hits

Geir Lippestad må fratre og boligkjøpere bør saksøke

kommentarer 52 kommentarer

Oslo Byråd har skapt et falskt boligmarked i Oslo. Gjennom ville budrunder og overbud i lukkede salg har byrådets eiendomsselskap bløffet et helt marked.
(Byråd Geir Lippestad - foto Espen Sturlasson)

Tall som Norges Eiendomsmeglerforbund har oversendt meg viser at byrådet, gjennom eiendomsselskapet Boligbygg, kjøpte ca. en prosent av leilighetene i Oslo i 2016, mens i utsatte områder som på Frogner var andelen oppe i hele ti prosent. En aktør som kjøper en av ti leiligheter innenfor et begrenset geografisk område har en enorm makt til å påvirke prisdannelsen. Dette bekreftes av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Overpris
- Som kjent steg små sentrumsnære leiligheter mest i pris i 2016. I ettertid ser det ut til at Oslo kommune ikke bare har presset markedsprisen, men betalt en betydelig overpris for mange av leilighetene på vestkanten. Etter vårt skjønn er det utvilsomt at kommunenes praksis har bidratt til prispresset i Oslo, selv om det er vanskelig å estimere graden av innvirkning, skriver forbundets administrerende direktør Carl O. Geving i en epost til undertegnede.
(Carl O. Geving - foto C. F. Wesenberg)

Ingen suksess
Byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad, er hovedpersonen i denne skandalen. Han er fra før kjent som forsvarer for Anders Behring Breivik og eier ved siden av byrådsjobben advokatfirmaet Lippestad som har erstatningsrett og kontraktsrett som spesiale. Fjoråret var ingen suksess for Lippestads advokater, fordi en omsetning på 5,5 millioner kroner er ikke mye å skryte av. Og når firmaet gikk på et dundrende underskudd med 2,5 millioner kroner viser det at den økonomiske kontrollen var noe mangelfull.

Gruppesøksmål
Lippestad burde altså være fullstendig klar over at det Norsk Eiendomsmeglerforbund skriver betyr, på godt norsk, at svært mange unge boligkjøpere har blitt lurt trill rundt. Det de unge trodde var en riktig pris på sin første leilighet viser seg nå å være et falsum.
Mitt klare råd til alle boligkjøpere som trolig betalte for mye for sine leiligheter er å kontakte en annen advokat som på vegne av mange går til gruppesøksmål mot Boligbygg, Lippestad og byrådet. 

(Fersk boligannonse 18 kvadrat på Frogner til 2,3 millioner kroner)

Hoder må rulle
Et annet element er alle de med begrenset egenkapital som har blitt presset ut av markedet på grunn av kommunens prispress. Hvorfor et parti som alltid har hatt sosial boligpolitikk som sin fanesak har ønsket å bløffe hovedstadens boligmarked er sjokkerende og forferdelig. Skal Arbeiderpartiet noen gang i fremtiden kunne tas på alvor må hoder snarest begynne å rulle. At Geir Lippestad bør fratre, eller sparkes, er det mest opplagte. Han har opptrådd som en udugelig politiker, og han har ikke hatt et snev av kontroll over Boligbygg, et selskap han plikter å forvalte på vegne av fellesskapet. Det finnes ikke en leder i privat sektor som hadde overlevd denne boligskandalen.

Brann under rumpa
Nettavisen avslørte boligskandalen 20. september og har siden da gjennom en lang rekke artikler belyst hvilket ansvar byrådet og Lippestad har. At byrådet nå gjør alt i sin makt for å distansere seg fra saken og finne syndebukker for sin egen udugelighet er gjengs praksis når det brenner under rumpa på norske politikere. Men dette er en så uryddig affære at denne gangen bør ingen slippe unna.

(Regnskapstall for advokatfirmaet til byråd Geir Lippestad)

 

 

52 kommentarer

Maia Therese Hansen-Wiig

25.10.2017 kl.11:49

Bra analyse, særlig at (sitat) "utsatte områder som Frogner". Lidelsen til de unge der tar aldri slutt.

