hits

Dette partiet skal jeg gi min stemme

Høstens valg har vært en eneste lang hodepine. De politiske sakene har druknet i norske verdier, Støres skandaler og Ingebrigt Steen Jensen.

 

Jeg må innrømme at foran dette stortingsvalget har jeg aldri vinglet mer. Dette er ingen god opplevelse, fordi det fratar en den klokkeklare troen på demokratiets viktighet. Det å stå for noe, og slåss for noe gjennom et valg. Det å vite at bare vi vinner, så nytter det.

Norsk politikk er blitt så ille at troen på "å bygge Norge" er i ferd med å forsvinne. I de svakeste øyeblikk fosser resignasjonen inn som en tsunami der det skapes tanker om at Norge kan for fanden i meg seile sin egen sjø, mens jeg pakker flyttelasset og finner meg en retorikkfri plass i solen. 

Når Ingebrigt Steen Jensen forsøker å mobilisere kjendiser for å heise Jonas Gahr Støre opp av sin hengemyr, ved å gjøre årets valg til en dårlig revy, skapes det en indre trang til å trykke på den store av-knappen.

- Stem med hjertet. Det handler om nasjonens sjel, tordnet Ap-Jensen i et stort oppslag i Dagbladet. Det er vel bare ansatte i reklamebransjen og medlemmer av obskure religiøse sekter som klarer å komme opp med den slags vås?

Politikk handler ikke om noe annet enn å bruke hodet, men når det politiske landskapet fylles opp med lettkrenkede sosialister som mener at Sylvi Listhaug bør fratas yttringsfriheten, blir dette en krevende øvelse. Men nå er det bare timer igjen til valglokalene stenger, og under den sterkeste tvil noen gang så skal jeg nok en gang gjøre min borgerplikt. Så hva skal jeg stemme? Og burde det vært enda en stemmeseddel i valglokalene?

Partiet Rødt er og forbli en umulighet. At det fortsatt finnes mennesker som tror på  Marx, Lenin og Stalins perverse politiske metode er forunderlig.  Partiet drømmer om tidenes selvmotsigelse "Den demokratisk revolusjon" som betyr at Staten skal eie alt og vi nordmenn blir medlem i et stort samvirkelag, hvis vi oppfører oss slik partiet Rødt vil da.


 

Miljøpartiet de grønne er Rødt pakket inn i grønt. De grønne kommunistene er å regne som en religiøs bevegelse der oljen er Satan og sykkelen er Jesus. MDG har i denne valgkampen reist landet rundt som emissærer fra Indremisjonen og prediket jordas undergang. Partiets økonomiske politikk er like livsfjernt som å starte vannfabrikk i Sahara.
Å ønske en grønn fremtid deles nok av alle nordmenn, men MDGs virkemiddelapparat minner om en politisk retning som alltid vil være farlig for ett hvert demokrati. Og når MDG krever at vi ikke skal jobbe mer enn 30 timer i uken, fordi partiet mener at vi skal leve mer, da ramler det meste sammen. For hva skal vi da leve av?

Sosialistisk Venstreparti har denne høsten gjort de såkalte velferdsprofitørene til sine hovedfiender. Partiet spiller på den norske misunnelsen og at det burde være straffbart å tjene mer enn 400.000 kroner. Et privat helsevesen er for oss brukere ikke bare en god ide, men en nødvendighet. Det skyldes det enkle faktum at en kommunal virksomhet aldri kan gå konkurs uansett hvordan det drives, mens et aksjeselskap gjerne gjør det når kundene ikke vil ha de varene som tilbys. SVs kamp mot de beste tjenestene er et symbol på at partiet verken kan regne eller se sammenhengene innenfor økonomiområdet.

Arbeiderpartiet valgte seg en leder i 2014 som har totalt floppet og dratt partiet ned fra 40 til 25 prosent på grunn av dårlig politisk håndverk og fravær av sammenheng mellom liv og lære på det private plan. Det er dessverre for Ap alt for mange velgere som til tross for enighet med partiets politikk holder seg for nesa og stemmer blankt eller velger en annen sti i det rødgrønne terrenget.

Det er all grunn til å ha dyp respekt for Ap og alt det gode partiet har betydd for Norge siden 1945, men i dette valget hjelper det så lite. Etter valget står det en blodrød elefant i Støres forhandlingsrom, og uansett hvordan det går blir resultatet dårlig for Norge. I tillegg bør det vel nevnes at Ap hindrer næringslivets muligheter for vekst og nye arbeidsplasser på grunn av formueskatten og går helt unødvendig til valg på et løfte om å øke skattene med minimum 15 milliarder kroner.

Dessuten liker jeg ikke at Ap henger ut den sittende regjering med falske påstander og misbruk av fakta. Arbeidsledigheten er rekordlav og regjeringen trekker ikke på oljefondet. 

Hvor ble det av det Arbeiderpartiet jeg var så glad i? Slagordet "Gjør din plikt, krev din rett!" har forvitret, og årets slagord "Alle skal med" burde vært omformulert til "Alle må bidra".

Bøndenes gamle bastion, Senterpartiet, burde vel vært forbigått i stillhet, likevel er det interessant å se at stadig flere velgere mister troen på ulven og kommunesammenslåinger. By versus land har virkelig fått sin oppblomstring anført av han som vil ta i bruk hele Norge.

