hits

Ap bør fjerne kristne helligdager

kommentarer 108 kommentarer

Vinner Arbeiderpartiets valget skrotes dagens kristendomsundervisning. Hvis Jonas Gahr Støre ikke fjerner alle kristne helligdager med det samme grenser det hele til rendyrket populisme.

Arbeiderpartipolitiker Kristoffer Joner som gikk i spissen for å få Aps landsmøte til å vedta å fjerne dagens kristendomspensum (K) fra undervisningskartet, ga følgende begrunnelse for sitt engasjement i Dagbladet 21. april:

- Den K-en må vekk, er dere heilt sinnssyke! Det er 2017!  

Altså, de som mener kristendommen er en del av den norske kulturarven som skal gå videre gjennom slekters gang i skolen, er rett og slett ikke helt vel bevarte. Mulig vi må ta Joners uttalese med en klype salt, men å stemple millioner av nordmenn som sinnssyke er drøyt. Mange vil nok oppleve at bakteppet for denne friske uttalelsen er nærmest en forakt mot det Norge er bygget på. Bare hør Kongesangens verselinjer som snart synges på 17. mai så ser du fort dybden i det Joner mener er sinnssykdom:

Gud sign vår konge god!

Sign ham med kraft og mot

sign hjem og slott!

Lys for ham ved din Ånd.

Tekkes noen
Symbolpolitikk og populisme er en yndede sportgrener hos politiske partier. Idretten brukes særlig for å tekkes enkelte velgergrupper som er svært viktige. For eksempel Fremskrittspartiets alle løfter til norske bilister. Partiet og Carl I. Hagen har vært så symboltunge at de faktisk veltet en borgerlig regjering på grunn av noen ører (ikke kroner) på bensinprisen i sin tid.

Ap og populisme
Arbeiderpartiet har tydeligvis latt seg inspirere av Carl I. Hagens vinnerpolitikk. Å slenge ut et velgeragn som blinker godt nok og som velgerne biter på. Støres fantastiske "vi vil ha 10.000 syriske flyktninger til Norge" var åpenbart en grep for å tekkes AUF-leder Mani Hussainis sympatisører, innvandrere og det Listhaug kaller hylekoret.  At det var medvirkende til tidenes flyktningestrøm mot Norge var neppe tilsiktet i Støres korte tanker.

Krenk de mange
Hva er så hensikten med å gå løs på kristendomsfaget? Hvor populistisk og korttenkt er egentlig et slikt grep, og hvorfor slipper Aps landsmøtet et slikt forslag igjennom?

I følge forslagsstillerne  Anniken Huitfeldt og Mani Hussaini handler det om å gjøre religionsundervisningen "til et mer inkluderende fag". Altså ved å ekskludere Norges nasjonalarv, så blir flere inkludert.

- Denne saken skal vi bare vinne. Om Ap ønsker å fremme mangfold og toleranse, må̊ K-en ut, sa den syriske flyktningen Hussaini til Klassekampen før landsmøtet.Liv og lære
Hvis vi skal ta dette på alvor, og ikke mistenke at dette kun er et populistisk friere til landets 250.000 muslimer og en håndfull ateister, bør Jonas Gahr Støre snarest gjøre mer for å fremme mangfold og toleranse. Og det han da kan gjøre vil ha en enormt mye større mangfolds-effekt, enn hva barna våre lærer på skolen. Her en listen over hva Støre bør få vedtatt fjernet hvis det skal være noen sammenheng mellom liv og mangfolds-læren:

1) Kristi himmelfartsdag, en kristen bevegelig høytidsdag som feires 39 dager etter første påskedag. Fridagen feires til minne om at Jesus Kristus reiste til sin far i himmelen etter oppstandelsen.

2) Pinsen, en kristen høytid 50 dager etter at Jesus stod opp fra de døde på påskedagen. På denne dagen viste Den hellige ånd seg for apostlene i form av ildtunger på deres hoder og de talte i tunger.

3) Påsken, den viktigste og eldste kristnehøytiden. Den feires til minne om Jesu død og oppstandelse, med oppstandelsesfesten som selve høyde­punktet.

4) Julen, den kristne høytiden og festen til minne om Jesu Kristi fødsel. 

Ut i elendigheten
Totalt handler dette om ni helligdager som er tuftet på vår kristne kulturarv og som i følge Arbeiderpartiet fremmer mindre inkludering og toleranse. Så nå venter vi bare på at Støre tar Aps politikk helt ut. Hvis ikke går det troll i ordene til Dagbladets John Olav Egeland som nylig skrev dette om Aps landsmøtevedtak:

- Å drive symbolpolitikk er en øvelse som stimulerer følelsene og lammer forstanden. Arbeiderpartiet har vasset rett ut i elendigheten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

108 kommentarer

ingrid

13.05.2017 kl.13:22

Du skriver til slutt at AP har vasset rett ut i

elendigheten. Det er bra at AP vasser, håper de fort-

setter, så slipper vi Støre som statsminister.

Det får da være måte på dobbeltmoral. Kaller seg kristen, er egentlig en Høyrekakse, tenker bare på

seg selv og sin fremtid. Noe slikt kan man da ikke

stemme på. Bra at de ødelegger for seg selv. Argumentet

at kristendommen fremmer mindre toleranse er jo så

latterlig at man bare kan riste på hodet.

Tenk om de hadde tatt våre eldre og svake alvorlig, DA

hadde de kanskje fått flere stemmer. Men, de får

takke seg selv når de er så dumme.

13.05.2017 kl.13:27

En til som er enig med Adolf Hitler. Det ender aldri bra med avskum som deg.

13.05.2017 kl.13:30

Nå er det like før e stemmer KRF

Roger Aak

13.05.2017 kl.13:30

Alle kristne helligdager bør fjernes fordi ingen av dem er hellige, ei heller kristne. Det sier jeg ikke for å støtte Ap. Jeg kan ikke fordra Ap.

Alexander Maroni

13.05.2017 kl.13:37

Både påsken og julen er gamle hedenske høytider som vi har hatt siden tidenes morgen i dette landet. For tusen år siden ble innholdet i høytiden erstattet med kristne skikker, men jeg vil i høyeste grad argumentere for at ingen av høytiden egentlig er kristne.

Men det er vel ikke poenget er det? Kapitalisten Sissener er mest opptatt av at folk skal arbeide slik at han kan tjene mer penger.

bjørn bråthen

13.05.2017 kl.13:38

Det er nok Ap sitt neste skritt det at kristne høytidsdager blir fjernet og inn med islam sine.

Jan

13.05.2017 kl.13:39

Religiøs rekruttering hører ingen steds hjemme, og minst av alt i skolen - som har et mandat som er det rakt motsatte: Skape tenkende, kunnskapsrike individer. Religion er på ingen verdens måte forenlig med dette.

Vi har en rekke lover som beskytter barn mot påvirkninger de ikke er modne nok til å takle. Religion burde stå aller øverst på denne listen.

Ang. kristne helligdager, avskaff samtlige og gjør de om til bevegelige feriedager. Enkelt og greit.

Bjørn Tore

13.05.2017 kl.13:41

Fjern heller alle som kneler for islam, og islam..!!!

Finn Oddvar Stensrud

13.05.2017 kl.13:46

Slapp av litt da, Sissener! :)

.......

13.05.2017 kl.13:49

Dere som vil ha bort alle fridager for dere ikke er kristne. Skjønner meg ikke på folk som bare vil jobbe bort hele livet. Noen har kanskje drømmejobben og vil tilbringe hele livet der, men ikke andre som blir fysisk og psykisk utslitte på jobb. Sett pris på fridagene,og ikke vær så ... politiske. Politikerne elsker å jobbe.

Pelle

13.05.2017 kl.13:55

I en tid med stor innvandring og påvirkning fra disse kulturene, er det mer kristen undervisning landet trenger. Ikke bare det. Slutt å send bombefly mot fremmede land, som skaper flyktningestrømmer. Send heller kristne misjonærer. Historien viser at påvirkning av kristne verdier er det som skaper fred og fremgang over alt.

Kritisk

13.05.2017 kl.13:57

Bra Sissener - har AP sagt A så får også AP si B.

Vi forstår at AP skal lage kulturrevolusjon i Norge, slik Mao gjorde i Kina.

Vi registrerer at Mani Hussaini vil fjerne Kristendommen og Hadja Tajik vil sparke Kong Harald og Dronning Sonja. Alt i Norge skal snus opp ned, ut med vår kulturarv og historie og alt legges til rette for våre 250.000 muslimer.

Når kommer kravet om at AP skal fjerne korset i det norske flagget, og når skal vi ha en ny nasjonalsang siden Gud nevnes der?

Vi er spente på APs norske kulturrevolusjon og den har bare startet.

Thor

13.05.2017 kl.13:59

Vel talt, Sissener.