Einor voll

25.10.2017 kl.11:52

Enda bedre hadde det vært om huseiernes landsforbund gikk i bresjen for er slikt gruppesøksmål!

Dette er jo ren manipulasjon av boligmarkedet, doping om man vil...

Åge Fred Gram

25.10.2017 kl.12:16

AP har jo kritisert prisene i boligmarkedet og er selv årsaken til pris oppgangen.

Tore O

25.10.2017 kl.12:24

Ingen kommer til å måtte gå. Det er alltid noen andre som har skylda. I verste fall må man gå med gylden fallskjerm og løfte om ny stilling med lik/bedre lønn.

AldriMerAP

25.10.2017 kl.12:28

Sverting, nepotisme. pompøse selvbilder og et enormt maktbegjær er alle fremtredende egenskaper hos alle AP-politikere. Ansvarsfraskrivelse er også en paradegren blandt disse, så at Lippestad vil komme med noen som helst form for selvkritikk eller beklagelse, kan vi nok se langt etter.

Øyvind

25.10.2017 kl.12:31

Maia Therese Hansen-Wiig- Utsatte områder menes nok med at presset har vært blant de høyeste akkurat der. Det er surt å betale hundre tusen for mye, men enda vondere å betale en million mer enn man må på grunn av at noen manipulerer et marked. Man er lurt 9 ganger så mye av det offentlige.

Man behøver ikke bli sarkastisk bare man nevner Frogner, hele Oslo er blitt lurt av byrådet. ;-)

Jan

25.10.2017 kl.12:38

Jeg er en av de som må ta et tap på ca 500k. Kjøpte i april og skulle finasiere med en leilighet på Frogner . Denne sitter jeg på enda. Budsjettet mitt sprekker fullstendig, selv om mitt budsjett i april lå 200k under sist solgte. Blir nå lagt ut 700k under samme leilighet som ble solgt i mars 2017.

Glenn

25.10.2017 kl.12:42

Tror ikke du skjønte hva han mente med "utsatt", Maia Therese.

Cecilie

25.10.2017 kl.12:42

Hele byrådet med med AP, Lippestad og Raymond i spissen er en eneste stor vits. En gang trodde man AP var et ansvarlig parti som ville holde partier som MDG og rødt i "tømmene" men neida nå er de med og støtter alle deres ville påfund i et og alt og representerer byrådet mot folk flest og all kritikk preller av de som vann på gåsa.

Atle

25.10.2017 kl.12:45

å gå til søksmaål mot det offentlige er jo meningsløst,det så man i eiendomsskatt saken.det offentlig har frikort på alt av faenskap desverre

Kritisk

25.10.2017 kl.12:45

Geir Lippestad er enda et bevis på at AP er for kjendiser og rike mektige familier på Oslo Vest - som gir fullstendig blaffen i folk med dårlig råd. Alle arbeidere med skitt under neglene er fjernet fra partiet, og erstattet med reklamefolk, broilere og B-kjendiser med gode venner og venninner i pressa.

En sak er at de har hamstret boliger til langt over takst og presset prisene til himmels. En annen sak er at det gjør livet til et helvete for folk som har bosatt seg i sentrum, ved å fjerne parkeringsplasser og ved å bygge en mur med 56 bomstasjoner for å kjøre ut og inn av byen.

AP er så maktsjukt at de har gitt hele styringen til mikropartier som MDG, SV og Rødt - som har ideologiske skylapper og liten evne til å styre noe som helst.

Jan

25.10.2017 kl.12:49

Stormannsgalskapen til Raymond Johansen som ville innføre en byregjering i Oslo syns ingen ende å ta. Nå er det på tide å kneble noen av ministrene, som som prøver på maktarroganse og ansvarsfraskrivelse.

Stan Stander

25.10.2017 kl.12:54

Når amatører driver forretninger med andres penger får man slike tilstander.

Oslo har gått helt av hengslene. Venstresidens velferdssamfunn; økt kommunal gjeld, folk skal ikke få lov til å kjøre og skatter og avgifter skal tømme lommebøkene til vanlige folk.