Den samme stillhet gjelder for Kristelig Folkeparti. I min verden har partiets valgkampstrategi skapt en alt for stor usikkerhet inntil helt nylig om hvem det vil leke med. Jeg klarer ikke å forholde meg til politikere som mangler ryggrad. Jeg mener det ikke går an å den ene dagen ønske samarbeid med sosialister, og den andre dagen med liberalister. Og når dette sauses inn i et verdigrunnlag hentet fra Bibelen er en stemme til Hareide en umulighet.

For Venstre åpner det seg for første gang en refleksjon om at her kan det kanskje stemmes. Norges eldste parti har jo ikke blitt det for ingenting. Men så er det denne partilederen som har tatt nok kuvendinger og vist frem en side ved partiets politikk som får meg til å tenke "kan jeg stole på den gjengen der"? Mitt svar er nei, fordi for Trine handler årets valg mer om politisk spill for å overleve, enn å slåss for en politikk landet trenger.

Da gjenstår det to partier, Frp og Høyre. Egentlig har jeg ikke lyst til å stemme på noen av de. Frp havnet helt på bærtur da Siv Jensen fredet den ødeleggende formueskatten og varslet krig mot eiendomsskatten. Dette er populisme av verste sort, fordi partiet vet så "meget bedre". Jeg hadde forventet at Frp heller hadde lovt Norge en rettferdig nasjonal eiendomsskatt og fjernet formueskatten.

Å sitte hjemme på valgdagen er det kun pyser som gjør, så selv om Høyre heller ikke får politikken til å bruse i årene, så står jeg da her igjen med det eneste alternativet. Min stemme går derfor til det partiet jeg denne høsten har størst tro på, selv om troen ikke er særlig stor.

Say no more - godt valg. 

 

 

 

65 kommentarer

Demokratene får min stemme i år.

Å gi en stemme til venstresiden er en stemme til mer regulering og statlig styring i enkeltindividets gjøren og laden. Så mye skittkasting mot regjeringspartiet og enkeltpersoner skal man lete lenge etter. Høyre har fornuftige statsråder, FRP har fornuftige statsråder og sammen har vi fått en god politikk i disse 4 årene. KRF samt Venstre har fått gjennomslag og gehør for mange av hjertesakene. At vinglepetter nå kommer med en klargjøring den ene dagen og presiserer neste dag gjør at sperregrensen kan spøke i bakgrunnen. Hva var vitsen med det? Kunne ikke KRF erkjenne at de tross alt har kommet bra ut som støtteparti. Venstre tror jeg har tapt mange stemmer ut fra det faktum at de i noen sammenhenger har opptrådt og oppført seg som om de var dobbel så store. For ikke å nevne flyseteavgiften i sene nattetimer og forsøket på poseavgiften. Men sammen har regjeringen med støttepartier fått gjennom en god politikk og de fortjener nye 4 år. Bare fri oss fra en regjering med MDG og SV på vippen. Det vil bli et mareritt i 4 år som ingen er tjent med.

Presisering. Mente MDG og Rødt og ikke SV

Å gi sin stemme til venstresiden er det samme som å si jatakk til ytterligere svekket konkurranseevne med utenlandske bedrifter, økte priser og økt gjeld for norske husholdninger.

Å stemme mot venstre er en stemme for mer statlig (og økonomisk uforsvarlig) styring, og mindre individuell frihet. Og tjenester under tvang.

Det er også en stemme for høyere ledighet.

Politisk analyse på kommentarfelt-nivå. Makan til vrøvl. Og det viser seg, ikke overraskende, at det som betyr noe for deg er skatt, især formueskatt, og din og andre velståendes muligheter for ytterligere berikelse.

Patetisk.

Likhet, Sissener, er et langt bedre utgangspunkt for de som ønsker å bli rike enn et system som er rigga for de rikeste.

Vi trenger et sterkt mørkeblått felleskap som kan stoppe galskapen.

Utfordringen ligger i valgsystemet med tanke på de som har opptelling.

En til deg og to til meg, plutselig dukker det opp et par hundre tusen stemmer fra intet så SV karrer seg så vidt over sperregrense.

Elektronisk valg med bank ID ville vært eneste riktige.

Men da ville vel venstresiden fått store utfordringer da alle vår importerte stemmer ikke har slik ID.

Antisosialist

Antisosialist

At halvparten av befolkningen vil ha en korrupt kjeltring, respektløs lystløgner, skattesnytende sjarlatan og terrorsympatisør som vår nye statsminister, sier det meste om hvilket selvdestruktivt, hjernevasket og politisk bevisstløst folk nordmenn er.

Men, Norge kan ikke reddes uansett, så dette valget handler i all hovedsak om hvilket tempo vi skal holde mot undergangen. Vil du holde full gass mot avgrunnen og synes mindre frihet, mindre kjøpekraft, lengre sykehuskøer, dårlige veier, dårligere skole og barnehagetilbud er noe å trakte etter i de få årene den rød-grønne kaossuppa vil bruke på å gjøre Norge til et islamsk kalifat og ødelegge vårt land for godt, stem AP.

Vil man utsette undergangen noen år og vil leve som et nogenlunde fritt menneske i et vestlig sivilisert land en stund til, stem FrP.

Høyre kunne vært et alternativ, men Erna er dessverre blind for islams destruktive krefter.

Hei,

Til info er ikke FrP tilhenger av formueskatt. Eiendomskatt er så og si det samme. Problemet er at eiendomskatten rammer enda mer urettferdig.

