hits

januar 2017

Blir valgkampen grisete med Støre?

Jonas Gahr Støre åpnet valgkampen 2017 med en selvmotsigelse i NRK. Så blåste han tyggegummibobler i VG. Er det Støre som skal bringe The Trump-style til Norge?
 

Med det nye året har det plutselig bredt seg en bekymring blant politiske kommentatorer. Frithjof Jacobsen i VG uttrykker det slik:
- Det er grunn til å frykte at 2017 blir det mest hårsåre og patetiske året i norsk politikk. Etter at Donald Trump viste verden at man kan vinne et valg ved å oppføre seg som en hårsår, selvopptatt tufs er det all grunn til å frykte at vinneroppskriften vil bli forsøkt kopiert her hjemme.

PR-klovnen
At Jonas Gahr Støre er selvopptatt viser han hver dag på jobb. Han elsker å sole seg i pressens blitzlamper og han logrer alltid som en ivrig puddel hver gang han er på TV. Synlighet er en viktig verdi for alle som skal vinne valg, men han har tydeligvis begynt å nærme seg noe av stilen til Donald Trump ved å være noe begrenset i omgang med politiske sannheter. Og han nøler ikke med å ta i bruk barnslige og klovneaktige PR-stunt.

Lot seg lure
I går prydet mangemillionærens ansikt med en rosa tyggegummiboble i munnen hele forsiden på den gode gammelmodige VG Papir. I et såkalt stort intervju kunne han fortelle hele verden at nå var han klar til å bli Norges neste statsminister.
Selv om VG kunne berette at hele Støre-familien holder pappa nede på jorda, og at i vinter dyppet alle seg i ishullet ved hytta, må det likevel ha gått litt varmt i Støretoppen da VGs fotograf Annemor Larsen lurte statsministerkandidaten med en rosa Hubba Bubba.

En liten fjert
VG skriver nemlig at det var bare med et nødskrik at Støre klarte å blåse en liten boble etter gjentatte oppfordringer fra fotografen. Neppe taktisk, for hvem vil ha en statsminister som når han først tar på seg barneskoene ikke får jobben gjort? Lille-Støre klarer altså ikke å blåse boblen så stor at når den tilslutt sprekker dekker den hele ansiktet. Det var det vi holdt på med da vi var små.

Donald & Jonas
Støres tyggegummilek åpner også døren på vid gap for kommende avistitler som "når sprekker boblen?", og bildet vil fort kunne bli stående igjen som et symbol på valgkamp-uforstand. I så måte deler ikke Trump og Støre kun rikdommens gleder men også det å være to selvopptatt tufser, for å sitere Jacobsen.

Mer skulle det bli
Mens avispapiret knapt var tørt entret Støre NRK mandag 2. januar 07.45 for å duellere med Erna Solberg. I Politisk Kvarter diskuterte de folks legitime rett til å ikke være enige i politiske vedtak og politiske strukturerer. Langt på vei mente Støre at dette også gjaldt statsråder i en regjering, men ikke alltid. Kun innenfor det han selv kunne godta. Da han ble spurt om det var greit å bekle sin eventuelle kommende regjeringen med EØS-motstandere svarte han ja. Samtidig angrep han gang på gang Solberg for å ha uenighet i sin regjering.

- Jeg vil heller ha en debatt internt i en regjering om EØS, enn å ha som Erna Solberg har, en regjering, en finansminister som sier at det er ikke politikkens jobb å bekjempe forskjeller eller en justisminister som står og sier at han tror ikke på menneskeskapte klimaendringer. Fordi det teller når du går inn for å gjøre jobben på et fundamentalt område, sa Støre.

Joda
For Erna Solberg var det bare å smashe det hele inn, fordi Norge er neppe ikke klar for en Donald Trump-type i norsk politikk.
- Så det betyr at det ikke teller hvis du er EØS-motstander eller Nato-motstander, men det teller hvis du mener noe annet på klima? Jonas, dette henger ikke på greip for å være helt ærlig!
- Joda, det gjør det, svarte Støre og viklet seg ennå dypere inn i noe vi ble vel vant med fra Trumps valgkamp. Selvmotsigelser og skivebommer. 

Kan læres
Fortsetter Støre i samme dur gjennom valgkampen vil Høyres beste taktikk være å sitte helt musestille og bare følge med på Støres valgfiasko, og kanskje dele ut boblevennlige blå tyggegummier fra valgbodene. For det skolevennlige Høyre vil det sikkert også falle seg naturlig å legge ved et lite grunnkurs i å blåse tyggegummibobler utarbeidet av Delmar Wiggins på nettstedet Odier:  http://wki.beriger.com/hvordan-a-blase-en-boble-med-tyggis
Del gjerne bloggen med dine venner på Facebook.

PS:

 


 

 

 

 

 

 

Abonner via epost

Oppgi din e-postadresse og få varsling hver gang jeg legger ut en ny bloggpost!