hits

Disse hersens finansfolkene

Hvorfor nærmest hater SV alt som har med penger og finans å gjøre? Vi bør ta en alvorsprat Kristin Halvorsen.

I en avisspalte her forleden i Dagens Næringsliv avslører den tidligere SV-dronningen Kristin Halvorsen et menneskesyn som har skapt røre i finansbransjen i Norge. For når en ex kunnskaps- og finansminister åpner munnen lytter vi, selv om hun i dag har satt virke i Cicero Sentrer for klimaforskning.

Mest produktiv
Ute å nøle slakter hun en bransje med 50.000 ansatte som bidrar med seks prosent av all verdiskapning i Norge. Det blir nemlig ikke feil å kalle finansbransjen for navet i norsk økonomi, siden banker, meglerhus og forsikringsselskaper er Norges mest produktive næring.
- Et moderne samfunn kan ikke overleve uten en finansnæring som flytter pengene dit de gjør størst nytte for seg, konkluderte økonom og programleder for Luksusfellen Christian Vennerød da BI publiserte en større rapport om finansbransjen i 2015. http://tinyurl.com/yca5y5jb

Halvorsens tirade
Vi som jobber i finans vet fra før at SV helst hadde stengt ned Oslo Børs, skattlagt næringen til døde og nasjonalisert. Det nye nå er at vi som er med på å skape milliardverdier for Norge, er noen hersens mennesker. For bare hør hva Halvorsen i det dypeste alvor klarer å si om ansatte i DnB, Storebrand og Sundal Collier:

- Finansbransjen er dominert av for mange med svært snevre interesser.

Googler du "snevre interesser" får du fulltreff på asperger, autisme og nerd. Selvfølgelig er de ansatte i finansnæringen like mangfoldige som resten av samfunnet, og det går år mellom hver gang jeg møter en med snevre interesser. Så Halvorsen utsagn er så gjennomsyret av fordommer og fravær av kunnskap at man skulle tro at hun var feilsitert. Men Halvorsen gir seg ikke med denne ufine personomtale.

Sosial boble
I hennes verden befinner de 50.000 seg i "en trang sosial kontekst".  Altså, Halvorsen mener at 50.000 mennesker over hele Norge lever i sin egen sosiale boble, en slags finansmenighet der alle er like og digger hverandre. Hvor Halvorsen har denne vrangforestillingen fra vites ikke, men det er et svært så intolerant menneskesyn hun presenterer.

Evneveike
Og nå trodde du kanskje Halvorsen tirade over finansbransjens medarbeide var over? Nei da, hun kaster seg ennå lenger ut på det dypeste vann:

- Det er for langt mellom dem det går an å diskutere bøker, surrogati og klimaendringer med.

Er det en ting ansatte i finansbransjen gjerne gjør så er det å lese bøker og diskutere alle temaer så busta gjerne fyker. Bransjen er kjennetegnet med de beste i klassen og høy utdannelse, noe som bringer samfunnsbevissthet og både vilje og evne til å lese bøker til bordet. Det er rett og slett forstemmende å forholde seg til Halvorsens ordgyteri, og hennes ufine uttalelse skaper en smule sinne og aggresjon hos mange.

En runde med høytrykkspyleren
Men, å slå tilbake er neppe det mest formålstjenlige man kan gjøre hvis man ønsker å bidra til å redusere fordommene hos en tidligere finansminister. Det er sikkert mye bedre å invitere henne på en kaffe og en lang alvorsprat. Eller kanskje spandere en bedre høytrykksspyler som hun snakker så varmt om?
- Hvilken vane tror du dine nærmeste irriterer seg mest over ved deg?
- At mobilen aldri er langt unna. Og at jeg styrer og organiserer omgivelsene mine i overkant ofte. Men tar jeg noen runder med høytrykksspyleren roer jeg meg ned igjen.
Les hele intervjuet her: 

http:// https://www.dn.no/nyheter/2017/08/04/1318/Klima/kristin-underwood

 

39 kommentarer

Ok Sissener.