Det er bemerkelsesverdig for tanketomme mange kan være. Se bare på flere av kommentarene ovenfor: "Alle kristne helligdager bør fjernes fordi ingen av dem er hellige, ei heller kristne," og "Både påsken og julen er gamle hedenske høytider som vi har hatt siden tidenes morgen i dette landet."

Hvor historieløse og enfoldige kan man være? Og hva med; "Skape tenkende, kunnskapsrike individer. Religion er på ingen verdens måte forenlig med dette."

Alt dette er enten direkte feil, direkte løgn eller basert på løgn. Ikke bare er Norge bygget på kristne verdier, men den vestlige verden er det - og dens levesett, dens moral og dens vitenskap.

Og selvfølgelig, Joners "Den K-en må vekk, er dere heilt sinnssyke! Det er 2017!"

Tåpe.

Sten

13.05.2017 kl.14:05

Finn Oddvar Stensrud: Er det Sissener som stiller spørsmål eller er det AP som skal fjerne norsk kulturarv som skal "slappe litt av"?

Er det forbudt å stille ubehagelige spørsmål fordi det er til AP - og fordi venstresiden beskytter partiet?

Det er vel betimelig å spørre en kommende statsminister fra AP hva han tenker og mener om norsk kultur, tradisjon og APs korstog mot kristendommen?

Hva mer skal AP fjerne av norsk kultur og norske tradisjoner og hvem er de som de skal tilfredsstille? De fleste av oss lever godt med både K og kristne helligdager.

Skal AP fjerne korset i det norske flagget også - og når kommer forslaget?

Nilsern

13.05.2017 kl.14:09

Fjerne kristenheten? Greit! SÅ LENGE DERE FJERNER ISLAM SÅ ER JEG GLAD!

Martin A. Engeset

13.05.2017 kl.14:32

Sissner får billege muhammedanske stemmer her. Skal tru om han er merksam på at det er Wahhabisma - den mørke og blodige forma for Islam Saudi-Arabia står for og finansierar - som pressar hardast på? Innkludert for å få fram muhammedanske reglar og tilpassingar av våre liv og reglar til dei. Burka, fri bønetimar, ikkje svinekjøt eller avbilda grisar, klar skilnad mellom menn og dei lavareståande, også kalla kvinner. Etc. Ein bør vurdera om framtida for borna våre tilseier at ingen bør røysta AP xenne gongen.

Marius Mehren

13.05.2017 kl.14:41

Disse dagene er ikke fridager i et über katolsk land som

Italia engang....

Satan

13.05.2017 kl.14:43

Helligdagene og høytidene er det folk liker best med kristendommen. Den gir en kjærkommen unnskyldning for å kose seg i sammen og koble av. Man har gode minner fra høytidene siden barndommen og ønsker ungene sine å oppleve det samme etc. Nordmenn flest ser derimot liten verdi i religionen som lære. Derfor stor foskjell mellom skole og høytider. At AP forholder seg til denne forskjellen viser bare at de ikke står for en totalitær sekularisme, og innser at en sak kan ha flere sider.

Tom

13.05.2017 kl.14:43

Takk Sissener som våger stille spørsmål siden norsk presse er i lomma på AP.

Hva er det med 2017 som er så vesentlig når de radikale kreftene skal fjerne ditt, datt og hint av norsk kultur og norske tradisjoner. Er 2017 et magisk år for venstresiden.

En B-skuespiller ved navn Joner i AP skal fjerne kristendommen "fordi det er 2017".

Vi hører flere radikale som skal fjerne Kongen "fordi det er 2017".

Når AP og de røde vennene har fjernet mye av norsk kultur og tradisjoner i 2017 - hva skal de fjerne i 2018 mon tro? Er det korset, 17. mai og "Ja vi elsker" som skal vekk?

AP må svar på hvorfor de har det så travelt, hvem de skal tilfredsstille, hvem som er krenket av kors, kristendom og norsk kulturarv og hva er planen videre.

Vi har forstått at AP mener at vi etnisk norske skal tilpasse oss islam fordi de blir krenket - men hvor kjapt skal det gå og hvordan skal det se ut?

AP og Støre skylder oss et svar før valget 2017!

Nei så søren

13.05.2017 kl.14:47

Her feiret man jul før Jesusen var kjent. Jól ...så fridagene skal vi jaggu ha selv om de kanskje flyttes litt igjen til midtvinters. Påsken er også eldgammel fruktbarhetsfeiring. Håp om et godt år for bonden. Vi skal ha de fridagene også,..ikke oss "norrøne" ( haha!) sin skyld at kristendommen rappa høytidene.

Livet består ikke bare i å slave for stats- og kommunekassa.

Anders

13.05.2017 kl.14:50

Milioner av kristne og en håndfull ateister? Forøvrig en god ide ta bort de kristne helligdagene. Mange i helsevesenet, politiet, industri, oljearbeidere, butikker,bensinstasjoner,reiseliv og andre har ikke fri på disse dagene uansett.

Dipper

13.05.2017 kl.14:51

Sissener mener ikke at de kristne helligdagene skal bort, det han mener er vel at Støre bør si B når han har sagt A. For en saueflokk dette AP landsmøte er når en Muslim får trumfet igjennom vedtak som fører til bortfall av deler av den norske kultur.

Hurra for Mulla Støre og det Norske Muslimske Arbeiderpartiet!

Ikke rart at slike forslag går igjennom når retorikken blant annet går på å kalle landsmøtedeltagere for sinnssyke. Hvem vil vel ha det stemplet på seg. Derfor ble det vel et flertall for å droppe K'en!

Eivind Kvaløy

13.05.2017 kl.14:54

Fjerner ein Kristendommen. Skaper ein eit stort tomrom som andre retninger i tro kan fylle opp. Om det er Islam, personlig misjonering, energi, eventyr, tro på ingenting, osv. Men at det er egen vinning som ligg bak alt(Penger) 5 uker ferie er lite ferie for de i vanlig 7,5 t jobb. Om AP fjerner 9 helligdager blir jo det mindre fri, og mindre betalt for de som må jobbe på land og olje!.

13.05.2017 kl.15:04

Påsken, kristihimmelfartsdag, pinsen og julen må da fjernes for AP er så opptatt av å være religiøs nøytral. Enkelte hevder julen med mer er hedensk, men da beholder en høytiden til fordel for hedningene- det er ikke greit. Så når AP skal være religiøs nøytral kan det ikke være til fordel for noen religion. Da blir disse dagene vanlige arbeidsdager og kan ikke erstattes med andre fridager, for da det det til fordel for hedningene (humanetisk forbund)

Knutkonsulent

13.05.2017 kl.15:06

Med bakgrunn i Kirkemøtets vedtak i april 2013 om en ny kirkeordning og regjeringen Solbergs regjeringsplattform, ble det igangsatt en forvaltningsreform for et tydelig skille mellom staten og Den norske kirke.

Norge har selv villet skille Stat og kirke. Det synes jeg var trist da vi tross alt har en kristen kulturarv.

At K'en tas bort eller ikke er for meg likegyldig. Kristendommen er allikevel hovedtyngden i faget.

At Sissener vil ha bort fridagene får kapitalisten stå for selv. Jeg imøtekommer fridagene selv om jeg ikke ser på meg selv som personlig kristen.

Kritisk

13.05.2017 kl.15:12

Helge:

Nå må du og vennene dine slutte med å trekke Breivik-kortet, brunskvette og hitle hver gang noen stiller AP og venstresiden et spørsmål.

Dere har litt å svare for i Sovjet, DDR, Albania, Cuba, Kambodsja, Kina og Venezuela.

Feie for egen dør og oppføre dere som folk uten kallenavn og mobbing.

Og Norges største og rikeste parti har vedtatt å fjerne kristendommen - da må det være lov å spørre hva planene videre er. Skal AP fjerne jul og påske eller skal de ikke? Hva skjer med flagget vårt?

Mr Wanker

13.05.2017 kl.15:14

You dont impose your values upon me. you dont want to be imposed my values upon you. Because you believe that this is your country. I also believe that this is my country as well. I believe that Europe is my continent as well. And hence as you dont want me to impose my values on you. You should not impose your values on me.

Muslimer skal ikke ta imot våre verdier og vi skal ikke ta imot muslimers verdier. Dette kalles segresjon. Spol fram til 10:40 i talen. Konferansen holdes i Norge.

https://www.youtube.com/watch?v=n4xdfcxuIsk

Bjorn Voss

13.05.2017 kl.15:16

AP blir nå en hån mot vår kultur og tradisjoner. Nå vil de ikke lenger at vi skal være et kristent land. Snart står vel Støre og banner i kirken for så å forsvinne for godt. Dette er jo total galskap. Det er godt våre forfedre ikke ser hva som skjer med Norge, spesielt hvis AP får makt. Nå står AP og logrer intenst for alle muslimske innvandrere for at de skal lokke til seg deres stemmer. Dette er en hån mot landet Norge.