1. Du betaler skatt på noe du ikke nødvendigvis eier. For mange er det i realiteten banken som eier boligen.

2. Kommunene bruker skatten som hvilepute og til finansiering av ekstravagante prestisjeprosjekt.

3. Skatten er uavhengig av folks inntekter og rammer dem med minst hardest.

Formueskatt er i alle fall relatert til en formue, tak over hodet burde ikke være ansett som en formue.

FRP som vanlig her. Over 30 år siden jeg leste igjennom partiprogram. Det burde flere gjøre før de stemmer.

Det er bra, nyttig og helbredende for mange norske borgere (naive av legning) at kommunisten Moxnes kommer til ordet og får gulpet opp den dritten som han er full av. Det bare bidrar til at han og partiet Rødt blir enda mer isolert. Dessverre er det fortsatt noen mennesker i vårt land med null kunnskap, uten historisk hukommelse og uten ryggrad som lar seg tiltrekke/hjernevaske av en slik ideologi.

fattig og rik på opplevelser

fattig og rik på opplevelser

Vekk med de blå, liker ikke måten Erna og Siv fremstår på, mistenksomhet og kun nedsnakking av offentlige arbeidsplasser.

Blir ap igjen, Støre er rik men har forstått at samfunnet blir bedre med ap, heller støre enn erna

Uansett hvem som `vinner`valget, så ser eg det som relativt uviktig.Det viktigste, etter mitt syn, er at vi etter valget, kan leve fint med våre nærmeste naboer, være litt rause med hverandre , på tross av ulike meninger.Det er utrolig kort vei fra et liv i sus og dus til rennesteinen.Noen av oss har erfart det til gangs.Og det å gi en håndsrekning til de som ligger nede vil garantert hjelpe oss selv, til å opprettholde selvrespekten.Og det beste er at ved å vise empati for andre er en større lykke,enn å tjene penger anmas. Men det som er ltt absurd, kan også vise seg å være meget lønnsomt, både sosialt og økonomisk.Ha et godt valg, alle sammen!

Valget er enkelt i år; Rødt og MDG må ikke få sitte på vippen! Det eksperimentet har vi sett gjennomført i Oslo og må ikke bli gjennomført i nasjonal skala!

Stem Høyre eller FrP, - da vet vi hva vi får :-) Godt valg!

Henning Døvle

Henning Døvle

Akk, ja, Sissener. Erna har en god våpendrager i deg. Jeg "jublet" da du overtok som leder i Rikstotostyre, bare du maktet å holde din venn Dørum i ørene. Til lags åt alle kan ingen gjera. Heller ikke du. Etter 35 års fartstid i trav- og galoppsporten hadde jeg håpet på en opptur i din regi. Jeg er fremdeles i tvil, men du skal jaggu' få bevise sjansen du har fått.

Enda en melding å slette for deg Jarle Aabø. Du slapp det om du var ærlig og skrev under eget navn. Men er vel mer penger i å skrive propaganda for rike kapitalister?

Før du begynner å skrive innlegg , Sissener , så bør du lære deg å skrive norsk ! For en surrete reportasje skal du leite lenge etter ;)

Mvh

Tommy

Sjelden haug med lettvinte, usaklige og fordummende påstander fra Sissener og hans ghost writer, Jarle Aabø. Det er ikke å ville ta fra Sylvi Listhaug ytringsfriheten å kritisere det hun sier i kraftige ordelag. Og det er absurd å kritisere Ap for "misbruk av fakta og falske påstander" i et innlegg som renner over av det samme, stort sett om alle partier.

Jeg liker tanken på forbud mot eiendomsskatt, for den er megaurettferdig. Den rike klarer skatten sin, men den med lav inntekt sliter. For meg med minstepensjon svir den ganske godt, og boligen får jeg ikke mye for, så jeg er absolutt ikke "rik". Jeg synes formueskatt på arbeidende kapital også skal vekk, men det er nå en annen sak.

Nå regner jeg med at e-skatten til Siv Jensen ender opp som bompengene, for Frp får neppe til noe på de områdene. Men fint om de hadde lovfestet en form for skjerming for lave inntekter mot skattekåte lokalpolitikere. Bodø er jo skrekkeksempel.

Men ellers: Jepp, jeg sitter også igjen med de to siste partiene og leker elle-melle helt til mandag. Jeg synes ikke de fire siste årene har vært så fæle, jeg. Det har absolutt skjedd ting i landsdelen min. Flere arbeidsplasser f.eks.

Kommentaren fra Robert kl 12.40 er morsom. Støre er også en rik kapitalist ,og virker ikke særlig åpen og ærlig, ( og som leker arbeidernes venn og ikke passer inn "på gølvet" uansett hvor hardt han forsøker)

John Oddvar Hauge

John Oddvar Hauge

Marx skrev vel sine teorier på 1860 tallet i en annen virkelighet en vi opplever nå. De arbeiderne som "ikke hadde annet å tape en sine lenker!", er for det meste avløst av maskiner eller alternativt har langt mer å tape. Om Rødt tror blindt på disse ideene eller ikke er vel heller ikke så interessant i dagens politiske situasjon. Jeg ville anbefale folk heller å stemme Rødt en arbeiderpartiet hvis man skulle ønske seg en dreining til venstre i Norsk politikk. Selv så har jeg stemt Liberalistene for å dreie i den andre rettningen. Norsk politikk er et narrespill mellom to store partier som mener omtrent det samme om det meste, men som ikke kan samarbeide fordi da vil virkelig velgerflukten begynne. En Høyre Ap regjering vil sitte på halvparten av stemmene i stortinget, men vil antagelig være politisk selvmord.

