hits

Kan han Snåsamannen hjelpe Støre?

Når ingenting virker og valgkampen er nærmest knust, kanskje Jonas Gahr Støre burde ringe sin partikamerat Joralf Gjerstad?
Nei, dette er ikke en spøk, fordi det er en god tradisjon i Arbeiderpartiet å ta kontakt med det overnaturlige når alt annet er prøvd. Han som skulle bli Arbeiderpartiets helseminister, altså sjefen for alle leger og sykehus i Norge, var i 1997 minst like desperat som Jonas Gahr Støre er nå.
Som helsestatsråd i 2009 gikk Bjarne Håkon Hanssen tungt ut i VG å kunne fortelle at etter hans sønn hadde hatt sammenhengende kolikkgråt i to måneder, så han ingen annen utvei enn ringe Snåsamannen. Etter en halvtime var gutten frisk, kunne VG rapportere på forsiden.

Å slippe luften
Til VG utbroderte helseministeren kolikk-mirakelet og samtalen med Gjerstad:
- Jeg var forberedt på ikke å få svar, men han svarte på første forsøk. Vi snakket lenge om politikk og det forestående valget. Jeg begynte å bli bekymret for at samtalen skulle avslutte sånn, men tok sats og fortalte ham om hvorfor jeg ringte. Gjerstad sa bare: «Det e' greit, jeg skal se hva jeg kan gjøre». Så la vi på og jeg tenkte at dette neppe vil hjelpe, sa Hanssen som etter kun ti minutter kunne se med egne øyne at det startet en prosess i sønnens lille kropp.
- Håkon lå i en vippestol, og så begynte han å fise, eller slippe luft som det heter her. I ti-femten minutter kom det sånne mengder at både jeg og Rigmor (hustru) syntes det var totalt usannsynlig at det var mulig, kunne Hanssen fortelle.
Også Arbeiderpartiets tidligere nestleder og statsråd Helga Pedersen var i 2009 krystallklar i troen på Snåsamannen. På twitter skrev hun: - Jeg heier på Snåsamannen.

Personens kraft
Jonas Gahr Støre er selvfølgelig ikke plaget av kolikk. Hans pine handler om en valgkamp som ikke fungerer. Fra 40 til 27 prosent velgeroppslutning svir mer enn verdens verste hudsykdom. Dette handler om hans være eller ikke være, fordi får han ikke dampen opp er han ferdig som partileder. Han har demonstrert ved en valgfiasko at han ikke duger.
Nå viser all valgforskning at vi velgere normalt ikke stemmer på person, men på parti. Valgekspertene har skrevet side opp og side ned om hva forklaringen på Støres katastrofe kan være. Det er to temaer som stikker seg frem, flørten med Krf og den feilaktige virkelighetsbeskrivelse om at Norge er på vei ned i økonomisk krise og arbeidsledighet.

Nye regneark
Jeg tror høstens valg kan føre til at valgforskere og kommentatorer kan bli tvunget til justere sine regneark og vekte hva en enkeltperson, altså hva en partileder, betyr for valgresultatet. Det er vel kjent at en toppleder i en norsk bedrift utgjør opp mot 40 prosent av omdømmet til selskapet. Norwegian-sjefen Bjørn Kjos er et levende eksempel på hva det betyr å ha en godt likt sjef.
Jonas Gahr Støre et det motsatte eksempelet. Han er kun godt likt hos de få. Støre har virvlet seg inn i den ene personlige skandalen etter det andre, og nylig fikk han ødelagt flere dager av sin valgkamp fordi han og hans vaktmester åpenbart har drevet med noe muffens på millionhytta i Arendal. Stadig flere spør det høyst legitime spørsmålet "Kan vi leve med Støre som statsminister?" (lest av 111.000 og delt 35.000 ganger på Favebook).
Den ene etter den andre, uansett politisk ståsted, svarer nei.

Skatte-kongen
Jonas Gahr Støre har heller ikke vist de store evner som leder for Arbeiderpartiets valgkamp. Han har bommet på fakta og han satset nesten alt på en forestilling om at velgerne store drøm er å betale mer skatt. At vi nordmenn liksom bare venter på at sheriffen av Nottingham overtar statsministerkontoret for å flå både de fattige og rike?
15 milliarder kroner skal skattekongen Støre dra inn fra velgernes bankkonti, fordi han påstår at det må til for å redde velferden. Når det viser seg at hans regjeringsprosjekt ,sammen med den blodrøde venstrefløy, kommer til å koste de samme milliardene for å få til et venstrestyrt Norge, da skurrer det så kraftig at Støres personlige negative omdømme dobles.


