hits

MDG vil gjøre 200.000 oljearbeidere til matroser og fiskere

kommentarer 55 kommentarer

Sist lørdag slapp de grønne kommunistene endelig katta ut av sekken i NRK Ukeslutt. 200.000 arbeidsledige oljearbeidere skal tilbys jobb som matroser med filippinske lønninger og utstyres med sydvest for fisketur.
Etter at jeg publiserte bloggen som stilte det mest vesentlige spørsmålet som kan stilles til MDG som vil stenge ned norsk oljeproduksjon om 12 år (Hva skal vi leve av da?) ble MDGs nestleder Une Aina Bastholm og undertegnede invitert av NRK Ukeslutt til debatt.

Les bloggen her:http://sissener.blogg.no/1495356313_politisk_selvmord_mdg_har_tapt_valget_allerede.html

No oil
I NRK la Bastholm frem en oppskrift på hva vi skal gjøre med 200.000 arbeidsløse oljearbeidere, etter at hun understreket at siden Sverige og Danmark klarte seg uten oljeinntekter så var det en smal sak for Norge å klare det samme. Fordi, som hun sa:

- Her kommer sektorene hvor Norge bør ha veldige gode forutsetninger for å få til flere arbeidsplasser, nemlig alt av maritimt, nemlig fisk og skipsfart.

Hva i huleste?
Jeg ble ikke bare paff. Jeg ble så sjokkert over Bastholms fravær av almen økonomisk forståelse at jeg ble helt målbundet. Av den grunn ønsker jeg svært gjerne å ta tak i MDGs matros- og fiskerløsning når de vil fjerne 135 milliarder kroner i skatteinntekter og setter 200.000 mennesker i NAV-kø.

120.000 i året
I dag består norsk skipsfart av to områder, den internasjonale og den som går i lokale farvann. Den lokale sysselsetter 18.000 personer på norske skip. Halvparten av skipsfarten er for øvrig knyttet til norsk sokkel, så halvparten av skipsfarten vår forsvinner når MDG stenger kranen om 12 år.
I den internasjonale skipsfarten er lønningene ifølge Norsk Sjømannsforbund ikke til å leve av hvis matrosen bor i Norge. En timelønn på helt ned i 35 kroner er ikke uvanlig. En normal månedslønn ligger på 10.000 kroner, altså 120.000 kroner i året. Snittlønn for en oljearbeider er nesten 900.000 kroner, mens på landsbasis er den 520.000 kroner. Med andre ord, Bastholms håp om å gjøre nordmenn til matroser er og forblir en umulighet.

Bare grønn luft
MDG vil så sikkert fremheve at det er den lokale skipsfarten som skal løse massearbeidsledigheten i Norge. Skal dette virkeliggjøres etter at de først har lagt den ned, må MDG skape en enorm virksomhet i våre farvann. MDG har pekt på at vindmøller, bølgekraft og mineralutvinning skal overta arbeidsplassene på norsk sokkel, men å erstatte et velsmurt oljemaskineri på 12 år med luftige forretningsideer er håpløst.

At partileder Rasmus Hansson rett før jul stemte imot et forslag i Stortinget om at regjeringen skulle utrede hvilket handlingsrom Norge hadde for å sørge for norske lønns- og arbeidsvilkår for sjøfolk i norske farvann viser bare at Hansson bruker sjumilsstøvler mellom liv og lære.
100.000 sjarker
Hva så med sydvest-politikken til MDG? Åpenbart har de grønne kommunistene fått med seg at havet har begrensede ressurser av den ville fisken, og skulle 100.000 oljearbeidere kjøpe seg en sjark hver ville det neppe blitt nok fisk til alle. Derimot mener MDG at oppdrettsfisken skal redde partiet ut av de voldsomme samfunnskonsekvensene deres maniske politikk kommer til å skape. Her er det også noe som ikke stemmer.

Norsk oppdrettsnæring utgjør et stort miljøproblem, og uansett hvor lenge og hvor mye bransjen arbeider for å løse disse har den ikke kommet særlig langt de siste 10 årene. Norsk Naturvernforbund har motsetning til MDG heldigvis oversikt over dette her:

https://naturvernforbundet.no/fiske-og-oppdrett/fishy-oppdrettsnaring-med-store-miljoproblemer-article34408-2755.html

Jeg nevnte Norsk Sjømannsforbund som har studert MDGs oljepolitikk svært nøye:

- Dette er fullstendig meningsløst, sier direktør med ansvar for politikk og myndighetskontakt Stian Grøthe.