Så hvilke bøker har du lest i det siste?

Og, hva mener du om surrogati?

Roger Johansen

Roger Johansen

Det er jo utallige troll på venstresiden som later som at det er noe som heter "Nullskatteyter". Selvsagt uten å evne å kunne dokumentere hvordan det er mulig å være denne "Nullskatteyteren" som de så intenst hater.

Hele begrepet "nullskatteyter" er en fantasi, en tom påstand helt uten rot i virkeligheten, kun oppfunnet for å spre misunnelse og hat i samfunnet.

Det finnes ikke en eneste måte noen kan få tak i penger i Norge til livsopphold uten å betale skatt til staten. Punktum, ferdig snakket.

Men det kommer selvsagt aldri venstresiden til å ta inn over seg. Der i gården er tåkeprat og tomme mantraer det eneste som holder hatet de ønsker å spre i samfunnet ved like.

For å forstå SV og venstrefløyen forøvrig kan man studere hva som foregår i Venezuela nå, der tilbakegangen nå er større enn under de harde tredveåra.

Selv selv globalistene i World Economic Forum nå innrømmer at "Venezuela's economic decline is ?sharper than the US Great Depression?" https://t.co/xw3Xvka1f9

Det er kjekt å ha noe å hisse opp en mobb med. Nullskatteytere. Det selvmotsigende er at disse som bruker ordet snakker samtidig om " Jobb til alle " . Det som blir litt hult er hvordan eller hvem som skal skape disse jobbene. Kan vi vente store jobb tiltakspakker for å pynte på statisikken eller reelle vediskapene arbeidsplasser. MDG skal satse på Grundere de finnes under G i telefonkatalogen, AP satser på skatteøkning fra de som har midler så vi er helt sikker på at de ikke kan brukes til å skape arbeidsplasser. SV som Sissner hisser seg opp over har vel aldri greid å skape noe annet enn kaos og korrupsjon.

Hvorfor nærmest hater Høyre alt som har med spleising og å bidra å gjøre?

Roger Johansen

Roger Johansen

Til Kenneth:

Stråmannsargumentasjon som du kommer med her, er det ypperste bevis på at man egentlig ikke har noen argumenter.

Du må altså lyve og påstå noe som ikke er sant, for å kunne tilfredstille ditt behov for å spre hat.

Slike som deg, som ikke evner å forholde seg til fakta, forsøpler enhver debatt. Og dessverre, det er svært mange av dere på venstresiden som sprer løgner om andre på løpende bånd.

Veldig bra skrevet av Sissener. Menneskesynet er hinsides dårlig fra Kristin Halvorsen og venstre ekstremistene. Vi ser at ytterliggående venstre ekstremisme som baserer seg på direkte kunnskapsløshet nå er på fremmarsj i Europa. De angriper f.eks. turistnæringen i Spania og Italia fordi dem mener at besøk av folk med penger fra andre land har negativ innvirkning på landet deres? Hvor er logikken? Både Italia og Spania trenger sine turist inntekter for å kunne hjelpe sine egne fattige, mens disse venstre sympatisørene i Spania som kaller seg for anarkistgruppe skjønner ikke at de gjør fattige kår i eget land enda verre. Stakkars folk.

Jeg er for ett bedre klima. Jeg tror ikke Norge ender som Venezuela. Sier ikke at de rike er slemme. Men kanskje de har misforstått noe :)

Vi ender nok ikke som Venezuela. Først og fremst fordi rødt og SV aldri vil få noen stor makt i Norge

Finans lever av vanlige folks lån. Utbytte på kapital fordrer en annen manns gjeld.

"På fire år har de rødgrønne gitt en førskolelærer cirka hundre kroner i skattelette. Til sammenligning har finansminister Kristin Halvorsen kuttet sin egen skatt med flere tusen kroner."

Sitat fra tv2 nettside.... litt morsomt å mimre?