JennyO

13.05.2017 kl.15:17

Vel, noen av kommentarene her tyder på at man ikke burde hatt aldersgrense men IQ-grense på å skrive i kommentarfeltene.

Så for å ta det hele litt usystematisk:

- Sissner er ikke nødvendigvis for å fjerne kristendommen, han sier bare at det ikke er logisk at AP vil fjerne "kristendom" fra skolen og fremdeles ha "kristne fridager"

- argumentasjonen om at "jul" og "påske" ikke er kristne fridager fra gammelt av, er greit nok... men det ER en avsporing fra poenget her. Ja, så kan vi kanskje beholde noen fridager, men det viktige her er vel at AP enten gjennomfører det de har startet ELLER forteller allverden at de ikke vet hva de driver med?

- Får virkelig Sissner poeng for at AP må stå for det de sier? Jeg skulle gjerne sett argumentasjonen bak den påstanden.

- Poenget er ikke at Sissner vil ha færre fridager. Han vil bare at AP skal være konsekvente. (Og ja, jeg ser at han aldri kommer til å få det til, men det er en prisverdig kamp han kjemper)

- Dette er IKKE et innspill for å fjerne kristendommen! Det er kun et innspill for å vise at AP nok en gang ikke er konsekvente i sin symbolpolitikk. Og vi blir ikke "kvitt" islam ved å forby det... det blir litt som alle som plutselig blir "homofile og forfulgte" for ikke å bli sendt ut av Norge; det er ikke vanskelig å SI man ikke støtter noe, det vaskelige er å vise det.

- og til Hitler-kommetaren: Lese en bloggpost... tenke litt... lese igjen, og kanskje enda en gang om du ikke forstår det som er skrevet der... og SÅ kan du skrive et svar. Og husk, det er aldri feil å spørre en voksen om hjelp.

Vest

13.05.2017 kl.15:23

Nå er ikke K.Joner blandt de skarpeste knivene i skuffen,

og bør ikke tillegges for stor vekt.

AP og Joner burde være litt opptatt av all elendigheten

som islam og muslimske menn påfører menneskeheten i religionenes navn, og da spesielt all undertrykking av kvinner og jentebarn...

men det er pinlig stille fra AP og Joner !!!!

Kai

13.05.2017 kl.15:25

Det å være kristen er litt mer enn bare å motta en haug med penger til konfirmasjonen!

Lars H

13.05.2017 kl.15:25

For det første. Å legge vekt på hva Kristoffer Joner sier, er ikke til å ta seriøst. Han har vel røyka, å vel, mer er det vel ikke å si om det.

Men Sissener har helt rett. Skal kristendommen vekk fra samfunn og skole som vår ledene religion, så bør også tilhørende helligdager tas bort.

Men når det kommer til å ta vekk fridager, så vil det nok bli ramaskrik. Det går nok ikke an.

Men det er jo det som bør være konsekvensen. Hvorfor skal det være kristne fridager når det ikke en felles religion lenger finnes.

Hvis man skal være konsekvente her, så bør det også innføres fridager for muslimske helligdager. men det vil nok ikke mange heller.

Hvis de kristne fridagen blir borte er vel LO kjapt på banen å skal ha de dagene som ekstra ferie med lønn.

Inkonsekvensen i Arbeiderpartiet er helt på jordet for tiden. De har kjørt seg inn i et hjørne som de ikke ser konsekvensen av.

Men sånn blir det når de skal tilfredsstille alles ønsker og krav. Da må det bli vinglete og uten mål g mening.

Bort med jula og alle de andre fridagene. Kanskje vi skulle ta med 17 mai også. Mange føler seg jo nærmest diskriminert og utelatt fra den dagen.

Ta vekk 1 mai også. De aller aller færreste har noe forhold til den dagen. Kan ikke forstå hvorfor et lite mindretall av noen entusiaster skal tviholde på den dagen som om det var en religiøs dag.

Å religiøse dager bør jo ikke finnes lenger ifølge de som roper høyt 1 mai. 1 mai bør fjernes først!

Uredelig Frp- sponsor

13.05.2017 kl.15:30

Helge kl. 15:03 over her har rett. De evige uredelighetene fra denne middelmådige, selvforherlige Frp- sponsoren kjenner ingen grenser.

Det er ingen som vil skrote kristendommen. Kristendommen vil - heldigvis - alltid ha hovedtyngden i RLE- faget, dessuten ønsket ikke AP- ledelsen å fjerne K- en fra navnet engang, men ble nedstemt. Det betyr aldeles ikke at det blir store forandringer i undervisningsøyemed der kristendommen nå innehar over 50%.

Sponsoren forteller AP hva de skal mene. Artig. Han vet utmerket godt at det ikke vil skje særlige forandringer, men håper lesernes hans ikke har satt seg inn i saken.

Hvor finner man lesere som svelger unna - knestående -alt som kommer fra Frp? Jo, pensjonistene i denne bloggblekkas kommentarfelt.

Stig

13.05.2017 kl.15:36

Jasså - det blir ubehagelig når noen spør AP hva de mener med at kristendommen skal vekk og som vanlig tyr de til hets, hat og kallenavn. Sissener som sponser hatobjektet Frp - ha ha ha! Hvem sponser søkkrike AP?

LO raner medlemskassa og gir millionstøtte til Norges rikeste parti for å vinne valget. LO har vedtatt å boycotte Israel. AP med Maini vil fjerne kristendommen, Tajik vil fjerne kongen og hva er det neste av norsk kultur og kulturarv som AP skal fjerne? Pussig hvilke religiøse krefter som har inntatt AP - og de skal være mer "tolerant" og "integrerende"?

Er islam en tolerant og integrerende religion?

Spørsmålene blir ubehagelige og venstresiden narrer oss til å tro at det ikke er en muslimsk agenda som AP har - siden dette er deres nye store velgere.

Per

13.05.2017 kl.15:38

For noe tull å snakke om "250.000 muslimer og en håndfull ateister". For det første finnes det vel kun 150.000 muslimer i Norge. Human etisk forbund har rundt 80.000 betalende medlemmer. Det finnes en rekke andre trossamfunn som du sikkert vil kalle "ateistiske". Rundt 250.000 nordmenn er ikke medlem av noe trossamfunn. En stor andel av de 75% som er medlem i kirken, betegner seg selv som ikke-kristne.

De som har kjempet for å fjerne "K" en fra religionsundervisningen (og de som tidligere kjempet for å fjerne misjonering i skolen) er i all hovedsak folk som har kjempet for menneskerettigheter. Du må huske at Norge to ganger er dømt internasjonalt for brudd på religionsfriheten i denne saken.

Layla N kuffar

13.05.2017 kl.15:39

Hussaini vil ha K-en ut. Jeg vil ha islam ut av den siviliserte verden. Denne barbariske sekten som dreper dem som melder seg ut samt, en mengde andre groteske forbrytelser hører ikke hjemme i Europa.

Bjørn

13.05.2017 kl.15:39

" Denne saken skal vi bare vinne. Om Ap ønsker å fremme mangfold og toleranse, må̊ K-en ut, sa den syriske flyktningen Hussaini til Klassekampen før landsmøtet."

Jeg blir så utrolig forbannet på disse kulturødeleggende vandaliserende innvandrere som tar seg til rett der de kommer. Null ydmykhet som flykting i et land de egentlig ikke skulle vært i og det går som i England der de har fjernet alle disse helligdager. De tar over politikken i Norge og påvirker partiene i en negativ retning. Idioter som Kristoffer Joner er ikke engang verdt å bruke av ens livstid på.

Stig

13.05.2017 kl.15:50

Per

Hvor mange ganger er Saudi Arabia, Iran eller Pakistand dømt for brudd på menneskerettighetene?

Mener du at APs knefall for sine muslimske velgere skal gjøre Norge mer "tolerant"? Mener du at islam er en mer tolerant og inkluderende religion enn kristendommen?

Vi forlanger å vite hvorfor AP har det så travelt med å fjerne alle spor av norsk kultur og norske tradisjoner - og hva mer de skal fjerne...

Støre må svare før valget 2017 - men det er påfallende tause fra deres venner og venninner i norsk presse (VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK og TV2).

Hva er den skjulte agenda til AP og hvorfor er de tause?

Lars

13.05.2017 kl.15:55

I den ytterste konsekvens så bør også søndagen fjernes hvis man viderefører AP sin politikk. Det er jo en dag som er som en helligdag. En hellig og hvile dag da man skulle gå til kirken for å få litt åndelig påfyll og syndenes forlatelse.

Nå er ikke det noen religiøs dag for de fleste lenger. Kun en hviledag. Hvorfor skal man i dagens samfunn ha en hviledag når mange tar seg en fridag både titt og ofte.

Hvorfor kan ikke tirsdag eller torsdag være en hviledag. Mange har jo så fleksibel jobbsituasjon med avspaseringer, jobbing hjemme, eller lignende nå for tiden at det ikke burde være noen grunn til at man ikke kan flytte på fridagen.