"Å gi sin stemme til venstresiden er det samme som å si jatakk til ytterligere svekket konkurranseevne med utenlandske bedrifter, økte priser og økt gjeld for norske husholdninger."

Takk Einar, for å ha oppsummert hele probematikken med dagens vesntre politiske fløy med så få ord men samtidig med så stor presisjon.

Hvorfor er ikke RØDT, SV, MDG blitt nektet og stille til valg som Nasjonal samling. ?

Det man må ta til ettertanke i denne valgkampen,er at valget dreier seg i hovedsak om asyl/velferdstiggere og en farlig ideologi som følger med,hvem pålegger Norge å ta imot disse ?

Jo det er EU eller Norsk politikeres dårlige avtaler med EU,som ikke er tilpasset tiden og folkemeninger,det samme med terror og påfølgende Tiltak med overvåkning og kontroll som følger og innskrenker demokrati og frihet for folket,og skaper et samfunn de fleste ikke vil ha.Norge ut av EØS full kontroll på grensene,kun hjelp til kriserammede i nærområdene.og selvfølgelig ikke skape flere kriserammede og være med på ran og massemord i andre verdensdeler,som ikke vedkommer Norge,som i Libya.og månelandinger og drømmeprosjekter som i millardklassen som Mongstad OL,Høyre og AP har stort sett like pollitikk med få forskjeller når det gjelder EU og påvirkning der,jeg er stygt redd Erna logrer like mye for EU som Brundtland og Stoltenberg.etter min menning bør Norge bli et folkedemokrati på linje med Sveits så Norge ikke havner opp i flere kigrier/røverier,og får kontroll på egne grenser og hva Norge vil og ikke vil slippe inn i landet,og belastes skattebetalerne og øke skatter og avgifter+klimasvindelen og tilbake til fremtiden på tråsykkel.Godt valg.

-Frp havnet helt på bærtur da Siv Jensen fredet den ødeleggende formueskatten og varslet krig mot eiendomsskatten.- Er det populisme av verste sort å tenke på "de unge som må låne over pipa" for å skaffe seg en bolig og i tillegg skal pålegges eiendomsskatt? Ego valg på sitt verste. Tenk mindre på egen lommebok og mer på norges fremtid, da stemmer du rett. Hva er rettferdig nasjonal eiendomsskatt? Skatt på eiendom du har betalt hele livet for å få, og når du blir pensjonist må du selge på grunn av eiendomsskatten? Det går an å ha 2 tanker i hodet samtidig. Godt valg!

Blir nok blank stemme fra meg. Ingen av partiene fortjener å bli stemt på. Direkte demokrati som de har i Sveits hadde vært en bedre løsning i 2017.

Kritikken mot de røde partiene var grei nok. Likevel ble jeg litt forundret. Ønsker man seg skattelette på varig basis, er det en forutsetning at statens utgifter ikke ekspanderer over alle grenser. Den massemigrasjonen vi har opplevd de siste årene, vil om den fortsetter ha rikelig sprengkraft til å ødelegge for både skattekutt og statens stabilitet på sikt. Men massemigrasjonen nevnte du ikke i din vurdering.

Dette var ikke det eneste som forundret. At en finansmann skal skrive noe sånt som du gjør om eiendomsskatt og formueskatt, virker merkelig. For du skulle ha de beste forutsetningene for å vite hvor ødeleggende de to skattene er. Det blir ikke bedre ved at man pakker inn svineriet i annen innpakning. De to skattene er skatteåger på sitt verste. Staten forlanger penger for at folk skal bo eget ut, betaler de ikke blir de kastet ut. Mafia krever inn beskyttelsepenger på samme måte.

Retting til skrivefeil: Siste steninger: Staten forlanger penger for at folk skal bo eget hus, betaler de ikke blir de kastet ut. Mafia krever inn beskyttelsepenger på samme måte.

Innlegget om snåsamannen og Sheriffen fra Nottingham beskrev tydlelig hvilket veivalg landet ikke bør ta. Om det hjelper AP noe med å leie inn gamle statsråder som "Fordømmet angrepet på Rinkeby vet man ikke ..

Men Blått har vært valget siden ungdommen her, og har vel bare forsterket seg i denne retoriske og kalde valg kampen.

Bekymret velger

Bekymret velger

SSB har nettopp lagt frem en prognose som viser at skattene må økes vesentlig mer enn Støres "valgløfte" fordi innvandringen genererer et jevnt stigende utgiftsnivå for staten.

Foruten de økonomiske kostnadene kommer den sosiale regningen, der begrepet 'svenske tilstander'kan leses rett ut av SSBs fremskrivning.

Her gjelder det utvilsom å være føre var, og derfor går min stemme til Frp og Listhaug.

Stem på Norges eneste opposisjonsparti, Liberalistene. Vi ligger rundt 1 % på de siste meningsmålingene og er desidert største parti blant "de andre". Vi blir boykottet av media, men vi står for hva ingen andre politikere bryr seg om: individuell frihet og begrenset statsmakt.

libr.no

Det er nettopp FrP's kamp mot eiendomsskatt som gjør at jeg stemmer på dem.