:)

Hvorfor betaler ikke alle 20% skatt av brutto inntekt? Da hadde alle som har null skatt betalt skatt og da hadde det blitt mere rettferdig

God gammeldags misunnelse

Det er så stakkarslig patetisk det Kristin Halvorsen formidler i intervjuet med Dagens Næringsliv. For å opplyse Kristin Halvorsen: Bare fordi finansbransjen ikke ligger langflat i nesegrus avgudsdyrkelse for klimaindustrien betyr IKKE at de har snevre interesser. Grunnen er nok veldig logisk. Denne klimaindustrien er en svindel. Man prater om dette "grønne skiftet" som om hvis man bare "skrur av" lyset på alle fæle bedrifter i fæle næringer, så vil slike nærmest idealistiske super good-guy virksomheter i henhold til det grønne skiftet stå klar. Realitetene er at det fins ingen slike virksomheter, det fins ikke engang noe realistisk på papiret av slike virksomheter

Så langt jeg kan huske så var vel ikke Kristin Halvorsen en rabiat finansminister. Klarer ikke helt å koble dette intervjuet med hennes tid som finansminister. Jeg minnes en mer ydmyk Kristin Halvorsen fra den tiden. Hun er kanskje god til å spille ulike roller? Hun burde kanskje valgt et yrke som skuespiller? I den siste rollen fremstår hun jo som en ekte SV'er som tror verdiene regner ned fra himmelen uten begrensninger og bare flagger utgiftssiden i økonomien. Hvordan verdier skapes er ikke SV'ernes sterke side.

For å oppsummere Gaunil: Margareth Thatcher sa det best om sosialisme:"The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money."

Ja.....finansbransjen er i sin egen boble.....og der blir de. Lite de vet om annet enn å skape seg selv rikdom

Ja vi ikke finne på å tro noe annet enn at finansfolk er grunnsteinen i samfunnet. Og at uten finansfolkene så bryter verden sammen i ruiner og alle sulter i hjel.

Men er det egentlig tilfelle. Eller er egentlig finansfolk "magikere" som klarer å lage ti høns av en fjør?

Ja høns er vel kanskje å ta litt hardt i når jeg tenker meg om. For har man ti høns, så har man jo de å vise til om alt annet går galt, på samme måte som en fabrikk vil ha produkter, eiendommer, lokaler, osv om alt går galt.

Men om en finansmann f.eks havner i en short-squeeze, og alt går galt, hva sitter da moder Norge igjen med etterpå? Nothing... og hva sitter bankene igjen med som har finansiert pengegaloppen? Mindre enn nothing. Og hvem må dekke det tapet? Ola Dunk det vel når banken skrur opp en kvarting eller to for å dekke inn tapene fra i fjor.

Ja det kan en lure på særlig tatt i betraktning av at de er veldig gode på å bruke pengene våre på alt mulig av tåpeligheter.

Fordi SV er et kommunistparti. Les programmet

Jeg mistet det siste jeg måtte ha av respekt for denne da hun, som datter av en direktør i Norsk Hydro, sa at hun ikke visste at det var mulig å bytte mansjetter og snipper på skjorter.

Millionlønn hater i hvert fall ikke Kristin og mannen - de tar gjerne til seg begge to.

SV er best med dagens narr som leder for da ser alle hva de står for.

Venstresidens ekstremister er dyktige på slagord og billig retorikk - og hatet mot deres politiske motstandere er limet som holder menigheten samlet. I tillegg har de fått kontroll over media og ansetter sine venner og venninner for å spre sitt sure budskap.

At SV og sosialistene aldri har skapt et regime hvor folk ikke ender opp i diktatur, sult og undertrykkelse dysses ned og blir en "ikke sak" for venstresiden. Derfor dysses den tragiske utviklingen i Venezuela ned, samtidig som venstresidens presse fører et korstog mot Trump siden de tapte valget ved å satse på Hilllary. Pussig nok er Hillary god venn med finanseliten på Wall Street - men det er også en "ikke sak" for venstresiden.