Direkte stygt å se på, groteskt kyniske politikere, som selvsagt har helt andre regler for seg selv.

Ketil

25.10.2017 kl.12:54

Ja her burde Lippestad M/flere ta ansvar og personlig erstatningsplikt, men det kommer aldri til å skje. Oslo er byen min, men glad jeg har flyttet når jeg ser hva som skjer. AP, SV og MDG har ingen respekt får byens befolkning, tviler på at de forstår hva de gjør.

Laila

25.10.2017 kl.12:55

Lippestad måtte vel gjøre bot etter å ha forsvart ABB....

Tore Andersen

25.10.2017 kl.13:02

Maia Therese Hansen-Wiig

"Bra analyse, særlig at (sitat) "utsatte områder som Frogner". Lidelsen til de unge der tar aldri slutt."

Rart du ikke tar poenget. Kommunen har vært med på å presse prisene i et dyrt område ytterligere opp. Jeg skjønner at din misunnelse gjør deg blind. Så blind at du ikke ser problemet med at kommunen byr overpris i Oslos dyreste område. En overpris alle skattebetalere i Oslo er med på å betale, også de som bor andre steder.

Utflytteren

25.10.2017 kl.13:13

AP har jo incentiver til å blåse opp boligboblen i Oslo ytterligere. Desto høyere markedsprisen svever, jo større beløp kan de legge til grunn ved beregning av eiendomsskatt. Og skattlegge Oslo-borgere blir nok stadig mer populært etterhvert som Oslo kommunes utgifter øker.

TT

25.10.2017 kl.14:24

De rødgrønne skal ødelegge Oslo Vest og skyr ingen midler.

derfor bruker de eiendomsskatten til å hamstre boliger til over markedspris og dette kommer til å bli et mareritt for alle sameier som får Oslo Kommune inn.

Det kommer til å bli forfall, bråk og spetakkel og den arrogante kommunen møter sameiet med advokatene sine.

Trond

25.10.2017 kl.14:52

Helt riktig Sissener.

Og bruke skatte penger på kommunal bostøtte for å finasiere kommunale boligere og presse skattebetalerne ut av sentrale strøk og samtidig heve skattene for de som er igjen er et svik mot skattebetalerne, mot de unge og mot studenter som ikke finner bolig i pressede områder. Dette har jeg hevdet i mange år og det skjer i alle sentrale kommuner. Her burde man ha brukt ledig kapasitets prinsippet og ikke gå inn i det private markedet på kjøps siden. Skedsmo kommune ville gi flyktninger mer i tilskudd og kommunal bostøtte slik at de kunne leie av kommunen dyrer enn andre. Dette ble kontrollsjekket da kun Frp var i mot det og ble kjent ugyldig på senere tidspunkt da det ble regnet som forskjellsbehandling. Test gjerne den saken på din blogg. Du har mye bra å si. Kan hende det skjer i mange kommuner.

Fortsett godt arbeid. Trond.

OK

25.10.2017 kl.15:01

Lippestad må gå !!

Skvatt

25.10.2017 kl.15:34

Jau, flott or denna Leppestad at han syt for at dessa ofslege kaksane som bur på detta Frognar lyt betala mykje meir for bustadane sine, samstundes som dei au lyt betala monalegt meir i sånn gild og sæl bustadskatt når prisane vert heldt høge. Vonalegt vert same løysing vald i andre liknande bydelar, som t.d. Majorstova og Jonsokhaugen. Dei som bur på slike plassar er altfor rike, dei hev altfor mykje pengjar, slik at båe Onkel Stat og Tante Kommune gjedna kan taka mykje meir or dessa pengjane utan å fengje illt samvit. Me lyt vona høgmoralske Støre merkjar seg denna handsaminga, slik at han kan utnemna Leppestad åt finansministar i den neste regjeringa, viss då ikkje den stillinga allereie er utlova åt Ljosbakkjen eller Måkksnes. Jau!

politikertøys

25.10.2017 kl.15:39

Politikere er jo stort sett lite kloke og driver lite strategisk og taktisk planlegging.