Finanseliten++ ser helst at folk tvinges (via skatter) å bruke penger (les: tape penger til dem som kan sppillet) i aksjemarkedet slik at folk i mindre grad "investerer" i eiendom. La gå at leilighet 2,4 og 4 er investeringer og godt kan beskattes, men eget hjem skal myndigheten for pokker holde seg langt unna!

Mitt hjem er ikkenoe investeringsobjet. Det er en trygg plass jeg kan søke til om sykdom, arbeidsledighet eller annet rammer. Et EGET hjem som jeg ikke leier av hverken staten eller andre. Så, hold fingrene unna hjemmet mitt!

Skeptisk til det meste

Skeptisk til det meste

Men hva med FRP?

Det ligger en mappe delt offentlig på nett fra et møte de hadde i mars 217 der det fremkommer at de skal gå til valg på skattelette, skattelette, skattelette, men kommer de seg i regjering så er planen å skattlegge huset ditt...Så, stem nytt, få søpla vekk, om du stemmer rødt eller Grønt har ikke så mye å si, bare stem nytt så vi får forandring.

Harry Tryggvasin

Harry Tryggvasin

Jeg mener det er det er et sunnhetstegn at de to sosialistiske partiene, SV og Rødt, vokser på bekostning av mellom anna AP. AP har de siste 30 - 40 åra nærmet seg Høyre i mange saker slik mange arbeidere ikke lenger klarer å føle at de er et parti for arbeidere. I enkelte saker som skatt, velferd og arbeidsmiljø er de fremdeles lyserøde, en brukbar samarbeidspartner som de to andre som vil bruke sin posisjon (om de får noen, og det håper jeg virkelig) til å trekke AP sin politikk mer mot venstre. Jeg ser ikke de farene hverken for Marx eller Lenin i Rødt sin politikk, både de og SV er tuftet på de demokratiske verdiene så det skulle være greit. Godt sosialistisk valg :)

Som vanlig - en innertier levert av Jan Petter Sissener!

Tore Kristian Tjemsland

Tore Kristian Tjemsland

Kjære Sissener

Grunnleggende forusetninger

Når alt kommer til alt, hva enten det gjelder å gjøre noe for våre pensjonister, våre barn eller sette inn tiltak for et grønt skifte, så er det to grunnleggende forutsetninger som må til. Disse er: Vi må skape arbeidsplasser og vi må ha noen, enten "roboter" eller mennesker, til å fylle disse arbeidsplassene. Enn så lenge er det mest mennesker vi trenger. Uten dette blir det ikke vitalitet i samfunnet gjennom at nasjonens medlemmer kjøper varer og tjenester av private og offentlige aktører og betaler sin skatt slik at staten kan levere sine varer og tjenester.

Jobbskaping

Hva har så Høyre sammen med FRP gjort. Jo, oppdrag for flere hundre milliarder er gått til Sør Korea. Hvilket har medført høy ledighet på Vestlandet. Det begynner å ta seg opp, men fremdeles er det mange høyt utdannede mennesker, med et inderlig ønske om å bidra, som går ledige. Hvor var du, Næringsminister Monica Mærland, når våre oljeselskaper plasserte milliard oppdrag i utlandet?

Mennesker til jobbe

Norge er et land hvor vi har lagt listen for velfredsgoder temmelig høyt. Herunder en pensjonistordning som vel overstiger de fleste andre land i denne verden. Kostnadene til sistnevnte vil bare øke i årene fremover. Da trenger vi gode inntekter med ditto høyt beskatningsgrunnlag. Det må da skapes arbeidsplasser langt utover det antall hvor vi bare kan fylle opp med etniske nordmenn. Det fødes for lite i Norge til det. Vi trenger rett og slett en arbeidsinnvandring. Den dagen vi ikke trenger arbeidsinnvandring fordi vi ikke skaper nok nye arbeidsplasser, så har vi tapt. Da bli det ikke nok inntekter til å beholde den velferdsstaten de fleste ønsker. Vi trenger positive holdninger til de som kommer hit for å gjøre en innsats, ikke hets. For meg er religion, også den norske kirke, representant for de mørkeste sidene i vår (og i andres) historie. Jeg ble samboer i 1978 og har ikke giftet meg. Hadde jeg blitt samboer i 1971, så hadde jeg blitt tiltalt for mitt samboerskap. Filmen "Life of Brian" ble forbudt så sent som i 1985. Jeg tror ikke vi har rett til å slå oss på brystet og si fy til mennesker som ikke er kommet like langt som oss. Og ihvertfall ønsker jeg ikke at en representant for de mørkeste kreftene her til lands skal være den som går i bresjen på mine vegne og skal sette andre på plass. Hun raserer det som andre mennesker gjennom år har forsøkt å bygge opp. Så hvis du kan viske Sylvi i ørene at kanskje hun heller bør bruke sine krefter på å få plass "tro, håp og kjærlighet", herunder å også elske sine homofile barn, blant sine egne, så hadde jeg satt pris på det. I dag har vi segregeringsminister, og det bærer dessverre galt av sted.

Konklusjon

Så, kjære Sissener, jeg tar en Sylvi og sier: Jeg er ikke enig. Etter et langt liv med stemmer til Kåre Villoch, Jan P. Syse og Erna Solberg så går min stemme på mandag til Jonas Gahr Støre og hans Arbeiderparti. Da vet jeg at min far vil smile fra sin grav. Så er ihvertfall noen fornøyde.