Og vi har ikke glemt SV og Kristin Halvorsen som skulle "utrydde fattigdom med ett pennestrøk" - men pennen knakk og lite skjedde.

Jeg leste ikke ett ord om hvilken konkret verdiskaping råkapitalisten Sissener har bidratt til. Kun en tirade av et personangrep der mulig dårlig samvittighet skinner gjennom. Vi andre konsentrerer oss om å holde samfunnet gående.

Roger Johansen

Roger Johansen

Til Tobben:

Når Sissener gjengir at Kristin Halvorsen sier: "- Finansbransjen er dominert av for mange med svært snevre interesser." så er det altså Sissener som kommer med personangrep? For å ordrett gjengi det Kristin Halvorsen har uttalt?

Du setter ny rekord i å ignorere fakta i ditt innlegg. Selv om du ikke forstår hvilken verdiskaping finanssektoren bidrar med, så betyr ikke det at finanssektoren ikke bidrar til verdiskaping. Det betyr bare at du er uvitende og ignorant.

Den gang historien viser oss at det er noen som helst grunn til å stole på finansfolk?

Jeg vet, det er nok kun misunnelse og sinne over egen inkompetanse som gjør at folk ikke forstår hvordan andre kan leve med seg selv etter å ha lekt med menneskeskjebner på børsen eller boligmarkedet. Spesielt de som har levd ei stund og sett hvor lett endel av disse folka misbruker systemet og lar andre betale for sine feil.

Igjen og igjen og igjen og igjen.

Og de som prøver å kritisere eller prate om alternativer er samtlige kommunister eller misunnelige smålige maur som vel helst bør lære seg å holde kjeft når de som betyr noe tar avgjørelser.

Halvorsen har dessverre rett. Bare det faktum at finansfolk jobber 10-12 timer i døgnet, forteller at de ikke har tid eller interesse for andre ting.

Å ta pappaperm i den bransjen er å dumme seg ut. Ikke rart at kvinnene holder seg unna.

Det er heller ikke særlig produktivt å flytte penger. Hva vil Sissener & co gjøre den dagen det ikke finnes håndverkere eller arbeidere igjen i samfunnet?

James Stove Lorentzen

James Stove Lorentzen

Lurer på om hun inkluderer Rune Bjerke og de ansatte i Norges Bank og Finansdepartementet? Kanskje der hun fikk fordommene sine?

Sissener, jekk deg ned.

Hvem er det som kommer bankene til unnsetning når markedet krakker? jo, skattebetalerene.

Nå er det sentralbankenes sinnsyke pengetrykking som holder ditt fortreffelige marked oppe og i sammen.

Penger=gjeld. Takk og pris for vi har 800 000 statsansatte som kan låne penger og betale renter...

Blir vel ansatt to nye byråkrater hver dag i Norge. Disse skal jo og ut å låne penger...

Du skjønner sikkert hvor dette fortreffelige finanssystemet ditt ender til slutt.

Gjermund Bjordal

Gjermund Bjordal

Finansnæringen er full av fryktkultur, falskhet, hykleri og

dobbeltmoral. Det vet jeg etter 15 år i bransjen.

Finansfolk, særlig analytikere, er blant de mest kunnskapsrike jeg har møtt - etter 20 år i akademiske miljøer (først Blindern/realfag inkludert miljøvern, deretter finans). For å være en god analytiker, må du være oppdatert på svært mye, over et bredt spekter av fag, hver eneste dag. "Bør vi satse på biotek-aksjer, eller heller hydrogendrevne biler, sett i lys av de to siste forskningsrapportene som kom i dag? Hva med orkanen i Sør-Kinahavet, vil den påvirke sukkerproduksjonen i Sør-Amerika om en uke?"

Hun aner ikke hva finans er.

Og for øvrig er de Facebook-vennene jeg har som stemmer SV, de smalest interesserte jeg vet om. De poster kun om to ting: feminisme eller pro-innvandring, og alltid med ekkokammer som resultat - ellers blir stemningen uhyggelig av typen "du må vel forstå...", "du er vel ikke så dum at du mener...." osv.