I trondheim ønsker de nå å ta i bruk havneområdet til boligbygging. Det er jo ikke bare byens indrefilet. Samtidig som bygater og parkeringsplasser blir omregulert, er jo hoved argumentet like utrolig.

Noen mener visst at dette er den eneste måten og øke innbyggertallet i sentrale strøk uten å øke biltrafikken i byen.

Akkurat som om boligkjøpere som ikke trenger å se på prislappen eier et kjøretøy eller tre. Mye taler i mot men så lenge leilighetene kun disponerer en sportsbod er jeg for.

Bjørn

25.10.2017 kl.16:09

Her har vi en katastrofe som med byrådets almisser er injisert med en sprøytespiss presisjon inn i Frogner bydel. Vi har et byråd som pleide å leke Kim IL sung i skogen som barn.. De forstår enda ikke at dette er det virkelige liv.

Synes jeg hører Raymond; Nå skal Fjongner svina få portvinen i halsen tenker jeg.

Planen var selvfølgelig å presse "fjongner" for utallige millionoer i eiendomskatt og i samme vending skvise inn litt Islam der. Vinn vinn for disse samfunns sabotørene dette.

Trond

25.10.2017 kl.16:24

Tipper Lippestad tar en Stoltenberg og sier "Jeg har ansvaret og jeg tar ansvaret".... og så var han ferdig med den saken.

Hans Marting

25.10.2017 kl.16:35

VEL.....

Sissener sier dette hadde fått store følger i det private....

Han sikter da kanskje til hva som skjer med bank-toppene når de blir tatt i åpenbar svindel. De mister selvsagt jobben, men får en jobb som er enda bedre og med dobbelt så høy lønn.

Ellers må vi bare applaudere Lippestad og co som om ikke annet fordeler berikelsen over hele byen. Flott at også høyrefolket på Frogner får da del i berikelsen de selv er med på å stemme frem.

Stå på ! Dette går så bra så.

Stig S

25.10.2017 kl.17:22

Vis Lippestad må stå til ansvar, engasjerer han Knut Storberget. Tidligere Justisminister og advokat.. Storberget var jo ansvarlig for sikkerheten i landet før og under Breiviks bombing og skyting i hhv regjeringskvartalet og Utøya. Lippestad som forsvarer for Breivik. En god vinn vinn for disse advokatene. PS. Storberget er jo ute av stortinget nå og svetter nok litt på kontoret uten noen saker å ta seg av.

jan johansen

25.10.2017 kl.17:45

"Oslos boligbyråd: ? Det er ingen menneskerett å bo innenfor Ring 2.

Byutviklingsbyråd i Oslo, Hanna Marcussen (MDG) mener det er boligtomter nok i Oslo. Men flere må være villige til å bo utenfor sentrum."

Ole Hansen

25.10.2017 kl.18:15

Det som burde vært gjort i forhold til BRENNPUNKT i går er om noen TV kanaler "tør" å ta dette opp .

Jo

25.10.2017 kl.20:11

Det er da vel helt umulig å være uenig med Sissener i denne saken? Uansett politisk tilhørighet. Manipulering av markedet, være seg finans, eiendom osv er kriminelt.

Det Oslo kommune burde bli pålagt er å droppe den nye bomringeordningen, kvitte seg med eiendomsskatt og framtidige planer om det, og redusere prisene på kollektivtransport som straff for det de har gjort. Kriminelle enkeltpersoner bør havne i fengsel. Få sparken med solid fallskjerm slik at vedkommende kan starte i jobb i det private næringsliv etter en liten ferie? Nei, tving han til å bli værende i stillingen med 24/7 tilsyn og halv lønn... da snakker vi straff.

Hood Robbins

26.10.2017 kl.03:14

Dette fikk vel også stor uttelling for den "overraskende" merinntekten i boligskatt som Oslo kommune fikk. Eiendomsskatten ble mye høyere enn fortalt fordi boligprisene raste i været.