Trumpinoffice

Trumpinoffice

Tore Kristian Tjemsland

du snakker om "arbeidsinnvandring" det vi får er søpleinnvandring og muslimsk undergraving

Den nåværende innvandringen er ikke bærekraftig men ren snylting på nålevende og framtidige nordmenns velferd

Arbeidsinnvandring, hvis vi i det hele tatt trenger noe sånt, må tas fra samme kulturkrets i Europe og vesten for øvrig. Den næværende masseinnvandringen av inkompatible grupper, kulturer og religioner, vil medføre vestens undergang. Derfor prater du bare tull. Også dette pratet om

kristendommen som mørk kraft, når Islam undergraver alt av sivilisasjon og kultur. Der hvor Islam kommer inn blir det ikke mye plass for andre religioner og kulturer. Du har visst hodet i en rosa boble. Krtikken av Listehaug er bare vrøvl. Hun er den eneste av regjeringens medlemmer som er villig til å risikere noe for å forsvare Norgss integritet

Trumpinoffice

Trumpinoffice

Tore Kristian Tjemsland

Du er vel klar over at Judas Ghørr Starre har planer om å stjele enda mer av våre inntekter, dine også, for å ha råd til å importere enda flere uproduktive innvandrere særlig muslimer

Sossene har lenge hatt planer om å bytte ut etniske europere med fremmede fra Afrika og Asia. Dette er det nye stemmekveget deres og du går rett i fella og tror AP bryr seg om oss "vanlige nordmenn"

Tore Kristian Tjemsland

Tore Kristian Tjemsland

Hei Trumpinoffice

Dine argumenter er notert. Bukker og takker!

Skattelettelse din og dine børshaier kompiser har fått fra Siv Jensen finans-politikk. Å hevdet noen annet er akkurat som å bane på kirka. Formueskatten har livets rett. Hvem skal finansiere Skole, sykehusene, eldreomsorg, pensjonene? Plus-valuene dere kapitalister fikk som ble generert av den billig arbeidskraft må skattes. Hvis rett skal være rett. DEt hindrer ikke dere å ha salt til maten. Norge er kontrollert av 0,1% av personer med finansielle muskler. Staten sponser, ikke minst mange eksport bedrifter.Sosialdumping ble lagt lokk på norske-eide båter i utlandet. Det opp til enkelte å stemme eller ei. Livet går videre etter valget. Alle som nektet sin borgerplikt ved å stemme, har ingen de skal ha sagt etter valget. Så enkelt er det. Du skal være heldig at du er en del av finanseliten. Og det etterlyser deres ydmykhet å få denne sjansen i Livet.

Jeg har nylig vært i Berlin og bl.a. besøkt det tidligere Stasi-fengslet. Et produkt av hva Rødt's moderparti egentlig står for. Angiveri, fengsel, mur og drap. Skremmende og uforståelig, men et faktum som Norge bør si et bastant NEI til.

Birger Sannerud

Birger Sannerud

Sissener burde holde seg til han er flink til. Og det er ikke politikk. Dette er bare et vanlig utslag av at de som er blitt gamle nok og har samlet penger nok; skal lære oss andre om samfunnet. Noe som egentlig aldri har interessert dem. de vil også lære oss alt annet. F.eks. hvordan vi skal ta vare på barn. De vil bli guruer og filosofer. Hvorfor hører vi på dem? Jo, fordi de har mye penger og derfor må de være genier.

Lars Eckhardt

Lars Eckhardt

Greit dog litt lettvint oppsummering Jan Petter. Heldigvis er ikke Norge så sosialistisk som media, også internasjonalt, skal ha det til. Folk har nok fornuft til å skjønne at konfiskering av formue er IKKE veien til velstand, også for de som ikke har nok. Stem taktisk, uten Venstre blir d ikke borgelig flertall. En stemme til V er en høyrestemme.

Mye rare kommentarer her i denne bløggen

Synd med hodepinen din Hr Sissener men "De politiske sakene har druknet i norske verdier" mener du da i form av avkastning eller trump effekten ?

Da er det nok bedre å skylde på helt andre eller andre i verdens økonomien og bli noe mer realitetesorientert

Poltikk dreier seg om å balansere verdiskaping og fordeling men og grunnleggende verdier

Noen Re-sett knapp for er ren ønsketenkning. Har du satt inn sparepengene dine på facebook ville jeg nok tenkt meg om nøye

og

du det er ikke lovpålagt å stemme det er en rett og ikke nødvendigvis en plikt

Her var det mange analyser fra rødvinsglasset!

Birger Sannerud, er det det du er opplært til å gjøre, å høre på folk som har mye penger?

Er det ikke bedre om du prøver å forstå det noen av de prøver å formidle da?

Penger eller ikke penger, selv en person med stor formue kan ha mye fornuftige refleksjoner. Og ja, mange av de som er fromuende her til lands, er også genier, i den forstand at de er dyktige på å forvalte det de innehar.

Er det så galt her i Norge at de som er rike, ikke skal ha rett til sine egene meninger? Om du ser på politikken, så er det krefter som hele tiden prøver å skape en konflikt mellom vanlige mennesker, som meg selv, og de som de pekes ut som rike, hvor man peker ut de rike å sier at de er skyld i at du er fattig f.eks. Er det riktig?

Advarslene til Sissener er helt greie de, se litt på historien, så man ikke gjør samme feil omigjen. Se litt til Venezuela før du stemmer, om du er usikker, om venstresiden får for mye makt så blir det raskt en grunnlovsendring så er hele diktaturet en realitet.