(Denne bloggen er lest av 29.000 unike per 29. juni)
 

 

 

 

 

55 kommentarer

Blomster-Ole

09.06.2017 kl.15:50

Nok et strålende forslag fra MDG! Faktisk tror jeg dette forslaget vil gjøre mer for klima og miljø enn noen andre, inkludert de gode forslagene MDG selv står bak. Er det noe vi (og i hvert fall MDG) vet så er det at klimaet ikke kan reddes uten en dramatisk forbruksreduksjon for de rikeste, nemlig oss. Og at de allerede overbetalte oljearbeiderne skal ned på fillipinsk u-landsnivå i inntekt kommer rett og slett til å gjøre underverker for hele jordkloden. Akkurat slik kommer MDG til å frelse verden fra klimakatastrofen, så lenge vi som bor her i landet har vett til å stemme på dem, vel å merke. Godt valg!

Judas Iscaroit

09.06.2017 kl.16:12

Ett kontrollspørsmål til MDG.

Hva skal fiskebåtene gå på? Fiskeolje? Oljeindustrien reddet pingvinene og hvalene fra å bli utryddet.

09.06.2017 kl.16:30

Få det partiet under sperregrensen! De er en enorm trussel mot vårt samfunn..

09.06.2017 kl.16:38

Att du deltar i debatt med Mdg, sier jo litt, greit om det er for "opplysningens" skyld,

men tror neppe de som "går på vannet" bryr seg.

Det er ungdommen, og de lik (vet egentlig ikke om en kan si "voksen" Rasmus Hansson) som ser noe positivt i "steinalderen."

Fatter ikke att noen kan stemme på slikt, ei heller att de blir betalt for sin svada.

Selvsagt vil oljealderen ta slutt en gang langt, langt der framme, og behovet for fornybar energi øke.

Men det vil komme av seg selv, en myk og utprøvd overgang, takket være att en har midler til forskning, løsninger som ennå ikke har sett dagens lys mulig.

De vil rasere inntektsgrunnlaget for landet, muligheten til og finne løsninger, bli mulig ledende, i mørke kalde strøk av kloden med sin våte drøm......

Oslofolk er rare.

Får se ved neste valg, men faren er att flere "går på vannet"........

Tobben

09.06.2017 kl.16:55

Sissener lider av fremtidsangst og endringsvegring. Forvaltning av naturkapitalen er mye viktigere enn aksjeporteføljer. Det er i natur- og humankapitalen verdier skapes. Ikke på kontoret til fløteskummere som Sissener. Og det er slik at kloden har begrensede ressurser som gjør at evig materiell vekst ikke er mulig. Oljen tar slutt - hurra! Slapp av Sissener ta deg en bolle i det grønne og nyt livet. Hvis du klarer.

Draugen Oluf

09.06.2017 kl.17:18

Ka farsken? Ska oljearbeideran sørfra ta jobban fra dæm hardtarbeidandes fæskeran i nord óg nå? Utkommandert av gnålkukan i MDG? Dæven hain plystre! Nei, send dæm på klappmysjakt i ishavet, der kain dæm piskandausen få med sæ hain Hansson, ho Bastholm, ho Lan og hain Trædal så dæm kain ta tellfart og sykle vannrætt inn i hælvette. Fy fan, æ spyr!

gjest

09.06.2017 kl.17:32

MDG er jo egentlig beviset hvor bortskjemt og virkelighetsfjern ett rikt samfunn kan bli - sosser rundt der i hovedstaden, drikker frappe og macchiato flere ganger om dagen, gnager på en glutenfri muffins, hører på en blanding av tidlig 70-talls hippie musikk og hindu mantra, snakker med hverandre om hvor frigjørende det er å ikke følge moderne "skrekkforbilder" og ikke barbere seg... og selvfølgelig i ny og ne komme på fantastiske ideer hvordan man kan ta og sette Ola Dunk på alle fire, hekte fast et stort 100% lokalprodusert ogranisk strap-on fra resirkulerte matierialer, og i miljøets navn rive anusen i to med diverse forslag om å kutte ut hele oljebransjen, bompenger inn/ut av Oslo, etc.