Skatt på folks hjem er rent tyveri og skaper stor usikkerhet for fremtiden når det er verdien på huset som bestemmer og ikke inntekten, eller at noen plutselig står på døra og krever deg for beløp du umulig kan betale. Det er ingen forutsigbarhet og du er ikke trygg lenger i eget hjem, og når boligskatten først er innført er det ingen ting i veien for å tredoble den over natta som mange har opplevd. I Bodø fikke en enslig mor plutselig 21.000 i eiendomskatt og måtte ta det ene barnet ut av barnehagen. Samme by har rekordmange tvangssalg av boliger på grunn av manglende innbetalte kommunale avgifter.

Det burde ikke være mulig å tvangsselge folks hjem på grunn av manglende innbetaling av kommunale avgifter. Steng av, men folks hjem bør ingen kunne røre. Det ender med at kommunen må skaffe de ny bolig likevel, og gjerne betalt av NAV da.

Boligskatt i mine øyne er tyveri av folks hjem og man tvinges til å betale husleie ellers er det ut. Kommunen har pant i hjemmet og deres krav komnmer foran eventuelt banklån. Dette er en grotesk utvikling, og Marx smiler vel lurt nå. Staten skal eie husene.

Dette skjer etter at de har solgt ut snart rubbel og bit av offentlig eiendom, forsvarseiendom, de lukrative bedriftene som betalte regningene og setter pengene på børs. Noe må jo betale regningene når skatten går til alt annet enn det den var ment som, veiavgifter og annet likeså.

SV vil faktisk ha dobbel boligskatt, både kommunal og nasjonal.

Er det rart folk tror på UFO og at aliens har tatt over jorden? Dette er jo hinsides...

Svein Tonna

26.10.2017 kl.03:51

Lippestad tok på seg en sak for meg måneder før han tiltrådte i Byrådet. Han visste at han ikke ville ha kapasitet(eller kompetanse) til å ta saken. Han inviterte meg på lunsj,lang reise for meg(4 timers flytur),innholdet i det vi snakket om var "vis-vas og det hele endte opp med at jeg måtte betale regningen etter å ha bli invitert av han. Jeg måtte bare avbryte lunsjen på en høflig måte da jeg fort skjønte at dette var bare tøv. Han viste meg de nye lokalene han hadde leid som var enorme. Som svar på hvorfor så store var at han hadde planer om å ansette ca.40 advokater. Fakta er at det i dag er en 2-3 advokater,dundrede underskudd. Jeg spurte om han hadde planer om å tilby nye advokater partnerskap. Svaret var nei. Min tanke var at det vel ikke er så lett å få tak i 40 ambisiøse og dyktige advokater som var klar over at de aldri ville få partnerskap. Dyktig styring,kompetanse ja da er det vel naturlig at man ender opp i en toppstilling i Oslo Byråd.

Lars Sletten

26.10.2017 kl.04:57

Det er Nok mange flere slike saker,som kommer frem i lyset,Nå som AP mister fler og fler velgere og makten,å muligheten til å skjule sine krumspring,Det er bare så synd Norske politikere er fritatt for ansvar,og bare blir skyflet oppover i systemet,når saker som klart fremmkommer som grov korrupsjon/økonomisk utroskap.Når Breiviks advokat er med i spillet,er det store muligheter snusk,Det er det ikke tvil om i mine øyne,Dette advokatfirmaet bør gåes nærmere i sømmene.av økokrim,forsvaret av Breivik,Det var jo ikke noe forsvar,bare en bekreftelse på skyldighet (manus) hele veien,uten og belyse viktige temaer i saken som burde kommet på banen.Eva Jolie har nok mye rett da hun mener Norge ligger høyt opp på lista når det gjelder korrupsjon.

Tona skjegg

26.10.2017 kl.06:30

Kan jo hende at lippestad skulle ansette 40 skjeggete asyladvokater, men så tapte de valget.

John

26.10.2017 kl.09:17

Det er ingen grunn til å surmule. Dont worry - Be happy!