Joppe Jeppers

Joppe Jeppers

Vi har kun valget mellom rødgrønt og blåblått, (pest og kolera) så om du ønsker Solberg fortsatt, må man stemme venstre som ligger under sperregrensen.

Forøvrig ble jeg skremt av MDG Rasmus som igår, tror jeg, ytret på NRK at han var for NATO, som han så på som en defansiv forsvarsmakt. At en leder for et politisk parti ikke har fått med seg at NATO i 1999 ble omgjort til en offansiv angrepsmakt med rett til å angripe hvor som helst på jorden, og med kjernefysiske våpen om nødvendig, og uten FNs godkjennelse sier jo sitt.

Etter at Reagan og Gorbatsjov startet nedrustning og som var starten på Sovjetunionen og Warszawa paktens oppløsning har USA gått motsatt vei. De snører seg rundt Russland og tar opp de tidligere Sovjetstatene i NATO, noe som selvsagt er skremmende både for russere og europeere. I 2004 gikk fire nye land inn i NATO, og først i 2006 begynte Russland å svare med opprusting. Det er helt feil når Jens sier at NATO bare svarer på Russlands aggresjon. Verden har ikke vært farligere på 30 år og det skyldes i hovedsak USA og deres nye spydspiss for globalisering som er USAs våte drøm om verdensherredømme.. NATO toppmøtet i Warszawa nylig viser hvordan ting snus på hodet.

Er det noe som er viktig så er det vårt forhold til Russland.

Sissner har så rett i sine refleksjoner over partienes politikk. Normalt er jeg interessert i politikk men interessen har i løpet av denne valgkampen blitt redusert ned mange hakk.

Politikken har vært fraværende. Det meste har dreid seg omkring 3 ting: Sylvi Listhaug /FRP, pengene til Jonas Gahr Støre og meningsmålinger.

Media har kuppet valgkampen og fremmet nevnte saker. Hetsen mot Sylvi Lidthaug har vi fått servert daglig i 4 år snart. Å jaggu måtte vi slite med den også gjennom valgkampen som en hovedsak. Kjendiser og professorer har ikke måttet stå i kø for å slippe til i Radio/TV og aviser for å belære oss hvor fæl denne Listhaug er. Titlene har vært flittig brukt for å understreke autoriteten og klokskapen i belæringen. Vi vanlige velgere kan jo ikke gjøre selvstendige bedømmninger. Jeg håper allikevel at velgerne gjør sin bedømninger selv når de går til urnene. Uavhengig av denne belæringen så tar jeg meg friheten til å stemme etter eget hode. Jeg stemmer H!

Joppers again

Joppers again

En ting til. Hvis Ernas regjering overlever fire nye år, så tror jeg det skyldes at Listhaug drar lasset. Listhaug har enorm popularitet blant folket og Nettavisen har to undersøkelser hvor henholdsvis over 40.000 og 52.000 har svart. Kort sagt så gir ca 89 prosent av disse Listhaug toppkarakterer.

Mulig noen får seg en kalddusj hva FRP angår i valget da de er så utskjelt at jeg tror mange ikke vil si at de stemmer "Listhaug"!

Joppe Jeppers, NATO er på mange måter Norges brannsikkerhet. Så NATO synes jeg ikke du skal snakke stygt om.

Men at man kan ha en bedre tilnærming til russerne kan jeg være enig i. Men man skal ikke heller glemme at de valgte å gå inn i Ukraina mens man hadde fokus på OL i 2014.

Som min far sa i 1991, man må aldri snu ryggen til Russland.

Har Moxnes og Rødt med utgangspunkt i det gamle AKP-ML tatt avstand fra massedrapene til Stalin, Mao, Hoxha og Pol Pot? Var det 100 eller 200 millioner de tok livet av?

De gamle revolusjonære er kjappe med å tegne hitlerbart eller brunbeise sine motstandere (særlig Frp og Listhaug) - men har noen noensinne hørt dem beklage vold, drap, sult, nød og overgrep begått av kommunistiske regimer?

Årsaken er at de har plassert sine revolusjonære venner og venninner i pressa (Aftenpostens Hilde Hausgjerd f.eks) og derfor dysses kommunistiske overgrep ned - mens de forsøker å hjernevaske folkets meninger.

Og hva sier Moxnes om Venezuela - der diktatoren velter seg i luksus og folket sulter?

Det finnes ikke ett eneste eksempel på et sosialistisk regime som ikke har endt opp i katastrofe for folket - så hold Rødt unna Stortinget.

Ser det er kun en person her som har kommentert at Liberalistene begynner å bli det eneste valget som blir logisk framover. Gleder meg spent på de neste 8 årene, der vi kommer til å gjøre framskritt for FRIHET, FAMILIE, FRED!

I år går min stemme til Alliansen. Norge først.

Kåre-Jan Johansen

Kåre-Jan Johansen

Det som er merkelig her er at de som har sosialistiske holdninger har ofte ikke konkre løsninger på problemer uten å få skattepenger fra de rike som de er så imot. I mangel på argumenter kommer det med slike ting som at en blå debatant har skrivefeil i innlegg osv.