Det er jo bare snakk om gamle religiøse idiotiske holdninger og tradisjoner. Nei kast det over bord. Bli med AP inn i fremtiden. Hvis man er tilhenger av A, så bør man ta konsekvensene av sine holdninger å si B også.

Med det sitter nok altfor langt inne hos de fleste i AP land. For da vil det kunne få direkte negative konsekvenser for deres meninger. Å det var nok ikke meningen nei! De er som en blind saueflokk. Løper etter bjellesauen.

Men til forskjell fra sauene som alle ville løpt ut for stupet etter bjellesauen, så stopper nok denne AP flokken opp før de når kanten å mister sitt eget liv eller fordeler. Tulle bukker er det vel nærmeste å kalle dem.

Døp om søndagen til ståpådag, eller jobbdag.

Tore Andersen

13.05.2017 kl.15:55

Her bommer du grovt Sissener. Jul, påske og pinse har i utgangspunktet ingenting med Jesus å gjøre. Det er rett og slett en tilsnikelse fra de kristne. Man finner opp en historie som sammenfaller med gamle høytidsdager. Så innbiller man folk at det er hendelser i Jesu liv man markerer. At vi skal fortsette å fore ungene med disse falskneriene skjønner jeg ikke. Selvfølgelig skal man undervise om religioner, men vi trenger ikke sette den ene i særstilling selv om den er sentral i vår kultur. Den positive utviklingen i Europa etter middelalderen er fordi vi har fjernet oss mer og mer fra religionen. Kirken har aldri ledet an i denne utviklingen.

Molemi

13.05.2017 kl.15:58

Jeg har ikke lest hele bloggen.

Jeg bare vil tilføye at helligdagene i Jul og Nyttår bør vel kanskje fjernes også, Det blir også slutt på advendstiden.

Ja la oss få det slik, bort med alt som er kos, trygt og tradisjon.

Anders

13.05.2017 kl.16:04

Prøver på nytt så noen kanskje ser lyset.

Jeg har like mange fridager som alle andre, men jobber på helligdager.

Jeg aksepterer og respekterer personlig tro men synes det er galskap å ha dette som ett fag.

Hvorfor skal en overtro trumfe en annen.

Synes statsstøtten til religiøse foreninger bør fjernes og medlemmene selv betaler.

Til sist må man akseptere kirkens betydning for Norges historie og språk, men det kan vi lære i historietimen.

Robert M

13.05.2017 kl.16:09

"mistenke at dette kun er et populistisk friere til landets 250.000 muslimer og en håndfull ateister"

Først og fremst består ikke Norge av kun religiøse og ateister, men en lang rekke varianter innenfor ikke-troende og religiøse.

Ateister er bare en del av den norske majoriteten som ikke tilber noe som helst.

Julefeiringen og flere såkalt kristne høytider er stjålet/adoptert fra svært tidlige hedenske ritualer.

Det er også så det svir i øynene når man leser lavpannet argumentasjon om at Norge må avskrive fridager pga en klar separasjon av stat og religion.

Dette er umodent og infantilt.

Er sissener bevisst uærlig ift opphav av religiøse ritualer og at majoriteten av nordmenn et ikke-troende, eller er han så uvitende som dette indikerer?

At sissener mest trolig har rett i at AP tyr til populistiske grep for å tekkes større bestemte grupper, gir ham ikke rett til å etablere egne "fakta" og bruke billige og infantile poenger for å underbygge egne subjektive ideer der enkle Google-søk kan undervise enhver om at de er bygget på usannheter.

Antisosialist

13.05.2017 kl.16:15

Det finnes en del uvitende mennesker som mener mye om religion, bl.a. nordmenn som vil FJERNE religion. Ved å fjerne K`en og kristendomsundervisningen, så tror de at det blir mindre religion i Norge. Da VET JEG at det blir bare MER religion, for vakuumet som oppstør fylles av en mer agressiv religion: Islam.

Dette gjalt altså de UVITENDE. Kan hende at også Sissener er en av de uvitende, selv om han ikke vil fjerne K`en, noe jeg forøvrig er enig med han i.

Men over til de VITENDE, eller de som VET hva de vil i denne saken. Det ligger en skjult agenda bak venstresidens ønske om å fjerne kristendommen. Den ligger en del tiår tilbake i tid, bl.a. fra Sovjet-kommunismens tid, da de systematisk slaktet kristne, for at det ikke var politisk, kommunistisk korrekt. De kristne hindret folk i å bli sanne kommunister.

Politiske strateger på venstresiden (internasjonale sosialist-organisasjoner), som Arbeiderpartiet er en medlem av, har en agenda. De har ikke gitt opp drømmen om kommunisme, men fordi det er vanskelig å få folk med på flere brutale forsøk på å teste ut Karl Marx med våpen og tvang, har de nå staket ut en ny kurs. De vil innføre politisk islam, i stedet for kommunisme. Irak under Saddam og Libya under Gahaffi, var bl.a. SV`s drømmeregimer. De ble drevet som tvangssamfunn med kommunist-lignende styringsmekanismer.

Og det flotte med dette, er at sosialistene kan gjennomføre dette med DEMOKRATISKE metoder, altså gjennom valg. De må gjøre to ting:

- Fjerne kristendommen, ved å fortsette som de har holdt på med i flere tiår, å latterliggjøre kirken, kristne, prester, sabotere kristendomsundervisnigen osv osv osv. Infiltrere kirken og gjøre den "sosialistisk". Alt dette har de lykkes med.

- Det neste er å hente inn muslimer fra midtøsten (gjennom såkalt "innvandring av stakkars flyktninger"), som de vet stemmer sosialistisk. Om få år blir det muslimsk flertall i Norge, og da blir det VELDIG lett å innføre politisk islam. Kristendom blir forbudt, og alle kristne blir dømt eller slaktet systematisk, slik de blir i midtøsten i dag. Det slaktes en kristen for hvert 6. minutt i snitt.

Da har Arbeiderpartiet nådd målet, de har fått innført sin nest beste styreform etter kommunismen, politisk islam.

Hva dette har for betydning for folks velferd eller dagligliv er for sosilalister totalt uinteressant. I en sosialist-hjerne er det kun politikken og staten som er viktig, folket er til for at systemet skal fungere. Dette er slik vi VET på bakgrunn av alle forsøk på å lage den perfekte sosialisme etter Karl Marx metoder. Ca 100 millioner mennesker har blitt slaktet i disse forsøkene. Men dette står ikke i de Arbeiderparti-skrevne historiebøkene vi får vår lærdom fra. På skolen har vi lært at det er høyresiden som er fienden, og Arbeiderpartiet har "bygget landet".

Så vet dere dette også.

N17

13.05.2017 kl.16:15

Ap har vedtatt å jobbe for endre navn på dagens KRLE til RLE som faget het inntil for kort tid siden. Sissener reagerer hysterisk med barnslige overdrivelser som at da blir kristendomsundervisningen endret, vi må miste religiøse fridager osv osv. Hva pokker er så viktig om det heter KRLE eller RLE? Det er bare symbolpolitikk okkesom, enten de vil beholde K-en eller fjerne den. Vi burde heller sett på innholdet i undervisningen.

Erik

13.05.2017 kl.16:15

Det er nok ikke bare kristne høytidsdager som vil forsvinne med Jonas ved roret. Individet og privat initiativ vil bli rammet ved at "flokken" blir viktigste enhet og staten initiativtaker. Uff, uff, dette vil gå i stå...

Molemi

13.05.2017 kl.16:26

Jeg glemte sødagene.

52 søndager, helligdager i følge kristen tro. Det skal altså bli vanlige arbeidsdager.

Per

13.05.2017 kl.16:43

Stig:

Jeg setter ikke hverken Saudi Arabia eller Pakistan som standard for hvor mange ganger man bør bli dømt for brudd på manneskerettighetene. Man bør ikke senke seg ned til disse landenes standard.

Å fjerne K'n i KRLE-faget er ikke knefall for noen som helst. Norge hadde fram til 2015 et religionsfag (RLE). For knapt to år siden krevde et lite 5% parti å få innført en ekstra K for å støtte regjeringen. Hvis det er noe som må kalles et knefall, må det vel være dette?

Kristendomsfaget man hadde tidligere var relativt uproblematisk, siden man kunne søke fritak. Det obligatoriske RLE-faget er også uproblematisk, siden det ikke er misjonerende. KRLE-faget er en merkelig bastard.

Innholdsmessig er det kanskje ikke så farlig, men det er en merkelig sak når et 5% parti får lov til å si til barna våre at "kristendom er egentlig ikke religion".

Stig

13.05.2017 kl.16:58

Per,

Hvorfor tror du det er så viktig for AP å fjerne alle spor etter kristendommen siden du selv sier den ikke representerer noe problem? Og mener du islam er mer tolerant og inkluderende?