Nå er det slik at vi bor i et demokrati (Hva nå det betyr) Flertallet i Oslo ville ha slike udugelige sjeler som skal sitte på toppen, og gjøre slike udugelige ting.

Ta en pust i bakken og reflekter over din egen dumhet. Tenk over at akkurat din stemme gjorde det slik at denne udugelige gjengen får holde på slik som de nå viser og gjør!

WAKE UP AND SMELL THE COFFEE !!

Bengt

26.10.2017 kl.09:34

Det er opp til Oslos velgere å gjøre noe med dette ved neste korsvei. Inntil da kommer ingen på toppen til å måtte ta ansvaret og følgene av det.

Kritisk

26.10.2017 kl.14:51

Det er ikke smart å kjøpe over markedspris - men det er vel for vanskelig for de rødgrønne ideologiene i begripe.

Og saken dysses ned av de rødgrønnes venninner i media (dvs. de fleste).

Vi fikk tidenes verste rotehoder til å styre Oslo, etter en massiv hetskampanje i media mot Høyre. Det ble rødgrønt i Bergen og i Oslo.

Og resultatet ser vi nå. Måtte det aldri skje igjen. Husk å demme opp for venstresidens mediakampanje i god tid før valget 2019.

RC

26.10.2017 kl.15:32

For en gjeng kompetanseløse skrullinger i Byrådet. Og dette får de betalt for. Skrekk og gru !!

LåreSkarben

26.10.2017 kl.18:49

Hva svarte denne Lippestad da han ble spurt om problematikken rundt egen jobbgarasje? Med sitt vulgære stemmeleie: Sånn er det bare. For en kødd!!

Mr Mister

26.10.2017 kl.23:14

Greit at en stiller spørsmål ved Lippestad, og også greit å kreve avgang, for dette er minimum ødsling med pengene til Oslo kommune, og i verste fall en politisak.

Men å hva i alle dager har det med saken at hans advokatkontor gikk med underskudd?

Hvis et av selskapene du er styreleder i Sissener, taper penger et år, betyr det da at du er inkompetent hva vedrører finanser, investeringer og penger? Hvordan gikk det forresten med Cirius Securities AS i 2014?

Mr Mister

26.10.2017 kl.23:19

En sak til: Hvorfor i all verden er det grunn til søksmål om en aktøe er villig til å betale mer enn andre, eller overpris?

Hvis Thon vil kjøpe leiligheter i Oslo sentrum og overbyr alle andre med 10%, skal man da saksøke ham?

Jeg trodde et marked var et marked, og den som betaler, enten det er en offentlig instans eller privat, får kjøpe? Hvorfor gjelder ikke dette når det offentlige er innblandet mener Sissener? Er genuint nysgjerrig på dette.

nysgjerrigper

27.10.2017 kl.03:55

Er jo en forskjell på egen og andres lommebok har nå jeg lært.

Per

27.10.2017 kl.08:27

Udugelige mennesker som oppnår politiske verv pga. kjendisstatus slik som Lippestad og Trump er farlige. De turer bare frem uten snev av forståelse for hvordan deres handlinger får konsekvenser. Man burde sett Lippestads udugelighet og mangel integritet allerede når han solgte klienten sin i bokform. Fintfolk som Lippestad, bor i byens beste strøk med trikken som lander rett på arbeidsplassem - men jaggu må han kjøre. Greit når man har subsidiert millionbil med egen subsidiert milliardparkeringsplass. Lippestad og resten av den korrumperende bermen av elitefolk fra rød/grønn-liga burde vært dyppet i tjære og fjær og regelrett sendt rundt på stokk i byen for å skammes.

Mediene burde ettergå disse korrupte politikerne i mye større grad. Det er for mye kameraderi og korrupsjon i de lavere politisk sjiktene. Der går alle ulvene under radaren.

John

27.10.2017 kl.12:19

Vi må se positivt på det. Disse elementer av dumheter i politikken skal såkalt være et gjennomsnitt av befolkningen. Vi må være virkelig stolte!!!!

.