Jeg tror flere bør gå på badet nå, la kaldtvannet renne i en god minutt, og så vaske ansiktet med kaldt vann, se seg selv i speilet og skjønne at da man stemmer for et parti - så SKAL man bruke hodet, ikke minst for å ikke slippe til all slags MDGere til makten.

Oppgitt

09.06.2017 kl.17:44

MDG må være den største samling virkelighetsfjerne fjols som finnes i norsk politikk. Partiet hadde neppe vært representert uten massiv støtte fra sine venninner og deres lukkede nettverk i media.

Den lille menigheten i MDG bor på Grünerløkka og slurper kaffe på baren rundt hjørne, mens de diskuterer seg i mellom hvordan de skal "redde verden" og ødelegge Norge.

Kan noen ta Lan Marie eller Bastholm seriøst?

Og får de den minste kritikk strømmer venninnene i de lukkede nettverkene til og skråler i media "baaare fordi de er kvinner".

Når politikk ikke duger kan de alltid ty til offerrollen.

Trygve

09.06.2017 kl.18:00

Heile den gjengen kan reise til hel.... og aldri komme tilbake igjen.

En gjeng med idioter. Forstår meg ikkje på folk som stemmer på dette partiet

Ørjan Jacobsen Fjeldstad

09.06.2017 kl.18:40

Med tanke på at oljenæringen har tapt masse penger og oppimot 50,000 arbeidsplasser de siste 3 årene, så er det kanskje på høy tide å investere mer i fornybar energi og resirkulering?

Er dere klar over at 8 millioner tonn plast havner i havet hvert år? Og at dyreartene er 50% utryddet. Og at utryddelsen skjer opptil 100,000 ganger raskere enn naturlig? Usikker på om det her stemmer? Sjekk MDG, NASA og WWF. Eller spør hvilken som helst seriøs forsker. Han vil garantert anbefale å ikke fortsette med utdatert teknologi og utdaterte prognoser.

Larsen

09.06.2017 kl.18:43

Ha ha, Tobben er fortsatt høy på sukker fra konfirmasjonen.

Geir Johansen

09.06.2017 kl.18:51

Og dette partiet stemmer oppegående folk på?? Eller... er de ikke oppegående dem som stemmer på dem??... Dette var knall løsninger fra et partisom virker som er så totalt fjernt fra virkerligheten - at man kan snakke om lysår fjernt virkerligheten. Som i god SV stil... " Vi forholder oss til verden slik vi drømmer den skal være - ikke realitetene og som verden er! " . Stemmer dere MDG... så selg huset, kjøp en billig Lavo å bo i, selg diselbilen om du får noe for den - såpass at du kan kjøpe deg en brukt el-sykkel, eller hest og kjerre. Skulle likt å vite hva som surrer rundt under håret på dem, om synapsene (koblingene) har kontakt så de kan vidresende signaler!

Sven

09.06.2017 kl.19:02

Det er ikke så alt for lenge siden det var krise i havet pga overfiske. Av meg bekjent er dette fremdeles ett problem. Har MDG i det hele tatt tenkt på dette?

Nasse

09.06.2017 kl.19:13

Fiskeri vil nok være et problem tror jeg. Her er det vel snakk om konsesjoner, kvotereguleringer og annet rør. Men hva med sopplukking. Her finnes meg bekjent ingen slike hinder. La 200 000 oljearbeidere plukke sopp. Fleinsoppen er en stor, nesten helt ubrukt og miljøvennlig på alle måter, ressurs.

Jan

09.06.2017 kl.19:27

Kan ikke mdg nepene bli fiskere og sjøfolk selv? Hele mdg består av navere og folk uten arbeidserfaring.

Sitte på løkka å spise salat og redde hele verden. Nei mdg er et Fantasi parti uten rot i virkeligheten. Møkka parti.

Får sette opp sperregrensa til 10 % Så ikke små partiene sitter på all makt.