Snuoperasjonen
De siste dagene har pressen gjentatte ganger spurt Støre om han skal endre sin valgkampstrategi. Dette har han og andre Ap-topper kraftig og tydelig sagt et rungende nei til. Men så, jommen i meg dukker Støre opp på Dagbladets forside og anklager Erna Solberg for å skape et kaldere Norge. Nå er det plutselig ikke lenger svartmalingen over regjeringens økonomiske politikk som er Støres valgstrategi. Nå vil han at valgkampen skal handle om luftige verdivalg og varme hender.

Ettermæle
Det er her Snåsamannen kan bli den store løsningen på Støres enorme omdømmeproblem. Partikamerat Joralf Gjerstad er, som en av få nordmenn, landskjent for sine varme hender, og det er nettopp de Støre trenger for å ikke ende opp like skandalisert som sin 36,9-kollega Thorbjørn Jagland.

DEL GJERNE BLOGGEN PÅ FACEBOOK

 

15 kommentarer
bjørn bråthen

bjørn bråthen

Nå fortsetter vel Støre/AP i samme spor og uttalelsen kaldere Norge. OM en skal ta han bokstavelig så stemmer det værmessig har vi hatt en kald sommer og mye mulig tror Støre at Erna Solberg styrer været ?? Men det det vel helst den norske befolkning Støre tenker på og svartmaler slik som ellers i valgkampen. Norge som år etter år har blitt betegnet som verdens beste land å bo i. Når undersøkelsen/pensjonsindeksen kom nå så tok Norge nå også topp plasseringen der. Når en er så lite oppdatert om de faktiske forhold slik Støre er så egner han seg ikke til å bli landets statsminister.

Begriper ikke hvorfor venstresiden mener at kun de er varme og fulle av omsorg og nestekjærlighet. I så fall bør jo barnevernet straks hente alle unger hos de på høyresiden.

AP har hatt makten i flest år etter krigen. Hvorfor skinner det ikke av eldreomsorgen?

Hvorfor må de stadig ha mer penger fra folket uten at ting likevel blir gjort?

Pengesløsere er hva de er. De burde skamme seg.

Nå starter LO opp valgkampen for alvor, de røde journalistene skjerper propagandaen for dyrt rødt kaos, til høsten får vi høyre skatter og avgifter uten å få noe som helst tilbake for pengene våre.

Krag Jørgensen

Krag Jørgensen

Støre kommer aldri til å bli statsminister!

Sitat:

"Han har bommet på fakta og han satset nesten alt på en forestilling om at velgerne store drøm er å betale mer skatt. At vi nordmenn liksom bare venter på at sheriffen av Nottingham overtar statsministerkontoret for å flå både de fattige og rike? 15 milliarder kroner skal skattekongen Støre dra inn fra velgernes bankkonti, fordi han påstår at det må til for å redde velferden".

Dette er å treffe spikeren på hodet, en fulltreffer av rang. AP ledelsen kan da ikke utenom de indre sirkler i AP i ramme alvor tro på at vanlige folk i dette landet (som strever med å få endene til å møtes) syntes at det som mangler er enda mer skatt. I kveld kom TV2 med en oppdatering som viser at AP er ned til 26,8 prosent. Dette kan umulig stemme hvis det var slik at folk på liv og død vil ha enda mer skatt. Jeg tror at økt skatt er resultatet av en beslutning i den indre krets som er like fjernt fra virkeligheten som en påstand om at jorden er flat som en pannekake.

AP sliter men det skumle er at "hjelpeapparatet" i form av minipartiene kan plassere Støre i statsministerstolen. Og hvilke kameler må AP/han da sluke? Her blir det snakk om å gi og ta og da går vi sannsynligvis fra vondt til verre.

Johannes Karlsen

Johannes Karlsen

Ap elsker skatter og avgifter og skal styre skuta Norge på innkrevde avgifts penger`! Den forhatte eiendomsskatten var det jo også arkitekten for.Virker som de hater privat neringsliv- nekter de private å drifte barnehager og eldresenter m.m !Og alle som vil skape sin bedrift blir straffet i alle ender og bauger og på toppen av det så har de en straff som de har kalt for arbeidsgiver avgift som takk at bedriften skaffer jobber til ansatte som betaler skatt.Streike retten har de også og kan streike til bedriften går med på krava eller gå konkurs (Som det heter stå på krava) Godt valg!