Audun

27.10.2017 kl.14:45

Man får ikke en Ap-mann til å gå fra sin post. Han tar en Stoltenberg, og blir sittende. I næringslivet blir kan kastet ut!

David

28.10.2017 kl.11:58

Alle i ledelsen inkompetent og korrupt. Dessverre vet ingen her om noe annet da den samme gjengen har regjert i 60 år og det er ingenting som tyder på at noe vil forandre seg.

Trond A.

28.10.2017 kl.19:28

I tillegg så har kommunen med dette sannsynligvis påført flere boligeiere eiendomskatt ved at boligen deres har fått en kunstig høy verdi.

Dvs der de kanskje lå under grensen for eiendomskatten ... så ligger de nå over p.g.a. høyere boligpriser som blant annet kommer fordi noen i markedet overbyr (merk ... Oslo kommune selv).

Bjørn

29.10.2017 kl.12:02

Hele byrådet med med AP, Lippestad og Raymond i spissen er en eneste stor vits. AP sin byregjering, haha er så maktsyke at de har gitt hele styringen til sperregrensepartier som MDG, SV og Rødt. Hvor er media i denne saken ? Å nei det var sant, det er jo deres egne som har rota det til.

Finn

29.10.2017 kl.20:20

For et sutreforum...

30.10.2017 kl.23:37

Ap-mdg SP og rødt er parti som ikke skulle hatt styringen over Oslo. De gjør oslo folke tomt om en del år.om de får lov å styre slik de nå gjør.se hva geir lippestad.og flere andre som er i kommunestyret gjør.de leker med folks skatte penger.korrupsjon m/kjøp av bygårder.ingen biler i sentrum.bare sykkelveier. Selv er de som er i byrådet fine parkeringsplasser under rådhuset.mens vanlige folk ikke skal parkere eller kjøre bil i sentrum..Nei få vekk enkelte folk i bystyret. Og begynn å tenke fornuft.

Høyrevelger

31.10.2017 kl.19:39

Dette var virkelig et skikkelig sutreforum, og det er direkte pinlig å lese Sisseners konklusjon om at man bør anlegge et gruppesøksmål mot Lippestad/byrådet. Hvilken lov mener Sissener er brutt???

Det har vært mange advarsler mot at boligprisene i Oslo har vært for høye over lang tid. Analysebyrået Moodys konkluderte i 2015 at boligmarkedet i Oslo var "betydelig overpriset", noe som ble kommentert av bla DN i juli 2015(se link), for øvrig 3 måneder før Lippestad og dagens byråd fikk makten.......

https://www.dn.no/nyheter/okonomi/2015/07/21/0936/Bolig/den-strste-risikoen-for-boligboble-ligger-i-norge

Alexio

01.11.2017 kl.12:20

Det er fint å høre at Sissener en kapitalist av rang angriper markedets fiks og spekulasjoner over en Rødt-regjering styrkt Oslo kommune på denne måten. Mitt Spørsmål er :Hvorfor kjøperen som skal lastet for denne overprisingen? Tross alt tidligere kjøp-klausul, hadde kommune forkjøpsrett tidligere. Bolig-haier som har spekulert her. Og dominoeffekten deretter som bygd den kunstig og stivprising. Oslo kommune i sin villeste fantasier vil aldri motarbeide de første bolig kjøpere for egen vinning. Nei Sissener, det er å snu problemstillingen å late som Kommunen er skurken mens spekulantene som er i samme den kapitalistisk menighet går helt fri for kritisk søkelyset. Det disse som har blåst opp prisen over på Oslo Kommune regning. Ikke omvendt.

Arild Eriksen

02.11.2017 kl.08:10

Det var høyrebyrådet ved Bjercke (V) som leide inn den siktete konsulenten. Ikke at det fratar Lippestad ansvar. Trist for en ellers velskrevet blogg at den skjemmes av usannheter og utelatelse av kjente fakta.

https://www.vartoslo.no/gransking-av-boligbygg-skandalen-utvides-to-byrader-ma-forklare-seg/

Skriv en ny kommentar