Knut

09.06.2017 kl.19:36

Jeg syns Rassmus skal tørke seg bedre bak, noe mere er det ikke å si om politikken til MDG.

Ola Moldbo

09.06.2017 kl.19:39

Kan vi ikke heller få 200.000 heltids politikere i Mdg's navn marsjerende i Oslo's gater og inne på Stortinget. Mye bedre det enn å gå med sydvest å være våt og kald på jobb. Mitt forslag er minst like bra som Mdg's synes jeg!

Oddmeof

09.06.2017 kl.19:45

Glimrende forslag. Det er jo bare å begynne å ro havet igjen! Yay!

Antisosialist

09.06.2017 kl.19:55

Forfriskende at det finnes slike som Sissene, som tør å utfordre PK-eliten i media. I samtlige riksdekkende media av aviser, radio og TV er det INGEN kritikk av MDG, og deres planer om å kaste Norge i søpla.

Dette på samme måte som det også er ØREDØVENDE STILE om SV`s og Rødt`s kommunistiske alternativer. Alle har en ting til felles: De ønsker det ALLER VÆRSTE for Norge og nordmenn.

Det er godt gjort. Å klare å holde stlle om dette altså...

Øivind Hundal

09.06.2017 kl.19:55

Jeg deler bloggerens syn på mange av de forslag som MDG legger fram. Allikevel må det tas i betraktning at MDG politisk og metodemesdig rydder nytt land (selv om noe er prøvd ut allerede i andre deler av verden). Da jeg også er sterk tilhenger av føre-var-prinsippet mht økologi og forurensning, så skriver jeg mange av MDG sine forslag på utprøvningskontoen. Jeg regner også med at det trengs mye, mye mere utprøvning før vi virkelig lærer hvordan vi kan få samfunnet inn på en mere bærekraftig livsstil. Så jeg innvilger MDG en lang, lang nådetid. Selv om jeg selv tilhører et parti som jeg regner med at bloggforfatteren har mye sympati for.

Tor-Arne Hemmingsen

09.06.2017 kl.20:58

Det er vel mer sannsynlig at MDG må bli fiskere. Men det er nok ikke kunnskap nok hos den gjengen at di ser forskjell på en Sild og en Torsk.

Ketil

09.06.2017 kl.21:40

Hva med det faktum at oljejobbene forsvinner snart uansett hva vi måtte ønske. Verden ønsker ikke å være avhengige av olje lengre, og etterspørselen vil stupe om noen år. Solenergi kommer til å dominere i fremtiden. Da vil ikke norsk olje vær økonomisk bærekraftig, og jobbene ryker uansett.

Norge kan velge å være i forkant og forberede seg på skifte, eller gå gjennom en dyr lærepenge.

MDG, som alle andre partier, setter i overkant ambisiøse mål for å sende signaler om en retning. Dette kommer til til å ta mer enn 12 år, selv om MDG skulle fått 50% av stemmene. Det er dog svært fornuftig å forberede de kommende generasjonene på at olje er ikke det man skal basere karrièren sin på

Rune Fardal

09.06.2017 kl.21:41

En ting er at de sentrale i MDG er virkelighetsfjerne... men alle de som stemmer på dem har like lite kontakt med virkeligheten! de lever i utopia og ødellegger vårt samfunn.

Per

09.06.2017 kl.21:43

De skal vel ro også?

Kai

09.06.2017 kl.21:54

Det fokuseres så mye på arbeidsplasser, noe som selvsagt er riktig, det er ett betydelig antall som er borte og som er dramatisk i seg selv, men hvorfor er det så lite fokus på oljeinntektene som Norge AS går glipp av fra oljesektoren? Det er her de største pengene hentes inn, selv om skatteinntektene fra de ansatte er betydelige også.

I tillegg til tapt skatteinntekt fra ansatte, tapte oljeinntekter til Norge AS, så skal svært mange av disse havne på Nav og bli en utgift. Er det noen som har gjort ett totalt regnestykke hva dette vil koste?

Det et tross alt oljeinntektene vi fikk den gangen vi fant olje i slutten av 60-tallet som har ført til den velstanden vi har i dag, så skal den fjernes så må det ha blitt stablet på bena en tilsvarende inntekt fra annen næring, før oljenæringen legges ned. Snakker om å begynne i feil ende og ha lite kunnskap om hva de holder på med.

