktig
MDGs hovedargument for å nekte Oslos innbyggere å bruke dieselmotorer tidligere i år var at 185 mennesker døde hvert år på grunn av dieselbilen. En faktasjekk utført av journalist Magnus Blaker avslørte at dette var i beste fall en ren bløff. 

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kommenterte denne skandalen slik:
 - Det er litt oppsiktsvekkende og trist at MDG og byrådet som helhet misbruker rapporter på denne måten, og bruker det som argumenter for masse restriktive tiltak som rapporten ikke kan forsvare. Det er å lure folk å henvise til rapporter som ikke har sammenheng med problemet.
http://www.side3.no/motor/da-oslo-skulle-forsvare-dieselforbudet-brukte-de-en-rapport-som-handlet-om-noe-helt-annet/3423311176.html

Bud7: Spre dritt i sosiale medier
Twitter og Facebook blir fort fylt opp av et stort engasjement fra MDG etter presseoppslag eller blogger. I spissen for aktiviteten står gjerne partiets PR-sjef, bystyrerepresentant og Lan Bergs samboer Eivind Trædal. Istedenfor å ta debatten hagler det med nedlatenhet og det dras inn forhold som ikke har noe med saken å gjøre. En annen favoritt er å finne en "kommafeil" for så å antyde at alt var helt feil.

Bud8: Regn aldri på konsekvensene
MDGs økonomiske filosofi er enkel. Det handler om "å ta penger fra noen andre". Men den er faktisk enda enklere enn som så, fordi politikken gjennomføres gjerne uten at de økonomiske konsekvensene er utredet. To ganger er MDG blitt oppfordret til å svare på hva et bilfritt Oslo kommer til å koste og hvilke konsekvenser en slik politikk gir samfunnet. Partiet har fortsatt ikke svart, og kommer sikkert aldri til å se behovet for å også bruke kalkulator når ideer klekkes ut på partiets work shops.
http://sissener.blogg.no/1471600724_lan_berg_lan_berg__hv.html

Bud9: Bruk personangrep
Å ta mannen og ikke ballen er blitt en yndet sport for MDG. Dette skjer særlig i de sosiale mediene. Hensikten er trolig å svekke kritiske ytringer, skremme andre fra å delta i debatten og ikke minst flytte fokus. Eksemplene er så mange at de er lett å finne for enhver.
Metoden brukes også i kronikker mot navngitte personer. Eivind Trædal som kan mer enn å forsvare MDG, begikk nok et høydepunkt da han på trykk i Dagbladet kalte Christian Tybring-Gjedde, Hege Storhaug og Ole Jørgen Anfindsen for søppelmennesker. For en sjelden gangs skyld rykket Trædal ut og beklaget denne nedverdigende omtalen av de tre personene.  
http://www.dagbladet.no/kultur/soppelmennesker/63434083 

Bud10: Gjør som de tre aper
Når ingen av de ni politiske metodene fungerer og alt går i svart da går partiets ledelse under jorda og later som at hverken MDG eller Norge eksiterer lenger. Hva de gjør under jorda blir selvfølgelig de reneste spekulasjoner, men grønt er det uansett.

SISTE NYTT: MDG vil fjerne asfalt i Oslo sentrum for å lage en åker. Les mer om dette og nye flytebrygger her: http://www.nettavisen.no/nyheter/mdg-foreslar-aker-i-oslo-sentrum/3423323928.html

Update 23. mars 2017:

Av Rasmus Hansson, stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne

Tegneserieskaper, blogger, investor. Jan Petter Sissener er en mann av minst tre talenter!  At finansmann Sissener misliker De grønne er nok det største slaget som har rammet oss siden Donald Trump fortalte at grønn politikk er hans verste fiende. Selv måtte jeg ha meg en ekstra kaffe latte for å komme meg over sjokket.

Sissener har til og med fått med seg Thomas Knarvik på laget. Det er ærefullt at Knarvik har tatt seg fri fra sitt daglige virke med å tegne norske politikere som blir voldtatt av muslimer, eller minoriteter gjengitt som apekatter, for å tegne en tegneserie om meg. Dette stjernelaget gleder vi oss til å se mer av framover.

Noen hører på Sissener fordi han utvilsomt er flink til sine saker. Han jobber i bransje der det er stas å flytte på andre folks penger. Liksompenger raser rundt i cyberspace og truer stabiliteten til hele nasjoner og livsgrunnlaget for hundrevis av millioner av mennesker. Vi har alle våre talenter.