Det er 500 år siden fundamentalistisk kristendom befant seg på samme nivå som dagens islam - med sharia, steining, kjønnsdiskriminering og dødsstraff for frafalne.

Er det fordi muslimer er blitt en viktig velgergruppe for AP og hvorfor er Dagbladet, Aftenposten, NRK eller VG så tause om APs lille kulturrevolusjon?

Vi minner om at da Hadia Tajik sa hun ville ha republikk startet Dagbladet sin hetskampanje mot kongen og hans familie.

Er ikke kristen men vil heller ha et kristent Norge enn et muslimsk - og Støre må svare Sissener og ikke bare bagatellisere APs vedtak.

Bjarne Bjørnehi

13.05.2017 kl.17:02

Flott, Sissener!

Det er vanskelig å vite om man skal gråte eller le av at den erklærte personlig kristne Støre ivrig stiller opp for en flokk som vil utvanne og helst fjerne hele det norske kulturgrunnlaget siden Norges samling. Det følger muligens logisk av at Ap fyller opp valglistene sine med innvandrere.

På den annen side får vi nå 55 nye bomstasjoner i Oslo.

Det er godt å være norsk.

Per

13.05.2017 kl.17:11

Stig: Radikale muslimer er generelt positive til all religiøs undervisning, og negative til sekularisering. Jeg greier ikke i min villeste fantasi å se at disse har noe å tjene på å fjerne K'en i KRLE-faget. Det er andre grupper (bl.a. de 95% som ikke stemte KrF ved siste valg, humanetikere som har tatt saken til menneskereggihetsdomstolen) som har kjempet for dette.

Det er ikke en kamp mellom kristendom og islam. Islam er fullstendig irrelevant i Norge. Det er 150.000 mennesker som er muslimer i Norge. 3% av norges befolkning. Det er ingen verdens ting. Som velgergruppe er de ubetydelige. Det er vel 400 tidligere kristne som har konvertert til islam i Norge. Det er færre enn de som tror på Tor med hammeren.

Du sier selv at fundamentalistisk kristendom har endret seg de siste 500 årene. Den endrer seg fortsatt. Til det bedre.

Oppgitt

13.05.2017 kl.17:12

Takk Sissener og takk Nettavisen som våger stille spørsmål.

AP bør fortelle det norske folk hva de vil med norsk kultur, norske tradisjoner og med kristendommen.

Men de rødgrønne hadde 88 løftebrudd bare i sin første periode så hva AP sier FØR valget er noen annet enn hva de gjør ETTER valget.

La oss håpe vi fremdeles får feire jul og påske, samt beholde vårt flotte flagg med kors.

Finn Oddvar

13.05.2017 kl.17:44

Er du i slekt med vår avdøde, folkekjære komiker; Einar Sissener?

Det virker slik :)

Gristle Gråbein

13.05.2017 kl.17:47

Ser det er mange som tror at kristendommen skal vekk fra skolen,men det er jo bare K'en i KRLE som skal bort. Faget består jo fortsatt av rundt 50% kristendom uten at jeg skjønner hvorfor. Mer piss en religion i seg selv skal man lete langt etter.

Bjarne Haga

13.05.2017 kl.17:50

Herr Støre; ville det ikke være like greit å dra til helvete med det samme?

Stig

13.05.2017 kl.17:57

Grisle Gråbein

Hvis det "bare" er K som skal vekk fra KRLE - hvorfor trenger man et vedtak på APs landsmøte for å fjerne den?

Hvilken pressgrupper i partiet er det som ikke tåler kristendom eller kors?

Det er bra at Sissener stiller spørsmål men det blir nok et tåkete svar fra Tåkefyrsten i AP.

Vil tippe at AP har en langsiktig strategi for å fjerne norsk kultur og norske tradisjoner - de starter med kristendommen.

Christian

13.05.2017 kl.18:28

At K'n skal vekk betyr at bokstaven skal bort fra navnet på religionsfaget, ikke at undervisning om kristendom skal elimineres fra det.

Det du ikke skriver i innlegget er at Joner sa noe slikt som(om jeg husker riktig)at kristendom er en religion og at det er bare passende at kristendom går under religion. Og det er riktig, kristendom er en religion og da er det riktig at det skal være UNDER religion i navnet på faget.

At Joner sier "er dere sinnsyke, så klart K'n skal bort, det er 2017" er en kommentar som vi ikke bør henge oss for mye oppi og ta det med en klype salt. Så spesielt godt sagt var det ikke, og å bruke det nåværende år som et argument er ikke et godt argument - men jeg er enig i at bokstaven K bør fjernes fra navnet på religionsfaget.

Julen er ikke opprinnelig en kristen høytid. Jul er opprinnelig den norrøne feiringen av midvinterdagen.

Om vi skal fjerne helligdagene kan være en interessant diskusjon

Ikke at jeg har noe imot Jan Petter, men ikke stol blindt på at alt han skriver er sant, ikke ta det for gitt. Her lager han en del påstander vi ikke bør helt ukritisk godta

Frank

13.05.2017 kl.20:13

Nå er det 250.000 muslimer i Norge. Muslimen og AUF-leder jobber i herdig med å avkristne Norge. Når det er færre registrerte kristne enn muslimer vil muslimene komme med et krav. Ta bort kristendommen og innfør Islam i Grunnloven.

Staten gir tilskudd til religiøse trossamfunn. Til dags dato gis det mest til de kristne da de kristne er i flertall. Når man tar bort kristendommen vil det dryppe enda mer penger til muslimene, som bygger seg enda større.

Personlig tror jeg at en god del nordmenn ikke forstår hva det er med på å gjøre med landet.

Lindis

13.05.2017 kl.20:36

Kristendommen har minst like mye blod på hendene som islam. Bare nevner det, siden enkelte er så opptatt av at alle muslimer er slemme. Jeg stemmer ikke AP og jeg er ikke kristen. Jeg er helt enig i at de kristne fridagene må bort. Ikke fordi AP skal gjennomføre sin moral, men fordi det hører ingensteds hjemme at ikke-religiøse skal ha betalte fridager på arbeidsgivers regning. Det er hykleri!

Selvfølgelig er det behagelig å ha betalt fri, men det er ikke riktig at det skal være sånn.

Brumle

13.05.2017 kl.20:45

Ja ja folkens, da vet vi hva vi skal gjøre til høsten. Stemme på partiene i sittende regjering, slik at de kan jobbe videre for å bevare våre norske - les kristne - tradisjoner. I år skal min stemme gå til Sylvi Listhaug og hennes parti. Får også håpe at Siv Jensen trår ut av stillingen som finansminister, slik at hun kan komme tilbake til sitt gamle jeg og sammen med Sylvi Listhaug sette slike farlige og villedende kvakksalvere som Mani Hussaini og Hadja Tajik skikkelig på plass.

Ståle

13.05.2017 kl.20:50

Hvorfor er det så viktig for AP å fjerne kristendommen fra norske skoler og norsk kultur?

At en B-skuespiller som Joner sier "det er år 2017" spiller ingen rolle. Kristendommen har vært del av vår kulturarv i 1000 år og vi har klart å temme den - det samme kan ikke sies om islam. Våger AP å stille krav til islamsk fundamentalisme som ligger ca. 500 etter kristendommen i utvikling? Er ikke likestilling og homofili så viktig når det stilles krav til islam og hvorfor holder norske journalister kjeft? Har redaksjonene fått munnkurv av AP?

Vi registrerer at APs tilhenger vrir seg i ubehag når Sissener stiller spørsmål til Støre - men lurer på hvordan det ville låte dersom det var hatobjektet Frp som ville fjerne kristendom eller helligdager. Vi gjetter det ville bli den vanlige brunskvettingen.

Svein Øystein

13.05.2017 kl.21:07

Kristendommen gjennomsyrer den Norske folkesjelen. Tenkt på alle norske som har fornavn som har sitt opphav fra kristendommen (Kristian - Kristine, Petter - Peder osv.) Norske barn får 'kristne' fornavn uten å bli døpt. Vi tar det som en selvfølge og slik bør det være. Å fjerne K i grunnskolens livsynsfag for å bligjøre den muslimske befolkningen i Norge viser hvor stor innflytelse muslimske AP-politikere har på partiets politikk. Bruk stemmeseddelen ved kommende stortingsvalg å bidra til å få slutt på galskapen.

MR Wanker

13.05.2017 kl.21:28

Youtube video fra Islam.net nederst under sitater.

10:40 minutes

You dont impose your values upon me. you dont want to be imposed my values upon you. Because you believe that this is your country. I also believe that this is my country as well. I believe that Europe is my continent as well. And hence as you dont want me to impose my values on you. You should not impose your values on me.

21:00 minutes

The European values as I said. They have to take into consideration the muslim values. Because european values are formed and changed by all people who live in Europe. And we are as Muslims we are the main part of european demography. Once we talk about the laws. All european laws have to take consideration the islamic law. Because Islam became part of Europe.