Stian Garvik

09.06.2017 kl.22:02

Jeg har nå lenge prøvd å lavære og kommentete den komplette, fullstenige og totalitære galskapen MDG står for. Men nå må noen snart låse inn, å ta ifra den gjengen all annledning til å dele sine tanker og meninger om hva som skal til for å redde verden. Min aller dypeste sympati sendes uavkortet til Oslobygda.

Oskar

09.06.2017 kl.22:22

De grønne kommunistene. En ting er sikkert, skal MDG få igjennom programmet sitt må de også få på plass et kommunistisk diktatur.

Hy

09.06.2017 kl.22:27

Som oljearbeider har vi opplevet store forandringer siste årene , likevel vet vi alle olje industrien forurrenser men her er Norge milevis foran og her bør nok miljøaktivister se litt ut i verden .kanske bør alle som er mot olje legge merke til Norges formue og velferd kalles OLJEFONDET ?her kommer all inntekt til Dere som tar lønn fra samfunnet uten å bidra . Men kun ønsker oss som jobber for deres lønn dit pepperen gror . Synd samfunnet er så hjerterott og vi i Norge er så mentalt dø i hode

Kjell Magne Fagerbakke

09.06.2017 kl.23:22

Om 30 år vil ingen i Norge tjene på olje. Sissener kan gøyme seg bak skattereglar som var utforma for å få til mest mogleg produksjon, og som no garanterar han minimale tap når oljeindustrien rir inn i solnedgongen. Om me lar Sissener få melke denne kua i fred vil dei resterande 200 000 oljearbeidarane måtta gå på dagen pga marknaden er bort. Staten tar konkursrekninga og Sissener m venar kan le heile vegen til banken. MDG tek høgde for denne framtida og det einaste me kan love er at dei som ler av oss vil setje låtten fast i halsen før de anar det. @kmfag Les og denne http://klimastiftelsen.no/wp-content/uploads/2017/03/NK1_2017_Klima_okonomisk_risiko.pdf

arild sønderby

09.06.2017 kl.23:58

Når miljøpartiet legger ned oljevirksomheten, ligger fiskeflåten til kai.Den har ikke drivstoff til motorene (DIESEL)

Hans Petter Johansen

10.06.2017 kl.00:31

Først burde de grønne bli kvitt brunkullet,så svalbardkullet,vedovner i Oslo , siden disse har størst skyld i lokal forurensing. Etter det ber jeg disse uutdannede teoretikerne om å skape verdier ,arbeidsplasser fjerne journalister som er fargeblinde,bortsett fra rødt da. Kansje noen av MGD gjerne vil bidra med å hugge all denne forferdelige treveksten som gjør veiene farlig på grunn av vekstgassen co2. Det kan jo bli verdifull biomasse som kan gjøre Norge til en energipolitisk stormakt. Tenk dere gjengen i grønne Peter Pan bukser med en god gammeldags motorsag, obs,det går ikke,tenk dere forurensingen fra disse sagene da! Nei la Norges svar på Einstein holde på, men er alle hans teorier riktige ?jeg venter på grønt som sikkert kan belyse,forme oss i den nye tro! Gud er stor men Rasmus Hansson er større.. Hva med Lan og jomfru Maria. Ha en fin kveld der ute

Rusken

10.06.2017 kl.02:42

Jeg leste tidligere i dag artikkel i Morgenbladet (kalt "De forbannede lakseforskerne") om alle disse forskerne som måtte tie med negative forskningsresultater ang den hersens oppdrettslaksen... for det tåles ikke at fakta kommer frem i lyset. Skremmende. MDG tilhører vel også dem som ikke vil ha sannheter på bordet. Stikkord: miljøgifter i laksen. Det var lakseforet som ikke var helt stuerent.

Det er ganske nifst at man er villig til å skjule sånt og gamble med folks helse...for lakseoppdrett er visst landets nye "olje" og fremtid.

John Birger Langø

10.06.2017 kl.03:43

Jeg har aldri tatt MDG på alvor. Som en trosretning mere. Urealistiske løsninger på viktige saker. Når de er i media så høres de ut som om de har sjønt nnoe vi andre ikke forstår. For meg er de som rusk i den politiske forgasseren. Men de har sine demokratiske

rettigheter,selvsagt, men virkelikhetsfjerne ideer som kun surfer på miljøbølgen.