Men dette skulle handle om en annen Sissener: tegneserieskaperen og retorikkeksperten. Sissener reagerer kraftig på at MDG-politikere både smiler og kjører taxi, av og til samtidig , og mener for øvrig at vi har utarbeidet en forferdelig kynisk kommunikasjonsform. Det eneste redelige er naturligvis å svare i samme format. Noe annet ville være bortkastede piksler og tankevirksomhet.

Derfor har jeg grovt plagiert den Thomas Knarvik, og laget en tegneserie om Sissener. Den er helt maken til Sisseners egen. Dette er nemlig en genial form for politisk argumentasjon. Den kan brukes til hva som helst; til å latterliggjøre MDG, Høyre, Kvinnefronten, Statoil, Coca Cola Company, Putin, Kate Moss eller Husfliden, og naturligvis Sissener selv. I stedet for å kaste bort tid og krefter på argumentasjon, er det bare å lime inn en liten, løsrevet sak for hvert bilde; et smil, en taxi, en påstand, et påfunn, og vips så har man laget en vanntett politisk analyse. Så vær så god: Sisseners «grusomme metode» oppsummert i ti bud! 

 
22 kommentarer

Gud, dette er pinlig.

Jeg har lite til overs for MDG, men når disse finanstrynene skal komme med sine fantastiske analyser, så ender det i skrot. Alltid.

Man skjønner at her går det folk i miljøer hvor alle er mest mulig opptatt av å smiske, og ikke en kjeft som sier "nei, nå må du slutte med det tullpratet".

Fikk meg en god latter, men om noen MDG'ere gjør det vil jeg ikke tro; de føler vel seg mobbet :-D

Nytt lavpunkt av Sissener!

Jeg leser gjennom detta og det som slår meg er at det æ'kke Milljøpartti som blir beskrivi, det er freppera. Det er dem som mobber, det er dem som skylder på andre, særlig assylsøkera og musslima, det er dem som ikke tar ansvar for dem økande forskjella dem står for, men smila, det kan dem! Åssen kan det ha seg, tru?

Jeg har sett en punktvis liste over deres planer i Oslo.

En av punktene var å fjerne lyskryss slik at syklistene kommer seg raskere frem. Hva.....

Dette er treffende for MDG - skyldig på alle punkter men også ett til.

De har plassert sine venninner i norsk presse som drar mobbekortet hver gang Lan Marie blir tatt for udugelighet eller feil. Da aktiveres kvinnenettverkene og Dagsrevyen melder "Lan Marie blir mobbet bare fordi hun er kvinne". De bruker kvinnekortet aktivt som hersketeknikk.

Sammen med de rødgrønne plager MDG livet av folk i Oslo med forbud, påbud og ville ideer. Selv søppel klarte ikke MDG å fjerne - etter 25 år med privat henting av folks søppel.

MDG er et farlig parti - nærmest som en sekt å regne.

Bønna er den som treffer best her, synes jeg. Den analysen var solid. Men jeg må nesten få legge til at bud 6 uansett er det som treffer best på tilhengerne av et visst parti som Bønna sikter til. Sannheten er ikke viktig, og aller minst viktig er den mest åpenbare sannheten av alle; at vi har en menneskeskapt global oppvarming som kommer til å utrydde alt liv på jorda om ikke vi tar grep umiddelbart. Og det eneste grepet som nytter er skatte- og avgiftsøkninger, forbud og påbud. Det må rett og slett bli umulig å kjøre privatbil, spise kjøtt og ellers holde dagens norske livsstil allerede om få år. Det eneste partiet som ser denne sammenhengen og er villig til å gjøre de nødvendige grep som trengs er MDG, og de innser også hvor mye det vil bety for hele jordkloden om vi gjør dette bare i Norge. Å redde verden er nemlig først og fremst vår oppgave, vi er tross alt verdens rikeste og beste land, ganske overlegent også, så ingen kan klare dette bedre enn oss. Og til deg som nevnte fjerning av lyskryss så bør miljøgevinsten av dette være soleklar. MDG vil nemlig kombinere denne med obligatorisk forkjørsrett for alle syklister i alle kryss, og helst gjøre alle kryss om til rundkjøringer på litt sikt. De fleste kryss er nemlig så trange at det da blir umulig å kjøre gjennom dem med bil, slik at alle som skal gjennom blir nødt til å sykle. Ikke noe vil ha bedre klimaeffekt enn det, det må da alle være enige i, vel?