Snåsa-mannen har vel lagt opp? Det hadde jo Gro også, og da er man vel like langt? Støre har nå fått en "visjon" om at ytterligere kursing av naverne skal gi oss produktive arbeidsplasser. Denne strategien har feilet i 30 år, så kudos til Støre for å lære av feil for å gjenta dem. Briljant! Èn ting er sikkert: Norge kommer ikke ut av 1950-årene, det kommer Senterpartiet og Arbeiderpartiet til å sørge for.

Om Snåsamannen har evner eller ikke, tviler jeg sterkt på at den korrupte hykleren, kjeltringen, terrortilhengeren og patologiske løgneren Støre kan hjelpes. Men, nordmenns politiske bevisstløshet og dumskap skal selvfølgelig ikke undervurderes, så et regjeringsskifte er fortsatt ikke umulig. Det vil i såfall bety slutten på det Norge vi en gang kjente og elsket.

Jeg vil takke Jan Petter Sissener for hans innsiktsfulle og treffsikre betraktninger. Jeg håper så inderlig at Støre og AP ikke kommer i maktposisjon. Jeg kan ikke fordra mannen.

Det vil etter hvert som valget nærmer seg komme flere og flere argumenter - ja nærmest i bøtter og spann - om hvor godt det skal bli å få ny regjering. Vi er i følge AP på vei mot avgrunnen i mangt og mye selv om de også kanskje må innrømme at noe ikke er så verst med dagens HØYRE/FRP regjering. Godt hjulpet av SV selvfølgelig når det gjelder argumentasjon for at tiden er inne til å endre på dagens politikk. TV2 sin siste måling viser noe annet. Og når det fristes med økt skattetrykk i tillegg til at vi betaler mva + avgifter på alt mellom himmel og jord så er jo heller spørsmålet hvor mye vi har igjen av hver krone når alt er betalt. Venstresiden burde heller ta inn over seg at vi må fokusere på fremtiden og ikke medvirke til tilbakeskritt og økt skattetrykk.

Åge Fred Gram

Åge Fred Gram

Det har hvert prøvd før,men vedkommende har sluttet med politikk.Det og gi penger til lasaroner er prøvd ,men de tok i mot pengene men stemte blankt.AP kan komme ned i 25 prosent.Det er fortjent.

Tror APs fall de siste årene kan forklares av 2 ting:

1. Internett. Folket kan ikke lenger lures av Amedia-styrte aviser og NRK. Vi har nå mange kanaler vi kan hente informasjon fra, og det som media skrev for 5 og 10 år siden ligger kun et museklikk unna. Folkets hukommelse vil derfor være en venn når politikere forsøker å vri seg unna løfter de ga for år og dager siden. Tidligere måtte man besøke nasjonalbiblioteket eller riksarkivet for å grave frem gammel moro, nå kan alle søke opp "hva var det han sa for 8 år siden?".

2. At AP makter og klarer å få opp en slik leder er for meg en meget stor gåte. Han er egentlig høyremann på sin hals, men søkte makt i Gros kontor på 80-tallet og tenkte vel at veien til toppjobb i Europa var kortere gjennom AP, gitt alle hans tidligere forgjengere. Jeg tror derfor han valgte seg AP. Men alt han gjør og sier viser at han er så langt fra AP som det nesten kommer. Luring unna av tepper, skatteplanlegging, gi penger til Felix, benytte private helsetilbud til seg og sin familie, våse bort at mor og far er på private sykehjem, polske malefirmaer, eierinteresser i byggeselskaper mens han prater om feil i byggeselskaper osv osv osv. Listen begynner å bli pinlig lang, han viser jo med hele sin kropp at han ikke er en AP-mann..

Det virker som den liberale fløyen i frp ikke er så veldig innvandringskritiske.

Jeg kunne ønske meg at alle innvandringsmotstandere i år stemmer demokratene.

Røre med støre er uaktuelt for min del.

https://www.youtube.com/watch?v=-YnW9KVd0Y0 Lett underholdning om Støre på kampen av valget

Den gamle Arbeiderpartikjempen Bjarne Håkon Hansen påstår at han har god erfaring med å bruke sjamaner i helbredelsen av syke, så da kan jo Snåsamannen være et godt alternativ for Støre, verre enn det er nå kan det tvilsom bli.

Skriv en ny kommentar

Abonner via epost

Oppgi din e-postadresse og få varsling hver gang jeg legger ut en ny bloggpost!