21:55 minutes

We should not say that Islam became part of Europe. He said that Islam was part of Europe over 7 or 900 years ago. In fact he said that part of connusiat as you know took over Spain. And Islam existed in Spain for over 700 years. We should not consider Islam a foreigner religion.

26:40 minutes

Make sure that the law of Allah is there. Make sure that you give Dawah to the people there. The people there will become your people. They become your caum. Whenever you live in any country make sure. That we always say. That Islam bring mercy to mankind. We have sent you to mercy for all types of creation.

27:35 minutes

The whole earth was created by who? By Allah.

Would Allah see the earth governed by any law other than his law? It is impossible. That is why God said to Adam. When he sent him to the earth. "I am appointing you as a Khalifa". Khalifa is presenting deen to earth. God demanded he spreads the deen on this earth. Allah sent Muhammad to the entire mankind.

37:50 minutes

Yes, my dear brothers and sisters. You need as young people to have a vision for yourselves based on this. Not to live for Norwegian. Not to live as useless persons living in Europe. No no no my brothers. We were created as the bearers of light. Allah gave us the Quran. We are bearer of the light to the entire mankind. We will not bring light to the entire mandkind. Unless we feel that we are in charge of the people we live among. We have a responsibility to bring light to them. Light to the individuals and light to the system as well.

39:50 minutes

We want to bring light to all Europeans so Europeans them self decide that they want islam. And they want Islamic values. And they want islamic laws. Until that happens. I should feel as a muslim living in Europe that this is my country. And I should take part in defining what that country means. I should not accept that this continent should not be defined away from me. From now on my dear young brothers and sisters. I should not accept the notion of western values. I should say western values should include islamic values because Islam is part and parcel of Europe full stop.

42:00 minutes

You dont impose your values on me. I dont impose my values on you. All of us are partners in this continent. You have no more rights over me. I have no more rights over you. It should be equal rights. We are citizens and we are not guest. Full stop and this is the conclusion of the lecture.

Thumbs up hvis dere er takknemlige for min dugnadsånd.

Jeg brukte nemlig 1 time på videoen fra Islamnet i Norge.

Arbeiderpartiet ønsker Islam som ny statsreligion. Det er jo derfor AP boycotter Israel og slik.

https://www.youtube.com/watch?v=n4xdfcxuIsk

Vantro Hund

13.05.2017 kl.22:14

Spiller ingen rolle, Norge er ødelagt og fortapt uansett.

Norgistan vil ikke være levelig for oss vantro hunder om få år.

Roar

13.05.2017 kl.22:17

Skulle ønske slike såkalte kjendisser, som Joner, kunne holde kjeft.De får holde seg til det de kan .Når det gjelder arbeiderpartiet så blir de mer og mer muslimsk vennlige.For å få makten i landet vårt må de holde seg inne med dem.De vil vel snart forandre flagget vårt også.

Alf

13.05.2017 kl.22:44

For et tøysete innlegg!

At du ikke klarer å se at religiøse eventyr og flere tusen år gammel overtro ikke bør framstllies som "fakta" i skolen sier sitt om deg...! :DD

Edvin Strømsholm

13.05.2017 kl.22:58

Kristoffer Joner kunne begynne med seg selv med å fjerne første stavelse i sitt fornavn. Det burde ikke være noe stort offer for ham.

13.05.2017 kl.23:08

"Gullkorn fra Finansnestor" du liksom.

Ild på bålet er vel hva det er snakk om, jfr kommentarene ovenfor.

Regner med du vet like godt som de fleste at nordmenn ikke har flere bevegelige fridager enn hva som finnes i sammenlignbare land. Om disse dagene kommer i forbindelse med jul, påske, id eller elgjakta spiller nok liten rolle for de fleste.

TTT

13.05.2017 kl.23:09

Så vidt jeg vet er det de blåblå som vil avskaffe helligdager, ved å innføre søndagsåpne butikker. Latterlig dum kommentar fra ytterste blå høyre. Usmakelig.

polmannen

13.05.2017 kl.23:26

Logisk konkurs

"Vinner Arbeiderpartiets valget skrotes dagens kristendomsundervisning. Hvis Jonas Gahr Støre ikke fjerner alle kristne helligdager med det samme grenser det hele til rendyrket populisme"

Det er ingen motsetning her Sissner. Man kan godt gå imot tvungen opplæring i skolen og likevel stå inne for våre helligdager. Når det er sagt så kan vi godt fjerne begge deler, religion i skole og fridager. siden fridagene er innarbeidet i tariffer og andre rettigheter så vil de selvsagt kunne tas ut når det passer seg.

Raymond

14.05.2017 kl.01:40

Nå håper jeg virkelig at folk våkner opp når det gjelder Hr. Støre!

Dere må forstå 1 gang for alle at mannen bare tenker på seg selv og å bli Statsminister. Den posten skal han ha koste hva det vil. Han har et Mål, og det er toppjobb på internasjonalt nivå! Ingenting annet gjelder. Han skal bare sole seg i glansen noen år først. Den styrtrike Jonas fikk råd om å skifte parti for å nå til toppen, da han var ung. Med høyre hadde han ikke klart det den gangen.

At de har 43% oppslutning om en politikk som hører steinalderen til sier litt om hjem som stemmer på ham. Unge jenter og gutter i 18-25 års alder gjennom AUF systemet som er hjernevasket på utøya. (Jente 18 år på Youngstorget 1 Mai " hvorfor stemmer du på Jonas? Han virker så søt, var kommentaren")

Og akademikere med mastergradutdannelse gjerne damer,som

Gjør det "riktige" ift at de egentlig ikke har greie på politikk. De vil egentlig tape på å få arbeiderpartiet i regjering. Da de kommer over grensen for toppskatt lønnsmessig. Er vi virkelig så innsnevret?

Skjerp dere!!!

Ulfarn Underland

14.05.2017 kl.03:35

La oss også fjerne kristenkorset fra flagget, slik at det blir rent og rødt!

Jan Akkermann

14.05.2017 kl.06:28

Siste måling jeg har sett ble gjort av avisen Vårt Land, der det nå er flere som ikke tror enn tror på Gud. Jeg kobler ikke dette til Arbeiderpartiet i det hele tatt. At de foreslår å pense Kristendom som fag inn som en mer generell religionslære fremfor å stå som eget fag, det finner jeg helt legitimt og riktig. Det passer vel mer inn i det som man før kalte orienteringsfag.

Tanken om at Islam dytter bort Kristendom er bare søkt. Tradisjonelt har kristendommen brakt med seg og etterlagt seg tradisjoner som vi gjerne kan beholde. De vil sikkert endre seg etter hvert, på samme måte som 1.mai ikke brukes av alle til å gå i tog, så er det likevel en fridag for alle, fordi dette tilhører våre tradisjoner. Selv brukte jeg denne dagen til å rake i hagen (eller skuffe snø).

Med andre ord, jeg ser ikke hensikten i å ha Kristenddom som eget fag. Det passer bedre inn i sekken "religionslære" som enten historie eller orienteringsfag (om det er dette slike fag kalles nå).

Uansett hva man måtte mene, så kobler færre og færre fridagene våre til den kristne lære, men bruker dem mer som en del av vår kulturarv, her ment våre vante hytteturer, familiesamlinger osv.

Jan Akkermann

14.05.2017 kl.06:35

....bare for å kommentere korset i flagget i tillegg:

Jeg har aldri sett på korset i flagget som noe koblet til kristendommen. Jeg har sett på det som et helhetlig symbol på landet vårt, uten å tenke kristendom eller at det symboliserer et torturredskap brukt for over 2000 år siden.

Uansett, så er flagget tradisjon og er blått og hvitt mot rød bakgrunn. Ingen kristne symbolkors hadde slik farge uansett.

Tradisjon er tradisjon og religionens ønske om å ta æren for det meste og dermed eie retten til å bruke våre tradisjoner, er lite gjennomtenkt.

Stig

14.05.2017 kl.08:12

Jan Akkerman - du forsøker å bortforklare å bagatellisere.

Korset i det norske flagget er symbol på vår kristne arv og tradisjon. Alle skandinaviske land har samme. Muslimske land som Tyrkia har halvmånen eller grønt som også symboliserer islam.

Med så mange muslimske velgere i AP er vel ikke korset i det norske flagget noe de kan identifisere seg med - som nordmenn?

Påfallende at AP starter med våre skolebarn og hva er deres langsiktige planer 10 år frem i tid? Hadia Tajik vil fjerne Kongen og nå skal kristendommen vekk. Vi krever et svar fra AP om de verner og respekterer norsk kultur og norske tradisjoner. Hittil har bare Sissener våget å spørre Støre.

Arnulf

14.05.2017 kl.09:56

Det blir opptøyer og storstilt streik landet over om folk mister sine fridager.

Det er et løfte.