Heltpåjordet

Heltpåjordet

Vi skal ha oss frabedt mobbing av MDG og Lan Marie! Vi er politikere og det er vår oppgave å frelse verden fra undergang. Derfor har vi det så travelt at vi kjører dieseltaxi når vi skal ut en tur og diesel-SUV (bortsett fra når pressa er der med kamera). Dere andre forurenser og kan bruke beina eller sykkel, selv om vi ikke brøyter veiene og det er - 30 kuldegrader.

Siden Oslo er største by i verden og Norge har ansvar for å redde kloden så skal vi bygge 50 nye bomstasjoner i indre by og neste år bygger vi 50 til. Alle gater skal få fartsdumper og bilene må stoppe for alle fotgjengere og sykler - uansett. Når folk er så dumme og ikke bor på Grünerløkka kan de ha det så godt - nemlig.

Og alle skal "hylle" oss i sosiale media og de som våger kritisere henger vi ut i NRK Dagsrevyen med navn og bosted (eller i Dagbladet). Fake news? Ikke i det hele tatt...

Vi har vel de politikerne vi fortjener...( grøss).

Tv2 har et småskummelt bilde av Lysbakken med skjegg og pekefingeren rettet mot himmelen. Det første jeg tenkte, var at hver eneste islamist må elske fyren...

MdG og SV er parti som er veldig skadelig for Norge og fremtidige generasjoner.

Genialt av Sissener. Bra underbygd med eksempler. Passer på politikere generelt også, selv om MDG er kremeksempelet.

Topp Sissener!

Spot on!

Treffende Sissener!

Det er akkurat slik MDG og hele venstresiden oppfører deg. De har fribillett til å mobbe og bruke stygge kallenavn på sine motstandere - de kaller dem idioter og den lille klanen av gjengangere på TVs humorprogram følger lojalt opp - ellers får de ikke tilbud om jobber f.eks i Nytt på Nytt, Mandagsklubben eller hos Skavland. I media skal alle synge samme sanger og i kor og dirigenten står alltid på venstresiden. Blir de angrepet kommer de i NRK og klager sin nød.

Norge er et bittelite land som skal redde verden - og MDG mener av vi i Oslo skal bære byrdene. Resten av landet gir fanatikerne i MDG fullstendig blaffen i.

Et fantastisk innlegg fra Sissner igjen og spot on for man vel si:))He he.

Roger Johansen

Roger Johansen

Ingen av dere som kritiserer Sissener evner å argumentere med fakta.

Dersom dere mener at Sissener tar feil så holder ikke usaklige personangrep som dere kommer med. Dere får vise at dere er verdige en saklig debatt.

Det er bare å begynne å finne andre forklaringer for eksemplene Sissener kommer med. Men, din forklaring må ha forankring i virkelighetens verden, slik Sissener sin har gjennom hans bruk av eksempler og dokumentasjon.

Sissener tar MDG på kornet, og avslører partiets latterlige fremtoning. Og fremst i den usaklige retorikken til MDG står Eivind Trædal som ikke evner å forholde seg til fakta i et eneste innlegg. Det er få som lyver og bortforklarer så mye i politikken som Eivind Trædal. Har til gode å se han forklare hvordan en parkeringsplass på gaten i Oslo er "20 kvadratmeter stor med en "gateverdi" av hundretusenvis av kroner" som han har uttalt på Facebook.

Martin Jacobsen

Martin Jacobsen

Fulltreffer på beskrivelsen av MDG fantastene...Tommel Opp...

Toralf Pedersen

Toralf Pedersen

Det verste med MDG, som Sissener ikke nevner, er at partiet fronter tiltak mot noe som ikke eksisterer. Det finnes ingen menneskeskapt global oppvarming.

Mdg har lært av frp

MgD har nok rett. De 10 bud passer mye bedre på FrP.

It's really monstrous methods. It seems to me that this should not be. Everything should be more democratic

Of course, the topic is very controversial, but we must make the right decision. Thank you for the informative post. Best wishes.

It was a great pleasure for me to read such articles like that.

Skriv en ny kommentar

Abonner via epost

Oppgi din e-postadresse og få varsling hver gang jeg legger ut en ny bloggpost!