Benny André

10.06.2017 kl.04:10

Hvorfor i alle dager får disse så mye oppmerksomhet. De leker politikere og det verste er at de faktisk tror de er Gud som kan få alle i hele verden til å følge deres ideologi. Wow sier jeg bare

Kirsti Holmsen

10.06.2017 kl.08:03

Man vet snart ikke om man skal le eller gråte .....

Egentlig så er det ganske alvorlig ; det er faktisk en god del mennesker som stemmer på disse virkelighetsfjerne tullingene , noe som igjen gjør at de har mulighet til å iverksette en del av "geniale" planene sine ....

Kristine

10.06.2017 kl.08:48

MDG har en løsning: Roboter skal gjøre jobben for oss, og vi skal - i stedet for lønnsøkinger - få kompensasjon i form av stadig mer fritid. Norge skal leve på robotenes arbeid.

Tankegangen er hårreisende feil, og vil føre til en nasjonal fattigdom på linje med de værste u-land. NAV-køene vil bli uendelig lange, varer og tjenester vil bli dyrere (ja, vi importerer prisstigning) og mange vil forlate landet. Det vil neppe hjelpe med 3-dagers uke, hvis man skal sitte på r... og ha problemer med å betale boliglånet.

Vi trenger å jobbe mer, ikke mindre.

Øivind Hundal

10.06.2017 kl.11:58

Hei Hy. Vi som berger livet ditt når du blir sjuk eller blir utsatt for ei arbeidsulykke, fortjener også at du betaler oss.

Nina

10.06.2017 kl.12:29

MDG er så virkelighetsfjerne at man skulle tro dette "partiet" var ledet av åtteåringer! Hvor hjernedød må man være for å stemme på disse fjolsene?

Jon-anders

10.06.2017 kl.14:34

Poenget er vel at venstresidens politiserte logikk ikke er uavhengig av innholdet.

Den egentlige målsettingen er en radikal samfunnsendring. Men siden arbeiderklassen ikke gidder så forsøker de å bruke surrogater som for eksempel miljø og klima til å angripe middelklassen med kulturell terror og Vestens økonomi.

poppy tonks

10.06.2017 kl.15:15

prøver du å overgå trump i løgner ? finansnestor. jaja sett litt på disse bloggene dine og jeg må anta at noen andre investerer pengene for deg i disse dager. kom deg opp av oljepanna tørk spilloljen ut av øynene og se deg litt rundt i verden utenfor teaterkafeen så oppdager du slik de som har tatt førersetet i utviklingen at det er en enorm vekst i grønn næring. ikke sitt godfeit i lenestolen din og snakk tull. det er trist å se hvilke folk høyre gir alle pengene til og forventer de skal skape noe. ikke rart det ikke skapes arbeidsplasser i norge lenger.

10.06.2017 kl.18:45

Glad jeg kjører diesel bil, og verden ser likens ut når jeg våkner hver morgen. Brukt naturressursene folkens Norge fungerer ikke på Cafe latte og vindmøller..

Bongolo

10.06.2017 kl.19:55

Oljearbeiderne kan bli barnehageonkler, og passe pling plong dong, eller taxisjåfører og kjøre henne rundt, så oslo forblir bilfri.

Hilser til Pling Plong Dong, gode forslag til hennes partiprogram

Geir

10.06.2017 kl.20:14

Ser det er noen som tror at oljen og markedet er borte om 30 år. Godt mulig at olje som drivstoff er kraftig redusert, men stort sett alt vi omgir oss med er laget av olje eller bidrag fra olje. Samtidig er store folkerike nasjoner inne i en kraftig vekst og vil alene sørge for det samme behovet som i dag. Faktisk sier prognosene at Norge vil kunne opprettholde produksjonen i uoverskuelig fremtid. Når det gjelder MDG og vyene deres....sukk....Hansson kan feie for egen dør og kvitte seg med bilen som drar literen på mila.