Denne Kristin Halvorsen er nesten like søt som Audun Lysbakken.

Snevre interesser? Spesialisering heter det, spesialisering i en verden med uendelig antall mulige utfall.

For å overleve i finansmarkedet over tid som privatperson er det en stor fordel med litt selvinnsikt og vurderingsevne, alternativt, take a chance on Sissener Canopus.

Svein Ove Grimen

Svein Ove Grimen

Christine H.. Hva med alle barnehageplassene hun skulle "skape" ? Hvis ikke. skulle vi slippe å se henne mer. LØGNER ! Hersens politikker, ( CH SPESIELT) som bare tenkte på sin egen plass på stortinget.

Jaja, nå er det kommet for dagen at sosiale medier kan være som alkohol og til sammenligning så er finansbransjen som heroin. Husker nå en av disse på Wall Street som forsøkte seg som pølseselger på gaten i sitt forsøkt på avrusning etter år på høy på seg selv og penger..

Can't fool your own brain. What have I done to .. Febrilsk forsøk på å rettferdiggjøre noe ens 1% hypothalamus ikke er i stand til å forstå og vil ikke godta.

Finansbransjen som har tryllet boliger opp-opp-opp i verdi har i praksis tryllet frem en samfunnssårbarhet av dimensjoner. Tenk over det å gjøre et nødvendig basisbehov til en luksusvare. Vinningen går også mye opp i spinningen for majoriteten. Det store problem oppstår når opp-opp-opp kurven snur vei. Er begrenset hvor mye tommelfingerregel kan strekkes og nå er den gått fra 3X til 5X. Det som nok stopper det hele er ingen videre aksept fra majoriteten til tommelfingerregel strekking.

Å sitte med 5 millioner kroner i boliggjeld det forutsetter at man må kunne holde seg for øynene, ørene og munnen og stille tenke at noen andre har kontroll.

Mange som vil ta del i velstanden: eiendomsskatt som utgjør en månedslønn, rørlegger som ordnet litt på badet til en månedslønn osv.

At forbrukslån Bank Norwegian har på få år fått en million nordmenn som kunder forteller sitt. Har du kredittkortet Norwegian-kortet kan du spare til reisen hele året og er eneste kortet du trenger å ta med deg på reisen.

Når ett kredittkort går til å bli ett sparekort så er man fredig! Dagens uttrykk "Kjosfast" får nok en annen mening om noen år.

Greit nok Sissner du kan kalle finansbransjen for navet og de mest produktive og stemmer sikkert. 2% gruppen hadde sikkert rensket havet for fisk og stolt fortelle hvor mye verdier skapt og hvilken produktivitet. Men hva med 98% gruppen? Finansbransjen kan ikke bygge samfunn det er sikkert og historien viser at når ulikhet blir for stor så blir det ikke gøy for finansbransjen heller.

Hun og mannen er i hvert fall glad i penger...

Jeg har normalt stor respekt for det du skriver, men enkelte ting undergraver tilliten. Slik som når du skriver "Asberger" i stedet for "Asperger" (https://nhi.no/sykdommer/barn/autisme/asperger-syndrom/) og man da sitter igjen med spørsmålet om hvor reflektert og faktasjekket de andre tingene du skriver om egentlig er...

Takk mye for korrekturlesing. Feilen er rettet. Lars:

Skattelette til folk flest bidrar til økt etterspørsel og økt forbruk som igjen bidrar til økt sysselsetting. Om skattelette til de aller rikeste har noe effekt er svært tvilsomt.

Hvem kan ha respekt for det kvinnfolket der lenger? Hun som har sørget for det største sosiale skillet man vil oppleve de neste 50 årene grunnet pensjonsforliket hun kokte sammen i 2007..

Skriv en ny kommentar

Abonner via epost

Oppgi din e-postadresse og få varsling hver gang jeg legger ut en ny bloggpost!