Elbert

14.05.2017 kl.10:22

Jeg har egentlig ikke så mye til overs for Herr Sissener, men han også glimter til med noen gullkorn av og til. OG...han er ikke ute etter å fjerne fridager for at folk skal arbeide mer. Han tar kun opp til debatt en naturlig konsekvens av APs vedtak om å fjerne Kristendommens særstilling som religion i et land som etter Grunnloven (som vi med barn og flagg skal feire om noen fager) er Kristent. Dette tør ikke AP, for da raser de til bunns i oppslutningg. AP har gjennom et halvt århundre jobbet med sitt hovedprosjekt - SOSIAL KONTROLL - eller KOMMUNISME som det het da jeg var ung. De har reformert skoler og barnehager, barnevern, kommunale helsetjenester, NAV, politiet, Forsvaret, oljesektoren og transportsektoren i denne retningen. Nå står det bare igjen å uskadeliggjøre Kirken og Kristendommen, slik at ett av de siste hindrene for kommunistifisering av Norge kan fullføres. I denne prosessen er Hussaini og Tajik kun nyttige idioter, som AP benytter som alibi i den tidsriktige streben etter et flerkulturelt samfunn. Men AP ønsker ikke et flerkulturelt samfunn - de ønsker et ensartet og homogent samfunn der religion og multikultur er fjernet - og der sosial kontroll er eneste drivkraft. Her foretar AP en betimelig liberalisering av innvandringen for å få inn nok innvandrere som alibi for et tilsynelatende ønske om multikultur, men som blir brukt som brikker i kampen for å ødelegge Kirken og Kristendommen. Hvis det skjer, vil alle innvandrere som tror de kommer til en land som omfavner det flerkulturelle få så en skikkelig blåmandag. Da er det deres tur til å kummunistifiseres - da er det ut med allah og muhammed med flere.

Ordin

14.05.2017 kl.10:32

De "kristne helligdager" er inspirert av gammel fruktbarhetsdyrking.Solen og Horus,har blitt til jesus.

Osiris og Isis,blev til Josef og Maria.

Ja jeg vil gå så langt å si at kristendommen er et plagiat av den opprinnelige gudekultusen.

Dette hører vi selvsagt veeeeeeldig lite om i Konge riket.

Josef.

14.05.2017 kl.10:37

Hei Ordin. Hvorfor lærer ikke barn mer om de første gudene på skolen i norge. Om Odin Tor og Frøya ?

Kristendommen har kommet fra midtøsten som en flyktning og er ikke vår opprinnelige religion.Den er en bror av Islam og ørkenfolket.

HelligeDagroar

14.05.2017 kl.10:42

Odins dag (onsdag),Tors dag og Frøydag,er vår originale helligdager,forskjøvet av kristendommen for å legge vekt på dyrkingen av Saturn.den strenge far.

Saturn

14.05.2017 kl.10:48

Saturn er Satan og han er konge på jorden.

Man ser en verden styrt av hornede satyrer,og menneskeslaver i lenker.

Kritisk

14.05.2017 kl.10:49

Eh - det er over 1000 år siden vi feiret guder som Odin og Tor.

Det er neppe noe argument for APs norske kulturrevolusjon der de vil utslette alle spor av norsk kultur og norsk identitet? De skal endre kjønnsbegrepet og innføre "hen". Menn skal bli kvinner og kvinner skal bli menn. Alt skal snus på hodet - hver stein skal løftes på og endres.

AP har endret skolen og vil endre vår historie - de har en plan for å endre Norge. Deres angrep på kristendommen er bare et ledd i APs kulturrevolusjon og snart ryker både kristne fridager og korset i det norske flagget.

Pussig at dette angrepet på kristendommen kommer samtidig som LO vedtar å boycotte Israel.

Noe er på gang i "Arbeiderpartiet" men det dysses ned i norsk presse.

14.05.2017 kl.10:52

Før verden blir et paradis,må vi først inn i lang mørketid.Mennesket skal få tørste efter lyset,før det kommer igjen.Nå lar vi mørkets falske religioner fullføre sin misjon slik det har blitt forutsagt.De blinde skal lede de svaksynte over kanten på stupet,og en ny dag vil begynne.

Oskar

14.05.2017 kl.10:52

"- Den K-en må vekk, er dere heilt sinnssyke! Det er 2017! "

Helt klart mye bedre med Muslimske helligdager enn kristne.

AP sine velgere ønsker velkommen det multikulturelle fellesskap med å ta bort den norske kultur arven. Egentlig ikke så overraskende fra den kanten.

Rune

14.05.2017 kl.11:17

Flott ironi med sterk underliggende alvor.

Elebert

14.05.2017 kl.12:01

Alle som tror AP jobber for et flerkulturelt samfunn blir forført - AP jobber for et homogent og ensartet kommunistisk samfunn, der sosial kontroll er drivkraften. Der skal det heller ikke være forskjell på mann og kvinne - vi skal være sosiale individer - nyttige, men umyndiggjorte redskaper for staten. AP har startet sitt SIGD- OG HAMMERTOG mot Kari og Ola Nordmann - vi skal sosialiseres inn i den kommunistiske ideologi.

Bente

14.05.2017 kl.12:55

Etter min oppfatning trekker Sissener en videre og logisk konklusjon av APs landsmøtevedtak vedrørende fjerningen av K-en i betegnelsen av religions-og livssynsundervisningen i grunnskolen. Når selv ordet Kristendom i seg selv er blitt så vidt (potensielt?) provoserende at Norges største politiske parti finner det formålstjenlig å fjerne en direkte henvisning til dette i undervisningssammenheng, utvises det en urgammel hersketeknikk overfor massene hvor gårsdagens sverd er byttet ut med dagens tale. Ord er makt. Ord gir makt.

Brynjar Joa

14.05.2017 kl.13:25

Selvfølgelig kan man fjerne de "kristne" helligdagene. De fleste er jo stjålet fra tidligere religioner. Skal vi jobbe på disse dagene får arbeidsgiverne betale for et mer omfattende årsverk. Den beste grunnen for å fjerne K-en er at hele kristendommen er tull og fantasi.

Johnny G

14.05.2017 kl.14:05

Snakk om tøv. Kanskje Sissener burde se til USA? USA er det mest religiøse land i verden. Tross det må det ikke undervises i religion på landets skoler.

Forresten hva tror Sissener det ligger i begrepet "religion og livsyn"

olav

14.05.2017 kl.14:51

Ap burde tatt seg en real dose vanish, i håp om å fjerne seg selv.

Jasminum

14.05.2017 kl.16:19

Elbert: Gpdt innlegg. Nesten spot on. Bare dette:

Macron, den nye franske presidenten ser for seg en mild, tilpasset Europeisk Islam. I første omgang iallefall, samt naturligvis multikultur. Europas nasjonalstater er forøvrig allerede solgt, det handler vel egentlig bare om å finstille overføringen. Til hvem?

EU er globalistenes redskap. "Eurasia" er et av globalistenes mål på veien til NWO, deres høyt personlige agenda, hegemoni over alt av verdens ressurser. Altså profitt, for ikke å forglemme MAKT. Vi må se Midtøstenkrigene, , fulgt av horder av ulike begrunnede flyktningestrømmer til Europa i dette lys. Samtidig skulle vi alle vite pr. idag hvilke land i Midtøsten som samtidig vil proffitere på at nabo-land legges øde, OG derav hvilken skjebne Europa går mot. Det slutter ikke der, de omtalte ønsker mer krig, mer kontroll over fiender som står i veien. Ja, Russland og China hører blant dem blant andre. Natos 2% øket finansiell støtte skal nok utvides m.t. Det er viktigere med krig og maktanamming enn velferd?

Jeg avslutter her, legger bare til: Alle våre pollitikere er blitt et rent udyrs nyttige idioter, det er lite som tyder på at ikke krig kommer til å være hovedsak for vesten sosiopater resten av dette hundreåret. Vår tidl. statsminister har nå inntatt en sentral stilling som markedsfører for en krigsmakt som står fram med et overmot, tillegnet via innblanding på ulike vis i samfunn over hele verden via drap og ødeleggelser. Hemningene er sluppet løs. Verden er iflg. dem overmoden for destruering.

p.s. Flagge for VÅRT tidligere fedreland den 17.5.?

jasminum

14.05.2017 kl.17:09

Korrigering av min kommentar 16:19 idag, hvor jeg bruker betegnelsen Eurasia. Det blir feil, hvem vet hvordan utviklingen går i.l.a. et par hundre år, om vi da ikke ser hele verden utradert på veien. HER OG NÅ handler det om et mindre området som har fått betegnelsen EURABIA, som innkluderer Nord-Afrika. Googler du så får du google-info om konspirasjonsteorier o.s.bortetter. Good luck. Grav fram info selv, gjerne på alternative blogger, du kunne finne dem etterrettelige. Jeg vet ikke om Sissener godtar lenker, men her en er av dem: Derimot.no

Alexio

14.05.2017 kl.17:51

Jeg synes merkelig at KRF-faget ble en del av undervisningen. Så lenge Stat og kirka ikke er separert. Den universelle skole-far,franske Jules Vernes vil snu seg i grava ved å høre argumentasjonen av Sissener. At kristdommen som arv må videreføre etter religiøse-øyemed. Katekisme på søndagskolene må være den riktig arena for kristdommen undervisning med dogmer og ritualer som hør til. Vanlig skole skulle være spart for, mens historie-fagene bøkene på skole skulle står for fortellingen av kristdommen. Ikke noe mer.