Sosialister har ofte svært lav forståelse for at Staten egentlig ikke har særlig med penger uten at det renner inn frfra private bedrifter i godt monn. Sosialisme kunne like gjerne hatt navnet Godtroeneisme. Ja under oppbyggen etter krigen var Sosialisme en nødvendighet, men vi er for lengst forbi den tid. Hvorfor skal man ta lang utdannelse, jobbe livskitten av seg slik som oftest de rike har gjort, sette hus og hjem i gjeld for å få igang en egen bedrift eller lignende om likheten skal være så liten??? Da kan man jo like gjerne ta seg noen gode dager, og evt. la NAV hjelpe seg om man får det så fint der som de Røde ønsker!

Min mor er minstepensjonist og har flyttet til utlandet for å få endende til å møtes med de 8980.- hun får/mnd. Når jeg så ser i Sandefjords Blad at det er ei dame som kom til Norge på familegjenforening for 2-3 år siden som piper og skriker fordi NAV har satt ned trygden hennes fra drøyt 17.000 til ca. 12.000, ja da blir det sykt å tenke på hvor urettferdige, rødøyde og dustete sosialistene har blitt som har innført slike snillistiske ordninger fullstendig avhengige av de rike som de er så imot.

Min påstand er at svært mange velgere forstår ikke at Norge må drives som et AS med noen gode velferdsordninger som opprettholdes og evt. utvides om butikken går bra.

Dagen før dagen. Før man tar det endelige valget bør man vurdere om det er et skritt tilbake sammen med Rødt, MDG og SV/SP man ønsker de neste årene. Motsatt et skritt inn i fremtiden sammen med regjeringspartiene. Så mye tull disse partilederne på venstresiden har lirt av seg i valgkampen skal man lete lenge etter, I særklasse MDG og Rødt.

Vanligvis får Sissener hjelp fra kommunikasjonsbyrå med skriving av sine kommentarer, men:

- denne artikkelen har han nok skrevet for egen hånd : )

Særlig fornøyd med seg selv er han nok over denne passusen:

?Hvor ble det av det Arbeiderpartiet jeg var så glad i ? ?

Sukkersøtt.

Trumpinoffice

Trumpinoffice

Kåre-Jan Johansen har et av de mest vettuge innlegg her på denne bloggen

Dette valget burde ha dreid seg mer om innvandring og Islam

Dessverre har vår udugelige statsminister lagt lokk på den debatten

Det kan være lurt å sette seg inn i saken før man begynner å lire av seg noe i en blogg om temaet velferdsprofitører. Når man tydeligvis driter i å faktasjekke ting, nytter det vel ikke å anbefale boka "Velferdsprofitørene". Men her er litt enklere lesning: http://frifagbevegelse.no/nyheter/kjoperne-star-i-ko-men-heidi-vil-ikke-selge-barnehagen-til-et-stort-selskap-6.158.485758.4a85075a8f

Jon-Anders Grannes

Jon-Anders Grannes

Valget står med andre ord mellom tyrrani/slaveri eller frihet/demokrati?

Valget er enkelt - i år blir det Frp.

Partiet er det eneste som bryr seg om veier, jernbane samt å bygge Norge. Høyre har sviktet på dette området.

Lar meg ikke true med all den hets som venstresidens journalister driver mot Frp - det er mye verre å stemme på MDG, SV eller Rødt.

Hva med Liberalistene (liberalistene.org), Sissener?

Potensielle frelste MDG velgere (gjerne ungdommer som er revet med på den grønne bølgen) bør ta en stille stund og tenke på konsekvensene ved å legge ned oljevirksomheten. Det blir ikke påfyll i oljefondet og da kan fremtidige pensjoner bli kraftig redusert. Hva skal da kompensere for dette slik at våre barn om noen tiår får en pensjon å leve av? MDG sin politikk eller ønsketenkning om at alt skal bli så mye bedre er rett og slett vås fra A til Å. De etablerte ansvarlige partier i Norge vil ivareta miljøpolitikken i årene som kommer på en ansvarlig måte uten at man skal gå i en retning som raserer velferdssamfunnet til de grader. Nærmeste alierte mener jeg tenderer mot Rødt som er et ekko fra fortiden i retning øst.

Anne K.Hansen

Anne K.Hansen

Vi trenger dyktige Erna som statsminister! Erna er folkelig og omgjengelig, hun er kunnskapsrik og opptrer dannet, -hun har det vi kaller god folkeskikk.

Sinte,uforutsigbare og konfliktskapende Støre egner seg ikke som statsminister. Han har ikke egenskapene og er altfor maktsyk. Lysbakken i lag med Støre opptrer som diktatorer og det lover ikke godt!

Frp er fremtidsrettet og har mange gode politikere. Frp er alfa omega for fremtiden. Norge trenger ett sterkt Frp!

Hmmmmmm??? Raudt trur på Marx, Lenin og Stalin sin politiske metode? Det va' i gamle dagar, det, vettu. I dag så trur dei på Mao, Pol Pot, Hoxha, Maduro, Mugabe og Den Store Leiaren Kim Jong-Un sine metodar. Gjelde' å følga med i tida, vettu. Røyst Raudt!

Du viser deg igjen som fornuftig og godt analytisk anlagt. Enig med hele analysen din. Endte selv opp med å stemme Venstre på tross av tullesakene de har lagt altfor mye vekt på å fremme i år. Var nesten at det ble H av samme grunn.

Skriv en ny kommentar

Abonner via epost

Oppgi din e-postadresse og få varsling hver gang jeg legger ut en ny bloggpost!