Hans Petter Johansen

10.06.2017 kl.20:22

Poppy tonks. Hei,du mangler anstendighet,retorikk,eleganse og ikke minst humor i din kritikk av finansmannen. Du har litt av den samme stilen som de som forsvarer alt som de egentlig ikke forstår,men viler seg på alle disse forskerne som er så redde for å miste forskerstøtten sin at de klarer å vri det til at egentlig er ikke sort sort men hvitt. Det er bekymringsverdig at det jukses over en lav sko når det gjelder temperaturstigning på hele jordkloden. Det er ikke tilfelle. Ikke ring FN,s klima panel for de er bare ute etter større bevilgninger,nei ring NASA og få tilgang til sattelitmålinger over hele kloden. Hvis ikke du har hørt om disse målingene,så blir du nok litt overrasket over hva de forteller. Ha en fortsatt fin dag.

Gaunil

10.06.2017 kl.21:05

Har MDG glemt at fiskeressurser må forvaltes med vett og forstand. Har de glemt - eller mangler de historiekunnskaper. Det gikk dårlig med storsilda som ble borte pga for stor beskatning. Det tok mange år å bygge den opp igjen.

Det prates om fiske omtrent som om dette er uten begrensninger. Oppdrett er vel heller ikke bra for dette partiet - om jeg ikke tar mye feil.

Kim

10.06.2017 kl.22:09

Altså, det er hyggelig med drømmere som ønsker alle en bedre verden. Men vær så snill og vær litt pragmatisk og praktisk. Ikke si nei til det ene og ja til det andre og tro at alt ordner seg av seg selv.

Kan fortsatt ikke fatte og begripe at noen stemte på dette partiet (og ikke minst, vil stemme på dem igjen). Jeg syntes Venstre er grusomt nok, en gjeng med pk-ere som hører hjemme på den definerte venstre-siden. Men til og med disse har et, noe, mer realistisk syn på miljøproblemstillingen.

Molemi

10.06.2017 kl.22:22

De folka i MDG kan da umulig vere ............Himmel og hav!

Hva er det de går på ?? Syre

Olja lyn

10.06.2017 kl.22:35

Hvis man er vant til å jobbe med olje, er det vel en liten overgang til gatekjøkken og frityrolje ? Det synes jeg er et bedre forslag.

Odd, Oslo

11.06.2017 kl.03:54

Observerte hun derre Lan her om dagen da hun kom på Sag-Way oppover gata sammen med en flokk ungdommer MIDT I ARBEIDSTIDEN.

Stefan

11.06.2017 kl.08:18

Et Norge uten Mdg er et Norge med en økonomisk fremtid og et Norge med Mdg er starten til et nytt Nord Korea

Åge

11.06.2017 kl.09:23

Et fungerende demokrati krever et noenlunde opplyst folk. Om vi har det i dag, kan det stilles et stort spørsmålstegn ved. Man må forstå det samfunn man lever i. Denne mangel på kunnskap går i dag langt inn på Stortinget, og det gjelder ikke bare MDG, det gjelder stort sett hele venstresiden.

gjest

12.06.2017 kl.01:17

Åge,

Dette med "noenlunde opplyste folk" er vel egentlig demokratiets undergang siden ingen av de er særlig opplyste, og dette gjelder egentlig alle de politiske fløyene og alle de store sakene ikke bare MDG og luftkvaliteten rundt Oslo.

Audun

12.06.2017 kl.08:17

Til informasjon: Rasmus Hansson vet faktisk ikke hva verdiskapning er - så man må unnskylde han.

Ulf Carl Finnes

14.07.2017 kl.08:36

Jeg er redd MDG her begår en gigantisk miljøkriminalitet. Hva mener de? Skal 200'000 oljearbeidere bli fiskere? Skal de eksisterende fiskerne da få enda mindre kvoter? Eller skal den allerede sterkt belastede oppdrettsnæringen vokse seg enda større og uhåndterlig og forurensende? Som alt annet som kommer fra MDG er dette svært lite gjennomtenkt.

Nils Jakob Jacobsen

17.07.2017 kl.22:24

MDG er håpløst iseg selv. Men hvor og hvem har kr 900 000 i snitt lønn offshore ? Det er bullshit fra ende til annen , Nokk en tosk som skal være bedreviter !!!!!

Skriv en ny kommentar