Ali Behn

14.05.2017 kl.18:04

Godt poeng av Sissener. Men jeg er redd AP kommer til å gå motsatt vei ved å innføre fridager under ramadan.

AliBaBA

14.05.2017 kl.18:07

Takk Sissener - Støre må svare om AP skal fjerne kristne helligdager og hva som er deres neste trekk.

AP går til kamp mot kristendommen og LO skal boycotte Israel. Er det muslimene som har fått viljen sin i AP/LO?

Hvorfor har AP det så travelt med å bekjempe norsk kultur og norske tradisjoner?

Lilly

14.05.2017 kl.20:14

Har ikke hørt maken til tull i mitt liv. Norges grunnlov står over religion uansett retning, men grunnloven er tuftet på kristne verdier. Det jobbet våre aner for gjennom generasjoner.

Det er på tide å kutte ut ordene integrering og mangfold. De ordene markerer og fremhever forskjeller. Enten har en folkeskikk og respekt nok til å følge Norges lover, og sette pris på frihet, eller ikke. Vi i Norge jobber for å beholde frihet og et trygt samfunn for våre etterkommere. Vi jobber ikke for å lage sveitserost av jordkloden med å fremme religions krig og elendighet.

Ayase Eli-chan

14.05.2017 kl.23:28

Jeg kan ikke tro dette... Og dette er kommentarer for det de vil fjerne:

1) Jeg er selv kristen og vil feire når Jesus fór opp til himmelen til sin far og sitte ved faderens høyre hand. Vi feirer over at han ble ferdig med det han kom for og at han ga disiplene sine den oppgaven han ga dem.

2) "Pinsen, en kristen høytid 50 dager etter at Jesus stod opp fra de døde på påskedagen", Han sto opp 3 dager etter påske. Altså, 3 dager etter at han døde på påsken.

Og dessuten, så kom Den Hellige Ånd over disiplene og fikk dem til å tale i tunger. Og det er disiplene, ikke apostlene.

3) Høydepunktet med påsken er at vi feirer at Jesus ble hengt på korset for oss. Han ga sitt liv og tok våre synder med på korset. 3 dager etter påsken sto han opp igjen. Når folk trodde Jesus døde, så ble de trist, helt til Maria kom til graven Hans og fant ut at den var tom og at han viste seg for henne.

4) Vi må få lov til å feire når Herre Jesus Kristus ble født! Den dagen er den beste dagen i hele verden, for da kom Messias til verden for å redde oss. Vi vil feire Han som ble sendt ned til jorden som menneske, født av en jomfru og som selv den dag i dag er konge. Vi vil feire at frelseren ble født, Jødenes konge.

Uten Jesus, så hadde ikke verden vært så freder som den er i dag. Ja, det er krig i verden, men hvis Jesus aldri hadde blitt født, så hadde det vært enda mer krig i dag.

Han kom til verden for å gi oss fred.

Torunn

15.05.2017 kl.00:05

Ja der ser vi hva vårt land, vår kulturarv, og våre røtter er verdt. Denne mannen Støre må jo ha en større forakt for sitt eget land og befolkning enn det som er mulig. Håper dette blir skrevet ut og lagt ut på alle aldershjem og institusjoner der han i utgangspunktet kunne hatt velgere. Dette er en stor idiot som tror han kan overgå det etnisk Norske folk. Må bare få si at da jeg gikk på skolen for 40 år siden så lærte vi om alle religioner, idag skal barn og unge være tvunget til å sette til side vår egen religion, og leve og lære etter det som innvandrere tror på. Støre og Joner dere er to forbanna keæpphyse. Håper aldri noen sinne AP kommer til makta mer. Støre er en veikrygga ryggsleiker uten mål og mening...

Anon v

15.05.2017 kl.00:26

Dette er faen til idioti

Barnslig ap

Kan ikke bare fjerne helligdagene

Ja vel så er det slik politikere elsker å jobbe

Men det er ikke alle som er som politikere

Om ap får gjennomført fjerning av helligdagene

Jeg jobber fortsatt ikke !!!

Ap skal ikke få skaffet meg merr jobb en nødvendig

Norge er verdens beste land

Kjøss meg i ræva til støre

Norge er et døende land

Jacob Winche-Lanche

15.05.2017 kl.13:16

Heisann, lidderlig flott at Herr Sissener går inn for å fjerne de uproduktive helligdagene som vi har altfor mange av. Altså, hvis vi skal ha 10 offentlige fridager hvor produksjonen og næringslivet går helt i stå, oig i tillegg ha hele 25 feriedager hver, oig på toppen av dette bare jobbe 5 dager hver vanlige arbeidsuke, hvordan skal vi da kunne konkurrere med kinesere og andre arbeidsomme maur fra Asia som mer enn gjerne legger inn 12 timers hardt arbeid 7 dager i uken hver uke hele året? Nei, slikt går da slettes ikke an. Skal vi konkurrere i det internasjonale arbeidsmarkedet så er det minste vi kan gjøre å fjerne disse uproduktive dagene alle vi i næringslivet taper flere millioner på hvert eneste år, og da kan vi liksågodt begynne med de fullstendig unødvendige helligdagene, disse brukes bare til å sløve og late seg uansett på oss bedriftslederes bekostning. Når dette er gjort kan feriene være det neste, og kan vi også bli kvitt helgene skal det endelig være mulig å tjene noen penger igjen. Heisann!

Tor-Arne

17.05.2017 kl.12:18

Gratulerer med dagen alle sammen!

Roy Vidar Andersen

18.05.2017 kl.22:32

Under den franske relolusjon innførte en 10 dagers uken. Hver ukedag fikk nye navn på fransk. En startet ny tidsregning også etter revolusjonen med et sinnrikt system. Det har en forsåvidt gjort i religionsbøker i Norge; nemlig etter vanlig tidsregning. Det er rett at jul og påske ikke har noe med kristne helligdsger å gjøre. Det er bare en hellig dag som har Guds stempel; nemlig ukens 7. dag sabbat. Se 1 Mos 2

Nicolay

19.05.2017 kl.10:07

Noen av fridagene kan fjernes og kristendomsfaget bør ut av skolen. Viktig at de priotiterer norsk og matematikk, fremfor vranglærdom og eventyrfortellinger. Nynorsk må bli et valgfag.

robert

20.05.2017 kl.11:35

The History of Political Correctness (Complete) Dette er hva som skjer med oss vi er bare for dum til å forstå det

robert

20.05.2017 kl.11:37

Marxist Feminism, Marriage and other falsehoods to blame and break up the core of western civilization that is the nuclear family https://www.youtube.com/watch?v=LY7NoryHAX0

robert

20.05.2017 kl.11:50

Yuri Bezmenov: Psychological Warfare Subversion & Control of Western Society a Russian propaganda is spread in other countries in order to subvert their western teachers, politicians, and other policy makers to a mindset receptive to the Russian model and world view . And how do they do this first they make everyone in western society turn on one another and make traditional values like family values , religious belief , sexual relationships ect ect ect into a massive mess .. and they do this under the banner and help of cultural marxism, workers rights , gay rights , women's right , political correctness, ect ect ect ... THIS IS A MUST SEE AND THEN YOU WILL UNDERSTAND WHAT AND WHY SOCIETY IS THE WHY IT IS TODAY Ex Russian intelligence officer and now defector, explains in detail the scheme for the Russian intelligence community the process of subversion and takeover of target societies at a lecture in Los Angeles, how Moscow works to promote political correctness

https://www.youtube.com/watch?v=5gnpCqsXE8g&app=desktop

Svein Arild Soleng

26.05.2017 kl.09:27

Det er en utvikling vi har sett lenge . Det er dessverre krefter i det norske samfunn som vil avskaffe alt det kristne. Julegudstjenester, juletilstelninger,julesanger osv. slal bort. Nå skal Kén bort. Neste blir de kristne helligdager. Venstresiden med SV og Arbeiderpartiet har vært ivrige pådrivere til denne utviklingen. Skolen med alle sine venstrefridde lærere har bakket opp om dette. Media med sine venstrefridde redaktører tar ikke debatten alvorlig nok.

Svein Arild Soleng

26.05.2017 kl.10:09

Selvfølgelig skulle det stått venstrevridde. beklager

Skriv en ny kommentar